Jelentkezz be Regisztrálj

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?
Posted 2011. May 27. - 13:07

Posted 2011. May 27. - 11:39

Lakhely: Pécs
Igen!
csak mert a pécsi fórumban még nem bukkantál fel...

muszáj terepre mennem a laptoppal, mert vagy autóval megyek be az irodába, vagy bicajjal. ugye ha az idõ és a melóm engedi, akkor egyértelmûen bicaj. de mivel utálok ilyen jó idõben irodában üldögélni, ezért azt a két órát, amit az aksi bír, azt inkább egy orfûi stégen, tisztáson, vagy kilátóban töltöm a mobilnetemmel

Posted 2011. May 27. - 08:58

szerintetek ez mekkora lehet?két focilabda belefér.az eladó nem tudja a típusát, pedig nagyon érdekelne...valakinek nem ismerõs?
Deuter hátizsák, esõvédõ huzattal
köszi
Posted 2011. May 26. - 18:35

tud-e valaki olyan hátizsákot ajánlani, amibe belefér egy normál laptop, meg még egy-két cucc, de normálisan lehet benne tekerni?
Crumpler. Elég jó alternatíva lenne. Azért csak "elég jó", mert sajnos megkérik az árát, pedig finom cuccaik vannak. Jóbarátom használ tõlük fotós zsákot, illetve mindketten tõlük származó second skin-ben hordjuk a macbook pro-kat. Utóbbit is érdemes venni, mert neoprén a cucc, ergo vízhatlan (talasztaltam, mivel eláztam vele) és megvégi a gépet az ütõdésektõl.
A legjobb pedig ugye a d3o anyag, de még elég drága, bármibe is teszik bele.
Posted 2011. May 26. - 18:03

a válltáska terepen nem játszik
Terepre nem vinnék laptopot
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2011. May 26. - 15:40

köszi, este be is ugrom megnézni. (te pécsi vagy???)
Lakhely: Pécs
Igen!

ON
Ha terepezni is szeretnél vele akkor lehet, hogy jól meg kell tömni a zsákot, mert nincs külön "laptop rekesz", és rögzítõk sem rémlenek, amivel fixálni lehetne. Mondjuk a legjobb megoldás ha viszel egy gépet, belerakod a zsákba és tekersz egy kört az áruházban valamelyik kiállított bicajjal.

Posted 2011. May 26. - 15:30

Szóval volt egy túránk ahol összefutottam még pár tekergõvel és szóba kerültek a zsákok és áraik ekkor megláttam a srácon az ergont és megbeszéltük hogy amíg együtt tekerünk cserélgetünk Decás saját - Deuter - Ergon a lényeg hogy az ergon volt a legnagyobb és a legjobban meg pakolt cirka 10-13 kg könnyebbnek és és összehasonlíthatatlanul kényelmesebbnek (tekerés közben) tûnt mint a jó 4-5kg-al kisebb súlyú másik két zsák mert az ergon a vállat és a hátat alig terhelte, a súly nagy része a derékra terhelõdõt és ez bringázás közben rengeteget számított. Nagyon szeretném ha egyszer megengedhetném magamnak az egyik ergon zsákott.
Az hogy a derekadat terhelje a zsák, beállítás kérdése. Persze ehez olyan zsák kell amit tág határok között lehet testre szabni. Nem a nyakadba kell a zsákot hordani, hanem a derékrésznek a csípõcsonton kell lennie, akkor ott támaszkodik fel a zsák. Deuther zsákom egyszer volt, azt nem tudtam így beállítani, de a Vaude, a Camelbak és az RP zsákok beállíthatóak úgy hogy nem a hátadat, gerincedet terheli.
De úgy ahogy mondnd ez biciklizésnél nagyon fontos!
Posted 2011. May 26. - 14:23

Esetleg McKINLEY Lynx 28? Intersportban (Pécs) van most akciósan a sisakháló nélküli verzió, emlékeim szerint 6-8 ezer pénz körül. Egy átlag laptop belefér, ezt kipróbáltuk
, viszont nem tudom, tekerni milyen vele így (ha benne van a gép - amúgy kényelmes).
köszi, este be is ugrom megnézni. (te pécsi vagy???)

Posted 2011. May 26. - 11:14

tud-e valaki olyan hátizsákot ajánlani, amibe belefér egy normál laptop, meg még egy-két cucc, de normálisan lehet benne tekerni?
ha nem ragaszkodsz a hátizsákhoz akkor ez:

nekem Xl-es van, 17" laptop simán elfér benne, és külön párnázott zseb van a számára
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2011. May 26. - 10:24

Szóval volt egy túránk ahol összefutottam még pár tekergõvel és szóba kerültek a zsákok és áraik ekkor megláttam a srácon az ergont és megbeszéltük hogy amíg együtt tekerünk cserélgetünk Decás saját - Deuter - Ergon a lényeg hogy az ergon volt a legnagyobb és a legjobban meg pakolt cirka 10-13 kg könnyebbnek és és összehasonlíthatatlanul kényelmesebbnek (tekerés közben) tûnt mint a jó 4-5kg-al kisebb súlyú másik két zsák mert az ergon a vállat és a hátat alig terhelte, a súly nagy része a derékra terhelõdõt és ez bringázás közben rengeteget számított. Nagyon szeretném ha egyszer megengedhetném magamnak az egyik ergon zsákott.
ez az eltero felhasznalasbol adodik, kinek mi szamit. nalam a pakolhatosag kevesbe volt szempont, mert napi szinten nem cipelek magammal annyi cuccot (altalaban alig van benne vmi, neha pakolok bele max 5 kilot, de azt se bringazasnal). viszont fontos volt, hogy maximalisan szellozzon. ha ennel tobbet szeretnek cipelni, akkor biztos lennenek mas alternativak.
Posted 2011. May 26. - 10:03

Posted 2011. May 26. - 09:48

Posted 2011. May 26. - 09:07

ez pakolhatosag fuggvenye - mert egy nagyobb zsak, de ha magat a szellozest nezzuk, akkor ennel vannak jobb megoldasok.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. May 26. - 08:55

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. May 26. - 08:41

Lehet kapni bagóért új víztartájt külön is a dekában. Talán érdemes is kicserélni pár évente, mert érdekes dolgok tudnak úszkálni benne egy idõ után, hiába mosom ki.
A megoldás Neomagnol.
Posted 2011. May 26. - 08:24

Kihúzod, rá köll harapni, azt jön. Nem bug, fícsör, nehogy túltöltsd magad. Nekem 1 évet bírt egyébként, 2 hete adta meg magát.
mi az, hogy nehogy tultoltsem magam?
Lehet kapni bagóért új víztartájt külön is a dekában. Talán érdemes is kicserélni pár évente, mert érdekes dolgok tudnak úszkálni benne egy idõ után, hiába mosom ki.
arrol beszelunk

Posted 2011. May 26. - 08:23

Egyébként ha hátitatyó bringázáshoz akkor az etalont se felejtsük ki, cserébe viszont nagyon drága egyet próbáltam ezt
ERGON BIKE ERGONOMICS
Máshoz nem mérhetõ klasszisokkal a legjobb:)
ez pakolhatosag fuggvenye - mert egy nagyobb zsak, de ha magat a szellozest nezzuk, akkor ennel vannak jobb megoldasok.
Posted 2011. May 26. - 08:05

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. May 25. - 22:13

Kihúzod, rá köll harapni, azt jön. Nem bug, fícsör, nehogy túltöltsd magad. Nekem 1 évet bírt egyébként, 2 hete adta meg magát.hat ha ezt csak kihuzom, akkor ezt szivhatod, mert ha behorpad a homlokod, akkor se jon belole semmi, csak ha megnyomod a kozepen a pockot. akkor bugos, amit kaptam? nem ugy kellene mukodnie, hogy kinyitasnal a kozepe is becsuszik, es akkor eleg szivni belole a lottyot?
Posted 2011. May 25. - 21:56

ERGON BIKE ERGONOMICS
Máshoz nem mérhetõ klasszisokkal a legjobb:)