Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Please log in to reply
794 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
zsolesz, nekem 28 literes Deuterem van, ez hasonló méretûnek tûnik, max. 35 literes. Viszont ez jobban pakolható, mivel nem aircomfortos (hátul merevítõ tartja el a hátadtól, hogy ne izzadj). Nekem utóbbi van, jó dolog, csak a pakolhatóságon ront.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Lakhely: Pécs

Igen! :)

csak mert a pécsi fórumban még nem bukkantál fel... :) ma este nézem is a zsákot. kössz az infót a többieknek is.

muszáj terepre mennem a laptoppal, mert vagy autóval megyek be az irodába, vagy bicajjal. ugye ha az idõ és a melóm engedi, akkor egyértelmûen bicaj. de mivel utálok ilyen jó idõben irodában üldögélni, ezért azt a két órát, amit az aksi bír, azt inkább egy orfûi stégen, tisztáson, vagy kilátóban töltöm a mobilnetemmel :)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!

szerintetek ez mekkora lehet?két focilabda belefér.az eladó nem tudja a típusát, pedig nagyon érdekelne...valakinek nem ismerõs?

Deuter hátizsák, esõvédõ huzattal

köszi

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

tud-e valaki olyan hátizsákot ajánlani, amibe belefér egy normál laptop, meg még egy-két cucc, de normálisan lehet benne tekerni?

Crumpler. Elég jó alternatíva lenne. Azért csak "elég jó", mert sajnos megkérik az árát, pedig finom cuccaik vannak. Jóbarátom használ tõlük fotós zsákot, illetve mindketten tõlük származó second skin-ben hordjuk a macbook pro-kat. Utóbbit is érdemes venni, mert neoprén a cucc, ergo vízhatlan (talasztaltam, mivel eláztam vele) és megvégi a gépet az ütõdésektõl.
A legjobb pedig ugye a d3o anyag, de még elég drága, bármibe is teszik bele.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

a válltáska terepen nem játszik :)

Terepre nem vinnék laptopot
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

köszi, este be is ugrom megnézni. (te pécsi vagy???)

Lakhely: Pécs

Igen! :)

ON

Ha terepezni is szeretnél vele akkor lehet, hogy jól meg kell tömni a zsákot, mert nincs külön "laptop rekesz", és rögzítõk sem rémlenek, amivel fixálni lehetne. Mondjuk a legjobb megoldás ha viszel egy gépet, belerakod a zsákba és tekersz egy kört az áruházban valamelyik kiállított bicajjal. :D

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Szóval volt egy túránk ahol összefutottam még pár tekergõvel és szóba kerültek a zsákok és áraik ekkor megláttam a srácon az ergont és megbeszéltük hogy amíg együtt tekerünk cserélgetünk Decás saját - Deuter - Ergon a lényeg hogy az ergon volt a legnagyobb és a legjobban meg pakolt cirka 10-13 kg könnyebbnek és és összehasonlíthatatlanul kényelmesebbnek (tekerés közben) tûnt mint a jó 4-5kg-al kisebb súlyú másik két zsák mert az ergon a vállat és a hátat alig terhelte, a súly nagy része a derékra terhelõdõt és ez bringázás közben rengeteget számított. Nagyon szeretném ha egyszer megengedhetném magamnak az egyik ergon zsákott.

Az hogy a derekadat terhelje a zsák, beállítás kérdése. Persze ehez olyan zsák kell amit tág határok között lehet testre szabni. Nem a nyakadba kell a zsákot hordani, hanem a derékrésznek a csípõcsonton kell lennie, akkor ott támaszkodik fel a zsák. Deuther zsákom egyszer volt, azt nem tudtam így beállítani, de a Vaude, a Camelbak és az RP zsákok beállíthatóak úgy hogy nem a hátadat, gerincedet terheli.
De úgy ahogy mondnd ez biciklizésnél nagyon fontos!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Esetleg McKINLEY Lynx 28? Intersportban (Pécs) van most akciósan a sisakháló nélküli verzió, emlékeim szerint 6-8 ezer pénz körül. Egy átlag laptop belefér, ezt kipróbáltuk :), viszont nem tudom, tekerni milyen vele így (ha benne van a gép - amúgy kényelmes).

köszi, este be is ugrom megnézni. (te pécsi vagy???)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

tud-e valaki olyan hátizsákot ajánlani, amibe belefér egy normál laptop, meg még egy-két cucc, de normálisan lehet benne tekerni?

ha nem ragaszkodsz a hátizsákhoz akkor ez:
Feltöltött kép

nekem Xl-es van, 17" laptop simán elfér benne, és külön párnázott zseb van a számára
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Szóval volt egy túránk ahol összefutottam még pár tekergõvel és szóba kerültek a zsákok és áraik ekkor megláttam a srácon az ergont és megbeszéltük hogy amíg együtt tekerünk cserélgetünk Decás saját - Deuter - Ergon a lényeg hogy az ergon volt a legnagyobb és a legjobban meg pakolt cirka 10-13 kg könnyebbnek és és összehasonlíthatatlanul kényelmesebbnek (tekerés közben) tûnt mint a jó 4-5kg-al kisebb súlyú másik két zsák mert az ergon a vállat és a hátat alig terhelte, a súly nagy része a derékra terhelõdõt és ez bringázás közben rengeteget számított. Nagyon szeretném ha egyszer megengedhetném magamnak az egyik ergon zsákott.

ez az eltero felhasznalasbol adodik, kinek mi szamit. nalam a pakolhatosag kevesbe volt szempont, mert napi szinten nem cipelek magammal annyi cuccot (altalaban alig van benne vmi, neha pakolok bele max 5 kilot, de azt se bringazasnal). viszont fontos volt, hogy maximalisan szellozzon. ha ennel tobbet szeretnek cipelni, akkor biztos lennenek mas alternativak.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Esetleg McKINLEY Lynx 28? Intersportban (Pécs) van most akciósan a sisakháló nélküli verzió, emlékeim szerint 6-8 ezer pénz körül. Egy átlag laptop belefér, ezt kipróbáltuk :), viszont nem tudom, tekerni milyen vele így (ha benne van a gép - amúgy kényelmes).

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

ez pakolhatosag fuggvenye - mert egy nagyobb zsak, de ha magat a szellozest nezzuk, akkor ennel vannak jobb megoldasok.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Bakker tényleg, a gyerek cuccait is ilyesmi cuccal fertõtlenítettük és abból még van is. Kösz, ez jó ötlet!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Lehet kapni bagóért új víztartájt külön is a dekában. Talán érdemes is kicserélni pár évente, mert érdekes dolgok tudnak úszkálni benne egy idõ után, hiába mosom ki. :)

A megoldás Neomagnol.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Kihúzod, rá köll harapni, azt jön. Nem bug, fícsör, nehogy túltöltsd magad. Nekem 1 évet bírt egyébként, 2 hete adta meg magát.

mi az, hogy nehogy tultoltsem magam?

Lehet kapni bagóért új víztartájt külön is a dekában. Talán érdemes is kicserélni pár évente, mert érdekes dolgok tudnak úszkálni benne egy idõ után, hiába mosom ki. :)

arrol beszelunk :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Egyébként ha hátitatyó bringázáshoz akkor az etalont se felejtsük ki, cserébe viszont nagyon drága egyet próbáltam ezt
ERGON BIKE ERGONOMICS
Máshoz nem mérhetõ klasszisokkal a legjobb:)

ez pakolhatosag fuggvenye - mert egy nagyobb zsak, de ha magat a szellozest nezzuk, akkor ennel vannak jobb megoldasok.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

hat ha ezt csak kihuzom, akkor ezt szivhatod, mert ha behorpad a homlokod, akkor se jon belole semmi, csak ha megnyomod a kozepen a pockot. akkor bugos, amit kaptam? nem ugy kellene mukodnie, hogy kinyitasnal a kozepe is becsuszik, es akkor eleg szivni belole a lottyot?

Kihúzod, rá köll harapni, azt jön. Nem bug, fícsör, nehogy túltöltsd magad. Nekem 1 évet bírt egyébként, 2 hete adta meg magát.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Egyébként ha hátitatyó bringázáshoz akkor az etalont se felejtsük ki, cserébe viszont nagyon drága egyet próbáltam ezt
ERGON BIKE ERGONOMICS
Máshoz nem mérhetõ klasszisokkal a legjobb:)