Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
erchegyia:
Én több mint három éve nyúzom szinte minden nap a Deuter Superbike S hátimat. Nem csak bringázni járok vele, hanem lényegében minden hova ezt hurcolom, néha elég rendesen megtömve. Az elmúlt évek használata alig látszik rajta. Csak belül az impregnálás az, ami itt-ott kicsit megkopott. Tavaly vettem bele egy Camelbak italtartót és a hosszabb túráimon azzal használom.
Amik elõtte voltak olcsóbb "hátizsákjaim" kevesebb, mint egy év alatt leamortizálódtak.
Szóval így nézve a dolgokat, a "kicsit drága" inkább viszonyítás kérdése.

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Én egy deuter tagyót vettem az egyik mountex-ben. 16 000 Ft. volt.
Nagyon tuti a hátnál lévõ háló, nem izzad bele a hátam. A mell és deréköv, tehát egyáltalán nem lötyög. Én egy viszonylag kicsit vettem, de a legfontosabb dolgok elférnek benne. Már vagy 4 hónapja használom. Most vettem bele hátitatót. Nagyon tuti, nem ereszt, kisebb eséstõl nekem nem durrant szét.
Mindent összevetve nagyon frankó, de kicsit drága.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
asszem ma király vételt csináltam 8)
volutnk ausztriában és az ottani penny market-nek megfelelõ áruházban vettünk kemény 10 euróér "Bikemate" hátitatyót ;D másfél liter viz fér a tartályba és ezen kívül még van egy nagy rekesz meg kettõ kisebb, bennük kulcstartó meg mobiltartó rész. a táska aljába be van építve egy ilyen esõcucc amit rá lehet huzni a zsákra és akkor nem ázik be. mellkasnál meg hasnál is van pánt szal fix. és mindez 2500forintba került :D

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Bloke!
Nekem sajnos nem elég az energialöty, mert elég gyakran egésznap kint vagyok az erdõben és sajnos tudok kajálni rendesen (másrészt meg energialötyön nem jó egésznap élni). Ahogy Iljics kolléga is monda! Belefér 3 liter sör a tatyóba (kicsit több is). :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Én Camelback H.A.W.G.-ot vettem mert belefér 3 liter sör ! 8)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én most vettem egy Camelbak Rogue-ot. 13000-ért nem rossz vétel, bár sok minden nem fér bele. Én Isostart teszek bele és akkor kaja nélkül is elég sokáig kitartok, de azért egy szendvics meg pár energiaszelet belefér.

http://www.camelbak....&product_id=198

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Retizotyo!
Én megúsztam a táskát kökemény 8ezer Ft-ból a nike-t pár évvel ezelött (most 10ezer)!
Nem túl nagy, de belefér minden, ami kell! Aki túrázik és nem cipel magával annyi szerszámot és vacakot, mint én, annak még az enyémnél is kisebb tatyó is megteszi, amit 6-8ezer Ft-ért meg lehet úszni!
Ha veszel egy egyszerû táskát, aminek nincs túl nagy márkája, mondjuk egy 3M-et, akkor azt megúszod 4ezer Ft-ból és belefér mindaz, ami nekem a Nike-mba. Van egy ilyen 3M tatyóm és mit ne mondjak úgy néz ki és a minõsége is van olyan, mint egy 30ezer Ft-os táskának (jó a kivitelezése, belefér minden motyóm, strapabíró, kényelmes és designos is). Kõkemény 3 éve zúzom szegényt a nike mellett, de eddig egy rossz szavam sem lehet rá.

mike99

mike99

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Merida néven is fut egy zsák ( mostani bikk makk-ban volt ) arról van vkinek tapasztalata?

Nekem ket hete van ilyenem. Az a meret ami a bikemagban is van, mert van ket vagy harom meret.
Igazabol hosszabb turakra versenyekre vettem. Eddig a Buda maraton egy koret es a Soproni maratont csinaltam vele vegeig.
A Buda meg nem volt az igazi, mert hiaba mostam tobbszor ki vizzel volt egy kis muanyag utoize az italnak (nem is ittammeg a felet se... ::)) de ey sopronra mar nem jelentkezett.
van benne egy szelmelleny ami nem tudom hogy milzen mert azt meg nem hasznaltam, de el tudom kepzelni hogy van olyan eset emikor jol jon.
A hatizsak merete akkora, hogy az essokabatom, szerszamok, belsok, pumpa, nehany energiaszelet es egy valtas mez belefer.
A szelepe az ivocso vegen alaphelyzetben tokeletesen zar, nyelvel vagy foggal kell megnyomni a kozepet hogy szivni lehessen.
Az ivozacsko nyilasa is erdekes mert az egesz oldal nyitott es azt kell a megadott jelek/betetk melett osszehajtogatni es egy tepozarral rogziteni. Ennek az elonye hogy konnyeden bele lehet nyulni takaritani, nem marad egy sarok se amit nem lehetne kisikalni.
Eddig meg tokeletesen zar, de nem tudom evek alatt mennyire veszti el a tokeletes zarasat a tepozar.

Osszesegeben az araert egy jo kis hatizak...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Mint sokakanak, nekem is Deuter van. Trans Alpine 25. Szerintem nekem tetszik. Majer narancssárga/szürke szine van neki, belül két részre lehet osztani (egy kisebb meg egy nagyobb rekesz) vagy ha akarod akkor meg nem és egybe van. Ennek is van az alján vízálló huzat, amit rá lehet húzni, fényvisszaverõs témák, mittomén. 21e Eddig még nem bántam meg.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Nem célszerû túl sokat költeni táskára, a lényeg, hogy beleférjen az, aminek bele kell férnie, kényelmes legyen, strapabíró és designos.

Ezek miatt kerül egy jó táska sokba ::)

Nekem egy Deuter Hip Pack I. övtáskám van, 3 litér és nem izzad be a hátam tõle. A napi hajtáshoz való kellékek (hamubasült pogácsa és egyebek) pedig elférnek, de a pótbelsõnk és a marokszerszámnak már csak a nyeregtáskában jut hely.

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Nekem nike táskám van és bevált. Belefér egy gyalogsági ásó, kisfejsze és egy kisebb lapát, kötél valamint némi pia és kaja. Igaz a kislapát és a kisfejsze (normál méretû lapát rövid nyéllel) nyele kilóg a táskából egy kicsit (pályaépítés elengedhetetlen tartozékai DH/FR-osoknak). Nem ázik átt és a derékrésznél van egy csat, így legalább a derekamnál is rögzítve van a táska és száguldáskor nem püföli a hátam alsó részét és az eséseket is jól bírja, szolidan és jól néz ki és kényelmes is. Nem célszerû túl sokat költeni táskára, a lényeg, hogy beleférjen az, aminek bele kell férnie, kényelmes legyen, strapabíró és designos.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Az RP cuccok már télleg nem cordura anyaggal készülnek!

A honlapjukat nézegettem, néztem milyen jó olcsók, erre vmi polyesterbõl vannak!

A deuterekhez adnak víztartályt?

Merida néven is fut egy zsák ( mostani bikk makk-ban volt ) arról van vkinek tapasztalata?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A Deutert én is ajánlom, az övtáskáik is tutik! ;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
na ezt a deutert megnézem, ez elég jónak tûnik, thx a helpet

flatman

flatman

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
nekem egy salamon cuccom van.kb öt literes, nem nagy de nem is kell nagyobb.van rajta izzadásfelfogó izé a hátán meg csomó hálós és háló nálküli zseb. 12000ért vettem a hervisben.Meg aztán sztem hátitatyó mindig kell.szerszámot mifenét mindig jó vinni, meg sztem a kulacsnál jobb az ivózsák amit a legtöbb bringástáskába belenyomhatsz.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
van a Deuternek is vaztaskaja.
kiindulva abbol, hogy a hatitatyoik milyenek, ez sem lehet tul gagyi.
www.deuter.com

a Tengerszemnel lattam csomagtartos turataskajukat is, nezz el, vagy csorogj oda, hatha van nekik a vaztaskabol is.
www.tengerszem.hu

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Milyen váztáskára gondolsz ggx? Nekem egy Author van. meg vagyok elégedve vele teljes mértékben. Nagy, biztonságos a rögzítése. Mi a normálisabb cég?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
váztáskát nem gyárt valami normálisabb cég?
ugyanis mostanábban nézegettem boltokban, de csak alapszintû trekkingcuccokat láttam
valakinek van ötlete, hogy hol érdemes keresni?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
ha lotyogne es nagy lenne, akkor is az lenne a legjobb :)

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Nekem van a legjobb zsákom! Anyuci varrta még ovis koromban. Azzal jártam az usziba. Kopottas kék farmeranyag, piros anyaggal beszegve a teteje. Az elején farmergatya farzsebe virít, és mindez meg van spékelve két Rocco márkamatricával. És nem lötyög, nem nagy. Qrva jó! :D