Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Please log in to reply
794 replies to this topic

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Nem tûnik logikusnak, hogy ha kensz rá valamit akkor jobban szellõzik...
"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjûek bírálata felületes."

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
Ez lehet, h kicsit off, de azér megkérdem: az létezik h tatyó hátulját is lehet jobban lélegzõvé csinálni, mint pl egy sandstone esõkabátot? kabáthoz vettem nikwaxot, h újraimpregnáljam a kicsikét, és a termékismertetõben vmit magyarákoltak arról h tatyóhoz is lehetne használni. Ez totál kamu, vagy lehet h igaz, h jobb lehet a táska hátsó részlegének szellõzése, ha arra is rálöttyintek a "csodaszerbõl"? Tud ebbe vki segíteni, mer ha kamu, akkor nempazarlom a szert. :)
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok! Akinek ez esetleg segítség: én egy fél éve vettem egy noname-snek tûnõ (Nikko) kerékpáros hátitatyót ~4000 HUF környékén Kecskeméten. 30 literes, hálós, 2 palacktartós, vízcsõnek való kivezetéssel, sok fényvisszaverõ felülettel. Eddig semmi problémám vele, jó minõségûnek tûnik.

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Nekem a bagaboo futárzsákok jöttek be,

Én meg végül egy kentert szereztem szereztem igencsak jutányos áron. Ez ugyan állítólag jóval kevésbé tartós mint a bagaboo, de még rendes áron is feleannyiba kerül.
http://www.kenter.hu/

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Elég sok tatyót néztem mostanság, de a hervisben láttam, az biztos hogy 10e alatt és 30-as volt! Nem láttam ott 10litereset belõle, de ha létezik olyan akkor tuti az lesz a következõ célpont ha a dechatlonos elkopik, bár szerintem eltart az is egy darabig :)

http://www.alpin.hu - n van fent termékismertetõ mondom és én ott láttam egy olyat, aminek a neve ugyan Bike 20 AC, de azt írják, hogy 10 literes. Kérdezd meg, csak 8k.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Úgy általánosságban a Kelly's stuffokat személy szerint nem ajánlom.. Salamanderemen és Magnuson semmi sem maradt épen egy év elteltével. Se a Kelly's nyereg, se a Kalloy szarok.. bár ezek nem táskák, valamilyen szinten következtetni lehet. Téptem már el bringára szerkeszthetõ ABUS és BBB tatyókat is. Utóbbiaknak talán az tett be, hogy Citadel láncom azokban hordtam.. a lánc meg már ránézésre is 3-4 kiló, ugrálni meg imádok.. :] Az is lehet, hogy csak én vagyok ilyen amortizáló hatással mindenre (mondjuk ebben haver-bringaszervizes egészen biztos), csak kevés cucc állja meg a helyét körülöttem. Ilyen pl. a fentebb bemutatott bagaboo zsák. Egyetlen hiányossága ez a hálós-távtartós megoldás nemléte. Izzadni úgyis mindenki izzad, de kevesen csípik, így én sem.. :]

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Elég sok tatyót néztem mostanság, de a hervisben láttam, az biztos hogy 10e alatt és 30-as volt! Nem láttam ott 10litereset belõle, de ha létezik olyan akkor tuti az lesz a következõ célpont ha a dechatlonos elkopik, bár szerintem eltart az is egy darabig :)

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Ha jól tudom ez az aminek egy háló része érintkezik csak a hátaddal és a tatyót eltartja olyan 3-5 cmre a hátaddtól. Nagyon tetszik ez a rendszer, okos! És most csak 6 ropi :) ha jól láttam, de nekem nagyon sok a 30 lityi bringázáshoz. Egyébként tényleg érdemes meglesni!

Igen az a rendszer, jól tudod.
Én alapból elég izzadós vok, és ha még jönne rám egy ilyen b@szom nagy táska, akkro sztem szakadna rólam a víz, de tényleg nagyon jó megoldás.
Amugy én továbbra is annyiért látom, amennyiért vettem, nemtom az milyen anyag, de az enyém cordura. És van hozzá mobiltartó, amit rá tudsz a vállpántra csatolni, valamint 2 hálós palacktartó + folyadéktartályt is lehet kapni hozzá.
Amugy van kisebb 10 meg 25 litykós is, ha kell.:)

DummyBoy

DummyBoy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Ehhh ... sorry, de átléptem az idõlimitet ...

A Kellys zsák tényleg nem elég "strapabíró" ? Azt ugyanis egyszerûbb itt beszerezni, ráadásul "márkahûség" ...

Nem túl gyakori használatra kellene, sõt ... De nekem is van egy víztatyóm (Bár valami Noname, azért elég jó ... fõleg hogy "állítható" méretû 1L-4,5-ig asszem ... vagy 3,5-ig ... régen használtam már ...) szóval jó lenne ezzel kompatibil modell :)

Szóval max havi 1-2 alkamas használatra elég lehet nekem a Kellys?
Egyedülálló férfi keresi kimondottan hajlékony testû, sörfõzdetulajdonos, marihuánatermesztõ szupermodell ismeretségét! Új tapasztalatokra nyitott, egypetéjû lány ikertestvér elõny!

DummyBoy

DummyBoy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hmmm Mármint a Gamo 6k most?

Mert akkor holnap áthussanok Gyõrbe és veszek egyet ...
Egyedülálló férfi keresi kimondottan hajlékony testû, sörfõzdetulajdonos, marihuánatermesztõ szupermodell ismeretségét! Új tapasztalatokra nyitott, egypetéjû lány ikertestvér elõny!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Ha jól tudom ez az aminek egy háló része érintkezik csak a hátaddal és a tatyót eltartja olyan 3-5 cmre a hátaddtól. Nagyon tetszik ez a rendszer, okos! És most csak 6 ropi :) ha jól láttam, de nekem nagyon sok a 30 lityi bringázáshoz. Egyébként tényleg érdemes meglesni!

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szevasztok!

Bár mostanában nem nagyon kérdezgette senki, h milyen tatyót vegyen, azér én mégis tanácsolok egyet:
mégpedig a magyar gyártmányú rp outdoor gamo 30-as zsákját, amit olyan célból vettem, hogy túrázzak is vele, meg suliba járni is jó legyen, meg mindenre.
30 literes, minden elfér benne, strapabíró kis tatyó és végre nem szakadt el a pánt varrásnál, mint minden eddig táskám.
Én 11.500 -ért vettem szegeden és midnekinek ajánlom.
http://www.alpin.hu
sztem sokat fejlõdtek az utóbbi idõben, érdemes megnézni az oldalukat is
csakhogy a magyar ipart is támogassuk:)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Na mentem én is csömöri Dechatlonba, hát mire megtaláltam merre is menjek :) át a hegyen de meglett!

Szóval megvan a tatyó, épp átalakítás alatt a varrónõnél, tetettem rá egy derékhevedert is, sehogy ne ugráljon a hátamon, ha jó lesz majd dobok fel egy képet a tuningról! Kössz az ötletet a tatyóról egyébként nagyon tetszik!! :)

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Köszi, nemlenyúlni! :]] Kemény öccázat számolt fel érte.

Egyébként elírtam fentebb, nem mászik ez a hátamon semerre! :]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Jó az utas dizájn! Felszámolt valamit (mennyit) pluszban a mintáért?

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Nekem a bagaboo futárzsákok jöttek be, sõt az egyik teljesen hozzámnõtt, mindenhova ezzel tekerek. Kényelmes, a csatok kialakítása is jó, a hevederek miatt meg mászik el a hátamon bringázás közben és a papírok is egyben maradnak benne. Egyedi színekkel, felszereltséggel, mintával, logóval rendelhetõ különbözõ méretekben. 2 méter vagyok, nem túl véznya, de az M-es méret bõven elegendõ, ez is végigfekszik a hátamon. :] Kieresztett alsó résszel 5 üveg bor egészen kényelmesen belefér, a súly pedig meg sem kottyan neki, köszönhetõen a tartós anyagoknak. :]

Posted Image

Párnázott belsõrészt mindenképp ajánlok rá, fõleg, ha az ember olykor keményebb, nehezebb cuccokat is szállít benne. Az enyém közel 18-ebõl jött ki párnázott- és kihajtható zsebbel, telefontartóval, saját mintával. A srác egyébként XXII. kerületben tevékenykedik, így az átvétel nekem egyszerû volt. A Luongo-ban szokott lenni pár legyártott darab..

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Nos: Én egy éve használom a dechatlonos Rock ridert. Mászni túrázni tekerni és bejött: a lényeg idõnként nem árt kimosni :) Bele teszek egy híg mosogatószeres lötyit hagyom benne vagy egy két órát ázni majd jól átmosom (kiöblögetem és utána kiveszem aszelepet és néhányszor átengedek rajta egy csomó tisztavizet: fellógatom és annyi vizet csorgatok bele, hogy ipeg ne follyon ki és a vízszint se csökkenyjem ötperc és tiszta. Kifújom és fejjel lefelé a csõ tövénél fogva felakasztom igy nem penészedik be.) A rosz íz ellen meg a kálciumos plusz elég jól bejött, attól nem érzed a mellék ízét, de az idõvel elhalványul és akkor már tiszta vízzel okés (ha meg nagyon meleg van akkor meg úgyis mindegy :) A legköltség hatékonyabb teve púp szerintem egyébként. Csak nem szabad hagyni hogy bepenészedjen ... csá

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és hogy az ivószatyorba elvileg csak víz tölthetõ:)
mármint nem egy helyen olvastam ezt(én sem tartom be természetesen)

(amúgy most épp ecetes és forró víz keveréke kiszedi a tavaly bennefelejtett öszibaracklevet:) hatásos)

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

...Ja meg a Dechatlonban lehet kapni "zsákszárító" keretett. Meg csõpucolót. Piros pont érte. Hamarosan én is beszerzek egyet, mert a csövem mindig bepenészesedik, mert nem tudom rendesen kitisztítani...

Hi!

Vettél azóta ilyet?? és ha igen mennyibe fájt??
más moodszer vkinek hogy lehet normálisan kitisztiitani/+száriiitani??

még itt a zsák utoizekkel kapcsolatban annyi, hogy nem lehet hogy nem is a lé, hanem a szopooka rossz izû???
csáó

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
asszem benevezek majd én is egyre!

köszi szépen!!
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia