Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Én Fox Launch Suit vértezetet :) hordok, és annak olyan a gerincvédöje hogy a zsákot ha nincs aranyrudakal megpakolva, alig érzem, volt már olyan hogy levettem, elindultam lefelé, majd 100 méter után szolt a haver hogy jéé hol a táskád...de jo volt felmenni érte..

Tehát gerincvédöben a táskát már nem nagyon érzi az ember.. (oké, aranyrudak kivétel, de azzal nem hiszem hogy sokan bringáznak :))

Desszert

Desszert

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Természetesen tudom, hogy ez sem tökéletes megoldás, de a semmilyen védelemnél azért jobb. Szerintem a gerincvédõ és még azon hátizsák biztosan zavaró lehet bár még nem próbáltam. Hát nem tudom mi lenne a legjobb.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
egy rendes gerincvédõ derék alá ér, amit táska nem fog tudni. tapasztalatom alapján egyébként ha már gerincvédõben tekersz akkor nem kényelmetlenebb a + táska. persze legkényelmesebb táska és gerincvédõ nélkül tekerni :)

Desszert

Desszert

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Köszi!
Ez tetszik és szerintem praktikus is.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
létezik ilyen, valamelyik bikemagban volt is ilyen tesztelve, mindjárt megkeresem neked.

edit: meg is van, Deuter Atack:

http://www.deuter.co...products_id=816

és ha jól látom, vannak másféle protektoros zsákjai is a deuternek (bár ezek inkább olyan snowboardosnak tûnnek):

http://www.deuter.co...t.php?idcat=129

Desszert

Desszert

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Segítsetek!
Gerincvédõt szeretnék venni (kell az erõben a biztonság). De hátizsák is kell (szerszámok szendvics stb). Sajnos a kettõ együtt nem valami kényelmes szerintem. Ezért arra gondoltam, hogy a legcélszerûbb lenne a kettõ egyben, vagyis egy gerincvédõs hátizsák. Rá kerestem de ilyet sehol nem találtam. Szerintetek hülyeség az egész, vagy most találtam fel? Hallottatok már ilyenrõl?

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Elvileg lehet kapni, különbözõ méretekben, én is vettem a nagyobbik hátizsákomhoz, mert ahoz nem volt gyárilag, a kicsihez már van saját.. :)
Mountex-ben érdeklõdj, de az RP-nál is van már...

Ja, majd megnézem. Overlandba, ahol a tatyót vettem, ott azt mondták h ilyen kicsibe nekik épp nincs, azért nincs még hozzá, de öszre, télre majd mindenképp szeretnék. :)
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Uhh, köszi! Akkor esõ ellen lehet h inkább hátitatyós esõvédõt veszek, márha lehet kapni hozzá, de ennek majd utánajárok. köszi még1szer :)

Elvileg lehet kapni, különbözõ méretekben, én is vettem a nagyobbik hátizsákomhoz, mert ahoz nem volt gyárilag, a kicsihez már van saját.. :)
Mountex-ben érdeklõdj, de az RP-nál is van már...

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

A Nikwax nem lélegzõvé teszi az esõkabátot, vagy mást, hanem vízlepergetõvé, anélkül hogy az anyag lélegzõ képességét rontaná...
Impregnálni viszont lehet vele hátizsákot, akkor jobban fogja bírni az esõt átázás nélkül... van is erre a célra Nikwax cucc.

Uhh, köszi! Akkor esõ ellen lehet h inkább hátitatyós esõvédõt veszek, márha lehet kapni hozzá, de ennek majd utánajárok. köszi még1szer :)
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Most rendeletem egy Deuter hátizsákot, ha valakit érdekel a hike.hu-n a legolcsóbb (ha személyesen veszed át + regisztrálsz: 10% kedvezmény az eleve nem drága áraikból). Ez annak ellenére így van, hogy a Deuter importõr a tengerszem.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ja, majd elfelejtettem...
Természetesen mindegyikbe lehet rakni ivózsákot is...

használd az Feltöltött kép gombot. köszi

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én Vaude hátizsákot használok, a nagyobbik (Crusader 35) már 6 éves, és azon kívül hogy kifakult kicsit a naptól, semmi baja... nagyon jól testre szabható, szerintem az extrém méretû embereket kivéve nincs is olyan akire ne lehetne klasszul ráigazítani a zsákot. Kényelmes, hálós a háta, nagyon jól szellõzik a hátam, hisz csak egy hálós rész ér hozzá, kivéve a deréknál az kétoldalt párnázott, és a vállnál ahol a vállhevederek vannak. Van mellheveder is, így teljesen fixen áll a háton, a kompressziós hevederekkel pedig össze lehet húzni a zsákot hogy ne lötyögjenek benn a cuccok ha nincs teljesen teletömve.
Múlt héten vettem egy kisebbet is, az is Vaude (Hyper Air 14+3), ugyanazzal a hát- és vállheveder-rendszerrel van szerelve az is... Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Ezek ugyan nem olcsó zsákok, mert annakidején a nagy 18000 körül volt a kicsi most 15290 Ft volt, de aki megteheti hogy ennyi pénzt áldoz egy hátizsákra az nem fogja szerintem megbánni.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Ez lehet, h kicsit off, de azér megkérdem: az létezik h tatyó hátulját is lehet jobban lélegzõvé csinálni, mint pl egy sandstone esõkabátot? kabáthoz vettem nikwaxot, h újraimpregnáljam a kicsikét, és a termékismertetõben vmit magyarákoltak arról h tatyóhoz is lehetne használni. Ez totál kamu, vagy lehet h igaz, h jobb lehet a táska hátsó részlegének szellõzése, ha arra is rálöttyintek a "csodaszerbõl"? Tud ebbe vki segíteni, mer ha kamu, akkor nempazarlom a szert. :)

A Nikwax nem lélegzõvé teszi az esõkabátot, vagy mást, hanem vízlepergetõvé, anélkül hogy az anyag lélegzõ képességét rontaná...
Impregnálni viszont lehet vele hátizsákot, akkor jobban fogja bírni az esõt átázás nélkül... van is erre a célra Nikwax cucc.

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Haaab? Az meg hogy van 10 méteres kiszerelésben? :D

elsõ blikkre olyan, mint a polifoam, amire a hálózsákodat teszed, de csak 1 centi vastag, 10 centi széles, 15 méter hosszú meg gondolom maga az anyag is más valamennyire. feltekerve lehet venni, de biztos van olyan hely, ahol méterre is...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

nem, óriási hülyeséget mondtál!!!! ez "beton- és vasbeton szerkezetek falszegély- és mezõ-dilatációjának kialakítására" van, "N30 típusú zártcellás poliuretán hab"

Haaab? Az meg hogy van 10 méteres kiszerelésben? :D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

ez lehet nem hülyeség :) ez az a alu felületû hõszigetelõ izé amivel lakásokat szoktak burkolni meg hasonlók?
Apámmal tettünk ilyet az egyik szoba falára majd meglesem van e belõle egy darab valahol, kössz a tippet. Rísszpekt :)

nem, óriási hülyeséget mondtál!!!! ez "beton- és vasbeton szerkezetek falszegély- és mezõ-dilatációjának kialakítására" van, "N30 típusú zártcellás poliuretán hab"

ha van sztem próbáld meg mindenkpp, mondom sok helyet elfoglal a táskában de így is megéri sztem...sok sikert!
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
ez lehet nem hülyeség :) ez az a alu felületû hõszigetelõ izé amivel lakásokat szoktak burkolni meg hasonlók?
Apámmal tettünk ilyet az egyik szoba falára majd meglesem van e belõle egy darab valahol, kössz a tippet. Rísszpekt :)

a bringaszállító

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
tegnap voltam Decathlonban, és láttam egy baromi jó övtáskát:jól ki van párnázva, a szíjak széle is (ami egyébként végig jó széles, úgyhogy nem nyom), egy hatalmas cippzáros zseb, belül még 2 zseb , oldalt egy cippzáros és egy nem cippzáros zseb, ja belül egy kis lyuk füles kivezetéséhez, és hátul egy összehúzható bukó-esõkabát-belsõ-tökömtudjamitartó...és az ára a legjobb: csak 3 rongy, úgyhogy nagyon megéri, én hamarosan benevezek egyre...

ja és tegnap kreáltam Bricostorse-ban vett polifoamból hõszigetelõ tokot itatózsáknak, kicsit nagy lett m 10 mm vastag, de eszméletlen jól tartja a hideget-meleget, éjjel 1kor raktam bele hideg vizet (fél óra után a fagyasztóból, másfél litert), és még mindig teljesen hideg, tea meg 5 óra után is meleg volt, úgyhogy sztem érdemes alkotni egyet...csak az a gáz, hogy (legalábbis ott) csak 10 méteres kiszerelésben van...
január 22 - Theogonia

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Jól hangzik amit leírtál :)

Bár nekem a 14 is sok egy tatyóért mert a Dechatlonos zsák is megteszi elsõ zsáknak, legalább is nekem. 500 pénzé csinált a varrónõ nekem egy plusz melhevedert rá ami fixen tartja a zsákot mint atom! Így tökéletes.

Igaz ami igaz bükk marcin volt rajtam elõször és hát ott nem az izzadás volt a legfõbb problémánk :)
De remélem még lesz 35 fok hogy kipróbálhassam ott is.

a bringaszállító

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nincs nagy tapasztalatom, de ma kipróbáltam életem elsõ itatós hátizsákját.

Elõzõ héten vettem. Vérprofi kéremszépen, vérprofi. Ugyan nem sok pakolási hely van, de ez nem is arra van. Dupla mellheveder (összekötõ rész), nem kell késõbb külön 1500 HUF ér venni hozzá. Ez nem fordul le a hátról. Úgy áll ott mint a cövek. Ugyanis ez futáshoz is való, és hát ott aztán ha minden lépés zöttyenésére mozogna, csúnya lenne a hát. Van ventillációs system a hátra felfekvésénél (ne izzadj alá).
Ami legnagyobb király: 2.5L-es itatózsák. Nagggyon durva. Nem hittem el, hogy annyi víz belemegy. Eszméletlen. Ásványvízzel töltöttem tele, nem akartam takarítani az izotóniás italt belõle. De ez amúgyse arra van valószínûleg: hosszútávú túrán letol az ember PowerBar-t, és arra szopogat vizet. Nekem az egész dolgo új: a szatyor nyomás alatt van, emiatt nem kell szívnom. A szipókája elzárható, de ha megnyitom, akkor sem jön magától a víz, hanem csak finoman rá kell harapni a végére, és akkor a mellbimbó mechanizmusához hasonlóan szétnyílik egy rés a végén, és magától jön a nedû.
A szatyron akkora a kupak, hogy befér a kezem, így nem is kellett szárigatni, hanem szépen Szilviával szárazra töröltem. Berohadás probléma már csak a csõnél és az idomoknál jelentkezhet.

És most számoljunk. Ugye köztudott, hogy itthon általában 20%-50%-al drágábban vehetünk meg speciális termékeket, mint ahogyan külföldi web shopokban látjuk. A www.m-k-sport.de oldalon nézem:

A hátizsák 32.50 ojró (Red Son Speed Backpack), a szatyor (Red Son Speed Hydration System 2,5l) pedig 23.99 ojró. Az ma átváltva 15242 HUF lenne. És a Köles utcánál lévõ szentendrei úti Saucony nagykerben 14400 forint összesen!!!!

Igaz ugyan, hogy a Decathlonban 5 ezeré lehet kapni táskát plusz szatyrot egyben. De mégegyszer a plussz árért:
- ennek van jó ventillációs szisztemje
- dupla keresztpánt elõl, nem kell külön venni
- nincs mellékíze a szatyornak
- baromi jó az ivó mechanizmus
- szárítás egy része megoldva (lásd fent)
--
tocsa