Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Érdekes történetek esésekrõl

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
815 hozzászólás a témában

#761
FreeRideFun

FreeRideFun

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Az utóbbi napokban nekem is volt egy nagyon patent esésem. Szokás szerint kimentünk teker ahogy szoktunk és én aznap az egylábbaanyegenállósmanualt gyakorolgattam. Persze lefelé néztem végig, szigorúan a földet és nem vettem észre, hogy a haver elöttem megállt persze nekem háttal, ezért õ sem látott, én meg nekimentem, telibe a hátsókerekének hátulról. Minek hatására átestem a kormányon és vállal/fejjel telibe levettem az aszfaltot, persze a baseball sapi ilyenkor nem igazán véd! Még mindig fáj a fejem, ha összeszorítom az állkapcsom. így: ;D De ez nem az elsõ eset, hogy fejre esek, úgyhogy mostmár erõsen fontolgatom a sisak hordását!


#762
Kolbee

Kolbee

    vendég

  • fórumtag
  • 163 hozzászólás
Gyerekek, ma olyan gyönyörût pereceltem! ;D Fölmentünk valami Róka hegyre, de mire odaértünk, már full sötét volt. Na, akkor le az aszfaltúton egy kis utcai DH. Autóforgalom az volt. Szóval, megyünk, mint a barmok, jön egy visszafordítós kanyar. Húzom a féket egy ujjal, de a szar nyúlós fékkarom miatt a kart csak a középsõ ujamig tudtam behúzni (abba beleütközött), ami még nem volt elég. Gyorsan átváltok kétujjas fékkarhúzási módra, de akkor már a haver és a padka között voltam a jobbos kanyarban és túl gyors ;D. Húzom, húzom, beblokkol, perec, teli pofával röhögés. Végülis nem lett semmi bajom, csak egy zúzódás a jobb térden, és vállon. Viszont fáj a karom, ha fölemelem. De úgy frankón. >:( Bazz de láma voltam...

#763
trakis

trakis

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 410 hozzászólás
minap én is beadtam egy vizes perecet... csj volt benne....
rámköszönt a drága mikor a fõtéren téptem keresztül... megpróbáltam beadni a farol180 fokot ... csakhogy 90 foknál megcsúszott az eleje.... pech

amúgy ha vagizni akarsz valaki elõtt tuti elcseszed... ha új trükkel próbálkozol tuti hogy beleállsz a földbe...
pl: elõször akartam beadni a patkárol le one handerbunny keresztül az úton padkára fel bunny-t két csj közt... egéz jó lett csk a felugráskor lecsúszott a lábam és átugrottam a kormányt...

a legcukibb viszont az volt mikor járdán téptem. 3-as lépcsõ le-20 méter fék, le az útra 90jobb-hejett a fék átcsavart és egy néni lába elõtt hasalva találtam magam, a brinbám meg fejjel lefele parkolt a kormányon mellettem...

#764
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Egyébként szeritem a csajok birnak a legpöpecebben taknyolni. Nemtom, szerintem csak ugy történnek velük a dolgok. ;D



Ez tény, én is igy esek el. Például tegnap is: elkezdtem ivben felkanyarodni egy sziklás ösvényen, erre szépen rázúgtam a kövekre! Áúúú, nem volt énálom! (én=leány)

Máskor meg csak úgy elzúgok valami kiálló dologban az úton. ::)

#765
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
;D ;)

#766
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaja...
A barátnõm négy!! ilyen dinka lánnyal lakik. S mé' ne huzgálnák magukkal a "szerencsétlent" 8)
Aztán meg a nõi fehérnemû részleg még engem is leköt... ;D ;D

#767
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Egyet a sok közül mi? :)

#768
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Hát igen. De õk is röhögnek rajtam, amikor el kell kisérnem nadrágot venni valamelyiket... 8)

#769
Kolbee

Kolbee

    vendég

  • fórumtag
  • 163 hozzászólás

Egyébként szeritem a csajok birnak a legpöpecebben taknyolni. Nemtom, szerintem csak ugy történnek velük a dolgok. ;D


A rendes... ;D

#770
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
:-)))jah.. azok a legszebb firkák, amit az ember "tekknikk" cimszó alatt a lehetõ legnagyobb civil közönség elõtt hajt végre. Mostanság a bnõmön tudok nagyokat derülni ,amint õ épp' nagyokat ..terül. Legutóbb Szilvásváradról másztunk felfelé a tótfalusi völgytõl, s már finishez érve a szentem a hármaskúti elágazónál belopta magát a bokorba. Amint utóbb megkérdeztem tõle, hogy miért sáros az az édes kis segge, mondotta, hogy csak kiállva tekerést próbálgatta elsajátitani. Hát, van mit javulni.. Egyébként szeritem a csajok birnak a legpöpecebben taknyolni. Nemtom, szerintem csak ugy történnek velük a dolgok. ;D

#771
-kisvajda-

-kisvajda-

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
esik...sajnos..
ezt tegnap sikerult megfigyelnem kozelebbrol is..
ez nem annyra erdekes bar tanulsagos...es vicces ;D
szoval tegnap hasito haza, az eso folyamatosan szital, midnen tiszta viz.
jon a keresztezodes, autos elenged maga elott, mondom akkor kicsit megsiettetem a dologot, hogy ha mar elengedett ne kellhen varnia.
aterek a masik oldalra, padkara felbunni, de nekem balra kellett mennem ezert nyomtam egy balost egybol banni utan.
hat igen..a sargumi ugyebar csak a kis kiallo butykokon fexik fel az utra..hat most el is szallt a vizes uton...
en emg csusztam hason egeszen az ut szeleig, le a foldutra hason...a biciklim meg valahogy felig huztam magam utan..lezuztam mind2 konyokom, mind2 terdem :Pes raadasul csupa kula lettem...aztan meg fekudtem par percet es rohogtem magamon..az autosokkal egyetemben..szep nagy perec volt 8)

#772
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
szanti ez hol történt pontosan?

ja én is fehérvári vagyok

#773
szanti

szanti

    vendég

  • fórumtag
  • 24 hozzászólás
Elárulom történetemet én is.
Helyszín Szfvár. Akkoriban (kb 1 éve) még egy Tesco Gazdaságos kerom volt, v.mi scwinn-csepel kutyulmány.Jövök le dobrol fénysebességgel,mikor látom domb alján jobbra vezet az út,hát akkor forduljunk.Kormányt jobbra behajlítom,hát ekkor kezdödnek a bajok.Ugyanis kormány jobbra áll,viszont a kerék megy egyenesen.Probálom dönteni minden,fékezni nem volt idöm,erre tulmegyek kanyaron fénysebességgel,majd ennyit látok:repülök levegöben,majd reccs le a földre. 5 perc után összeszedem magam,visszamegyek pár métert nézem mi történt.Az történt hogy kanyar után volt egy kib*szott mély gödör,amibe izombol belemententem,és repültem egy nagtyot,kero darabokban (kettétörött elsö kerék,megrepedt váz stb... Aztán hazatápászkodtam,ott elkezdtem érezni,hogy nincs v.mi rendben a kezem körül.Korház stb....... ott kiderült,hogy 3 helyen eltörtem a mutató ujjam.Aztán amikor jobban voltam elkezdtem keresni az okot a balesetre,és akkor mindenre fény derült:
Mivel tescos volt a bájk,ilyen szar dios menetes kormánycsapágya volt,ami menet közben kilazult,emiatt aztán forgathattam volna még egy darabot a kormányt.......
Szal ha keroztok A-head-oos kormánycsapággyal tegyétek......

#774
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
:-))

Ha már Bükk környéke: Ha az ember leggyorsabban/legélvezetesebben akarja elhagyni Bánkut környékét, akkor peersze a farkasnyaki elágazótól a kék várjelzést választja. rögötn az elsõ szakaszon, ahogy lefelé doromboljuk magunkat, az ösvény rátér egy sik utra, némi jumppal. Na szóval, tavaly elõtt az ut mellé ástak egay méter mély árkot... Jövök, segg tol kormány emel, vár leérkezés, majd kormány alatt rémülten lát, árok. Lendület kevés, érkezik tányérokra az árok falában, majd fütyivel tompit... Némi -10 perc- fetrengés az árok mélyén után, közben farok kulacsból hidegvizes gyógyitása ..tovább is lehet állni.

Ja, azóta frankón szétmolyolták az árkot a motorosok már nem az igazi. :-))
de lefelé akkor is ez a legszebb, fõleg dédesvár felé a sárgán.
by

#775
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Május környékén nekem is volt egy nagy zakóm, ezt már leírtam valahol, ezért két másik esetet osztok meg veletek:
1.
Országútis koromban (húúúúúúúúúú de brégen volt!) Miskolc, Zenepalota. Ki a fõútra át a villamossineken. Ja. Csak elõtte halványan esett az esõ, én meg megpróbáltam kanyarodni a síneken.
A 19-es gumik ezt értékelték is, az elsõ kerekem ki és már feküdtem is a síneken. Elsõ kerék az egyik irányén, a hátsó a másikén. A klipsz behúzásának köszönhetõen természetsen a lábam erõsen ragaszkodott a bicajhoz, ezért felállásról szó sem lehetett. A boltnák iszogató három fickónak is lett egy jó napja, röhögtek rendesen. Szóültam nekik, hogy "ha kiröhögték magukat, jöhetnének segíteni, mert innen bizony egyedül nem tudok felállni!"
És ekkor jökk Õ, a nagy zseni.
-Mi van?
-Ki kéne lazítani a szíjjat, hogy fel tudjak állni.
-Mindjárt!
A lábam leszaggatása elõtt szóltam neki, hogy ezt talán még sem kéne. Tegye rá a kezét a kis fém lapra, Megvan?
Na most nyúljon be a fül alá, és emelje meg.
Ez az.
Közben jött a villamos is, de nem csengetet, nem csinált semmit, csak megvárta, míg felállok.
Szerintem abban az idegállapotomban ez csak a vezetõ elõnyére vált.
Sérülés egy pár karcolás, semmi komoly. Még három nap múlva is röhögtem magamon.

2. jávorkútról lefelé a Savósvölgyön (Para! Te jól ismered!!) boldogult Szputnyik kerékpárommal egy szputnyik sebességével jöttem lefelé. Cimboráim mögöttem, ki a gyorsabbat játszottak. Élers visszafordító elõtt gondoltam fékezek. Fékre rámarkol, mire az elsõ fék ezer darabra hullott. Lassulás alig volt, ezért a szemben lévõ erdei ösvényt választottam blokkoló hátsó kerékkel.
Egész ügyesen kerülgettem a fákat, a mai napig sem tudom, hogy miként sikerült kikerülgetni õket.
Egy alkalmas helyen keresztbe fordítottam a gépet és csúsztam, csúsztam egészen egy fáig, amit a hátsó kerékkel fogtam meg.
Ha éreztetek még fájdalmat, akkor ez az volt. Mint ha diótörõvel nyúltak volna alám. A kerék defektes lett, nem beszélve a nyolcasról is, amit csak felnicserével lehetett javítani. Én két napig nem tudtam ülni és a járás is nehezemre esett. Hála az égnek, maradandó károsodást nem szenvedtem, bizonyíték erre a 7 éves kisfiam.
Ekkor még bukó sem volt rajtam, mert nem volt divat.

Régi szép emlékek!!! ;D

#776
Stormbringer

Stormbringer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Mér? A cc-s haverom mondta, hogy törökországban pl. az U-13-ban egy 1,5 méteres letörésekbõl álló letöréssorozat volt egyszer...

Azért U-13-ban ilyen SID meg ilyesmikkel ...

#777
EMBER

EMBER

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Ja! Tedd fel a videjót!

#778
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jah... megint csak a "nem vak,csak bátor... " roma közmondás jut eszembe... azért azt a videot feltehetnéd. by


#779
David007

David007

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 970 hozzászólás
erre a CC-s témára visszatérve, a Tokodi DH-n a Hobbiba egy CC-s srác mente a legjobb idöt eséssel...
azonkivül van 1 videom,amin 1 kb 2 m-es sziklát balrol kerülnek a CC-s emberkék, de páran le is ugrották, szinte lánc csörrenés nélkül! megnézném,hogy a többség egy olyan bicoval mikor válalna be egy ilyet...
( kb. nem sok közöm van a CC hez ...(sajnos)..)


#780
vendég__*

vendég__*
  • vendég
az a gaz, hogy megin sram lett... csak az volt és már kelett vmi.. a másik gaz, megy hogy suli után vagy sokat megyek, vagy petofi.. de többet nem sprintelek 2*9ben, hanem váltok ;D
mostmár hagyomány ;D