Jelentkezz be Regisztrálj
Magellan
Posted 2008. February 04. - 21:12
Posted 2008. February 04. - 20:56
Posted 2008. February 04. - 20:50
Posted 2008. February 04. - 16:54
Posted 2008. February 04. - 10:27
Tisztelt Sporttársak!
Tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat. A Magellan kerékpárokat több mint 20 éves kerékpártervezési tapasztalattal rendelkezõ megyar szakemberek tervezik, ellentétben a mások kerékpárjaival, akiknek elküldenek tiz variációt, melybõl egyet felmatricáznak egy márkával, és már kész is az új modell. Jelenleg leszerelés alatt voltak/vannak új kerékpárok, ami nem 2007es, de nem is 2008as, ez egy ilyen köztes, 2007es vázakon, új színek, de nem 2008as színek. Már bennt vannak a végleges vázminták, amit leszerelnek minta és bemutató bringa lesz. Húsvétkor már kinnt lesznek az üzletekben az új a 2008as modellek. Ez nem egy üzletpolitika, hanem egy nagyon feszített munka. Tehát a Magellan kerékpárt mi tervezzük, nem pedig egy vázgyár, ezért kell ehhez több idõ, de ha van még kérdés szívesen válaszolok rá.
Bocs a tévedésért, a katalógusból rendelést visszavonom, és megkövetem a szakembereiteket.
De akármilyen feszített a munkájuk, legalább fél év csúszásban vagytok, ami egy ilyen kicsi piacon behozhatatlan szvsz.
Posted 2008. February 04. - 10:25
igen xian egyetértek veled. én is ezt akartam mondani, hogy ha tavaly év vége felé már kitalálják a végleges színeket és látványképeken azt közlik, akkor akinek megtetszik az: "uhhh vazze ez gyönyörûûû! lesz egy ilyenem az tuti :)"
szóval lehet h jópáran elsö ránézésre igy döntenének és akkor megvárnák.
na de így hogy semmit nem tudni és kijön szinte nyárra.....
én is pl tavaly megláttam a hírekben az új 2008 as XT szetett. el is döntöttem (mert már képröl baromirra megtetszett) hogy tuti hogy lesz egy ilyen váltókarom meg t.fékem. most már boldog tulajdonosa vagyok ezeknek
és persze nemcsak a kinézet alapján döntöttem hanem utána mikor a németek már letesztelték a szettet akkor azokat olvasgattam stb..meg aki ismeri a márkát az már tudja hogy adott kategoriába mire számíthat.
és ez azért vázakra is igaz.
Posted 2008. February 04. - 10:13
Kocával ellentétben én más sokat töprengtem azon, hogy M tulaj leszek, ezért merek hozzászólni.
Én büszke vagyok magyarságomra, a magyar dolgokra, és örülök, hogy Te is az vagy arra, hogy a vázaitokat itthon tervezik. De nem gondolod, hogy hatalmas bevételkiesést jelent a több hónapos csúszás? Ha egyszer ez a trend, hogy elõzõ év végén MINDEN gyártó bemutatja a következõ évi modelleket, nem lenne okos ötlet "beálni a sorba"? Csak úgy kérdezem.
X
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2008. February 04. - 09:42
Tisztelt Sporttársak!Beszélgettem egy boltos sráccal, aki azt mesélte, hogy tavaly is akkor jött ki a 2007-es modellek nagy része, amikor pl. a Merida és Caprine modellek már szinte el is fogytak.
Nem hiszem, hogy nem lehet ilyenkor megkezdeni a tárgyalásokat a gyártóval, és kiválasztani egy új design-t. Olyan nagy változások nem lesznek a divatban.
A tavaszi-nyári bevételekbõl meg lehetne rendelni az új vázakat, és karácsonyra piacra dobni a jövõ évi cuccot. Lehet, hogy 2-3 hónapig raktározni kell majd (ami nem kis költség), de ha a piacnyitásról lemaradnak akkor nagyobb a bevétel kiesés. (SZERINTEM)
A másik probléma szvsz. a gyenge marketing. Én is, mások is emlegettük, hogy kis ráfordítással lehetne reklámot csinálni, pl. netes versenyekkel, régi vázak árverezésével, és esetleg kis nyereséget produkáló szériák kiadásával (pl. 29er, futárbringa).
Kiírhatnának pl. tervezõi versenyt a következõ szezon bringafestésére is. A gyõztes mondjuk kapna egyet az általa tervzett vázból ajándékba, 001-es vázszámmal.
De akár marketing ötletekre is írhatnának pályázatot, hasonló díjazással, de most már abbahagyom, bocs, a szófosásért...
Tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat. A Magellan kerékpárokat több mint 20 éves kerékpártervezési tapasztalattal rendelkezõ megyar szakemberek tervezik, ellentétben a mások kerékpárjaival, akiknek elküldenek tiz variációt, melybõl egyet felmatricáznak egy márkával, és már kész is az új modell. Jelenleg leszerelés alatt voltak/vannak új kerékpárok, ami nem 2007es, de nem is 2008as, ez egy ilyen köztes, 2007es vázakon, új színek, de nem 2008as színek. Már bennt vannak a végleges vázminták, amit leszerelnek minta és bemutató bringa lesz. Húsvétkor már kinnt lesznek az üzletekben az új a 2008as modellek. Ez nem egy üzletpolitika, hanem egy nagyon feszített munka. Tehát a Magellan kerékpárt mi tervezzük, nem pedig egy vázgyár, ezért kell ehhez több idõ, de ha van még kérdés szívesen válaszolok rá.
Posted 2008. February 04. - 09:25
Nem hiszem, hogy nem lehet ilyenkor megkezdeni a tárgyalásokat a gyártóval, és kiválasztani egy új design-t. Olyan nagy változások nem lesznek a divatban.
A tavaszi-nyári bevételekbõl meg lehetne rendelni az új vázakat, és karácsonyra piacra dobni a jövõ évi cuccot. Lehet, hogy 2-3 hónapig raktározni kell majd (ami nem kis költség), de ha a piacnyitásról lemaradnak akkor nagyobb a bevétel kiesés. (SZERINTEM)
A másik probléma szvsz. a gyenge marketing. Én is, mások is emlegettük, hogy kis ráfordítással lehetne reklámot csinálni, pl. netes versenyekkel, régi vázak árverezésével, és esetleg kis nyereséget produkáló szériák kiadásával (pl. 29er, futárbringa).
Kiírhatnának pl. tervezõi versenyt a következõ szezon bringafestésére is. A gyõztes mondjuk kapna egyet az általa tervzett vázból ajándékba, 001-es vázszámmal.
De akár marketing ötletekre is írhatnának pályázatot, hasonló díjazással, de most már abbahagyom, bocs, a szófosásért...
Posted 2008. February 04. - 01:29
Pl. itt vannak árak:
http://canga.hu/?p=p...&sName=Magellan
Üdv!
Ja, és mégvalami, nem tudjátok, hogy tavaly kb, mikor jöttek ki az új bringák???
Posted 2008. February 04. - 00:52
engem személy szerint nem érint hisz nem tervezek maggit venni, de kíváncsiságból, érdeklödésböl követem a palettát.
és ha vki már ugyis tudja márpedig tudja hogy hogy fognak kinézni az idei modellek akkor vmi látványképeken miért nem lehet azt közzé tenni? :chin:
ez hogy csak kerülgetjük a forró kását aztán bumm bedobjuk nekik az új reklámdumával nem biztos h tutira nyerö, de nem értek én ehhez..
Posted 2008. February 03. - 23:57
Teljesen egyetértek veled. Ezt hallom mindenhonnan, és nem csak a vevõktõl...de legalább tölük hallani a 2008as magellánokrol..az amugy nagyon nagy csend mellett...
de lehet csak én vagyok elégedetlen...de szerintem a magellán változtathatna üzletpolitikáján..
Lehet hogy a beszállítók ilyenkor olcsóbban dolgoznak, mint nyáron?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. February 03. - 23:23
de lehet csak én vagyok elégedetlen...de szerintem a magellán változtathatna üzletpolitikáján..
Posted 2008. February 03. - 23:20
Köszönöm
Köszönöm
Posted 2008. February 03. - 22:01
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2008. February 03. - 21:58
A Pyxis kék-fekete színe jól el lett b......
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. February 03. - 21:52
Nos, én pedig a képeket találtam meg róluk.
Ide tettem fel õket
Tehát, ha minden igaz, ezek lesznek a 2008-as vázak, a pyxis team tuti így néz majd ki, Buruczki Szilárd alatt már látható volt pl. a buék kupán.
És az árak, hogy fognak majd alakulni?
Remélem segítettem
Áh ez az! Köszi, ezt már szeretjük!
Posted 2008. February 03. - 21:49
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Már megvannak a 2008-as magellanok árai a neten, de képet seholsem találok. A váz pl. ugyanaz lesz a polaris-on? Vagy csak a felszereltség lesz más?
köszi!
Gábor
Nos, én pedig a képeket találtam meg róluk.
Ide tettem fel õket
Tehát, ha minden igaz, ezek lesznek a 2008-as vázak, a pyxis team tuti így néz majd ki, Buruczki Szilárd alatt már látható volt pl. a buék kupán.
És az árak, hogy fognak majd alakulni?
Remélem segítettem
Posted 2008. February 03. - 20:46
köszi!
Gábor