Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Koca te már nagyon moderátorkodsz :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

:s Lol

köszönjük szépen az értelmes hozzászólásodat

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
:s Lol

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
én azt nem értem hogy miért kell egy köztes széria?? jó biztos javítottak a 2007-esen, de ezeket az ujításokat miért nem lehetne egybõl a 08-asba beültetni, miért kell egy második 07-es széria?

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Tisztelt Sporttársak!

Tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat. A Magellan kerékpárokat több mint 20 éves kerékpártervezési tapasztalattal rendelkezõ megyar szakemberek tervezik, ellentétben a mások kerékpárjaival, akiknek elküldenek tiz variációt, melybõl egyet felmatricáznak egy márkával, és már kész is az új modell. Jelenleg leszerelés alatt voltak/vannak új kerékpárok, ami nem 2007es, de nem is 2008as, ez egy ilyen köztes, 2007es vázakon, új színek, de nem 2008as színek. Már bennt vannak a végleges vázminták, amit leszerelnek minta és bemutató bringa lesz. Húsvétkor már kinnt lesznek az üzletekben az új a 2008as modellek. Ez nem egy üzletpolitika, hanem egy nagyon feszített munka. Tehát a Magellan kerékpárt mi tervezzük, nem pedig egy vázgyár, ezért kell ehhez több idõ, de ha van még kérdés szívesen válaszolok rá.

Bocs a tévedésért, a katalógusból rendelést visszavonom, és megkövetem a szakembereiteket.
De akármilyen feszített a munkájuk, legalább fél év csúszásban vagytok, ami egy ilyen kicsi piacon behozhatatlan szvsz.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez hogy hungarikumot válasszak ez persze sok esetben bennem is motoszkál, de....

igen xian egyetértek veled. én is ezt akartam mondani, hogy ha tavaly év vége felé már kitalálják a végleges színeket és látványképeken azt közlik, akkor akinek megtetszik az: "uhhh vazze ez gyönyörûûû! lesz egy ilyenem az tuti :)"
szóval lehet h jópáran elsö ránézésre igy döntenének és akkor megvárnák.
na de így hogy semmit nem tudni és kijön szinte nyárra.....

én is pl tavaly megláttam a hírekben az új 2008 as XT szetett. el is döntöttem (mert már képröl baromirra megtetszett) hogy tuti hogy lesz egy ilyen váltókarom meg t.fékem. most már boldog tulajdonosa vagyok ezeknek :)
és persze nemcsak a kinézet alapján döntöttem hanem utána mikor a németek már letesztelték a szettet akkor azokat olvasgattam stb..meg aki ismeri a márkát az már tudja hogy adott kategoriába mire számíthat.
és ez azért vázakra is igaz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szia MD,

Kocával ellentétben én más sokat töprengtem azon, hogy M tulaj leszek, ezért merek hozzászólni. :)

Én büszke vagyok magyarságomra, a magyar dolgokra, és örülök, hogy Te is az vagy arra, hogy a vázaitokat itthon tervezik. De nem gondolod, hogy hatalmas bevételkiesést jelent a több hónapos csúszás? Ha egyszer ez a trend, hogy elõzõ év végén MINDEN gyártó bemutatja a következõ évi modelleket, nem lenne okos ötlet "beálni a sorba"? Csak úgy kérdezem. :)

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MagellanDealer

MagellanDealer

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Beszélgettem egy boltos sráccal, aki azt mesélte, hogy tavaly is akkor jött ki a 2007-es modellek nagy része, amikor pl. a Merida és Caprine modellek már szinte el is fogytak.
Nem hiszem, hogy nem lehet ilyenkor megkezdeni a tárgyalásokat a gyártóval, és kiválasztani egy új design-t. Olyan nagy változások nem lesznek a divatban.
A tavaszi-nyári bevételekbõl meg lehetne rendelni az új vázakat, és karácsonyra piacra dobni a jövõ évi cuccot. Lehet, hogy 2-3 hónapig raktározni kell majd (ami nem kis költség), de ha a piacnyitásról lemaradnak akkor nagyobb a bevétel kiesés. (SZERINTEM)

A másik probléma szvsz. a gyenge marketing. Én is, mások is emlegettük, hogy kis ráfordítással lehetne reklámot csinálni, pl. netes versenyekkel, régi vázak árverezésével, és esetleg kis nyereséget produkáló szériák kiadásával (pl. 29er, futárbringa).

Kiírhatnának pl. tervezõi versenyt a következõ szezon bringafestésére is. A gyõztes mondjuk kapna egyet az általa tervzett vázból ajándékba, 001-es vázszámmal.

De akár marketing ötletekre is írhatnának pályázatot, hasonló díjazással, de most már abbahagyom, bocs, a szófosásért...

Tisztelt Sporttársak!

Tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat. A Magellan kerékpárokat több mint 20 éves kerékpártervezési tapasztalattal rendelkezõ megyar szakemberek tervezik, ellentétben a mások kerékpárjaival, akiknek elküldenek tiz variációt, melybõl egyet felmatricáznak egy márkával, és már kész is az új modell. Jelenleg leszerelés alatt voltak/vannak új kerékpárok, ami nem 2007es, de nem is 2008as, ez egy ilyen köztes, 2007es vázakon, új színek, de nem 2008as színek. Már bennt vannak a végleges vázminták, amit leszerelnek minta és bemutató bringa lesz. Húsvétkor már kinnt lesznek az üzletekben az új a 2008as modellek. Ez nem egy üzletpolitika, hanem egy nagyon feszített munka. Tehát a Magellan kerékpárt mi tervezzük, nem pedig egy vázgyár, ezért kell ehhez több idõ, de ha van még kérdés szívesen válaszolok rá.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Beszélgettem egy boltos sráccal, aki azt mesélte, hogy tavaly is akkor jött ki a 2007-es modellek nagy része, amikor pl. a Merida és Caprine modellek már szinte el is fogytak.
Nem hiszem, hogy nem lehet ilyenkor megkezdeni a tárgyalásokat a gyártóval, és kiválasztani egy új design-t. Olyan nagy változások nem lesznek a divatban.
A tavaszi-nyári bevételekbõl meg lehetne rendelni az új vázakat, és karácsonyra piacra dobni a jövõ évi cuccot. Lehet, hogy 2-3 hónapig raktározni kell majd (ami nem kis költség), de ha a piacnyitásról lemaradnak akkor nagyobb a bevétel kiesés. (SZERINTEM)

A másik probléma szvsz. a gyenge marketing. Én is, mások is emlegettük, hogy kis ráfordítással lehetne reklámot csinálni, pl. netes versenyekkel, régi vázak árverezésével, és esetleg kis nyereséget produkáló szériák kiadásával (pl. 29er, futárbringa).

Kiírhatnának pl. tervezõi versenyt a következõ szezon bringafestésére is. A gyõztes mondjuk kapna egyet az általa tervzett vázból ajándékba, 001-es vázszámmal.

De akár marketing ötletekre is írhatnának pályázatot, hasonló díjazással, de most már abbahagyom, bocs, a szófosásért...

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Köszi a válaszokat!
Pl. itt vannak árak:
http://canga.hu/?p=p...&sName=Magellan
Üdv!
Ja, és mégvalami, nem tudjátok, hogy tavaly kb, mikor jöttek ki az új bringák???
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
egyébként én se értem miért van ez a nagy titkolódzás.
engem személy szerint nem érint hisz nem tervezek maggit venni, de kíváncsiságból, érdeklödésböl követem a palettát.
és ha vki már ugyis tudja márpedig tudja hogy hogy fognak kinézni az idei modellek akkor vmi látványképeken miért nem lehet azt közzé tenni? :chin:
ez hogy csak kerülgetjük a forró kását aztán bumm bedobjuk nekik az új reklámdumával nem biztos h tutira nyerö, de nem értek én ehhez..

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

de legalább tölük hallani a 2008as magellánokrol..az amugy nagyon nagy csend mellett...
de lehet csak én vagyok elégedetlen...de szerintem a magellán változtathatna üzletpolitikáján..

Teljesen egyetértek veled. Ezt hallom mindenhonnan, és nem csak a vevõktõl...
Lehet hogy a beszállítók ilyenkor olcsóbban dolgoznak, mint nyáron?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

trekergõ

trekergõ

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
de legalább tölük hallani a 2008as magellánokrol..az amugy nagyon nagy csend mellett...
de lehet csak én vagyok elégedetlen...de szerintem a magellán változtathatna üzletpolitikáján..

MagellanDealer

MagellanDealer

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Szia! Ezzel csak annyi a probléma hogy csak tervek, tudom mert nekem már több hónapja megvan, de én már fogtam 2008-as vázat is a kezemben, és teljesen más lesz, ugyhogy arra kérlek, hogy ezeket a képeket szedd le, vagy pedig ne 2008-as Magellanként hirdesd, csak azért szólok, mert én vagyok a legbiztosabb forrás, ugye nem kell részleteznem, hogy miért...

Köszönöm

Köszönöm

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
épp írni akartam hogy leszoktak volna a hajlított támvilláról a felsõ kategóriában...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ha jól látom a legtöbb festés a 2002-es Pyxisre van rajzolva. Gondolom a csõszett és a geometria nem lesz azonos.
A Pyxis kék-fekete színe jól el lett b......

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Nos, én pedig a képeket találtam meg róluk.
Ide tettem fel õket
Tehát, ha minden igaz, ezek lesznek a 2008-as vázak, a pyxis team tuti így néz majd ki, Buruczki Szilárd alatt már látható volt pl. a buék kupán.

És az árak, hogy fognak majd alakulni?

Remélem segítettem :)

Áh ez az! Köszi, ezt már szeretjük!

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Már megvannak a 2008-as magellanok árai a neten, de képet seholsem találok. A váz pl. ugyanaz lesz a polaris-on? Vagy csak a felszereltség lesz más?
köszi!
Gábor

Nos, én pedig a képeket találtam meg róluk.
Ide tettem fel õket
Tehát, ha minden igaz, ezek lesznek a 2008-as vázak, a pyxis team tuti így néz majd ki, Buruczki Szilárd alatt már látható volt pl. a buék kupán.

És az árak, hogy fognak majd alakulni?

Remélem segítettem :)

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Már megvannak a 2008-as magellanok árai a neten, de képet seholsem találok. A váz pl. ugyanaz lesz a polaris-on? Vagy csak a felszereltség lesz más?
köszi!
Gábor
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

MagellanDealer

MagellanDealer

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
:clap: Ez egy rendkívül helyes és ésszerû döntés!