Sziasztok!
Bár én nem a garanciális ügyintézõ vagyok, azért hozzászólok a kérdéshez.
A kapott Használati útmutatóban le van írva, hogy:
"Nem vállalunk jótállást a természetes elhasználódás miatti kopásokra, valamint a kerékpár azon káraira, amelyeket külsõ mechanikai vagy vegyi hatások okoztak."
Lehetnek olyan gyártási/tervezési hibák, amik bizonyos modelleknél nagy igénybevétel mellett sûrûbben jelentkeznek, ezeket szemmel követjük, azonnali csere.
A problémád orvoslását azonban udvariasan, de határozottan el kell utasítsam, ugyanis ez nem ilyen jellegû. Ráadásul van egy üzembe helyezés, amit a kereskedõ végez és a készre szerelés után esetleg feszülõ huzalokat is megfelelõen beállítja. Elvileg a jótállás miatt a Használati utasítás szerint Te is negyedévente ellenõrzöd a fékeket, huzalokat, huzalházat.
Ez nem is a váz ilyen fajta kopásának megelõzése miatt fontos, próbálj meg feszülõ fékkel megállni.
A karbantartásoknál írjuk le még, hogy:
"Ha használat közben rendellenességet tapasztal, a kerékpárt azonnal javítsa, vagy javíttassa meg a nagyobb meghibásodás, esetleges baleset megelõzése érdekében."
Észrevetted, a további kopást kiküszöbölted. Cseréld ki a fékhuzalt lazábbra mindenképp. A váz nem tûnik balesetveszélyesnek ettõl.
Azt hiszem ez kielégítõ magyarázat, ha mégsem, akkor vedd figyelembe, hogy a "nem tudtam" az sehol sem kifogás. Oda kell figyelni, a megelõzés a lényeg...
Üdv.