Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

MagellanDealer

MagellanDealer

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Sajna nem x-akta, ha hazaértem megpróbálok vm fénykép félét csinálni...

utánanézek neked hogy mit tudunk tenni az ügy érdekében(nem ígérek semmit, de megteszem a tõlemtelhetõt), bár nem szabadott volna ilyen sokáig várni vele, mert ez sajnos a te hibád, mert nem egy darabka esett ki anyaghiba miatt hanem kopás miatt, sajnos pl: ha egy picit elenged egy cipõ talpa, azt rögtön el kell vinni oda ahol vetted, nem megvárni míg leesik az egész talp!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Méretre szerintem majdnem nagy!
A 170cm mélységemhez :) épp nem kell nyujtózkodnom a 85-ös stuccninál.
Ha jól mértem nálam a vizszintes felsõ csõhossz 570 mm.
Ha jól emlékszem a 2006-os pyxis nél hagyták ki a láncvillánál a középcsapágyház mögötti merevitést.
Hogy tényleg rugalmas-e tõle a váz, azt nem tudom.

16os konánál hosszab az a 06-os pix tím szal ha a kona nag vol ez pláne az lesz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Az a bovden ráadásul rosszul is van vezetve; ezért kezdte ki a vázat.

BAAAASZUS! Ott a pont... Megnéztem pár polaris deore disc képet és azokon közel sincs az elsõ bovben a vázhoz... na ez már viszont misztikum...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Az a bovden ráadásul rosszul is van vezetve; ezért kezdte ki a vázat. A linkelt Lizard Skins vázvédõ matricából van olyan, ami karbon mintázatú (a linkelt átlátszó). Nem szeretnék verdictet hirdetni, de egy kis odafigyeléssel ezt idõben el lehetett volna kerülni.

vagy hogy igazán olcsóból megúszd, bemész egy dekor boltba, ahol használnak átlátszó fóliát, kérsz pár lehullott darabot és 2-3 rétegben felragasztod a vázra. nekem bevált.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

2006-os pyxis team váz milyen? 16os elég kicsi lesz 160 centihez? 16os kona nagy volt

Méretre szerintem majdnem nagy!
A 170cm mélységemhez :) épp nem kell nyujtózkodnom a 85-ös stuccninál.
Ha jól mértem nálam a vizszintes felsõ csõhossz 570 mm.
Ha jól emlékszem a 2006-os pyxis nél hagyták ki a láncvillánál a középcsapágyház mögötti merevitést.
Hogy tényleg rugalmas-e tõle a váz, azt nem tudom.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Én se véletlen írtam, hogy azért nem akarom túllihegni a dolgot! :) Nem örülök neki, gondoltam megkérdezem az okosakat (nem véletlen nem privátban / mail ben kezdtem), azt lesz ami lesz...

Na de azért a képek:
http://www.daru.hu/1.jpg
http://www.daru.hu/2.jpg
http://www.daru.hu/3.jpg
(ja és rosszul emlékeztem nem a hátsó, hanem az elsõ fék bovdene a felelõs... és a drót még messze nem látszik ki, érzésre kevesebbet kopott mint a váz... )

És igen tudom észrevehettem volna, blablabla...

Az a bovden ráadásul rosszul is van vezetve; ezért kezdte ki a vázat. A linkelt Lizard Skins vázvédõ matricából van olyan, ami karbon mintázatú (a linkelt átlátszó). Nem szeretnék verdictet hirdetni, de egy kis odafigyeléssel ezt idõben el lehetett volna kerülni.

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

nos ez elég durva...nem tudok rá normális magyarázatot adni. ne lehet, hogy vki kicseszésbõl megreszelte? mert a bowden nem csak abba az irányba mozog ahogy ott ki van kopva, látszik, hogy körülötte is elkezde befeketíteni a fényezést (nem leszedni!!, még a felirat is fekete lett) és a folt közepén meg tök hirtelen van egy beméjedés, mintha ki lenne vésve.
nem vedd rossz néven, nem gondolom, hogy te csináltad csak eszembe jutott, hogy esetleg egy csúnya tréfa áldozata lettél...

de csak találgatok...

na ez tényleg x akta lenne... :)
alapvetõen jó srác vagyok, nincsenek haragosaim és hülye se vagyok szemem fényét bántani! :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Na de azért a képek:
(ja és rosszul emlékeztem nem a hátsó, hanem az elsõ fék bovdene a felelõs... és a drót még messze nem látszik ki, érzésre kevesebbet kopott mint a váz... )

nos ez elég durva...nem tudok rá normális magyarázatot adni. ne lehet, hogy vki kicseszésbõl megreszelte? mert a bowden nem csak abba az irányba mozog ahogy ott ki van kopva, látszik, hogy körülötte is elkezde befeketíteni a fényezést (nem leszedni!!, még a felirat is fekete lett) és a folt közepén meg tök hirtelen van egy beméjedés, mintha ki lenne vésve.
nem vedd rossz néven, nem gondolom, hogy te csináltad csak eszembe jutott, hogy esetleg egy csúnya tréfa áldozata lettél...

de csak találgatok...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

amit nem mindenki kapott meg. köztük énse.
3M fólia, és nincs ilyen gond.

OFF nálad meddig bírja egy ilyen fólia?:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

bár ez rs topic-ba való, de a pike-hoz tartozik egy mûanyag fékkábelvezetõ, ami

amit nem mindenki kapott meg. köztük énse.
3M fólia, és nincs ilyen gond.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

a régiekhez szerintem még nem volt, de ha igen leverem thez-en :D

nem hiszem hogy ekkora probléma lenne ez, hogy oldalak telnek meg vele.
vázvédõ fólia ahogy VV említette, vagy szigetelõ szalag stb. Ígyis úgyis kell rá, ha már kidörzsölte akkor is, és miután rárakja az ember rohadtul nem látszódik, hogy mi van alatta, tehát az esztétika sem romlik (aki felhozza az átlátszó fóliát lelövöm :P) Funkcionálisan meg tökéletes marad a kerékpár ettõl.
tehát mirõl is beszélünk?

Én se véletlen írtam, hogy azért nem akarom túllihegni a dolgot! :) Nem örülök neki, gondoltam megkérdezem az okosakat (nem véletlen nem privátban / mail ben kezdtem), azt lesz ami lesz...

Na de azért a képek:

És igen tudom észrevehettem volna, blablabla...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

ha a fékhíd hátuljában van "hely csinálva" a gyorskötözõnek (mert azzal kell rászorítani az amúgy öntapadós mûanyagra a fékkábelt) akkor kezdheted ütni thez-t :D ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

nem hiszem hogy ekkora probléma lenne ez, hogy oldalak telnek meg vele.
vázvédõ fólia ahogy VV említette, vagy szigetelõ szalag stb. Ígyis úgyis kell rá, ha már kidörzsölte akkor is, és miután rárakja az ember rohadtul nem látszódik, hogy mi van alatta, tehát az esztétika sem romlik (aki felhozza az átlátszó fóliát lelövöm :P) Funkcionálisan meg tökéletes marad a kerékpár ettõl.
tehát mirõl is beszélünk?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

küldjek én is fotót a pike-omról?
MÛANYAG bowdenház csinált a hídban szép kis vájatot :)

bár ez rs topic-ba való, de a pike-hoz tartozik egy mûanyag fékkábelvezetõ, ami pont oda való ahol neked lejött a festék és ami ezt megakadályozza. nekem is pike-om van és ennek használatával a fékkábeltõl nem jött le a festék, pedig 2 éves a villa ;)

de ott sem a mûanyag bowdenház miatt jött le az anyag, az csak a festéket szedte le, viszont a pike külsõszára magnézium aminek eléggé árt télen az utakról felverõdõ só és ha nincs mûanyag fékkábelvezetõ, hozzáér a fékkábel, belemegy a dzsuva, és ledörzsöli...

bocs az OFF-ér

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

bowdenháztól nem fog, nem tud kidörzsölõdni egy nála keményebb anyag, csak a fényezés. az lehet, hogy a bowdenház külsõ mûanyag borítása megsérült, ami miatt kilátszik a fém rész és az dörzsölte ki, pláne ha nem hosszanti irányú. de ez nem tervezési hiba.

szerintem meg várjuk meg azt a fényképet, mert lehet, hogy nem akkora a gebasz, mint ahogy mi gondoljuk.

küldjek én is fotót a pike-omról?
MÛANYAG bowdenház csinált a hídban szép kis vájatot :)

kép:
Feltöltött kép

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Ha a bringa gyári és gyári bovdenezéssel volt végig használva akkor ez szimpla tervezési hiba

bowdenháztól nem fog, nem tud kidörzsölõdni egy nála keményebb anyag, csak a fényezés. az lehet, hogy a bowdenház külsõ mûanyag borítása megsérült, ami miatt kilátszik a fém rész és az dörzsölte ki, pláne ha nem hosszanti irányú. de ez nem tervezési hiba.

Szerintem fordulj nyugodtan a fogyasztó védelemhez

szerintem meg várjuk meg azt a fényképet, mert lehet, hogy nem akkora a gebasz, mint ahogy mi gondoljuk.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A személyeskedés akkor itt be is lehet fejezni!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

hallottad már azt a kifejezést hogy HASZNÁLATBÓL ADÓDÓ KOPÁS?

ha nem akkor vedd fel a szótáradba...
továbbra is azt mondom h ezért Bárminemû garanciális dolgot kérni abszurd!!

Ha a bringa gyári és gyári bovdenezéssel volt végig használva akkor ez szimpla tervezési hiba, hogy szétxxxodik a váz felületkezelése (érdekes módon egy autónál ilyenkor perelnek, furcsa nem).

És atom ciki, hogy egy gyártó nem tud egy ilyen problémára gyári megoldást javasolni és igen, a láncvillavédõ hiánya is vér ciki. Ha nagy gyártóról van szó még inkább, mert a probléma "köztudott", a megoldása pedig kb. 20 ft.

Szerintem fordulj nyugodtan a fogyasztó védelemhez ha a Magellánék nem akarnak meghallgatni. Itt mindenki osztja az észt (én is), de majd a szakhatóság a fogyasztóvédelmi törvény alapján megmondja, hogy akkor most kinek a hibája ez a dolog (mert ugye ez egy hiba, nem esésbõl származik és nem is kopó alkatrész).

Ha nem súlyos a dolog akkor hagyd a fenébe, mert idõ meg fáradság, de ha tényleg zavar vagy sérült a váz anyaga is, akkor ne hagyd magad, mert fizettél érte, gondolom nem is keveset.

dkacsa

dkacsa

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
MagellanDealer megtudnád nekem mondani, hogy mennyibe kerülnek a polarx extrém vázak?És mikortól lehet kapni?

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sajna nem x-akta, ha hazaértem megpróbálok vm fénykép félét csinálni...