Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

vendég_Magellan Eastern Hungary_*

• vendég
Az expo-ról jövõ héttõl beszéljünk légyszives. Köszi elõre is...

Forgalmazunk 3M vázvédõ matricát, átlátszót.

B+ Clear, 33033 a kódja. Azzal tudjátok kérni, hogy rendeljen nektek a kereskedõ.
1 láncvillavédõ, 4 kicsi és 4 nagy vázvédó átlátszó matrica van a szettben

• vendég

Hello!

Egy nagyszabású kérdésem lenne hozzátok.
Szóval egy hete vettem egy 2007-es Cruxot és furcsa kattogó hangot ad ha tekerem, de csak hátul 6.fokozatban. Mivel garis visszavittem a kereskedõhöz, de õ sem tudta mi lehet a hiba, annyit mondott be kell vinnie a Csekéhez(privát ember be sem mehet??) õk majd megnézik, mert szerinte a Truvativ hajtómû és a váz nem egészen szeretik egymást...
Tudok vmit javasolni??
Elõre is köszi!

üdv.Copper

Hi!

Nekem Pyxis és ugyanez. De csak aszfalton érzem, terepen nem. Szerintem tapasztald ki melyik váltóállásnál csinálja és keress rá alternatívát, ahol simán fut. Melyik üzletben vetted? :D

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
Hello!

Egy nagyszabású kérdésem lenne hozzátok.
Szóval egy hete vettem egy 2007-es Cruxot és furcsa kattogó hangot ad ha tekerem, de csak hátul 6.fokozatban. Mivel garis visszavittem a kereskedõhöz, de õ sem tudta mi lehet a hiba, annyit mondott be kell vinnie a Csekéhez(privát ember be sem mehet??) õk majd megnézik, mert szerinte a Truvativ hajtómû és a váz nem egészen szeretik egymást...
Tudok vmit javasolni??
Elõre is köszi!

üdv.Copper
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Azt hiszem a Magellan a Bringaexpo-n tökéletesen elérte a marketing mélypontját...
Az még hagyján, hogy a B csarnokban voltak, de míg minden kiállító zászlókkal, izléses standdal szépen felvonultatta a termékeit, õk egy kopott csapatsátor mellett letámasztották a bringákat, aztán csókolom. A Serpens kint sem volt.
Nekem hatalmas csalódás volt, példát vehetnének a magyar "vetélytársról" a Gepidáról.
Tudom, hogy ez senkit sem érdekel a Csekénél, de nagy csoda kéne, hogy a következõ bringám is Magellan legyen...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tavasszal már meg szoktak érzkezni a vázak....

Dada: nem lesz semm baj vele, csak picit csúnya, tegyél oda vmi matricát

dkacsa

dkacsa

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Heló mindenki valaki tudja hogy mikortól lehetlesz kapni csak vázat nem komplett bringát?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
egyre népszerûbb magellanéknál a fórumunk! :bananadan :clap:

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Magellan Captain Hungary

Magellan Captain Hungary

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Akit érint: ma már nagyon sok boltba kiszállítottuk a 2008-as PolarX Table Top-okat is......

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Ez amugy szerintem is kerékpárbolt sara max ahol megvetted.Ahova én járok,ott a nagykerbõl elhozott bringákon az ilyen hibákat megnézik ,kijavitják mielõtt eladják.Tudom pl,hogy a bowdenhosszokkal sokszor baj van.

• vendég

(érdekes munkaidõtök van magellánéknál... :) )

Az ördög sosem alszik :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Nem az esztétika, hanem az esetleges korrózió miatt...
Vagy elég ha leragasztom...

Az alumínium nem rozsdásodik.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Igazából annyi még a témában, hogy érdemes vm-vel lekezelni a kilátszó fémet? Újra festetni valahol vagy ilyesmi? Nem az esztétika, hanem az esetleges korrózió miatt...
Vagy elég ha leragasztom...

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Jó barbár vagyok de ne bántsatok mááár! :)

Nem szeretnélek , csak vallom , hogy a bringát használni kell aztán ápolni .
Ez 1 jó lecke volt neked is , másnak is .

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Eléggé hihetetlen számomra , hogy 1 ilyet nem lehet észrevenni idõben.
Ez már a barbárság kategória :)

Jó barbár vagyok de ne bántsatok mááár! :)

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

A váz nem tûnik balesetveszélyesnek ettõl.

Alapvetõen talán ez a legfontosabb az egészben, mellesleg köszönöm a kimerítõ választ, tudomásul vettem!

Szerzek rá vm normális ragacsot, aztán a top maraton sorozaton találkozunk! A bibis zöld polarisos tuti én leszek! :)

(érdekes munkaidõtök van magellánéknál... :) )

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Én se véletlen írtam, hogy azért nem akarom túllihegni a dolgot! :) Nem örülök neki, gondoltam megkérdezem az okosakat (nem véletlen nem privátban / mail ben kezdtem), azt lesz ami lesz...

Na de azért a képek:
http://www.daru.hu/1.jpg
http://www.daru.hu/2.jpg
http://www.daru.hu/3.jpg
(ja és rosszul emlékeztem nem a hátsó, hanem az elsõ fék bovdene a felelõs... és a drót még messze nem látszik ki, érzésre kevesebbet kopott mint a váz... )

És igen tudom észrevehettem volna, blablabla...

Eléggé hihetetlen számomra , hogy 1 ilyet nem lehet észrevenni idõben.
Ez már a barbárság kategória :)

• vendég
Itt látszik, hogyan vezetjük el a dolgokat a Pyxis-en például. Így jön le a gyártósorról. De megnézzük elõfordulhat-e ilyen összeszerelés, mint a Te bicajodon. Mondjuk, a gyártásért felelõs kollega ki is nyírná azt, aki elkövetné. :)

http://members.chello.hu/piotor/dscn8599.jpg
http://members.chello.hu/piotor/dscn8601.jpg

• vendég
Sziasztok!

Bár én nem a garanciális ügyintézõ vagyok, azért hozzászólok a kérdéshez.

A kapott Használati útmutatóban le van írva, hogy:
"Nem vállalunk jótállást a természetes elhasználódás miatti kopásokra, valamint a kerékpár azon káraira, amelyeket külsõ mechanikai vagy vegyi hatások okoztak."

Lehetnek olyan gyártási/tervezési hibák, amik bizonyos modelleknél nagy igénybevétel mellett sûrûbben jelentkeznek, ezeket szemmel követjük, azonnali csere.

A problémád orvoslását azonban udvariasan, de határozottan el kell utasítsam, ugyanis ez nem ilyen jellegû. Ráadásul van egy üzembe helyezés, amit a kereskedõ végez és a készre szerelés után esetleg feszülõ huzalokat is megfelelõen beállítja. Elvileg a jótállás miatt a Használati utasítás szerint Te is negyedévente ellenõrzöd a fékeket, huzalokat, huzalházat.

Ez nem is a váz ilyen fajta kopásának megelõzése miatt fontos, próbálj meg feszülõ fékkel megállni.

A karbantartásoknál írjuk le még, hogy:
"Ha használat közben rendellenességet tapasztal, a kerékpárt azonnal javítsa, vagy javíttassa meg a nagyobb meghibásodás, esetleges baleset megelõzése érdekében."
Észrevetted, a további kopást kiküszöbölted. Cseréld ki a fékhuzalt lazábbra mindenképp. A váz nem tûnik balesetveszélyesnek ettõl.

Azt hiszem ez kielégítõ magyarázat, ha mégsem, akkor vedd figyelembe, hogy a "nem tudtam" az sehol sem kifogás. Oda kell figyelni, a megelõzés a lényeg...

Üdv.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Az a bovden ráadásul rosszul is van vezetve; ezért kezdte ki a vázat.

arra gondolsz, hogy a váz túl oldalán kellene vezetni? mert én direkt úgy vezetem a bowdent, ahogy Dadának is van, jobban szeretem így és kevésbé érzékeny kormány elfordulásra.

és most meg is néztem mind2 gépemet, az említett 01' px-en is csak a fényezés jött le és a 06'-os px-en pedig még a fényezés is megvan, persze kikezdte de a váz anyaga csak alig észrevehetõen látszik. és mindegyiken úgy volt a bowden vezetve ahogy fennt írtam...

na mind1, nekem nem fér a fejembe, hogy 2200km után hogy szedte le ennyire de kénytelen vagyok elhinni.
a lényeg, hogy a használhatóságából tényleg nem veszít :)

MagellanDealer

MagellanDealer

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

MagellanDealer megtudnád nekem mondani, hogy mennyibe kerülnek a polarx extrém vázak?És mikortól lehet kapni?

kb annyi mint tavaly(picit több), üzlettõl függ!