Jelentkezz be Regisztrálj
Magellan
Írta 2008. július 29. - 22:12
Végül egy fehér '08 Polaris Deore mellett maradtam.
A fékeket cseréltem le rajtam karostól mindenestõl Avid SD 7-re, meg a külsõket Maxxis WormDrive 1.9-re.
Sok mindent persze még nem tudok mondani róla de az a 4-5 km míg haza tekertem vele az nagyon jó volt.
Írta 2008. július 22. - 21:12
Írta 2008. július 21. - 07:59
valaki meg tudna nekem mondani hogy a 05-os polarxet mekkora telohoz terveztek? csakmert 145os nixon van benne, es tegnap a fejcso also merevitesenel ket oldalt felfedeztem ket picike repedest
120 ??
Írta 2008. július 20. - 11:21
:wazuuup:
Írta 2008. július 18. - 23:04
Írta 2008. július 18. - 17:48
Írta 2008. július 18. - 10:37
nem lockosA 2008- as Polarison lévõ teló RST Gila T8.
Ez lock-outos teló vagy sem?
Megnéztem az RST oldalát:http://www.rst.com.t...200/09-gila.asp
de nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor TnL, T sorozat?
két elõfeszités állító "díszgomb" van rajta
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 18. - 08:02
Szerintem a 08-as Corvus váz megegyezik a 07-essel, amirõl csak pozitív véleményeket olvastam.Sziasztok!
Szerintetek a corvus'08 jó váz? Nézem a magellán honlapját, de nincs róla infó, hogy hol csinálják, tervezik.Gondolom Taiwanon, de ki tervezi? Megbízható stb..?
Köszi
Egyébként a cég bevallása szerint magyar mérnökök tervezik a Magellan vázakat, és Taiwanon gyártják.
Alapvetõen megbízhatóak a vázaik, de természetesen egyedi hibákról mindig olvashatsz.
Írta 2008. július 17. - 22:57
Szerintetek a corvus'08 jó váz? Nézem a magellán honlapját, de nincs róla infó, hogy hol csinálják, tervezik.Gondolom Taiwanon, de ki tervezi? Megbízható stb..?
Köszi
Írta 2008. július 17. - 16:17
Visszalapoztam 2006-ig mikor kijött az én vázam, és csodálkozva olvastam, hogy sokaknak nem tetszik a 2007-es modellek festése.
Ez ügyben szeretnék pár szót az én szemszögembõl.
Én 2000 körül csöppentem vissza a kerékpározásba.
Ezt csak azért írom, hogy onnan követtem figyelemmel a hazai piacon lévõ márkák vázait.
Aszfaltozom montival. Ezt meg azért írom, hogy milyen kategóriában utazom.
Próbálkoztam trekinggel is, de nem jött be.
Számomra a kezdetektõl a mai napig fontos volt a váz megjelenése (festés, kialakítás).
A vásárlásnál a felszereltségben csak azt néztem, hogy ár/érték arány megfelelõ legyen, mert azokat könnyebb cserélni külön-kölün, mint vázat. Na tudom ez így egy kicsit sántít, de a lényeg , hogy miért vennék egy kerékpárt meg csak a jó felszereltség miatt még ha jó áron is adnák ha a váz nem tetszik??!! Nem vagyok egy kereskedõ típus hogy bizniszeljek vele.
Különbözõ okok miatt volt már 3 másik márkájú (vázú) kerékpárom.
A 2007-es modellek megjelenéséig szinte rá sem tudtam nézni a magellánra, pedig elég sok kerékpározásban jártas ismerõsöm ajánlta, dicsérte.
Nekem egyszerûen nem tetszettek, leginkább a fényezésük. Ezzel nem akarok semmi rosszat mondani róla és igyekszem tiszteletben tartani mások ízlését, mert hallom, olvasom, hogy nagyon sokaknak tetszet, csak éppen ezt a különbséget szeretném érzékeltetni.
Tehát mikor 2006 végén megláttam a 2007-es pyxis vázat, hát ilyen talán még nem volt nálam, egybõl belezúgtam.
Nagyon tetszik az egyszínû fényezés és rajta a felirat, mind a betûstílus, mind a méret mind az hogy csavart.
Hasonló érzésem ugyan már volt nem is tudom már melyik évben a corratec modellnél, mert ott a vázprofil volt igencsak szímpatikus, de nem lett belõle semmi, egyrészt anyagiak miatt, másrészt hiába a szimpátia nem tartottam praktikusnak.
A pyxisnél nem volt, nem lehetett ilyen akadály.
Megrendeltem a vázat, bár még nem volt meg a zseton, ezért pár hónapot még állt a boltban.
Majd kicsengettem, ezután a szobámban állt még pár hónapot.
Lassan sikerült beszerezni a leendõ alkatrészeket, amik nem lesznek jók az elõzõ bringáról, lehetõleg minden fekete, ezért deore.
Végül májusban sikerült összehozni az átépítést egy haveromnál.
Most viszont mert magellán a vázam, még nem mondom magamat magellánosnak, csak kerékpárosnak.
A véleményem a vázról pár 1000 km után.
A fényezés valóban hamar kopik,
a bovdenvezetés, hát elõször örültem, hogy a felsõcsõ alján megy, (igazából nem tudom miért? ) de útjaim során párszor már a vállamra kellett vennem és bizony kényelmetlen (persze lehet máshogy is cipelni).
Más említésre méltó dolgot nem tudok, minden all right!!!!
Nem hinném, hogy le fogom adni ezt a vázat!
A másik esélyes egyébkén a 2007-es Pyxis team volt.
A 2008-as modellek már nem csigáztak úgy fel, de lehet, hogy valaki ott találja meg az igazit!
Remélem nem voltam túl hosszú.
Jó tekerést!!
Írta 2008. július 16. - 21:44
korrekt csak vmi rendes külsõ kéne rá...
Rajta vagyok az ügyön:) Az egész cucc jól teljesített most a salzkammergut trophyn. Mászásban is elég jó, de lefele állat módon lehet jönni vele. Az elõzõ Merida Miami vázam közel sem volt ennyire komfortos a lefelékben és a felfelékben.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. július 16. - 21:42
korrekt csak vmi rendes külsõ kéne rá...Elkészült, így néz ki:
1
2
3
Tudom nyereg nagyon sárga, de nekem így mindig mosolyt csal az arcomra, valamint a villanyakból is le lesz vágva még:)
Írta 2008. július 15. - 18:09
A 2008- as Polarison lévõ teló RST Gila T8.
ha azt akarsz venni, akkor célszerû megkérdezni(esetleg ha van raktáron nekik, akkor megnézni) a boltot,ahol akarod venni,mert az a biztos.
Írta 2008. július 15. - 14:51
Megnéztem az RST oldalát:http://www.rst.com.t...200/09-gila.asp
de nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor TnL, T sorozat?
Írta 2008. július 11. - 09:38
Írta 2008. július 09. - 10:40
Én feltettem egy új hosszúujjas mezt az apróra, ha esetleg kell akkor nézd meg és megbeszéljük!!Sziasztok!
Lehet kapni Magellan mezt?? És ha igen hol? Piros, fekete, fehér csíkkal...vagy lehet hogy az Adidas. Arra gondolok amiben a két srác indult a Magellan Csík Maratonon, ha ismerõs valakinek.
Írta 2008. július 06. - 16:16
El szokták már kezdeni az adott évi modelleket így év közepe fel leakciózni?
el. csak nem itthon. és nem magellánból.
mikor a teljes évi magellan készletet (tavaly vagy elõtte) év elején értékesítették romániába vagy hova, az vicces lehetett. persze utólag annyira már biztos nem tûnt jó ötletnek a kitaláló számára sem...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. július 06. - 14:12
egyelõre azon aggódj hogy kapsz e még méretben. átlag méretek eléggé elfogytak, és kétséges hogy lesz e utánpótlás.Ha minden jól megy hamarosan én is Magellan tulaj leszek.
Hosszas összehasonlítgatás és nézelõdés után egy 2008-as Polaris Deore Disc mellett döntöttem.
A következõ hetekben tervezem megvenni.
Az érdekelne, hogy érdemes e várni a vásárlással.
Írta 2008. július 06. - 13:48
Hosszas összehasonlítgatás és nézelõdés után egy 2008-as Polaris Deore Disc mellett döntöttem.
A következõ hetekben tervezem megvenni.
Az érdekelne, hogy érdemes e várni a vásárlással.