Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Ma én is Magellan tulaj lettem.:bananadan
Végül egy fehér '08 Polaris Deore mellett maradtam.
A fékeket cseréltem le rajtam karostól mindenestõl Avid SD 7-re, meg a külsõket Maxxis WormDrive 1.9-re.
Sok mindent persze még nem tudok mondani róla de az a 4-5 km míg haza tekertem vele az nagyon jó volt.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
hát sztem is olyan 120-130 körüli...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

valaki meg tudna nekem mondani hogy a 05-os polarxet mekkora telohoz terveztek? csakmert 145os nixon van benne, es tegnap a fejcso also merevitesenel ket oldalt felfedeztem ket picike repedest :(

120 ??
...Ez lesz keremszeppen...

Cöli

Cöli

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
valaki meg tudna nekem mondani hogy a 05-os polarxet mekkora telohoz terveztek? csakmert 145os nixon van benne, es tegnap a fejcso also merevitesenel ket oldalt felfedeztem ket picike repedest :(

:wazuuup:

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
A '08 Polaris-nak a vázméreteit meg lehet valahol találni neten?

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kösz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A 2008- as Polarison lévõ teló RST Gila T8.
Ez lock-outos teló vagy sem?
Megnéztem az RST oldalát:http://www.rst.com.t...200/09-gila.asp
de nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor TnL, T sorozat?

nem lockos

két elõfeszités állító "díszgomb" van rajta
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Sziasztok!
Szerintetek a corvus'08 jó váz? Nézem a magellán honlapját, de nincs róla infó, hogy hol csinálják, tervezik.Gondolom Taiwanon, de ki tervezi? Megbízható stb..?
Köszi

Szerintem a 08-as Corvus váz megegyezik a 07-essel, amirõl csak pozitív véleményeket olvastam.
Egyébként a cég bevallása szerint magyar mérnökök tervezik a Magellan vázakat, és Taiwanon gyártják.
Alapvetõen megbízhatóak a vázaik, de természetesen egyedi hibákról mindig olvashatsz.

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!
Szerintetek a corvus'08 jó váz? Nézem a magellán honlapját, de nincs róla infó, hogy hol csinálják, tervezik.Gondolom Taiwanon, de ki tervezi? Megbízható stb..?
Köszi

ciborg

ciborg

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok.
Visszalapoztam 2006-ig mikor kijött az én vázam, és csodálkozva olvastam, hogy sokaknak nem tetszik a 2007-es modellek festése.
Ez ügyben szeretnék pár szót az én szemszögembõl.
Én 2000 körül csöppentem vissza a kerékpározásba.
Ezt csak azért írom, hogy onnan követtem figyelemmel a hazai piacon lévõ márkák vázait.
Aszfaltozom montival. Ezt meg azért írom, hogy milyen kategóriában utazom.
Próbálkoztam trekinggel is, de nem jött be.
Számomra a kezdetektõl a mai napig fontos volt a váz megjelenése (festés, kialakítás).
A vásárlásnál a felszereltségben csak azt néztem, hogy ár/érték arány megfelelõ legyen, mert azokat könnyebb cserélni külön-kölün, mint vázat. Na tudom ez így egy kicsit sántít, de a lényeg , hogy miért vennék egy kerékpárt meg csak a jó felszereltség miatt még ha jó áron is adnák ha a váz nem tetszik??!! Nem vagyok egy kereskedõ típus hogy bizniszeljek vele.
Különbözõ okok miatt volt már 3 másik márkájú (vázú) kerékpárom.
A 2007-es modellek megjelenéséig szinte rá sem tudtam nézni a magellánra, pedig elég sok kerékpározásban jártas ismerõsöm ajánlta, dicsérte.
Nekem egyszerûen nem tetszettek, leginkább a fényezésük. Ezzel nem akarok semmi rosszat mondani róla és igyekszem tiszteletben tartani mások ízlését, mert hallom, olvasom, hogy nagyon sokaknak tetszet, csak éppen ezt a különbséget szeretném érzékeltetni.
Tehát mikor 2006 végén megláttam a 2007-es pyxis vázat, hát ilyen talán még nem volt nálam, egybõl belezúgtam.
Nagyon tetszik az egyszínû fényezés és rajta a felirat, mind a betûstílus, mind a méret mind az hogy csavart.
Hasonló érzésem ugyan már volt nem is tudom már melyik évben a corratec modellnél, mert ott a vázprofil volt igencsak szímpatikus, de nem lett belõle semmi, egyrészt anyagiak miatt, másrészt hiába a szimpátia nem tartottam praktikusnak.
A pyxisnél nem volt, nem lehetett ilyen akadály. :)
Megrendeltem a vázat, bár még nem volt meg a zseton, ezért pár hónapot még állt a boltban.
Majd kicsengettem, ezután a szobámban állt még pár hónapot.
Lassan sikerült beszerezni a leendõ alkatrészeket, amik nem lesznek jók az elõzõ bringáról, lehetõleg minden fekete, ezért deore.
Végül májusban sikerült összehozni az átépítést egy haveromnál.
Most viszont mert magellán a vázam, még nem mondom magamat magellánosnak, csak kerékpárosnak.
A véleményem a vázról pár 1000 km után.
A fényezés valóban hamar kopik, :(
a bovdenvezetés, hát elõször örültem, hogy a felsõcsõ alján megy, (igazából nem tudom miért? :) ) de útjaim során párszor már a vállamra kellett vennem és bizony kényelmetlen (persze lehet máshogy is cipelni).
Más említésre méltó dolgot nem tudok, minden all right!!!!
Nem hinném, hogy le fogom adni ezt a vázat!
A másik esélyes egyébkén a 2007-es Pyxis team volt.
A 2008-as modellek már nem csigáztak úgy fel, de lehet, hogy valaki ott találja meg az igazit! :)
Remélem nem voltam túl hosszú.
Jó tekerést!!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

korrekt csak vmi rendes külsõ kéne rá...:)

Rajta vagyok az ügyön:) Az egész cucc jól teljesített most a salzkammergut trophyn. Mászásban is elég jó, de lefele állat módon lehet jönni vele. Az elõzõ Merida Miami vázam közel sem volt ennyire komfortos a lefelékben és a felfelékben.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Elkészült, így néz ki:
1
2
3

Tudom nyereg nagyon sárga, de nekem így mindig mosolyt csal az arcomra, valamint a villanyakból is le lesz vágva még:)

korrekt csak vmi rendes külsõ kéne rá...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Elkészült, így néz ki:
1
2
3

Tudom nyereg nagyon sárga, de nekem így mindig mosolyt csal az arcomra, valamint a villanyakból is le lesz vágva még:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

ha azt akarsz venni, akkor célszerû megkérdezni(esetleg ha van raktáron nekik, akkor megnézni) a boltot,ahol akarod venni,mert az a biztos.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Megnéztem az RST oldalát:http://www.rst.com.t...200/09-gila.asp
de nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor TnL, T sorozat?

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Köszi mindenkinek a Magellan mezes infokat!
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Sziasztok!

Lehet kapni Magellan mezt?? És ha igen hol? Piros, fekete, fehér csíkkal...vagy lehet hogy az Adidas. Arra gondolok amiben a két srác indult a Magellan Csík Maratonon, ha ismerõs valakinek.

Én feltettem egy új hosszúujjas mezt az apróra, ha esetleg kell akkor nézd meg és megbeszéljük!!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

El szokták már kezdeni az adott évi modelleket így év közepe fel leakciózni?

el. csak nem itthon. és nem magellánból.

mikor a teljes évi magellan készletet (tavaly vagy elõtte) év elején értékesítették romániába vagy hova, az vicces lehetett. :D persze utólag annyira már biztos nem tûnt jó ötletnek a kitaláló számára sem...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha minden jól megy hamarosan én is Magellan tulaj leszek.
Hosszas összehasonlítgatás és nézelõdés után egy 2008-as Polaris Deore Disc mellett döntöttem.
A következõ hetekben tervezem megvenni.
Az érdekelne, hogy érdemes e várni a vásárlással.

egyelõre azon aggódj hogy kapsz e még méretben. átlag méretek eléggé elfogytak, és kétséges hogy lesz e utánpótlás.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Ha minden jól megy hamarosan én is Magellan tulaj leszek.
Hosszas összehasonlítgatás és nézelõdés után egy 2008-as Polaris Deore Disc mellett döntöttem.
A következõ hetekben tervezem megvenni.
Az érdekelne, hogy érdemes e várni a vásárlással.