Jelentkezz be Regisztrálj
Magellan
Írta 2008. november 05. - 18:54
Írta 2008. november 05. - 18:35
És szerintem ne is próbáljuk megvédeni a márkát, ha õk sem akarják..
A magellandíler nicken futó srác ide sose jön be elmondani mivan? Csak utalgatni tud? Vagy már kirúgták?
Ride everywhere.
.
Írta 2008. november 05. - 18:25
kb ennek a régebbi "butább" (nem horst linkes) változataa Pyxis Team FS is katalógus váz volt?
http://www.astroeng....etail.asp?id=14
egyébként lehet tippelni mennyit rendeltek belõle anno, amibõl még tán a mai napig van egy eladatlan a ridebike-nak
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. november 05. - 18:01
Írta 2008. november 05. - 17:56
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. november 05. - 17:49
Írta 2008. november 05. - 17:47
Írta 2008. november 04. - 19:11
edit: megelõztek
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. november 04. - 19:08
majdnem, az egy astro eng. vázIgen ez igaz. Saját fulli vázuk nincs enyém is egy Rock Machine Adrenalin vagy RAM DHX átmatricázva, viszont az eladásukból õk profitálnak.
rock machin-re ugynaúgy matricázva van, illetve máég kb 50 féle néven lehet kapni...nincs ezzel semmi gond kis cégeknek se pénzük se tapasztalatuk fulli tervezésre, ez meg egy bevált darab
Írta 2008. november 04. - 19:05
RIDE OR DIE! :scared:
Írta 2008. november 04. - 19:01
a magellan illetve a cseke rt soha nem gyártott sem dh sem más vázat. még a saját tervezésû merevfarú vázakat is gyártatja mint kb bárki más, a fulli vázak pedig abszolut katalogusvázak magellanra matricázva.Hát ha valóban meg fog szûnni, akkor a vegámat inkább majd elrakom emlékbe mint " az utolsó dh váz amit a magellan gyártott "
Segítséget kérnék.
21" os pyxis vázat keresek,jóval ólcsóbban mint 50k.
Ugyanis arra hivatkoztak az ár tekintetében,hogy felment az alapanyag ára,ezért 50 ezer az ára a sima pyxisnek.
Amit mondjuk nemigen értek,mert egy ilyen rendelésnél szerzõdés szokott lenni,ami tartalmaz fix árakat is.
Vagy tán az árfolyam különbséget akarják kifizettetni?
Kezd bûzleni a hal feje...
hívd fel a probike
elvikleg van 21-es váz ha jól emlévem 32K az még 5-6 K postaköltséggel egytt is 50 alatt van jócskán
Írta 2008. november 04. - 18:57
de nagyon remélem erre nem kerül sor én egy hydrával kezdtem és mostanra értem er a vega dh-ig. úgyhogy remélem lesz újraéledés magellánéknál mert ez így ami most van nem állapot....(meg lehetne újra dh-vázakat meg kisebb fullikat is gyártani mert szerintem fogyott belõlük rendesen) és elég népszerûek is voltak
RIDE OR DIE! :scared:
Írta 2008. november 04. - 13:51
21" os pyxis vázat keresek,jóval ólcsóbban mint 50k.
Ugyanis arra hivatkoztak az ár tekintetében,hogy felment az alapanyag ára,ezért 50 ezer az ára a sima pyxisnek.
Amit mondjuk nemigen értek,mert egy ilyen rendelésnél szerzõdés szokott lenni,ami tartalmaz fix árakat is.
Vagy tán az árfolyam különbséget akarják kifizettetni?
Kezd bûzleni a hal feje...
Írta 2008. november 01. - 16:05
Szerintem a bringások szeretik a magellant , vannak támogatott versenyzõk is , ügye a Bandában is nem tudom mennyi ember használja, én is megvettem , ha ez nem elég akkor ennyi.
Itt nem messze 1 bringaboltban , úgy tudtak belõlle eladni 1 csomót ,hogy elõzõ évben bevásároltak belõlle és így volt tavasszal is .
A parasztnak meg mind1 milyen évjáraton teker .
Szóval aki nem tud élni a lehetõségekkel azt tudom sajnálni , de nem éérdemel könnyeket.
Írta 2008. október 31. - 23:45
módosítom a feltevésemet. tudom, hogy naiv ötlet. csak a szándék volt a lényeg... amivel viszont magellanéknál igen nagy bajok vannak sajnoskicsit el vagy tévedve az arányokkal Bálint...
gondoltam, hogy nem a mi 10ezer forintjaink kihúzni a szarból a márkát.
Írta 2008. október 31. - 23:13
kicsit el vagy tévedve az arányokkal Bálint...lehet, hogy ez nagyon naiv és röhejes ötlet, de
esetleg a kedves fórumtársak összefoghatnak és alapíthatnak egy céget/non-profit szervezetet/anarchista szövetséget, amelyben mindenki 10 vagy 20ezer forinttal van képviselve (vagy ki amennyivel akar/tud), így segítve a márka talpra állását, nem mellesleg a tervezésbe is beleszólhatnának azok a kerékpárosok, akik az adott márkát használják. ez lenne az abszolút fogyasztói igényen alapuló tervezés.
ugye itt a fõ problémát a beinvesztálandó összeg jelenti, én nem vagyok tisztában azzal, hogy ez a Magellan márka a Csekének mennyire meg milyen viszonyban a kölyke, de ha csak 10%-ban sikerülne bevásárolni magunkat a Magellanba, az már elég nagy arány ahhoz, hogy érdemleges hatásai legyenek.
Írta 2008. október 31. - 21:29
esetleg a kedves fórumtársak összefoghatnak és alapíthatnak egy céget/non-profit szervezetet/anarchista szövetséget, amelyben mindenki 10 vagy 20ezer forinttal van képviselve (vagy ki amennyivel akar/tud), így segítve a márka talpra állását, nem mellesleg a tervezésbe is beleszólhatnának azok a kerékpárosok, akik az adott márkát használják. ez lenne az abszolút fogyasztói igényen alapuló tervezés.
ugye itt a fõ problémát a beinvesztálandó összeg jelenti, én nem vagyok tisztában azzal, hogy ez a Magellan márka a Csekének mennyire meg milyen viszonyban a kölyke, de ha csak 10%-ban sikerülne bevásárolni magunkat a Magellanba, az már elég nagy arány ahhoz, hogy érdemleges hatásai legyenek.
Írta 2008. október 31. - 20:27
Túl sok a rébusz..feleslegesen.Meg amúgy is...nálunk nagyon jól megy a riogatás,egy csõdeljárást is csõdként kezelnek.
Jópár lehetõség van még arra,hogy ez a márka megmeneküljön,már amennyiben tényleg ennyire komoly a helyzet.
Írta 2008. október 31. - 18:45
Írta 2008. október 31. - 17:57
A kisebb-nagyobb tervezési hiányosságokat szintén...
PL: street trial váz (kb 12 col) tárcsafékszem nélkül, de csomagtartó szemekkel - igen ez utóbbi felettébb röhelyes
csúszópapucs miatt a kerékhez igazítható tárcsafékszem ugyan van a vázon, de értelmetlen "szögben" (csak hosszítva, egyébként függõleges) tehát állíthatatlan..
Ugyanezen vázakon ugyanez a tárcsafékszem valami hihetetlenül pontatlan, csavarodott, egyátalán nincs síkban.
Két éve beigérve az elõrenézõ slot a nyeregcsõben, de ugyanúgy hátul maradt.
B+ markolat egy hónap alatt csontig lefogy/elkopik.
És még sorolhatnám... sajnálom persze de nem annyira.
Ride everywhere.
.