Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Még valami, ezt most találtam:

http://www.bicycle.h...k=results&id=16

Ride everywhere.

.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az ha jól tudom a Buruczki Szilié volt anno.
És szerintem ne is próbáljuk megvédeni a márkát, ha õk sem akarják..
A magellandíler nicken futó srác ide sose jön be elmondani mivan? Csak utalgatni tud? Vagy már kirúgták?

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a Pyxis Team FS is katalógus váz volt?

kb ennek a régebbi "butább" (nem horst linkes) változata

http://www.astroeng....etail.asp?id=14

egyébként lehet tippelni mennyit rendeltek belõle anno, amibõl még tán a mai napig van egy eladatlan a ridebike-nak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

az.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ezen jut eszembe, lehet jó lenne ha megpróbálnék a pyxis-emhez váltótartó fület venni amíg még van rá esélyem, hogy kapok?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Igen.
Az milyen, hogy már nekem való váltótartó fület se tudtak adni::mad:

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

a bringaszállító

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Rock Machine is ugyanolyan márka, mint a Magellan, az õ fully vázaik is katalógus vázak.
edit: megelõztek

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Igen ez igaz. Saját fulli vázuk nincs enyém is egy Rock Machine Adrenalin vagy RAM DHX :D átmatricázva, viszont az eladásukból õk profitálnak.

majdnem, az egy astro eng. váz

rock machin-re ugynaúgy matricázva van, illetve máég kb 50 féle néven lehet kapni...nincs ezzel semmi gond kis cégeknek se pénzük se tapasztalatuk fulli tervezésre, ez meg egy bevált darab
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Igen ez igaz. Saját fulli vázuk nincs enyém is egy Rock Machine Adrenalin vagy RAM DHX :D átmatricázva, viszont az eladásukból õk profitálnak.

RIDE OR DIE! :scared:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hát ha valóban meg fog szûnni, akkor a vegámat inkább majd elrakom emlékbe mint " az utolsó dh váz amit a magellan gyártott "

a magellan illetve a cseke rt soha nem gyártott sem dh sem más vázat. még a saját tervezésû merevfarú vázakat is gyártatja mint kb bárki más, a fulli vázak pedig abszolut katalogusvázak magellanra matricázva.

Segítséget kérnék.

21" os pyxis vázat keresek,jóval ólcsóbban mint 50k.

Ugyanis arra hivatkoztak az ár tekintetében,hogy felment az alapanyag ára,ezért 50 ezer az ára a sima pyxisnek.

Amit mondjuk nemigen értek,mert egy ilyen rendelésnél szerzõdés szokott lenni,ami tartalmaz fix árakat is.

Vagy tán az árfolyam különbséget akarják kifizettetni?

Kezd bûzleni a hal feje...

hívd fel a probike
elvikleg van 21-es váz ha jól emlévem 32K az még 5-6 K postaköltséggel egytt is 50 alatt van jócskán

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hát ha valóban meg fog szûnni, akkor a vegámat inkább majd elrakom emlékbe mint " az utolsó dh váz amit a magellan gyártott "
de nagyon remélem erre nem kerül sor én egy hydrával kezdtem és mostanra értem er a vega dh-ig. úgyhogy remélem lesz újraéledés magellánéknál mert ez így ami most van nem állapot....(meg lehetne újra dh-vázakat meg kisebb fullikat is gyártani mert szerintem fogyott belõlük rendesen) és elég népszerûek is voltak

RIDE OR DIE! :scared:

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Segítséget kérnék.
21" os pyxis vázat keresek,jóval ólcsóbban mint 50k.
Ugyanis arra hivatkoztak az ár tekintetében,hogy felment az alapanyag ára,ezért 50 ezer az ára a sima pyxisnek.
Amit mondjuk nemigen értek,mert egy ilyen rendelésnél szerzõdés szokott lenni,ami tartalmaz fix árakat is.
Vagy tán az árfolyam különbséget akarják kifizettetni?
Kezd bûzleni a hal feje...

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Engem csak az dühít , hogy a szomszédban fut a szekér ( dema , author ) itthon pedig semmi nem megy rendesen.
Szerintem a bringások szeretik a magellant , vannak támogatott versenyzõk is , ügye a Bandában is nem tudom mennyi ember használja, én is megvettem , ha ez nem elég akkor ennyi.
Itt nem messze 1 bringaboltban , úgy tudtak belõlle eladni 1 csomót ,hogy elõzõ évben bevásároltak belõlle és így volt tavasszal is .
A parasztnak meg mind1 milyen évjáraton teker .
Szóval aki nem tud élni a lehetõségekkel azt tudom sajnálni , de nem éérdemel könnyeket.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

kicsit el vagy tévedve az arányokkal Bálint...

módosítom a feltevésemet. tudom, hogy naiv ötlet. csak a szándék volt a lényeg... amivel viszont magellanéknál igen nagy bajok vannak sajnos
gondoltam, hogy nem a mi 10ezer forintjaink kihúzni a szarból a márkát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

lehet, hogy ez nagyon naiv és röhejes ötlet, de

esetleg a kedves fórumtársak összefoghatnak és alapíthatnak egy céget/non-profit szervezetet/anarchista szövetséget, amelyben mindenki 10 vagy 20ezer forinttal van képviselve (vagy ki amennyivel akar/tud), így segítve a márka talpra állását, nem mellesleg a tervezésbe is beleszólhatnának azok a kerékpárosok, akik az adott márkát használják. ez lenne az abszolút fogyasztói igényen alapuló tervezés.

ugye itt a fõ problémát a beinvesztálandó összeg jelenti, én nem vagyok tisztában azzal, hogy ez a Magellan márka a Csekének mennyire meg milyen viszonyban a kölyke, de ha csak 10%-ban sikerülne bevásárolni magunkat a Magellanba, az már elég nagy arány ahhoz, hogy érdemleges hatásai legyenek.

kicsit el vagy tévedve az arányokkal Bálint...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
lehet, hogy ez nagyon naiv és röhejes ötlet, de

esetleg a kedves fórumtársak összefoghatnak és alapíthatnak egy céget/non-profit szervezetet/anarchista szövetséget, amelyben mindenki 10 vagy 20ezer forinttal van képviselve (vagy ki amennyivel akar/tud), így segítve a márka talpra állását, nem mellesleg a tervezésbe is beleszólhatnának azok a kerékpárosok, akik az adott márkát használják. ez lenne az abszolút fogyasztói igényen alapuló tervezés.

ugye itt a fõ problémát a beinvesztálandó összeg jelenti, én nem vagyok tisztában azzal, hogy ez a Magellan márka a Csekének mennyire meg milyen viszonyban a kölyke, de ha csak 10%-ban sikerülne bevásárolni magunkat a Magellanba, az már elég nagy arány ahhoz, hogy érdemleges hatásai legyenek.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Nem tudom de az eddíg olvasottak alapján a csõdön kívül más nemigen jött le.
Túl sok a rébusz..feleslegesen.Meg amúgy is...nálunk nagyon jól megy a riogatás,egy csõdeljárást is csõdként kezelnek.
Jópár lehetõség van még arra,hogy ez a márka megmeneküljön,már amennyiben tényleg ennyire komoly a helyzet.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
fasza akkor van megint egy régi nagy magyar megszûnt kerékpárgyártó által gyártott bicajom! :( szomorú, nagyon szomorú!!!

a bringaszállító

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
HÁt igen a folyamatos évek óta tartó szállítási hiányosságokat, nehéz lehetett megoldani... hmmm...

A kisebb-nagyobb tervezési hiányosságokat szintén...

PL: street trial váz (kb 12 col) tárcsafékszem nélkül, de csomagtartó szemekkel - igen ez utóbbi felettébb röhelyes

csúszópapucs miatt a kerékhez igazítható tárcsafékszem ugyan van a vázon, de értelmetlen "szögben" (csak hosszítva, egyébként függõleges) tehát állíthatatlan..

Ugyanezen vázakon ugyanez a tárcsafékszem valami hihetetlenül pontatlan, csavarodott, egyátalán nincs síkban.

Két éve beigérve az elõrenézõ slot a nyeregcsõben, de ugyanúgy hátul maradt.

B+ markolat egy hónap alatt csontig lefogy/elkopik.

És még sorolhatnám... sajnálom persze de nem annyira.

Ride everywhere.

.