Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
OFF: enté: nem tudom mennyire vagy kompetens, de ezzel az oldallal csinálhatnátok valamit, mert elég erõsen a béka feneke alatt van a minõsége. A linkek nem mûködnek, máshova mutatnak, zömében 404-re, stb....

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Debrecenben hol?

A Pótkerékben
http://potkerek.extra.hu/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Debrecenben már van néhány hete.

Debrecenben hol?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

http://www.bicyclewe...am-x5-disc-2009

http://www.bicyclewe...deore-disc-2009

Úgy nézem, hogy a 2008-ashoz képest már jobb telót kapott és hidraulikus tárcsaféket.

A Sram és a Deore között mi a különbség? Egyáltalán érdemes ennyiért venni, vagy nézzek más márkák után?

Szerintem a Dart 2-es teló megfelel a kategóriának. (Mielõtt használatba vennéd nézd át/nézesd át. Kenést szokták kispórolni.)

Sram 1:1 bowden húzás / Deore 2:1 bowden húzás. Bár nem tudom egy kategóriában vannak-e, de ha egy szintet képviselnek akkor egy voks Sram-ra.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

2008-as Polaris sajna már sehol se találok. Tudja valaki, hogy a 2009-eseket mikor kezdik el szállítani?? Egy boltban találtam eddig

Debrecenben már van néhány hete.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

2008-as Polaris sajna már sehol se találok. Tudja valaki, hogy a 2009-eseket mikor kezdik el szállítani?? Egy boltban találtam eddig:

Úgy nézem, hogy a 2008-ashoz képest már jobb telót kapott és hidraulikus tárcsaféket.

A Sram és a Deore között mi a különbség? Egyáltalán érdemes ennyiért venni, vagy nézzek más márkák után?

Én is most nézegetem ezt a kategóriát,és volt szerencsém látni Miskolcon egy Deore 2009-est.Igen,hidraulikus tárcsafék van rajta,hogy jobb-e a telója azt nem tudom,de kormányról zárható.Én még a Kona Fire Mountain Delux-ot,és a Merida Matts TFS XC 300D-T,és a Merida Matts TFS XC 100D-t nézegetem.Valószínûleg a négy közül lesz valamelyik.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
2008-as Polaris sajna már sehol se találok. Tudja valaki, hogy a 2009-eseket mikor kezdik el szállítani?? Egy boltban találtam eddig:

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Használtat nem akarok venni, teljes mértékben a magaménak akarom tudni, mivel ez lesz az elsõ komolyabb biciklim. Meg is rendelem a Polarist.

Szerintetek elég a 20"-as váz, vagy vegyek inkább 22"-est? 187 cm vagyok, a belsõ lábhosszam kb. 87-89 cm.

Szerintem jól jársz a Polaris-al, nekem egy '98-as van, eddig bírja, ugyan nem tom az újak mennyire erõsek, de majd kiderül.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Használtat nem akarok venni, teljes mértékben a magaménak akarom tudni, mivel ez lesz az elsõ komolyabb biciklim. Meg is rendelem a Polarist.

Szerintetek elég a 20"-as váz, vagy vegyek inkább 22"-est? 187 cm vagyok, a belsõ lábhosszam kb. 87-89 cm.

Elég a 20-s.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nincs azzal a polarissal semmi gond, 110 kilóig nyugodtan
tavaly még nagyon jó volt az ár/érték aránya

szvsz ha meg nem ért hozzá használtat inkább ne

ha meg nagyon rákap a terepzésre telót úgyis cserélni fog, de ez vonatkozik mindenre 2 kiló alatt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Használtban nem gondolkodtál? Lehet,hogy ennyiért kapnál strapabíróbb gépet is.:chin:

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
A 96 kilóból 10-15 kilót tervezet lefaragni, addig is óvatosan bánok a telóval. :)
Nézegettem ilyen árkategóriában más márkát is, de nem igazán találtam ennél jobbat, (igaz, rohadtul nem értek hozzá).
Talán ami még tetszik, az a Kona '08 Blast (120.000 Ft). Ez erõsebb gép lenne? Vagy tudnátok ajánlani jobbat?

Akartam írni, hogy akkor már miért nem a 09es Polaris-t nézegeted
inkább, mert biztos nincs nagy különbség árban, de aztán eszembe
jutottak az itt fentebb említett dolgok (mikor lesz valóban a
boltokban is), meg hogy a friss Bikemag-ban van egy rövid tesztje
ennek is, és hogy az ára is biztos ott van. Megnéztem, ott van.
Hát az biz' 160...
Egyébként tavaly év elején én is néztem a Polaris Disc-et, nem tudom,
hogy az akkori specifikációhoz képest a boltokba milyen felszereltséggel
kerültek ki, de a te 96 kilódhoz az abban írt Suntour XCM nem lesz az
igazi. De mondjuk azt késõbb is le tudod cserélni mondjuk egy RS Tora-ra.
Szóval ha a tárcsás Polaris kerül 108ba, és van, én azt választanám.
Illetve csatlakozva Bubukához, szerintem is nézz más márkáknál is
körül. :)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Akartam írni, hogy akkor már miért nem a 09es Polaris-t nézegeted
inkább, mert biztos nincs nagy különbség árban, de aztán eszembe
jutottak az itt fentebb említett dolgok (mikor lesz valóban a
boltokban is), meg hogy a friss Bikemag-ban van egy rövid tesztje
ennek is, és hogy az ára is biztos ott van. Megnéztem, ott van.
Hát az biz' 160...
Egyébként tavaly év elején én is néztem a Polaris Disc-et, nem tudom,
hogy az akkori specifikációhoz képest a boltokba milyen felszereltséggel
kerültek ki, de a te 96 kilódhoz az abban írt Suntour XCM nem lesz az
igazi. De mondjuk azt késõbb is le tudod cserélni mondjuk egy RS Tora-ra.
Szóval ha a tárcsás Polaris kerül 108ba, és van, én azt választanám.
Illetve csatlakozva Bubukához, szerintem is nézz más márkáknál is
körül. :)

Sziasztok!

Kerékpárvásárlás elõtt állok, és a köv. bicajokat néztem ki:

- Magellan '08 Draco Disc (70.000 Ft)
- Magellan '08 Polaris Deore Disc (108.000 Ft)

A kettõ között 38.000 Ft különbség van. A Polaris ennyivel jobb lenne ugyanazzal a vázzal? A fõbb szempontjaim, hogy megbízható legyen, sokáig ne kelljen cserélni rajta alkatrészt és bírjon a 96 kilómmal.

Szerintetek melyikkel járnék jobban?

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Sziasztok!

A kettõ között 38.000 Ft különbség van. A Polaris ennyivel jobb lenne ugyanazzal a vázzal? A fõbb szempontjaim, hogy megbízható legyen, sokáig ne kelljen cserélni rajta alkatrészt és bírjon a 96 kilómmal.

Szerintem megéri az árkülönbséget. A Polaris jobb választás. Nézz azért körül más márkáknál is lehet ezért a pénzért jobbat is találsz. Ha mégis emellett döntesz ezt is lehet találni olcsóbban.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sziasztok!

Piotor

Piotor

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ja a másik meg az a hozzáállás ami ebben az országban folyik...

Fikázzátok szerencsétlen magellánt, hogy jajj fúj nem tudnak egy szaros vázat megtervezni... és nem lesz idén pyxis meg minden, hát a tervezés nem olyan egyszerû folyamat, fõleg a válságban. Mármint nem az hogy a váz nagyon bonyolult, mert annyira nem, de hogy el is készüljön...

Viszont a márka ott kezdõdik hogy a németek kiadnak kétszer annyit egy német bringáért, mint egy más nemzetiségû gyártóéért, a magyar ellenben fele annyiért is szánakozva veszi meg a magyart és fikázza. Errõl ennyit...

:D
Már bocs, de ha ismernéd a hátteret, nem írnál hülyeségeket...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Engem csak az bosszant a Maggi háza táján, hogy annak idején lebutították a Polaris-t. Szerencsére az utolsó jó évjáratból tudtam venni egyet.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az Accell meg nem minõségi kerékpárokat gyárt hanem inkább nem szarokat(tesco-s), amit a német nagyáruházakban és kisvárosi bicikliboltokban árulnak. Csak az indexes újságíró még nem ült biciklin soha... A sok hülye német meg megveszi méregdrágán, és azzal nyomulkodiik. Viszont hála annak hogy a nyugateurópaiak sincsenek felvilágosodva, nagyon veszik ezeket a márkákat. Csak meg kell nézni az indexes fotókat(hajtókarok, ócska vázak, legolcsóbb kerekek) és látszik hogy nem egy Cube gyárlátogatás.

csak erre reflektálnék: az accel tulajdona például a német ghost és a francia lapierre. nézz szét a weblapjukon, aztán meséld el mit láttál. mindkettõ készül itt tószegen. és a legalapabb herculesek is messze nem tesco szintûek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kedves DomT!

Számos dologról nincs információd, vagy ami van, az rossz, több dologban butaságokat állítasz, rosszul - hibás kiindulópontból - érvelsz, így állításaid nagy része hiteltelen, téves, és evidens, hogy bele fognak kötni.
Kicsit informálódj, kérdezz, és utána bele lehet folyni a diskurzusba.