Jelentkezz be Regisztrálj
Magellan
Írta 2009. június 08. - 07:52
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. június 07. - 23:56
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. június 07. - 22:27
Írta 2009. június 07. - 22:25
http://www.bicyclewe...am-x5-disc-2009
http://www.bicyclewe...deore-disc-2009
Úgy nézem, hogy a 2008-ashoz képest már jobb telót kapott és hidraulikus tárcsaféket.
A Sram és a Deore között mi a különbség? Egyáltalán érdemes ennyiért venni, vagy nézzek más márkák után?
Szerintem a Dart 2-es teló megfelel a kategóriának. (Mielõtt használatba vennéd nézd át/nézesd át. Kenést szokták kispórolni.)
Sram 1:1 bowden húzás / Deore 2:1 bowden húzás. Bár nem tudom egy kategóriában vannak-e, de ha egy szintet képviselnek akkor egy voks Sram-ra.
Durung forever!
Írta 2009. június 07. - 21:55
Debrecenben már van néhány hete.2008-as Polaris sajna már sehol se találok. Tudja valaki, hogy a 2009-eseket mikor kezdik el szállítani?? Egy boltban találtam eddig
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. június 07. - 21:22
Én is most nézegetem ezt a kategóriát,és volt szerencsém látni Miskolcon egy Deore 2009-est.Igen,hidraulikus tárcsafék van rajta,hogy jobb-e a telója azt nem tudom,de kormányról zárható.Én még a Kona Fire Mountain Delux-ot,és a Merida Matts TFS XC 300D-T,és a Merida Matts TFS XC 100D-t nézegetem.Valószínûleg a négy közül lesz valamelyik.2008-as Polaris sajna már sehol se találok. Tudja valaki, hogy a 2009-eseket mikor kezdik el szállítani?? Egy boltban találtam eddig:
Úgy nézem, hogy a 2008-ashoz képest már jobb telót kapott és hidraulikus tárcsaféket.
A Sram és a Deore között mi a különbség? Egyáltalán érdemes ennyiért venni, vagy nézzek más márkák után?
Írta 2009. június 07. - 19:00
Írta 2009. június 03. - 10:30
Használtat nem akarok venni, teljes mértékben a magaménak akarom tudni, mivel ez lesz az elsõ komolyabb biciklim. Meg is rendelem a Polarist.
Szerintetek elég a 20"-as váz, vagy vegyek inkább 22"-est? 187 cm vagyok, a belsõ lábhosszam kb. 87-89 cm.
Szerintem jól jársz a Polaris-al, nekem egy '98-as van, eddig bírja, ugyan nem tom az újak mennyire erõsek, de majd kiderül.
Írta 2009. június 02. - 17:53
Elég a 20-s.Használtat nem akarok venni, teljes mértékben a magaménak akarom tudni, mivel ez lesz az elsõ komolyabb biciklim. Meg is rendelem a Polarist.
Szerintetek elég a 20"-as váz, vagy vegyek inkább 22"-est? 187 cm vagyok, a belsõ lábhosszam kb. 87-89 cm.
Írta 2009. június 02. - 17:51
Írta 2009. június 02. - 17:24
tavaly még nagyon jó volt az ár/érték aránya
szvsz ha meg nem ért hozzá használtat inkább ne
ha meg nagyon rákap a terepzésre telót úgyis cserélni fog, de ez vonatkozik mindenre 2 kiló alatt.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 02. - 17:21
Írta 2009. június 02. - 12:53
Nézegettem ilyen árkategóriában más márkát is, de nem igazán találtam ennél jobbat, (igaz, rohadtul nem értek hozzá).
Talán ami még tetszik, az a Kona '08 Blast (120.000 Ft). Ez erõsebb gép lenne? Vagy tudnátok ajánlani jobbat?
Akartam írni, hogy akkor már miért nem a 09es Polaris-t nézegeted
inkább, mert biztos nincs nagy különbség árban, de aztán eszembe
jutottak az itt fentebb említett dolgok (mikor lesz valóban a
boltokban is), meg hogy a friss Bikemag-ban van egy rövid tesztje
ennek is, és hogy az ára is biztos ott van. Megnéztem, ott van.
Hát az biz' 160...
Egyébként tavaly év elején én is néztem a Polaris Disc-et, nem tudom,
hogy az akkori specifikációhoz képest a boltokba milyen felszereltséggel
kerültek ki, de a te 96 kilódhoz az abban írt Suntour XCM nem lesz az
igazi. De mondjuk azt késõbb is le tudod cserélni mondjuk egy RS Tora-ra.
Szóval ha a tárcsás Polaris kerül 108ba, és van, én azt választanám.
Illetve csatlakozva Bubukához, szerintem is nézz más márkáknál is
körül.
Írta 2009. június 02. - 10:48
inkább, mert biztos nincs nagy különbség árban, de aztán eszembe
jutottak az itt fentebb említett dolgok (mikor lesz valóban a
boltokban is), meg hogy a friss Bikemag-ban van egy rövid tesztje
ennek is, és hogy az ára is biztos ott van. Megnéztem, ott van.
Hát az biz' 160...
Egyébként tavaly év elején én is néztem a Polaris Disc-et, nem tudom,
hogy az akkori specifikációhoz képest a boltokba milyen felszereltséggel
kerültek ki, de a te 96 kilódhoz az abban írt Suntour XCM nem lesz az
igazi. De mondjuk azt késõbb is le tudod cserélni mondjuk egy RS Tora-ra.
Szóval ha a tárcsás Polaris kerül 108ba, és van, én azt választanám.
Illetve csatlakozva Bubukához, szerintem is nézz más márkáknál is
körül.
Sziasztok!
Kerékpárvásárlás elõtt állok, és a köv. bicajokat néztem ki:
- Magellan '08 Draco Disc (70.000 Ft)
- Magellan '08 Polaris Deore Disc (108.000 Ft)
A kettõ között 38.000 Ft különbség van. A Polaris ennyivel jobb lenne ugyanazzal a vázzal? A fõbb szempontjaim, hogy megbízható legyen, sokáig ne kelljen cserélni rajta alkatrészt és bírjon a 96 kilómmal.
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
Csak simán 1x. Max 2x.
Írta 2009. június 01. - 11:10
Sziasztok!
A kettõ között 38.000 Ft különbség van. A Polaris ennyivel jobb lenne ugyanazzal a vázzal? A fõbb szempontjaim, hogy megbízható legyen, sokáig ne kelljen cserélni rajta alkatrészt és bírjon a 96 kilómmal.
Szerintem megéri az árkülönbséget. A Polaris jobb választás. Nézz azért körül más márkáknál is lehet ezért a pénzért jobbat is találsz. Ha mégis emellett döntesz ezt is lehet találni olcsóbban.
Írta 2009. június 01. - 10:46
Írta 2009. május 23. - 09:31
Ja a másik meg az a hozzáállás ami ebben az országban folyik...
Fikázzátok szerencsétlen magellánt, hogy jajj fúj nem tudnak egy szaros vázat megtervezni... és nem lesz idén pyxis meg minden, hát a tervezés nem olyan egyszerû folyamat, fõleg a válságban. Mármint nem az hogy a váz nagyon bonyolult, mert annyira nem, de hogy el is készüljön...
Viszont a márka ott kezdõdik hogy a németek kiadnak kétszer annyit egy német bringáért, mint egy más nemzetiségû gyártóéért, a magyar ellenben fele annyiért is szánakozva veszi meg a magyart és fikázza. Errõl ennyit...
Már bocs, de ha ismernéd a hátteret, nem írnál hülyeségeket...
Írta 2009. május 21. - 22:10
Durung forever!
Írta 2009. május 21. - 19:17
csak erre reflektálnék: az accel tulajdona például a német ghost és a francia lapierre. nézz szét a weblapjukon, aztán meséld el mit láttál. mindkettõ készül itt tószegen. és a legalapabb herculesek is messze nem tesco szintûek.Az Accell meg nem minõségi kerékpárokat gyárt hanem inkább nem szarokat(tesco-s), amit a német nagyáruházakban és kisvárosi bicikliboltokban árulnak. Csak az indexes újságíró még nem ült biciklin soha... A sok hülye német meg megveszi méregdrágán, és azzal nyomulkodiik. Viszont hála annak hogy a nyugateurópaiak sincsenek felvilágosodva, nagyon veszik ezeket a márkákat. Csak meg kell nézni az indexes fotókat(hajtókarok, ócska vázak, legolcsóbb kerekek) és látszik hogy nem egy Cube gyárlátogatás.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. május 21. - 07:49
Számos dologról nincs információd, vagy ami van, az rossz, több dologban butaságokat állítasz, rosszul - hibás kiindulópontból - érvelsz, így állításaid nagy része hiteltelen, téves, és evidens, hogy bele fognak kötni.
Kicsit informálódj, kérdezz, és utána bele lehet folyni a diskurzusba.