Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Ja a másik meg az a hozzáállás ami ebben az országban folyik...

Fikázzátok szerencsétlen magellánt, hogy jajj fúj nem tudnak egy szaros vázat megtervezni... és nem lesz idén pyxis meg minden, hát a tervezés nem olyan egyszerû folyamat, fõleg a válságban. Mármint nem az hogy a váz nagyon bonyolult, mert annyira nem, de hogy el is készüljön...

Viszont a márka ott kezdõdik hogy a németek kiadnak kétszer annyit egy német bringáért, mint egy más nemzetiségû gyártóéért, a magyar ellenben fele annyiért is szánakozva veszi meg a magyart és fikázza. Errõl ennyit...

Ez nem fikázás szerintem, csak egy kicsit olyanról beszélsz amirõl nincs biztos infód. a B+, BTS kizárólag katalógustermék.

Plusz a Magellant mindenki azért veszi mert olcsó, és azt hiszi magyar.
De nem hinném, hogy azért nincsen feltöltve a kereskedõk weblapjára mert válság van. Válság van, bringa meg nincs!!! Azért fikázzák sokan a magellant, mert már olyan emberek "tervezik" akiknek fingjuk nincs a magellan programról, és kóklerkednek.(Vázdesign pályázat is befolyásol sokakat, mert sztem ennél jobb tervek lehettek) Nézd meg a 2008-as design-t + a geometriát, és az árakat. És most nézd meg a 2009nek mondott szériát. Azt hiszem nem kell jó szem hogy lásd a törésvonalat.

Ami engem nagyon izgat, hogy miért nem olyan egyszerû folyamat a válságban tervezni???gyártani??? Hiszen más bringamárkák elkészültek!
(és van bõven más márka a magyar piacon)

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Ja a másik meg az a hozzáállás ami ebben az országban folyik...

Fikázzátok szerencsétlen magellánt, hogy jajj fúj nem tudnak egy szaros vázat megtervezni... és nem lesz idén pyxis meg minden, hát a tervezés nem olyan egyszerû folyamat, fõleg a válságban. Mármint nem az hogy a váz nagyon bonyolult, mert annyira nem, de hogy el is készüljön...

Viszont a márka ott kezdõdik hogy a németek kiadnak kétszer annyit egy német bringáért, mint egy más nemzetiségû gyártóéért, a magyar ellenben fele annyiért is szánakozva veszi meg a magyart és fikázza. Errõl ennyit...
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Na, én nem azt írtam hogy a cjúb szar, és azt sem hogy mondjuk egy polaris vagy egy hydra jobb mint egy Elit vagy egy reaction... Hanem hogy mondjuk egy alsókategóriás magellan sokkal jobban megéri mint egy alsó Cube, vagy Ktm.

De akkor hozok egy életszerû példát hogy mire gondoltam. Egyik nap jött a fõnököm hogy jajj ugyan nézzem már meg hogy milyen bringát akar venni, és megkérdezte hogy szerintem mennyi. Erre én mondtam neki hogy én ezt 60ezer forintból összerakom, mire mondta hogy akkor niztos nem értek hozzá mert hogy az a bringa 500valamennyi euró volt(150HUF ). Egy KTM trekking bringáról volt szó. Erre megnéztem és egy hasonló szintû magi az kijött 60 ból tehát nem tévedtem, aztán persze rábeszéltem a fõnököt egy sokkaldrágább Cube-ra, de a lényeg az hogy magyarországon még mindíg a magellánt éri meg a legjobban megvenni.

És azt is leírtam hogy a cube-ból 1000euró alatt nem éri meg, de felette igen.

Nem tudom, úgy látszik nem ez jött le, de ez lett volna mondandóm lényege, elnézést kérek attól aki azt hitte hogy én szerintem a magellán a világ legjobb márkája...

Az alkatrészekre visszatérve pedig valaki utánajárhatna annak hogy mi is az igazság, mármint hogy hol tervezik vagy hol nem.

Az Accell meg nem minõségi kerékpárokat gyárt hanem inkább nem szarokat(tesco-s), amit a német nagyáruházakban és kisvárosi bicikliboltokban árulnak. Csak az indexes újságíró még nem ült biciklin soha... A sok hülye német meg megveszi méregdrágán, és azzal nyomulkodiik. Viszont hála annak hogy a nyugateurópaiak sincsenek felvilágosodva, nagyon veszik ezeket a márkákat. Csak meg kell nézni az indexes fotókat(hajtókarok, ócska vázak, legolcsóbb kerekek) és látszik hogy nem egy Cube gyárlátogatás.
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kedves ersek!

Az összes vázat keleten nyomják(húzzák)... Még a nagyon precíz CUBE márkát is, ami egy jó erõs parasztvakítás! Mert mocskosdrágáért megveszed ugyan azt mint egy magellan, csak csak az van ráírva hogy CUBE...

Jól néz ki a festése és ennyi, ugyan az a kör keresztmetszet fut mindenütt, tehát nem nagy "Tervezés"... Nem éri meg CUBE-t vásárolni, csak 1000 euró fölött, de gondolom Te nem olyat szándékozol venni. 1000 euró fölött viszont már tényleg megéri, mert jó kis felszereltéggel adják, de az alsó kategóriában minden hulladék. Na jó ez így persze költõi túlzás, de nem jók az alkatrész összeállítások.

Mondjuk még mindíg sokkal jobban megéri mint egy KTM.

A lényeg hogy a magellan magyar tulajdonú, a jobb vázait itt is tervezik, és nem katalógusból(pyxis, crux). És az alkatrészek is magyar tervezésûek, Bikepositive, és BTS(de persze abból is csak a jobbak, a többi szintén katalógus, mint az összes többi gyártónál). De alsókategóriában mégis sokkal jobbak mint a nyugati gyártók bringái.

azért ez igy nem egészen...

egyrészt a cseke részben magyar tulajdon, van sárga tulajdonosa is

másrészt azért egy márkánál fizetsz a névért is nem keveset de pl pont a cube nál azért kixsit több fejlesztés van mint 3 féle merevvázat hasra ütve leskiccelünk meg kitaláljuk nagyjából a dizájnját

3 részt a márkás komplett bringák alsó kategóriája valóban nem túl jó ár/érték arányuak de tajvani kerek csõ ide kerek csõ oda kb azok a vázak vannak azon a szinten mint a jelenlegi maggi csúcs vázak (mivel team idén nincs) legfeljebb a pl a kockának kisebb az elhullási aránya

azt meg remélem Te sem hiszed el hogy a bts meg a B+ cuccok a matricán meg a színen kivûl bármiben is egyedi hazai tervezések lennének.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
És pont!
Kis számolgatás után óvatosan úgy saccolunk, hogy ezzel az Accell a legnagyobb magyar kerékpárgyár, és õ erre nem mond nemet. - Indexrõl...
http://index.hu/gazd...opai_fenek_ala/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Én meg vagyok a nyári mikulás, és hiszek a mesében.:hahaha:

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Kedves ersek!

Az összes vázat keleten nyomják(húzzák)... Még a nagyon precíz CUBE márkát is, ami egy jó erõs parasztvakítás! Mert mocskosdrágáért megveszed ugyan azt mint egy magellan, csak csak az van ráírva hogy CUBE...

Jól néz ki a festése és ennyi, ugyan az a kör keresztmetszet fut mindenütt, tehát nem nagy "Tervezés"... Nem éri meg CUBE-t vásárolni, csak 1000 euró fölött, de gondolom Te nem olyat szándékozol venni. 1000 euró fölött viszont már tényleg megéri, mert jó kis felszereltéggel adják, de az alsó kategóriában minden hulladék. Na jó ez így persze költõi túlzás, de nem jók az alkatrész összeállítások.

Mondjuk még mindíg sokkal jobban megéri mint egy KTM.

A lényeg hogy a magellan magyar tulajdonú, a jobb vázait itt is tervezik, és nem katalógusból(pyxis, crux). És az alkatrészek is magyar tervezésûek, Bikepositive, és BTS(de persze abból is csak a jobbak, a többi szintén katalógus, mint az összes többi gyártónál). De alsókategóriában mégis sokkal jobbak mint a nyugati gyártók bringái.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Belefér a 06-os piros vegába 2.7-es maxxis minion gumi? és ha igen mennyi hely maradna még? pls segítsetek ;)

Elvileg belefér,bár hely az nem sok marad. Nekem a 2.5 mellett kb. van 1-1cm oldalban.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Minden "hazai" gyártó Ázsiából rendeli a vázakat, csupán az összeszerelés történik itthon, és ez világméretû trendnek mondható, a tradícionálisan "Handmade in ..." márkák is kihelyezték már a gyártást.
Csak tippelek, de a legnagyobb hazai üzemmel rendelkezõ cég kerékpárjait nem is nagyon lehet megvenni itthon, mert exportra termelnek Európába, fõleg trekking kerékpárokat, különféle márkanevek alatt. A holland Accellrõl van szó.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Köszi az infót.
Sziasztok.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
igen akár az is lehet.
ez itt erõs OFF
de a csepel bicajok vázait itthon heggesztik? vagy az is ilyen import cucc?
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Hát kössz.
Félreértés ne essék ne vagyok nagy Hungarista csak gondoltam ez is olyan mint a Csepel, és akkor miért ne nyomjam a hazait, de ezek szerint lehet CUBE is akár , az legalább precíz Német.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
úgy tudom katalógus váz. szóval ezek a vázak jöhetnek veled szembe más festéssel és más felirattal.

a gepidánál nem tudom mi a helyzet.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Ez lehangoló.
Nem is tervezik itthon?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
taiw/vani a váz. itthon csak összeszerelik.
amúgy meg ha akarsz kötõdsz, ha nem.
kb u. annyira lesz magyar egy author (cseh, vagy szlovák) ha kötsz rá egy piros fehér zöld szalagot, mint a magellánod.:)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Sziasztok.

Engem az érdekelne hogy a Magellan bringa valójában MAGYAR de mennyire???
Aki jártas a témában az informáljon légyszi , hogy kötõdjek a Magyar márkához vagy tök mindegy!
Nyilván csak vázról van szó.
Üdv : egy Magyar bringás.

fjoejoe

fjoejoe

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Jaj, na! Akkor én értettem félre! Meg ne sértõdj már! :)

Oké semmi gond :beer:
A fékbe nem akartam beleszólni de az tényleg Shimano hidrás. A telóhoz pedig jár a PopLock kar is. Sajnos a kép nem a legjobb.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás

my mistake... elnéztem:o

Na én meg simán rád hagytam, nem néztem meg a képet jobban. :)
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

De ez egy shimano fék! Deore! Nálunk minden hidrós ilyennel van szerelve!

my mistake... elnéztem:o

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Idén nem lesz team. Ott van a honlapon.

Jah látom (láttam), csak az a jó benne hogy májusban derül ki hogy nem lesz (illetve akkor hozzák a nagyközönség elé, pedig már jóval elõtte tudták, mert levették a weblapjukról is.) Lehet nem szezonban kéne ezt tálalni, mert akkor mit gondoljon az ember a többi bringáról?? majd bejelentik hogy kalózok támadták meg a konténerszállítóhajót, rajtuk kivül álló okokból...áááá