Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Próbálj ki egy jó kombinált fogót! és a rugót hajlítsd egy kicsit meg, teljesen jó lesz úgy is.

Alföldre meg nem is kell váltó:D Én is onnan vagyok...
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

steew

steew

újonc

• fórumtag
  • 11 posts

Hát Shram:D naggyon mókás:D nem láttam még így leírva...

Szerintem ez az xt szint nem a cráterhez illik, hanem mondjuk egy pyxis-hez, a bikepositive hajtómûvel meg nincs semmi baj...

A magellan vázakba meg nem mennek bele rendesen a shimano fékek, de reszelni nem kellett nekem soha... Egyébként van ott két csavar a v-féken, próbálgasd azt hátha segít:D

Ha pesti vagy akkor esetleg hozd el a bringát hozzám segítek belõni.

Nézegess apróhírdetéseket, egy tárcsafék árából már lehet pyxis-t vagy crux-ot venni, vagy akár mást is.

kösz a gyors válaszokat...
shram, sram sry.
alivioval leesett a lánc, és nem bírta a keresztváltást, xt tökéletes nekem
azért a crater lett, mert csak ez volt 22" méretben
a telója jó ide az Alföldre
B+ annyira shit volt, hogy rá sem ment rendesen az tengelyre, a váztól elállva kb 1-1.5cm volt a legkisebb lánckerék.
váz geo-ja ideális nekem.
szal a v-fék: xt-n is ott a csavar, csak jóval kisebb utat "jár be" és ráadásul sokkal lazább a rugó is. reszelni meg kellett, sõt a fék tüskére rá sem ment ütközésig, mivel van rajta (a tüskén) egy vastagabb váll szerûség, amire a B+ fék rámegy, összes többi, (pl SD7 sem) nem. persze reszelés ide vagy oda, végül elõre került. a B+-ra tettem egy jobb féle Acor fékpofát.

köszönöm a megnyugtatást, hogy a vázam nem selejtes, csak "ilyen". amúgy meg utálom benne, hogy alu, és "kong" mint wartburg ajtó.

upgrade: bitang leárazásban vettem, és amit ott spóroltam, azt ráköltöttem igényesebb, igaz használt cuccokra. (kivétel a fék+bowden)
opsz, sram láncot is tettem rá, így már csendes is. egyébként full a riszajkling
a levetett cuccos ment más bringákba.

bocs a sóder miatt

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

sziasztok!
új vagyok itt, és lehet, hogy amatõr a kérdésem.
2008 -as magellan crater 22''-os gépem van.
most fejlesztettem volna a hátsó féket xt v-fékre (2006-os párhuzamosítós álom), és jagwire ripc. bowden szettre, de képtelen voltam a féket belõni. elõször is nem akart a pöcök a helyére menni, reszelni kellett a lukakat.

Aztán meg nem bírtam a féket feszesre beállítani. Rájöttem, hogy nem 1enlõ a két oldala a hátsó fertálynak. Az egész hátsó kerék kicsit balra van a váz középvonalától. Az eredeti B+ v-féknél úgy is volt belõve, hogy a jobb oldali fékpofa a nagyobb közdarabbal, a baloldali a vékonyabbal.
Kérdésem, sztetek ez normális?

Egyébként már egy csomó mindent upgradeltem, shit alivio ki, xt be, shit acera fékvkar ki, shram attack +avid sd7 be. shit B+ hajtómû + középcsapi ki, shimano ipcsap + specialzed strongarm II be. még elsõ váltó, plusz vmi jobb fék kéne hátra, xt v bement elõre, ott nem volt gond a beállítással.
Lehet, hogy csak tárcsa féket lehet hátra tenni? a bb7-re már nem maradt lé.

kösz

Hát Shram:D naggyon mókás:D nem láttam még így leírva...

Szerintem ez az xt szint nem a cráterhez illik, hanem mondjuk egy pyxis-hez, a bikepositive hajtómûvel meg nincs semmi baj...

A magellan vázakba meg nem mennek bele rendesen a shimano fékek, de reszelni nem kellett nekem soha... Egyébként van ott két csavar a v-féken, próbálgasd azt hátha segít:D

Ha pesti vagy akkor esetleg hozd el a bringát hozzám segítek belõni.

Nézegess apróhírdetéseket, egy tárcsafék árából már lehet pyxis-t vagy crux-ot venni, vagy akár mást is.
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

sziasztok!
most fejlesztettem volna a hátsó féket xt v-fékre (2006-os párhuzamosítós álom), és jagwire ripc. bowden szettre, de képtelen voltam a féket belõni. elõször is nem akart a pöcök a helyére menni, reszelni kellett a lukakat.

Aztán meg nem bírtam a féket feszesre beállítani. Rájöttem, hogy nem 1enlõ a két oldala a hátsó fertálynak. Az egész hátsó kerék kicsit balra van a váz középvonalától. Az eredeti B+ v-féknél úgy is volt belõve, hogy a jobb oldali fékpofa a nagyobb közdarabbal, a baloldali a vékonyabbal.

Egyébként már egy csomó mindent upgradeltem, shit alivio ki, xt be, shit acera fékvkar ki, shram attack +avid sd7 be. shit B+ hajtómû + középcsapi ki, shimano ipcsap + specialzed strongarm II be. még elsõ váltó, plusz vmi jobb fék kéne hátra, xt v bement elõre, ott nem volt gond a beállítással.

kösz

még a craternél magasabb kategóriás vázaknál is elõfordul hogy nincsenek teljesen "spúrban", úgyhogy egy 2 dolláros tömegtermelt váz esetében annyira nem meglepõ.
mindent upgrdelsz lassan már csak egy rendes teló meg egy jó váz kell :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

steew

steew

újonc

• fórumtag
  • 11 posts
sziasztok!

kösz

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
:)) Ez lett a te biciklid? Ezt még akkor megtaláltam. A Pyxis-el együtt le van mentve nekem mindkét kép. Mikor kicsit ráérek megnyitom ezt a két képet egymás mellé, csak hogy gyönyörködhessek bennük. Közben azon mélázok, hogy milyen lesz az enyémm mikor kész lesz! Az enyém nem új cuccokkal lesz szerelve, hanem inkább retró dolgok lesznek rajta. Eddig van egy LX hajtómû (valami 10 évesre saccolom) + LX agyal szerelt Araya felnis kerekek. Még meg kell oldjam hátuk az SS-t egy szebb villa várandós még, és nagyjából kész is lesz. Ja a középcsapágy is cserére szorul, mert túl rövid... CM-re remélem elkészül. :) Gratulálok a bicóhoz! (Majd tegyél fel képet a mostani állapotról is.)
Üdv!

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Ezzel az aranyszínû lx szettel nagyon állatul néz ki! Mennyibe van eddig?

Az eredeti CRUX vázzal, merevvillával lett volna 56.000,-
A PYXIS váz egy 20-as volt és a teló is annyi. Végülis 96.000,- pénz volt kompletten.
Az eredeti vázzal lett volna nagyon-nagy vétel, de hát kicsi vagyok, ezért kellett az épp hogy 16-os váz (40cm). De tulképp nem is baj :)

Egyébként nagyon jó kis bringa. Teljesen meg vagyok vele elégedve, a láncot kell lecserélnem, mert az elõzõ tulaj nem nagyon kenegette olajjal, így aztán nekiállt rosdásodni. Viszont kifogástalanul mûködik.
Elõször szokatlan volt, hogy az eleje elég magasan van, folyton magamra húztam nagyobb %-ú emelkedõn, de aztán megszoktam.

A Reitter F. utcában vettem, A Kerékpárbolt nevû helyen. Néha érdemes benézni a sráchoz, mert el lehet csípni nagyon jó kis cangákat.
Csak rakom...

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Szevasztok!

Ezzel az aranyszínû lx szettel nagyon állatul néz ki! Mennyibe van eddig?

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Szevasztok!

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Szia! Nem dobsz fel egy képet?

Volt fenn ez a kép az apróhírdetés rovatban, nem én csináltam hanem még az elõzõ tulaj, de engem ez a kép fogott meg!

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Szia! Nem dobsz fel egy képet?

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

A saját még nem készült el, de van itt valami, amit egyesek biztos nagyon fognak értékelni... :) És akkor ámuljatok, bámuljatok:

Nekem is meg lett a bringa! Azóta egy csomóan megdicsérik felismerik:D

Úgy érzem magam mintha egy oldtimerrel járnék, pedig csak 11éves a váz! És mai cuccokkal van megépítve. Nem bántam meg a plusszkiadást érte!

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
A saját még nem készült el, de van itt valami, amit egyesek biztos nagyon fognak értékelni... :) És akkor ámuljatok, bámuljatok:

mantin

mantin

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Van már legyártva 20-as Polaris. Idén már többször készültek, de te valszeg pont akkor kerested (2-3 hét), mikor kifgytak.

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

Majd képet feltolhatnál hogyha nem gond:D

Egy kicsit még csinosodik, és akkor mindenképp teszek fel képet...

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Sziasztok! Mily véletlen... én is 3 napja jutottam hozzá egy 98-as Crux-hoz. :)

Majd képet feltolhatnál hogyha nem gond:D

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok! Mily véletlen... én is 3 napja jutottam hozzá egy 98-as Crux-hoz. :) Másod bicikli lesz belõle. Bár már most kész van, de még ráfér némi igazítás. Én egy régi Mongoose Raff-ot adtam, és cserébe a srác összedobott nekem egy biciklit egy Crux vázra. Még kicsit rút kiskacsa, de amint pénzem engedi, csinosítok rajta. :) A végén egy gönyörû SS képe lebeg a szemem elõtt. További minden jót nektek! Üdv.: Ixos

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Azért elég nehéz összekeverni a két vázat. A Pyxis nyeregvázcsöve például 27.2-es, a Cruxnak talán 31.6-os van.
Itt egy kép a Pyxisrõl: http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

A Cruxnak 29,6-os, nem tudtam, hogy a Pyxisnek vékonyabb.

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Megkérdezhetem, hogy mennyit kérnek a Cruxért?

Hát egész bringaként vettem, vagyis még nem vettem át de már megegyeztünk. 95ért adta ide a srác. Elõször ki akartam dobni a vázat és kicserélni valami mostani magellánra, de nézegettem-nézegettem, és egyre jobban megtetszett, aztán utánaolvastam, és nagyon bejön. Kipróbálom mert sokan dícsérik az acélt, és remélem be fog jönni.

entének köszönet a képért! Szép gép!
majd ha meg lesz az enyém akkor azt is belinkelem ide, hátha valakit érdekel:D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azért elég nehéz összekeverni a két vázat. A Pyxis nyeregvázcsöve például 27.2-es, a Cruxnak talán 31.6-os van.
Itt egy kép a Pyxisrõl: http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]