Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nekem nincs bajom vele, de meg vagyok elégedve a hagyományos teljesítményével is...

Egyébként meg valaki említette hogy a hajtómûnél az a trend hogy külsõ csapágy legyen... Már bocs, de az is megy befele a vázba, lásd bb30 szabvány...

nem is Neked volt

az meg így van csak már Druszám leírta ésnem akartm ismétel
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

2 év és nyugodtan elfeljthetitek a hagyományos kormánycsapágyat. max a kispéldányszámban gyártott vagy alacsonykategóriás vázak lesznek olyanok.

amúgy meg mesélje már el valaki mi a gond a félintegrálttal. mert itt igy fúj szar ugy szar meg mindenki utálja de még senki nem mondott semmit hogy mér gázos.

Nekem nincs bajom vele, de meg vagyok elégedve a hagyományos teljesítményével is...

Egyébként meg valaki említette hogy a hajtómûnél az a trend hogy külsõ csapágy legyen... Már bocs, de az is megy befele a vázba, lásd bb30 szabvány...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
2 év és nyugodtan elfeljthetitek a hagyományos kormánycsapágyat. max a kispéldányszámban gyártott vagy alacsonykategóriás vázak lesznek olyanok.

amúgy meg mesélje már el valaki mi a gond a félintegrálttal. mert itt igy fúj szar ugy szar meg mindenki utálja de még senki nem mondott semmit hogy mér gázos.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

A lényeg, hogy szerintem 19esre lesz szükséged, legalábbis katalógusadatok szerint!

üdv

Dávid

Köszi a segítséget.
Ha az ellenségeid lõtávolságon belül vannak akkor te is.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Bocsi elfelejtettem beleírni, hogy a 2008as változatról lenne szó, elvileg. De a Magellan katalógusban abból is csak 17, 19, 21-es méretû van feltüntetve….

A lényeg, hogy szerintem 19esre lesz szükséged, legalábbis katalógusadatok szerint!

üdv

Dávid

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mi az elõnye?

Nekem olyan fura, hogy monoblokknál a trend hogy vegyük ki a csapágyat a csõbõl, kormánycsapinál meg fordítva...

Egyáltalán nem trend. Vagy akkor a Press-Fit antitrend.;)

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Ha vízszintes felsõcsõhosszt veszünk alapul akkor neked olyan 590-595mm hosszú kell...

mikori crux-ról van szó?

És ízlés dolga is, hosszabb vázat szeretsz, vagy rövidebbet...

Ha új cruxról van szó, akkor a 19 elég nagy, mert annak 617mm a felsõcsõhossza... viszont az újból nincs 18as...

Bocsi elfelejtettem beleírni, hogy a 2008as változatról lenne szó, elvileg. De a Magellan katalógusban abból is csak 17, 19, 21-es méretû van feltüntetve….

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy Magellan Crux kerékpárt, de nem tudom, milyen méretûre lenne szükségem.
180 cm vagyok, és eddig egy 20 colos Caprine epic 30-at hajtottam. Olvastam pár helyen, hogy a crux-nak hosszabb a felsõcsöve így kisebb méret is elég. A boltban ahol nézelõdtem van 18, és 19-es méretben. Melyiket válasszam?

Ha vízszintes felsõcsõhosszt veszünk alapul akkor neked olyan 590-595mm hosszú kell...

mikori crux-ról van szó?

És ízlés dolga is, hosszabb vázat szeretsz, vagy rövidebbet...

Ha új cruxról van szó, akkor a 19 elég nagy, mert annak 617mm a felsõcsõhossza... viszont az újból nincs 18as...

Ha 2008as cruxról van szó akkor vizsont a 19es, mert annak 596 a felsõcsõhossza...

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy Magellan Crux kerékpárt, de nem tudom, milyen méretûre lenne szükségem.
180 cm vagyok, és eddig egy 20 colos Caprine epic 30-at hajtottam. Olvastam pár helyen, hogy a crux-nak hosszabb a felsõcsöve így kisebb méret is elég. A boltban ahol nézelõdtem van 18, és 19-es méretben. Melyiket válasszam?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

kifejtenéd, hogy miért is 'gáz'?
amíg nem volt, addig nekem sem volt szimpatikus. de mióta megvan, csak elõnyét látom a hagyományoshoz képest

én nem érzem hátrányát a sima aheadnek sem...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mi az elõnye?

Nekem olyan fura, hogy monoblokknál a trend hogy vegyük ki a csapágyat a csõbõl, kormánycsapinál meg fordítva...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

A félintegrált kormánycsapágy gáz... de a 27.2 nyeregcsõ az nagyöröm a 2009-es széria után.

kifejtenéd, hogy miért is 'gáz'?
amíg nem volt, addig nekem sem volt szimpatikus. de mióta megvan, csak elõnyét látom a hagyományoshoz képest

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Szia Teo!
Volt szerencsém ahhoz a vázhoz.Szép darab, azt az "apró" hibáját leszámítva.
Több helyrõl is hallotam, hogy idén már lesz 29er vázuk, csak nem tudom mikor dobják piacra-minden évben máskor kerülnek ki a Magellánok, bár 2009 ben viszonylag hamar lehetett látni õket.
Ha vmi frankó geometriát kapna és még a súlya is elfogadható lenne, sztem cserélném a Konámat:-)

Na igen, az apró hiba kiderül, hogy mennyire apró, remélem csak a szinter sérült :)
Pár évvel ezelött rögtön azt mondtam volna, hogy cserélem a vázamat Magellanra, ha kidobják a 29-est a piacra (és elég széles a hátsó villa), de most már nem vagyok ennyire hûséges.

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Jó látni, hogy csináltak egy ilyen könnyû versenyvázat.
Remélem bírja majd a strapát.
A 29er-nél is jó lesz ez a félintegrált fejcsõ, így lejjebb kerülehet a kormány magasság(ugyanakkora fejcsõ esetén).

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem hiszem hogy lenne számottevõ különbség 2 aluötvözet között. Valószínûbb viszont hogy amelyik erõsebb ott kisebb falvastasággal lehet dolgozni.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Tud valaki valamit errõl a 7046-os aluról? miben más mint a 7005-ös? gondolom könnyebb...

Amúgy remélem a hegesztési varratokat elsimítják a szérián, és lehet majd v-fék konzollal is kapni...

A félintegrált kormánycsapágy gáz... de a 27.2 nyeregcsõ az nagyöröm a 2009-es széria után.

Teccetõs a geója, hasonló a 2007-hez, az alsócsõ valami fura profilt kapott vagy csak a festés miatt néz ki úgy? jobb lenne valami faszább festés, mert ez kicsit túl pokemonosra sikeredett... visszatérhetnének a 2005-2006-os kreatív vonalra...
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

szerintem semmi gond nincs vele

tök átlag

Szerintem élõben többet mutat... a fotó nem biztos hogy elõnyös...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szerintem semmi gond nincs vele

tök átlag

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://siteadmin06.w..._2010_01_bg.jpg Nem látod? Nagyítsd.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Lehet, hogy könnyû, de homlokcsõ ocsmány.

baz, én nem is látom rendesen

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu