Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
lesz egy kis Vega is
ennyit tudok, de ezt már kiveséztük a CC/FR/DHvázak topicban...
szal ez 300ezer körül lesz
a kicsi meg 200
a kicsirõl kép:
http://users.atw.hu/...csivega2006.jpg
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

Dunbar

Dunbar

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

ezt gondolom már mindenki látta SALA jóvoltából
Feltöltött kép

Háááát....nemrossz szerintem...de vajon hány kiló??:) (nemspórolták ki belõle az anyagot....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

2006-os Magellanok nem tudjátok mikor jelennek meg? Az oldalon kinn van 2006-os Gemini, akkor lassan megjelenik a többi is nem?

továbbra is jövõ tavasz felé jönnek valszeg meg a 2006-osok.
ez nem cdale!;)

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
ezt gondolom már mindenki látta SALA jóvoltából
Feltöltött kép
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
2006-os Magellanok nem tudjátok mikor jelennek meg? Az oldalon kinn van 2006-os Gemini, akkor lassan megjelenik a többi is nem?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nekem 16" van am-re és eddig semmi baja nem volt!! és szerintem abszolut nem gebe váz!! elötte boákat láttál??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

XC-re volna. ugrálni max annyit, hogy egy padkára fel menetközben, meg le a túloldalon. :) A teló is csak 80-as lenne. A kihúzott nyeregcsõ ráadásul hátrébb tolja az ülést ,mivel nem pont függõleges és minél jobban kihúzod, ugye annál inkább hátrébb lesz. Persze ezt a nyereg beállításnál korrigálhatod, de nem akár meddig. Ezt a golyeszes dolgot kipróbálom, mert nem hülyeség. :) De asszem nem lesz gond. Egyelõre az a baj, hogy a hajtómû elég alacsonyan van, mivel merev villa van a gépben. Mondhatjuk, hogy le van ültetve :)

Remélem egy teló vízszintesbe hozza az alsó támvillát és emel valamit a hajtómûvön.

+tudnátok linket adni olyan oldalról, ahol a nyereg és kormánybeállítást vesézik, hogy hol helyezedjen el a test a paripán, hogy pl kevésé emelje az orrát mászáskor, de azért ne is bukjon orra a lovas? Szal mi az optimális?

és a 18-as meg a 22-es között nincs alternatíva ? pl 20-as...én a helyedben kb azt vennék...vmik idei bikemagban volt 2 oldalas cikk a bringa beállítosokról...ha jól emléxem Thommey írta....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
XC-re volna. ugrálni max annyit, hogy egy padkára fel menetközben, meg le a túloldalon. :) A teló is csak 80-as lenne. A kihúzott nyeregcsõ ráadásul hátrébb tolja az ülést ,mivel nem pont függõleges és minél jobban kihúzod, ugye annál inkább hátrébb lesz. Persze ezt a nyereg beállításnál korrigálhatod, de nem akár meddig. Ezt a golyeszes dolgot kipróbálom, mert nem hülyeség. :) De asszem nem lesz gond. Egyelõre az a baj, hogy a hajtómû elég alacsonyan van, mivel merev villa van a gépben. Mondhatjuk, hogy le van ültetve :)

Remélem egy teló vízszintesbe hozza az alsó támvillát és emel valamit a hajtómûvön.

+tudnátok linket adni olyan oldalról, ahol a nyereg és kormánybeállítást vesézik, hogy hol helyezedjen el a test a paripán, hogy pl kevésé emelje az orrát mászáskor, de azért ne is bukjon orra a lovas? Szal mi az optimális?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
+ a nagyobb váz általában hosszabb is, mert gondolom a 2 méters magassághoz nem csipõig érõ kezek tartoznak. de tényleg függ attól is hogy milyen célra lesz, bár ugrálós vázat ritkán gyártanak 17-18-asnál nagyobba. kivéve a stinkyt amibõl volt 20-as is. na az viccesen nézett ki :)

ez szvsz még mindíg csak 18/19-es
Feltöltött kép

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ja, nem árt, ha tudod, hogy mire kell. Én XC/maraton felhasználásra tudom mondani: Föléállok a váznak, közvetlenül a nyereg elõtt, és ha hozzáér a felsõcsõ a golyszikhoz, akkor egy számmal kisebbet kérek.

Egyébként mindig a nagyobb vázat veszem, mert stabilabbnak tartom és a méterekre kihúzott nyeregcsõ nem ró plusz terhelést a felsõcsõ/nyeregvázcsõ találkozásra. Ez volt pl. a kritikus pontja néhány Kona váznak.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ez attól függ mire használod.ugrálásra ha jóltudom jobb a kisebb váz mivel könnyebb ívbe tenni etc

viszont cc-re sztem jobb a nagyobb váz.. kényelmesebb gondolom. meg függ az ember testalkatától is a váz méret

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Érdemes 22"-os vázat vennie egy majd 2 méteres emberpalántának, vagy inkább egy 18-ast és hosszú nyeregcsõvel... Melyik a stabilabb, kényelmesebb? Csak mert látom az a divat, hogy mindenki kisebb vázat vesz és kihúzza nyeregcsövet 20 centire. Ennek értelme is van, vagy csak.?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

sziasztok
tud vki egy Pyxis team vázról képet csinálni nekem?

Parancsolj:
http://www.bringaban..._05pyxisfd.html

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

És a kinesis csõ mit takar? Egyenvastagságú ipari termék, amit csak alakra formálnak? :)

nem...csak a nonamek közül valamelyest kiemelkedett tojváni csõgyártó...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
És a kinesis csõ mit takar? Egyenvastagságú ipari termék, amit csak alakra formálnak? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

csááá!

Valaki tört már el Polaris vázat? Évjárat?
Vagy más magellan vázat? Típus, évjárat?

Nekem valahogy úgy tûnik, hogy egyre spórolósabbak a cégnél, ami a vázak anyagát illeti. Igaz, hogy 7005-ös alu és erõsebb, de az enyém olyan mint egy gebe '(05-ös polaris), míg egy hasonló paraméterû 6000-es alu váz olyan vastag mint a combom. Tele +merevítésekkel meg váltózó falvastagsággal. a polarison csak egy max. 2 centis merevítés(lemez) van az alsó csõ végén. Eddig nagyon nagy volt az önbizalmam, de körülöttem vettek pár kályhacsöves aluvázat... és hát alig mertem ráülni a gebémre. :)
Ráadásul ez a váz olyan rugalmas oldalirányban, mintha gumiból lenne!!!!! A hátsó villákat pl. 10 centit is össze lehet nyomni, simán visszaáll. (ezt egy szerelõ mutatta, azt hittem ott halok meg ijedtemben, hogy eltöri a vázamat.)
persze nem zúzom a gépet halálra, csak XC...

:)
Ennyire jó a 7000-es alu, vagy ennyire skót a gyártó????

+ is adtad a választ....
"Ennyire jó a 7000-es alu," már legalábbis az óccsó 6000 eseknél jobb...azért van bennük sok anyag, bár a polaris se pille súly....meg asszem még a polaris is kinesis csõ....bár ez nem biztos....

normális használat mellett nam fogod eltörni...ha nem vagy 160 kiló

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Amúgy nekem tetszik, hogy ilyen karcsú a váz, de mégis.

Feltöltött kép

Ilyen vázam vala, csak a felszerelés más... az összes. :)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
csááá!

Valaki tört már el Polaris vázat? Évjárat?
Vagy más magellan vázat? Típus, évjárat?

Nekem valahogy úgy tûnik, hogy egyre spórolósabbak a cégnél, ami a vázak anyagát illeti. Igaz, hogy 7005-ös alu és erõsebb, de az enyém olyan mint egy gebe '(05-ös polaris), míg egy hasonló paraméterû 6000-es alu váz olyan vastag mint a combom. Tele +merevítésekkel meg váltózó falvastagsággal. a polarison csak egy max. 2 centis merevítés(lemez) van az alsó csõ végén. Eddig nagyon nagy volt az önbizalmam, de körülöttem vettek pár kályhacsöves aluvázat... és hát alig mertem ráülni a gebémre. :)
Ráadásul ez a váz olyan rugalmas oldalirányban, mintha gumiból lenne!!!!! A hátsó villákat pl. 10 centit is össze lehet nyomni, simán visszaáll. (ezt egy szerelõ mutatta, azt hittem ott halok meg ijedtemben, hogy eltöri a vázamat.)
persze nem zúzom a gépet halálra, csak XC...

:)
Ennyire jó a 7000-es alu, vagy ennyire skót a gyártó????

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

sziasztok
tud vki egy Pyxis team vázról képet csinálni nekem?csak nagyon apró képeket találtam,köszi
lehet a cinder cone váz helyett bevállalok egyet :)

hát öszintén szólva, nemtudom hol kerested, de gugliban ez az elsõ találat:
http://pepedal.uw.hu...ELLAN PYXIS.JPG

tomikacrux

tomikacrux

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
http://pix.bikemag.h...C02327.JPG.html

(Ez "sima" pyxis, de nincs sok különbség...)
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."