Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nem csalódtam, ez egyre csúnyább
de vegyük észre a 24es kerékhez való fékkonzolt

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nem tom h volt e már..

http://v-fototar2.uw...TN_HPIM5886.JPG
http://v-fototar2.uw...TN_HPIM5877.JPG
http://v-fototar2.uw...TN_HPIM5878.JPG
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:P
tudja a frankót:):)
csak má szakosodott. bár nem tudja h épp dh-s vagy fr-er e.
majd kiderül.
:P
ON

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
ööö thez tud?
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
akkor miért van hogy pl theznek nem tört el a 2004es?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jön a stílus;)
így kell ezt.

Mike-rider

Mike-rider

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Zsíros macs köszönöm! :)

Egyébként ne higgyétek hogy én egy akkora állat vagyok! Nem szoktam gyûrni a bringámat! Nem azt mondom hogy soha de ameddig azt hittem hogy a polarX mindent kibír addig bevállaltam egy két durvább dolgot. De azóta már a lépcsõkön se gurulok le! És ez tök komoly! 5ös lépcsõnél sem ugrok le nagyobbat!4es lépcsõt viszont felugrom... :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
fejezzük már be:(
majd csipogjon vki ha összetörte.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mennyit jelent a rider súlya? nekem 56 kilóval gondolom müvészet lenne szétvágni a px-emet

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
még:

ha mondjuk síkra ugrasz, könnyebb teleszkóp -> rugalmasabb -> elõre hajlik -> nagyobb nyomaték -> jobban húzza a vázat -> nagyobb feszültség.

az, hogy az amin keresztül jelentkezik a vázon a terhelés, milyen súlyú tökmindegy. ugyanoda csatlakozik a nehéz, és könnyû teleszkóp is.

a terhelés a beépítési magasság és az igénybevétel függvényében alakúl.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de ha a kettõt kombózzuk is:)

daci: mert volt vala a px.
2 éve használtam, ezért inkább.
meg 16' volt, és kisebbet akartam.

majd rájöttem hogy inkább össztelósodok.
és lett ez a mátrix után. szép történet:)

na de.
a 2002-es px-et nem sajnáltam, az kapta az ívet, pont hasonlóan mint mike ridernek ha jól sejtem. aztán szakosodtam:)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
mondjuk biztos nem a mozo súlya miatt tört le.

a "rider" súlya sokkal nagyobb megterhelést jelent a váznak mint a teleszkóp.

nem a teleszkóp tömege a terhelés,

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mi volt a baja az elözö px-ednek? mért cserélted le újabra?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
úgy hogy anyaghiba megeshet.ezzel nincs semmi gond
akkor csak az én mozóm volt túlsúlyos, meg mindenki akit ismertem
3.3 kg ha jól emlékszem
psylo 1.9 kg
black 1.9 kg
pike 2.4 kg, csak már ezzel is bután tud állni kihúzva
nézd meg dörtös kolegáid ekkora villáva mennek e;)

és igen
ha túlugrod
de nem arra játszol, csak néha úgy sikerül!
én is cisnáltam régen, törtek is az alkatrészeim rendesen sajnos. azóta észheztértem
beleraknak mindent, de ált nem is bringáznak úgy amekkora a szájuk. legalábbis bp-en így van, a fogas felé.

volt 2 féle px-em, mozóm suntourom, szal vágom nagyjából hogy van.
asszem:)

Mike-rider

Mike-rider

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
A mozo 520mm. 13cm becsúszó csak gyárilag nem mozogja ki. Egyébként a mozo 2.8kb! Raktam bele egy két réz cuccot de akkor se lehetett több 3kg nál. Ha a suly a gond akkor meg mi a faszt rakjak bele már nem azért?? CC-stelót? ( Mondjk most duke xc van az ujjban) Ha valaki nem feltétlenül streetelni akar hanem könnyed Dh-t választana helyette és mondjuk egy drop offot rakna bele akkor azzal nem szakadna le talán?? Vagy egy Dj3al? Egyébként meg a szintre ugrás. Ha pl egy dirtet túl ugrasz és szintre érkezel akkor nem 1mrõl esel le hanem még többrõl! Azt ki kell bírnia. Ráadásul ha falról ugrasz le akkor hátsó kerékre szokás érkezni és szépen lerakni az elejét és akkor nem lessz gerincropi sem! 07aszp te CCzel nem?
Amúgy meg ha pénzem nincsen akkor meg mégis mit rakjak bele? Mások duplavállas drop offot is raknak bele és nagyobbakat ugranak mint én mégis kibírja az övüké! hogy is van ez?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mikerider: egyedül a súllyal volt gond.
az meg hogy 13cm-t mozog a mozo.. így is vmi 530 körüli magasság volt+3 centi? vagy eleve akkora mennyiségü becsuszo volt kint?(már nenemléxem)
de a váz súlya alig 2 kiló
a villa több mint 3.4 kg
arányban van? nemigazán. a rossz hõkezelés meg valós, de az umf-rõl pl ugyanígy leszedte volna a fejcsövet.
én erre rájöttem még idõben, így nem tettem tönkre akkor vázamat.
és találtam valahol a földön elszórva egy aprócska STÍLUSt,aminek nagyon megörültem, és amit azóta használok is örömmel, és JÉ nem törnek az alkatrészeim. fura fura. nem is tudom hogy lehet.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
eleve hülyeség síkra ugrálni. Nem csak a váznak,meg a telónak tesz rosszat hanem az izületeidnek is. Lehet tõle jó kis nyakrecserést összeszedni....
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztem, ha síkra vagy képes ugrálni, mozóval
akkor magadra vess hogy eltört
és gratulálok a rengeteg eszedhez

Mike-rider

Mike-rider

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

csááá!

Valaki tört már el Polaris vázat? Évjárat?
Vagy más magellan vázat? Típus, évjárat?

Nekem valahogy úgy tûnik, hogy egyre spórolósabbak a cégnél, ami a vázak anyagát illeti. Igaz, hogy 7005-ös alu és erõsebb, de az enyém olyan mint egy gebe '(05-ös polaris), míg egy hasonló paraméterû 6000-es alu váz olyan vastag mint a combom. Tele +merevítésekkel meg váltózó falvastagsággal. a polarison csak egy max. 2 centis merevítés(lemez) van az alsó csõ végén. Eddig nagyon nagy volt az önbizalmam, de körülöttem vettek pár kályhacsöves aluvázat... és hát alig mertem ráülni a gebémre. :)
Ráadásul ez a váz olyan rugalmas oldalirányban, mintha gumiból lenne!!!!! A hátsó villákat pl. 10 centit is össze lehet nyomni, simán visszaáll. (ezt egy szerelõ mutatta, azt hittem ott halok meg ijedtemben, hogy eltöri a vázamat.)
persze nem zúzom a gépet halálra, csak XC...

:)
Ennyire jó a 7000-es alu, vagy ennyire skót a gyártó????

Nálam eltörött egy PolarX04es zöld színü. Benne volt a törésekrõl szóló cikkben. Az mondjuk hülyeség amit atom írt mert csak a hasára csapott és azt írta ami eszébe jutott, meg amit a hozzá nem értõ olvasó elhisz. Nem kellett volna eltörni csak azért mert Mozom volt. A Dj3is 3kg körül van. Azzal is el kellett volna törnie? 520mm-t emel. Egy elõbbi bikemagban a vázköképnél azt irják 520mmig optimális azaz jó. Az az a Mozo szerintük jó... Ráadásul a mozomat már agyon bütyköltem és amikor ráültem már beült 1,5cm-t és 120-125mmt mozog. A váll elõtt 1mmrel áll meg. Szóval egybõl tudtam hogy egy 1mes (104cm) faltól nem kellett volna eltörnie! De errõl Atom ugye bár már nem tudott... A gyárba elismerték hogy németországba rossz hõkezelést kapott hegesztés után. De ettõl függetlenül 2havernak is megrepedt a fejcsõ alján. Pedig õk dirt jammel használlták ami meg még annyit sem emel! Most egy Single speedes PolarXem van mert szerencsére a csekertnél jó arcok voltak és küldtek egyet ingyen!! A hátsó papucsa elég bután van megcsinálva. Tárcsaféket el lehet felejteni. A 4db imbuszcsavarka nem nagyon tartja feszesen a láncot. Folyton lötyög. Még a wenson is jobbat tudott csinálni 6db kurvanagy csavarral... Na mindegy. Kíváncsi leszek a 2006osokra...

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Na kérem szépen hallottam valami furcsát a 2005-os pyxis vázakról. Elõre bocsájtom, lehet hogy nagy hülyeség, és nem is dobnám fel a kérdést, ha nem magam is ilyen vázat vettem volna, így tehát érthetõ, hogy izgat a dolog.
Állítólag Csekééket átverte a gyártó és nem is a megrendelt anyagból lettek legyártva a pyxisek. No nem lettek éppen szarok, csakhogy állítólag a Crux éppen könyebb és jobb is emiatt. Ennek kéne utána járni, igaz lehet-e.

Nekem történetesen van egy 16,5 Pyxis vázam és még nincs beépítve, mivel karácsonyra fogom kapni, jó volna lemérni ezt meg egy ugyanekkora Cruxot, csahogy nekem se mérlegem, se 16,5-ös Cruxom, Mérleget még lehet hogy veszek (valami kampós horgászmérlegre gondoltam) erre a célra, de Cruxot biztos nem.
Tud-e errõl valaki valamit? Vagy ez (ha igaz) nem publikus?