Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5111 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Príma!

Én is gondolkodom egy ilyen vázon. Akkor kérdeznék ezt azt. Mit adnak hozzá? Semmit?(nyeregcsõbilincs,korm csapi) mekkora monoblok kell bele 68-73? nyeregcsõ 27.2 vagy nagyobb? Jah és ha 17" akkor mekkora a felsõ csõ hossza?(jó tudom nem jutok pontos adathoz belõle, de viszonyításnak megteszi)
Amúgy tetszik, szép lett.
Ha nem jön össze az ösztelõs projekt akkor erre szavaznék!

1, sztem semmit, de kcsapágyat biztos nem
2, 27,2
3,, 550mm a valós felsõcsõhossz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

Nagyon leûlt ez a topic ....
Kész lett a bringa :
http://img3.tar.hu/k.../29287602.jpg#3
Tesztelés alatt van, a villanyakbol még vágni kell azért van benn az a sok...:)

Príma!

Én is gondolkodom egy ilyen vázon. Akkor kérdeznék ezt azt. Mit adnak hozzá? Semmit?(nyeregcsõbilincs,korm csapi) mekkora monoblok kell bele 68-73? nyeregcsõ 27.2 vagy nagyobb? Jah és ha 17" akkor mekkora a felsõ csõ hossza?(jó tudom nem jutok pontos adathoz belõle, de viszonyításnak megteszi)
Amúgy tetszik, szép lett.
Ha nem jön össze az ösztelõs projekt akkor erre szavaznék!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Kész lett a bringa :

Jó lett a 17-es váz, vagy a nagyobb is jó lett volna?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

Ma nagyon dúrva terepen zúztam lefele(15 és 25 cm nagyságú köveken,kisebb szikladarabokon, gigagyökereken, giga lejtõn, éles kanyarokkal tûzdelve....., és bírta cruxi szó nélkül, úgyhogy büszke vok cruxira...:D

Merrefelé voltál ? csak mert az ilyen terep nálam a févörit.
"Minden hülyeség" by Tomidny

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 posts
Kész lett a bringa :
Tesztelés alatt van, a villanyakbol még vágni kell azért van benn az a sok...:)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
Ma nagyon dúrva terepen zúztam lefele(15 és 25 cm nagyságú köveken,kisebb szikladarabokon, gigagyökereken, giga lejtõn, éles kanyarokkal tûzdelve....., és bírta cruxi szó nélkül, úgyhogy büszke vok cruxira...:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ha jól _tippelek_ akkor váz méret.
pontosabban ~14" vs ~16" -os nyeregvázcsõveket jelent.

ha ugrálni veszed akkor természetesen a kisebbet.
ha mindenesnek akkor pedig inkább a nagyobbikat. (én kisebbiket vennék)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Tomex

Tomex

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Most készülök venni egy Polarx 4x vázat és sehol sem találom, hogy mennyi különbség van a short és a long verzió között. 180 magas vgyok szerintetek melyiket kéne megvennem? Ha valaki tudja a pontos adatokat és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném! :)
Az ígéret szép szó, ha betartod, ha nem.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
HillEry: Nekem még tavalyi van..... de szerintem is jó lesz neked az idei 15-ös!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

van az új vázakból 18as? én a katalógusban 15/17/19/21 es méreteket láttam...
csak azért kérdem, mert lehet a 15-ös nekem kicsi lenne a 158 cm-emhez és lehet 16-ost rendelni az lehet jobb lenne...

nincs.....és jó lesz....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

16-os most nincs, de valószínûleg jó lesz a 15-ös is, a 17-es inkább 165-170 cm fölött lehet esélyes. Eddig a Csekénél erõsen ejtett felsõcsöves vázakat terveztek, de most kb. 3-4 centit emeltek rajta, ugyanakkor a számozást eggyel lejjebb kezdték. Így csak a felsõcsõ hossza lehet kérdéses.

köszönöm a válaszod, én is erre gondoltam amúgy.. régi vázméretben a 16os az még picit nagy is volt polar-x-ben remélem ez már jó lesz méretben :)
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

csak azért kérdem, mert lehet a 15-ös nekem kicsi lenne a 158 cm-emhez és lehet 16-ost rendelni az lehet jobb lenne...

16-os most nincs, de valószínûleg jó lesz a 15-ös is, a 17-es inkább 165-170 cm fölött lehet esélyes. Eddig a Csekénél erõsen ejtett felsõcsöves vázakat terveztek, de most kb. 3-4 centit emeltek rajta, ugyanakkor a számozást eggyel lejjebb kezdték. Így csak a felsõcsõ hossza lehet kérdéses.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

hát nekem a 174cm-emre 18 vázat vettem, és nekem megfelel a méret....
a felsõcsõ hossza az önmagában nem mérvadó, mivel a a szög is figyelembe kell venni.Mert 2 egyforma hosszúságú felsõcsöves váz nem feltétlen egyforma hossszú, mert ha az egyiknek nagyobb szögben dõl a felsõ csõ, akkor már eltérnek a hosszúságok....ha értitek mire gondolok...

Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

a felsõcsõ hossza az önmagában nem mérvadó, mivel a a szög is figyelembe kell venni.Mert 2 egyforma hosszúságú felsõcsöves váz nem feltétlen egyforma hossszú, mert ha az egyiknek nagyobb szögben dõl a felsõ csõ, akkor már eltérnek a hosszúságok....ha értitek mire gondolok...

azért szoktás az effektív (vizszintes) felsõcsõhosszal számolni...az nem csal :)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

Akkor én a 169 centimhez 17-est rendeljek ? A specialized rockhopper vázam 53 cm-s volt, de azért cseréltem le, mert rövidnek éreztem, most 57 cm-s voitl van. Biztos én nem vagyok normális, de nekem az 54,5 kevésnek tûnik.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Köszi skacok.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A tömege amúgy 1650 gramm.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Akkor én a 169 centimhez 17-est rendeljek ? A specialized rockhopper vázam 53 cm-s volt, de azért cseréltem le, mert rövidnek éreztem, most 57 cm-s voitl van. Biztos én nem vagyok normális, de nekem az 54,5 kevésnek tûnik.

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 posts

Kboy:
Mérd már meg légyszi a felsõcsõ hosszát, illetve a vizszintes felsõcsõ hosszt, a fejcsõ hosszát és a súlyát is. Köszi.

Lemértem a felsõcsõ hosszát csõközéptõl-csõközépig 55 cm (tigris nekem ennyit mutat a cantim )
A fejcsõ 11 cm
A súlyát meg nem tom mivel nincs mérlegem,és már fent van rajta egy két cucc is ... (ha üres váz súlyára lettél volna kiváncsi )
Igen XT 32-es agyam van 717-es felnivel...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Kboy:
Mérd már meg légyszi a felsõcsõ hosszát, illetve a vizszintes felsõcsõ hosszt, a fejcsõ hosszát és a súlyát is. Köszi.

a valós felsõcsõ az 54,5 ...többit nem tudom...