Vannak olyan egyének, akik mindenfélét gyûjtenek. Van aki dísztárcsát, van aki táblákat, sárga villogót, kordont, van aki aknafedelet (ez utóbbiak idõnként maguktól is beszakadnak nagyobb autók alatt).
Néhány aknafedõ cuki rácsos, pont belefér az elsõkerék...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sérülések
Started by
CURTISPAPI
, 2003. July 23. 04:28
Posted 2004. April 17. - 10:47
Posted 2004. April 17. - 10:09
lolli!
Fotó nincs??
Egyébként ezen az aknán én is elgondolkodtam.
Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy vannak nagyobb, négyszögletes aknák is, a fõnyomóvezetékekhez. Ilyen volt?
Abba tényleg beleférsz!
Viszont ha nem volt körbekerítve, akkor próbálkozhatsz a Vízmûveknél!
Miskolcon volt egy érdekes eset:
Szintén útfelbontás, természetesen az egyik legforgalmasabb úton.
Gödör kiásva, szép nagyra, auztán csak egy figyelmeztetõ villogó lámpa kitéve.
Reggelre a Kisploski már benne is volt fejtetõn.
Ritka nagyot röhögtem rajta. Szerencsére sérülés nem történt.
Fotó nincs??
Egyébként ezen az aknán én is elgondolkodtam.
Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy vannak nagyobb, négyszögletes aknák is, a fõnyomóvezetékekhez. Ilyen volt?
Abba tényleg beleférsz!
Viszont ha nem volt körbekerítve, akkor próbálkozhatsz a Vízmûveknél!
Miskolcon volt egy érdekes eset:
Szintén útfelbontás, természetesen az egyik legforgalmasabb úton.
Gödör kiásva, szép nagyra, auztán csak egy figyelmeztetõ villogó lámpa kitéve.
Reggelre a Kisploski már benne is volt fejtetõn.
Ritka nagyot röhögtem rajta. Szerencsére sérülés nem történt.
Posted 2004. April 17. - 09:04
Arra nem gondoltál, hogy egy kicsit vissza kéne venni a tempóból? Tesóm pl. nem lát jól, épp ezért lassabban jön lefelé, éjszaka lámpát használ, stb.
Szennyvizes akna hogy sikerült? Bringával? Az nem egy 60-80 cm átmérõjû lyuk? Én egyszer szakadékkal jártam így, de megfogott egy oldalt kinövõ bokor.
Szennyvizes akna hogy sikerült? Bringával? Az nem egy 60-80 cm átmérõjû lyuk? Én egyszer szakadékkal jártam így, de megfogott egy oldalt kinövõ bokor.
Posted 2004. April 16. - 16:48
Posted 2004. April 16. - 16:26
Buko alap eset, hogy van rajtam.
Tavaly ev vegen kabe 1 honap alatt 2-t tortem ossze.
Meg jo, hogy nem a fejem horpadt be.
Most par hete, egy korbekeritetlen szenyvizes aknaba estem bele, rossz latasi viszonyok miatt. Es ennyi meg nem volt eleg, meg is fejeltem a fel meter atmeroju csovet, ami benne futott...
Buko most nem tort szerencsere : ))
de az arcomat elegge lezuztam, meg Balaton nagysagu kek foltok vannak rajtam + 1 db kisujj tores
hat meg megmarad az elmeny, ami nem tul kellemes
Tavaly ev vegen kabe 1 honap alatt 2-t tortem ossze.
Meg jo, hogy nem a fejem horpadt be.
Most par hete, egy korbekeritetlen szenyvizes aknaba estem bele, rossz latasi viszonyok miatt. Es ennyi meg nem volt eleg, meg is fejeltem a fel meter atmeroju csovet, ami benne futott...
Buko most nem tort szerencsere : ))
de az arcomat elegge lezuztam, meg Balaton nagysagu kek foltok vannak rajtam + 1 db kisujj tores
hat meg megmarad az elmeny, ami nem tul kellemes
Posted 2004. April 16. - 14:54
Én tavaly vettem bukót, a második firkám után.. Akkor már a fejem is földet ért, és ez meggyõzött arról, hogy nem haszontalan dolog.
Posted 2004. April 16. - 14:40
Hát nekem csak egy nagy csattanásom volt, de abból kijött egy szép nagy kartonnyi lelet, és egy ideig még gyûlik. De azóta mindig van rajtam bukó. A doki azt mondta, a mûtét nem komoly, csak fúrnak egy kis lukat, és azon leszivják a vért az agyról. No én ezt kihagytam, de emiatt lassabban gyogyultam.
Posted 2004. April 16. - 14:30
Ha csak röntgeneznek és még nem mûtenek, vagy valami hasonló, akkor én azt mondanám, szerencsés vagy... ;D
Hol gyûjtöd be a "trófeiáidat"?
Hol gyûjtöd be a "trófeiáidat"?
Posted 2004. April 16. - 14:16
Kb. fel eve elegge ram jar a rud.
Mar annyiszor volt rontgenezve a koponyam, hogy lassan vilagitani fog a fejem : )
A legutobbi utan mar elgondolkoztam azon, hogy ez valami jel lehet, hogy folyton ekkorakat csattanok, vagy inkabb abbol induljak ki, hogy ezekbol a balesetekbol megiscsak szerencsesen jovok ki?
Szoval most nem tudom eldonteni, hogy most szerencsetlen vagyok, vagy szerencses : )
Mar annyiszor volt rontgenezve a koponyam, hogy lassan vilagitani fog a fejem : )
A legutobbi utan mar elgondolkoztam azon, hogy ez valami jel lehet, hogy folyton ekkorakat csattanok, vagy inkabb abbol induljak ki, hogy ezekbol a balesetekbol megiscsak szerencsesen jovok ki?
Szoval most nem tudom eldonteni, hogy most szerencsetlen vagyok, vagy szerencses : )
Posted 2004. April 16. - 12:25
Hehe.. 
Szép is lenne, ha így lenne május 1. után. Asszem, lesznek itt még nagy csalódások az EU-t illetõen.
Szép is lenne, ha így lenne május 1. után. Asszem, lesznek itt még nagy csalódások az EU-t illetõen.
Posted 2004. April 16. - 11:59
Posted 2004. April 16. - 11:53
Hogy EU tagország leszünk és ott jófejek az emberek és nem kiabálnak, mer EU polgárhoz az nem passzol... ;D ;D ;D ;D ;D
(erre céloztam csak ironikusan)
(erre céloztam csak ironikusan)
Posted 2004. April 16. - 11:48
Posted 2004. April 16. - 11:46
Mert elvileg lehet járdán menni, ha az út nem alkalmas bringázásra. Az alkalmast meg nem definiálják.
54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetõleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetõvé teszik - szorosan az úttest jobb szélén kell közlekedni.
(2) Lakott területen levõ olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
nna, csakhogy tudd... Mond, hogy 10-zel mentél, meghogy a faszi direkt jött neked szerinted és bizonyítsák be, hogy nem... Ellened csak az õ vallomása lesz, nem? Így azt mondasz amit akarsz 1:1 lesz a végeredmény max. és igazmondási kötelezettséged sincs...
54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetõleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetõvé teszik - szorosan az úttest jobb szélén kell közlekedni.
(2) Lakott területen levõ olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
nna, csakhogy tudd... Mond, hogy 10-zel mentél, meghogy a faszi direkt jött neked szerinted és bizonyítsák be, hogy nem... Ellened csak az õ vallomása lesz, nem? Így azt mondasz amit akarsz 1:1 lesz a végeredmény max. és igazmondási kötelezettséged sincs...
Posted 2004. April 16. - 11:26
Azért teljesen hülye nem vagyok. ;D
Elmondtam a rendõrnek, hogy már messzirõl láttam, hogy az ürge az út közepén áll és k.rvára nem figyel arra, hogy mi történik körülötte. Ugyanúgy, mint máskor másokat, próbáltam kikerülni, arról pedig azt hiszem, végképp nem tehetek, hogy õ pont akkor mozdult be, amikor mellé értem.
A helyszínelõnek annyit mondtam, hogy részben elismerem a felelõsségemet, mert nem lassítottam le csigatempóra és nem nyújtottam be 3 példányos kérelmet, hogy legyen szíves félreállni.
Elmondtam a rendõrnek, hogy már messzirõl láttam, hogy az ürge az út közepén áll és k.rvára nem figyel arra, hogy mi történik körülötte. Ugyanúgy, mint máskor másokat, próbáltam kikerülni, arról pedig azt hiszem, végképp nem tehetek, hogy õ pont akkor mozdult be, amikor mellé értem.
A helyszínelõnek annyit mondtam, hogy részben elismerem a felelõsségemet, mert nem lassítottam le csigatempóra és nem nyújtottam be 3 példányos kérelmet, hogy legyen szíves félreállni.
Posted 2004. April 16. - 11:15
Nembaj, majd május 2-án már nem lesznek ilyen gondok....

Egyébként én ilyenkor szoktam aszondani, hogy "ja? bocs, akkó csá!" Legalább megpróbáltad.....
Tényleg és milyen bizonyítékok vannak ellened? Ugye nem azt mondtaad, hogy én voltam a ....
Egyébként én ilyenkor szoktam aszondani, hogy "ja? bocs, akkó csá!" Legalább megpróbáltad.....
Tényleg és milyen bizonyítékok vannak ellened? Ugye nem azt mondtaad, hogy én voltam a ....
Posted 2004. April 16. - 10:58
Zap: kösz a bókot. ;D Tudom, nagyképûség lenne, ha azt mondanám, hogy kellõen "felvilágosult" vagyok, de tény, megfordult a fejemben a másik fél helyzete is, és igazad van, bizonyára engem is a szívgörcs kerülgetne egy ilyen esetben.
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ez még nem mentesít senkit az alól, hogy megpróbáljon normálisan, emberi módon hozzáállni a kérdés rendezéséhez, különösen ha a másik fél erre hajlandó.
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ez még nem mentesít senkit az alól, hogy megpróbáljon normálisan, emberi módon hozzáállni a kérdés rendezéséhez, különösen ha a másik fél erre hajlandó.
Posted 2004. April 16. - 10:39
A rendõrök is azzal tudnak dolgozni, ami van. Ha kihívják õket és mindenki ott van, van adat, kénytelenek a jogszabályok szerint dönteni. Szar ezt mondani, de a bringások helyzete elég kétségbeejtõ, nincs meg a mód a szabályos és kielégítõ közlekedésre, ezt mindenki tudja. Így ebben a helyzetben szvsz. a gerilla harc az egyetlen mód.... Nem a korrektség. SAJNOS!!!! De kevesen gondolkodnak úgy, mint Te, Pifta és mondjuk azt se feledd, hogy Te mit csinálnál, ha egy Suzukis átmenne a bringádon a bringaúton.....
Posted 2004. April 16. - 10:36
Az ötlet nem rossz... Bár szerinted a jelenlegi magyar közlekedéskultúrában mennyire lenne tiszteletben tartva egy biciklisáv (gondolj pl. az Andrássy útra)?
Posted 2004. April 16. - 10:33
Nemrégiben beleolvastam egy érdekes osztrák tanulmányba a kerékpározásról. Benne volt pl., hogy a kerékpárút veszélyesebb a statisztikák alapján mint az út. Ezért nem ajánlják senkinek, az önkormányzatoknak se hogy csináljanak. Szerintük a kerékpársáv a legjobb, és lehet benne valami, mert oda a gyalogos nem merészkedik fel, és az autós is jobban észrevesz a keresztezõdésben. Akit bõvebben érdekel, letöltheti:
http://www.mek.iif.h...leked/kerekpar/
http://www.mek.iif.h...leked/kerekpar/

Sign In
Create Account

Back to top