Nem csak a beeteto volt ennyi. Ilyen olcsok lesznek tavasszal is a gepek.
Valahogy olcsobban tudjak megszerezni.
SzuMe
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Full telos vaz nem csak DH-ra
Indította
szume
, 2002. október 08. 18:48
Írta 2002. október 20. - 18:51
Írta 2002. október 20. - 18:43
Hát mondom, hogy olcsó.. De azért lehet benne realitás is, hisz a djIII egy 250$os teló.. Egyszerûen lehet, hogy az X-Factor most más árréssel kezdi forgalmazni a cuccokat, de az is meglehet, hogy csak a beetetõ modell volt ennyi.
Írta 2002. október 20. - 18:36
Andix: azért a DJ3 a marzo egy új villája, ovális külsõszárral, új híddal meg még néhány nyalánksággal és a DJ2 is drágább mint a wedge. A 2002-es stinkyben mechanikus tárcsafék volt (160-as tárcsákkal), a 2003-ban hidraulikus (elöl hátul 200-as tárcsákkal), idén deore jövöre LX hátsóváltó. Egyébbként ugyanaz, csak 150-el olcsóbb.
Írta 2002. október 20. - 11:19
Ki mit szol a Merida NightHawk vazhoz?
Van valakinek tapasztalata rola? Vagy hallott rola valaki valamit?
SzuMe
Van valakinek tapasztalata rola? Vagy hallott rola valaki valamit?
SzuMe
Írta 2002. október 19. - 16:42
Hegesztés ügyben az utóbbi Mag-ban hirdeti magát egy úriember, az "apró" környékén. Tudomásom szerint az aluhegesztés sikerének legfontosabb kritériuma, hogy a hegesztõanyag szakítószilárdsága megegyezzen a hegesztett anyagéval. A vázak pedig nem akármilyen anyagból vannak, tehát érdemes olyan fickót keresni, aki nem elõször lát kerékpárt.
A váztörés esélye pedig, mint tudjuk, nagyban függ a pótlólagos erõsítésektõl, az újabb lts-ek pedig agyon erõsítettek. Az lts-dh meg ráadásul nem is annyira sörösdoboz.
A váztörés esélye pedig, mint tudjuk, nagyban függ a pótlólagos erõsítésektõl, az újabb lts-ek pedig agyon erõsítettek. Az lts-dh meg ráadásul nem is annyira sörösdoboz.
Írta 2002. október 19. - 16:18
az a ciki, hogy nem igazan latszik, es nem ertem, hogy mit keres az a kis alu reszecske bigyo ottan. mert a hatso haromszogbe csatlakozik a tag de mindegy! aze elfogadnam ez lenne egyebkent a tuti. olyan kene, hogy forgaspont egbeesik a kozepcsapaggyal, rugozzon max 150mm-et elol 130mm-et es indul a porges!!!
Írta 2002. október 19. - 16:06
Nos, akkor szerintem kattints a fenti Cove linkre, es ott asszem a 4. abra kozepen, ott egesz jol latszik a mehanizmus, bar nem teljesen. Sajnos mivel le van vedve, ezert nem tudod nagyitani a kepet, de igy is latszik.
Amugy az enyem az vegulis 3 forgopontos volt, mert mono lengokaros volt, es volt benne egy himbarendszer mint a vegaban.
Csak kicsit maskepp.
Amugy az enyem az vegulis 3 forgopontos volt, mert mono lengokaros volt, es volt benne egy himbarendszer mint a vegaban.
Csak kicsit maskepp.
Írta 2002. október 19. - 15:46
khm..
koszonom bar en nem azt gondoltam ,hogy..
hanem milyen mechanizmuson keresztul tofogeti a rugos tagot (tudod illmatic 4 forgopont, big air 1 forgopont,...)
de aze kosz hatha vkinek erre volt szuksege!!
aluvazakat akarkinek nem szabad oda adni hegeszteni, mert sokan azt hiszik, hogy tudnak alut hegeszteni aztan megsem csak ez mar akkor derul ki amikor el rontva az egesz raadasul le is huztak loveval. van vmi jofele palca amivel alut erdemes hegeszteni utana pedig illene oregiteni a varratokat +a vazat (300-400 gokon tartani). de ez nem megoldhato minden esteben!
koszonom bar en nem azt gondoltam ,hogy..
hanem milyen mechanizmuson keresztul tofogeti a rugos tagot (tudod illmatic 4 forgopont, big air 1 forgopont,...)
de aze kosz hatha vkinek erre volt szuksege!!
aluvazakat akarkinek nem szabad oda adni hegeszteni, mert sokan azt hiszik, hogy tudnak alut hegeszteni aztan megsem csak ez mar akkor derul ki amikor el rontva az egesz raadasul le is huztak loveval. van vmi jofele palca amivel alut erdemes hegeszteni utana pedig illene oregiteni a varratokat +a vazat (300-400 gokon tartani). de ez nem megoldhato minden esteben!
Írta 2002. október 19. - 15:45
Írta 2002. október 19. - 15:34
Írta 2002. október 19. - 13:34
A rugostagnak nincs semmi koze a forgoponthoz.
Ezt a rendeszert ugy kell elkepzelni, hogy:
- a vazban van egy eleg nagy `luk` a kozepreesznel.
- namost ebben a lukban van onkeno persely
- ebbe belemegy, egy akkora atmerolyu cso, mint a persely belso atmeroje. Itt forgo el a rendszer a vazban
- ebben a csoben van az a menet, amit altalaban a vazba raknak, ebbe tekered bele a monoblokkot
- namost igy a hajtas megvan,
- ez a cso szelesebb mint a vaz, es igy a kilogo reszre kivulrol jon ra a lengokar, ami illeszkedig acsore, es ra is kell szoritani.
- A rendszer lenyege, hogy csak a cso forog el a vazban, a tobbi fix. Igy a lancvonal allando, mert ugyan a lengokar folfele elmozog, de azon az iven, aminek a kozeppontja a tengely, igy nem valtozik a tengely es a hatso agy tegelyenek tavolsaga. Kozben pedig a lengokar elmozoghat, de mivel a tengely a monoblokkban el tud forogni, ezert csak maga a kozepresz forog, a hajtokar nem.
Na remelem ertheto volt.
Ha valami nem tiszta meg irok, csak most megyek kajalni.
Ezt a rendeszert ugy kell elkepzelni, hogy:
- a vazban van egy eleg nagy `luk` a kozepreesznel.
- namost ebben a lukban van onkeno persely
- ebbe belemegy, egy akkora atmerolyu cso, mint a persely belso atmeroje. Itt forgo el a rendszer a vazban
- ebben a csoben van az a menet, amit altalaban a vazba raknak, ebbe tekered bele a monoblokkot
- namost igy a hajtas megvan,
- ez a cso szelesebb mint a vaz, es igy a kilogo reszre kivulrol jon ra a lengokar, ami illeszkedig acsore, es ra is kell szoritani.
- A rendszer lenyege, hogy csak a cso forog el a vazban, a tobbi fix. Igy a lancvonal allando, mert ugyan a lengokar folfele elmozog, de azon az iven, aminek a kozeppontja a tengely, igy nem valtozik a tengely es a hatso agy tegelyenek tavolsaga. Kozben pedig a lengokar elmozoghat, de mivel a tengely a monoblokkban el tud forogni, ezert csak maga a kozepresz forog, a hajtokar nem.
Na remelem ertheto volt.
Ha valami nem tiszta meg irok, csak most megyek kajalni.
Írta 2002. október 19. - 11:57
vole!
ez a bico (cove hooker/peeler) milyen rendszeru?
pl.. a hoker oly,mint az illmativ meg a vega es amit te is beraktal a peeler, hogy tofkodi a tagot?
ez a bico (cove hooker/peeler) milyen rendszeru?
pl.. a hoker oly,mint az illmativ meg a vega es amit te is beraktal a peeler, hogy tofkodi a tagot?
Írta 2002. október 19. - 11:52
sziasztok. egy havernak attol eltort, hogy egy lepcson feltekert vele, de nem lenduletbol hanem szep finoman cc-sen. ez lehet veletlen de ide passzol minden keppen!
Írta 2002. október 19. - 11:51
Írta 2002. október 19. - 11:42
Írta 2002. október 19. - 04:38
Vole en is errol beszelek ..!!!! 
lehet megint tul ossze copressoltam a mondanivalom..
egyebkent az en vazamon is igy van megoldva...
lehet megint tul ossze copressoltam a mondanivalom..
egyebkent az en vazamon is igy van megoldva...
Írta 2002. október 18. - 22:24
Nézd meg az enyémet! Képet felrakni nem tudok, de, ha el tudsz jönni Békásmegyerre, ezt kipróbálhatod.
Írta 2002. október 18. - 21:21
Írta 2002. október 18. - 20:55
Látom mindenki rájön lassan, hogy 130/150 mm az isten. Ne legyen 14 kilónál több, legyen tárcsaféke, és mehet.
Nekem is ilyen lesz...
Nekem is ilyen lesz...
Írta 2002. október 18. - 19:53
Most te beszelsz butasagot!!! Ugyanios a Cove bringan nem a lengokaron van a monoblokk, hanem a monoblokknak es a fogopontnak a kozeppontja egy pontba esik. Ilyen volt az Illmaticom is, es szerintem ez a legjobb rendszer, mert a lancvonal allando, ugyanakkor a rugozas nem hat ki a labra. A lengokaron levo hajtasnal az a problema, hogy amikor jossz le a hegyrol, akkor a rugozas a labadat is mozgatja, vagyis egyutt mozog a ketto, csak a labad kisebb mertekben.
Nezd meg jobban a kepet, es lathatod amit mondtam:
Nezd meg jobban a kepet, es lathatod amit mondtam:

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére