Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Írta 2006. szeptember 10. - 11:56

az érzékeny szem miért jelenti azt, h az ember vaksötétben akar bringázni?
nekem sztem érzékeny a szemem, ha sokat fixírozok egy pontot, kiszárad (olvasás) a menetszél is meghatja rendesen, a por végképp, de minél világosabb a környezetem, annál jobb
Írta 2006. szeptember 10. - 11:51

Viszont ha ugy fordtva, hogy akinek erzekeny a szeme, ugy igaz. Annak Rudy kell.
Már megint rosszul mondod:)
Ezt írtad elöszõr is rosszul:
"Specialized Half Time. Tehat 25-65% kozott enged at fenyt. Az RP lencsei 40-92% kozott, azaz akinek erzekenye a szeme, az inkabb RP-t vegyen, mert a napfenybol tobbet fog, akinek viszont fontos, hogy szurkuletben es este is mukodjon, az inkabb speckot."
Az érzékeny szemûeknek kell speckó. Mert kevesebb fényt enged át, mint az RP.
Írta 2006. szeptember 10. - 09:55

Endroo kérésére a nem technikai jellegû részére nem reagálnék..Mellesleg nem rohadtul mindegy neked hogy mi a véleményem egy termékröl?Még ha azt mondanám hogy azért ez a véleményem mert csak.De le is írtam hogy mért.
De azt azért jegyezzük meg, hogy egy Tech topikban vagyunk, tehát nem mindegy, hogy mi a véleményed, mert akik idejönnek tájékozódni, azok ez alapján is döntenek. A leírásaid alapján soha nem használtál BBB-t, de véleményed van róla, de mindezt semmivel nem támasztod alá, csak azzal, hogy az O jó. Ezzel másokat félre lehet vezetni, ami egy Tech topikban szerintem nem annyira elfogadható.
De egyben veled is egyetértek, ha valaki fél ettõl, akkor vegyen O-t, vagy RP-t, mert az valószínû, hogy biztos.
"Ebbõl" a szempontból nekem a BBB jó volt, mert épp illeszkedett az arcformámhoz, a mostani RP is ilyen. Tehát nem csak az O jó. Mondjuk én nem a nap, mint inkább a szél miatt vettem minnél zártabbat..szóval visszatérve egy kicsit, ha az én szemüvegemnél fent oldalt, van egy kis rés amint nem a sötétítet-szûrt fény jön be de a pupillám tág akkor tönkremegy a szemem vagy mi? mert az lenne logikus. de valamennyi fény minden szüvénél beszûrõdik nem? vagy megint a csakafejresimuloO.Mframe a király?
A másik, hogy szerintem inkább a fentrõl jövõ fény a károsabb, mert az biztos, hogy nem szûrt. A visszaverõdõ fény talán sokkal kevesebbet tartalmaz a káros sugárzásból.. De ezt valami hozzáértõ (fizikus?) megerõsíthetné, vagy kijavíthatná..
Lehet, hogy összekeverem, de pár éve, amikor szemüvegeket néztem a Récseiben, akkor láttam valami "arany" keretes szemüveget, ami ilyen volt és az O vitrinben volt, kb 80 ezres áron..1ébként asszem az ókli ilyet pont nem gyárt.
Írta 2006. szeptember 09. - 14:22

Vagy éppen pont fordítva
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. szeptember 09. - 12:53

Este van már.....
Amugy tegyunk hozza meg valamit, a vedelem mellett a forma is fontos:
- ha kicsi a lencse es felul nem takar rendesen, akkor a napsugarak betalalhatnak kozvetlenul a szembe is es akkor hiaba a jo vedelem.
- mivel bringarol beszelunk, nem mindegy, hogy mennyire ved a szel ellen es nem csak szembol, hanem akkor is ha "bolintunk" hiszen egyenes derekkal viszonylag ritkan montizunk.
Let the people speak
Írta 2006. szeptember 09. - 09:12

ha kicsi a lencse, akkor annak közel kell lennie a szemedhez, hogy jobban fedje, már csak azért is, mert a felemás látás suxXx
itt csak annyi lehet a bibi, h pl. akinek nagy szempillái vannak, annak zavaró, amikor beleérnek (tapasztalat)
a kicsi uvexet ezért is komálom, mert tökéletesen fed
a nagy motocrossosat meg, mert sokkal jobban illeszkedik az arcomra mint az Axo-k meg Rudy-k... itt mondjuk tényleg volt egy kis elõnye az Oakley MX-nek csak ronda volt mint a bûn meg soknak találtam érte a 16e-t
Írta 2006. szeptember 08. - 21:53

Végülis az enyémen is van egy rés, de ez sztem biztos hogy nem gáz (mondjuk én nem is színezett lencsét hasnyálok, úh mind1, és nem is igen látok ki a lencse mellett)

Írta 2006. szeptember 08. - 21:43

Írta 2006. szeptember 08. - 20:42

Írta 2006. szeptember 08. - 20:37

Igy van. Beszelgessunk arrol, amit tegnap vettem.
Specialized Half Time.
Tehat 25-65% kozott enged at fenyt. Az RP lencsei 40-92% kozott, azaz akinek erzekenye a szeme, az inkabb RP-t vegyen, mert a napfenybol tobbet fog, akinek viszont fontos, hogy szurkuletben es este is mukodjon, az inkabb speckot.
Vagy éppen pont fordítva

Írta 2006. szeptember 08. - 20:32

Tehat 25-65% kozott enged at fenyt. Az RP lencsei 40-92% kozott, azaz akinek erzekenye a szeme, az inkabb RP-t vegyen, mert a napfenybol tobbet fog, akinek viszont fontos, hogy szurkuletben es este is mukodjon, az inkabb speckot. Akinek mindegy, az izlese es penztarcaja szerint.

En pedig azt hiszem jol valasztottam, legalabbis meg vagyok vele elegedve.
Nehany adat a specialized szemcsikben alkalmazott lencsekrol.
- The transmission range of the road lens is 17-41%, the mountain lens 25-65%. The mountain lens is therefore biased toward low-light forest conditions, the road lens for long exposed climbs, such as July assaults on Alpe D’Huez. However thanks to Adaptalite technology, my ‘mountain’ Chicanes are still a great pair of summer shades, while the road lenses still offer sufficient light transmission for safe riding at dusk.
- Specialized’s unique Adaptalite lenses automatically respond to changing light conditions by adjusting from practically clear (MTB version) or slightly tinted (road version) to dark in as little as 15 seconds.
- Every Adaptalite lens is manufactured from NXT - a near indestructible polymer, originally developed for Apache helicopter windshield panels to withstand the harshest conditions be it hail, sun or gunfire.
- NXT is cast at low temperatures (not heat injection-moulded like polycarbonate) so the lens density is always consistent, always optically perfect.
Let the people speak
Írta 2006. szeptember 08. - 19:52

Írta 2006. szeptember 08. - 17:45

Ha az tetszik neked, hogy egy adott dolgot megkérdõjelezed, semmivel nem támasztod alá, majd jössz egy rápörögtetek a témára hozzászólással, akkor igen, rápörögtünk..
Én sehol nem bántottam senkit, kértem valami ellenérvet a BBB-vel szemben és eddig sok mindent kaptam csak azt nem. Al meg olyan, amilyen, nyers és aki ismeri el is fogadja ezt. De persze sokkal egyszerûbb a nyersességét kikérni magadnak, mint elgondolkodni az esetleges értelmén.
Megjegyzem, hogy ne sértegess senkit, mert csak 50 Hz-es tévéje van. A szavaidból az tûnik, hogy te nem vagy hülye, mert... Vagyis más az, ha neki olyan van.. Értem..
MI VAN?Kit sértegetek?Na ne viccelj már!
Ellenérvet meg leírtam,igen az a tanusítványos volt az...
Alátámasztani a másolt szövegel akartam.Lehet elkerülte a figyelmed.
Meg ne mond már nekem hogy kikérhetem-e a nyersséget!
Tvhez kapcsolódva,nem nem igazán nézek tvt.Ha már kezdünk belemenni az anyagi helyzetbe elmondom hogy most sem nézek többet tv hogy 116cm a képernyõ,meg akkor sem néztem többet mikor fele ekkora volt.
Mellesleg nem rohadtul mindegy neked hogy mi a véleményem egy termékröl?Még ha azt mondanám hogy azért ez a véleményem mert csak.De le is írtam hogy mért.
Mellesleg van pár szemüvegem a metrostol az oakleyen keresztül a policeig raybenig.Messze nem azonosak a márkás szemüvegek. Egyiben fáj a fejem/szemem és a szélein torzít,míg a spy vagy az Oban nem.
Nekem -aki nem gondolkodik el a dolgok értelmén-enyi elég is volt a többi gyártóbol.
"Vita"részemröl lezárva,nem reagálok ezzel kapcsolatban többet.
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. szeptember 08. - 17:13

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. szeptember 08. - 16:38

Én sehol nem bántottam senkit, kértem valami ellenérvet a BBB-vel szemben és eddig sok mindent kaptam csak azt nem. Al meg olyan, amilyen, nyers és aki ismeri el is fogadja ezt. De persze sokkal egyszerûbb a nyersességét kikérni magadnak, mint elgondolkodni az esetleges értelmén.
Megjegyzem, hogy ne sértegess senkit, mert csak 50 Hz-es tévéje van. A szavaidból az tûnik, hogy te nem vagy hülye, mert... Vagyis más az, ha neki olyan van.. Értem..
Ha az OFF-on túl meg tudjuk vitatni érdemben az adott témát (BBB), akkor térjünk vissza rá, mert ennek így semmi értelme.
És mégegyszer, nem védem a BBB-t, de legyünk korrektek és támasszuk alá érvekkel. Ha szar, akkor szar. De tényleg az?
Írta 2006. szeptember 08. - 16:32

A tanusitvanyokban igazad van, jo tudni, hogy xyz szbavanynak megfelel. Viszont az Oakley altal hirdetett szabvany nem nagy dolog, eleg laza megszoritas, hogy 60% UVA sugarzast szurnie kell...
A lekezelo stilus annak szol, hogy az Oakley a franko, minden mas szar vagy esetleg jo lehet. Reszemrol ez vicc kategoriaba tartozik.
látom nagyon rápörögtetek a témára...
kicsit normálisabb hangnemben beszéljetek,ez szerintem nem nagy kérés.
Az hogy bizonyos szabványoknak megfelelnek vagy tulteljesítik,az bizonyos elégedettséggel tölt el,vagy legalábbis szívesebben választom az adott terméket mint a másikat amiröl a szövegen kívül semmi nem tanusítja hogy rendben van.
" Btw erdekelne, hogy csak az oakley az isten tipusu sracok kozul hanyan neztek eveken at vagy neznek most is 50hz-es tv-t, raadasul nem tul tavolrol es ugyanez erdekelne a 65 & 75hz-es monitorokrol, amiket meg kozelebbrol eveken at."
Ha ez rám vonatkozik,akkor elmondom hogy nem vagyok totál hülye nincs 50hz es tévénk,de ha az lenne azt sem 22cm röl nézném,monitornál szintén ez van.A lekezelõ hangsúlyt meg tartogasd annak aki ezt szereti,ne nekem!!
Let the people speak
Írta 2006. szeptember 08. - 16:12

kicsit normálisabb hangnemben beszéljetek,ez szerintem nem nagy kérés.
Az hogy bizonyos szabványoknak megfelelnek vagy tulteljesítik,az bizonyos elégedettséggel tölt el,vagy legalábbis szívesebben választom az adott terméket mint a másikat amiröl a szövegen kívül semmi nem tanusítja hogy rendben van.
" Btw erdekelne, hogy csak az oakley az isten tipusu sracok kozul hanyan neztek eveken at vagy neznek most is 50hz-es tv-t, raadasul nem tul tavolrol es ugyanez erdekelne a 65 & 75hz-es monitorokrol, amiket meg kozelebbrol eveken at."
Ha ez rám vonatkozik,akkor elmondom hogy nem vagyok totál hülye nincs 50hz es tévénk,de ha az lenne azt sem 22cm röl nézném,monitornál szintén ez van.A lekezelõ hangsúlyt meg tartogasd annak aki ezt szereti,ne nekem!!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. szeptember 08. - 15:59

Még egy dolog. Ha jól rémlik, akkor az O-nak vannak divat szemüvegei is. Nos, akármennyire is jó az UV védelmük, az egyik legkárosabb dolgot csinálják, mivel többségében az oldalról-felülrõl jövõ fényt ugye nem szûrik és azok a kitágult pupillán keresztül szépen be is jutnak a szembe. És még meg is nyugtatnak, hogy nem lesz semmi bajom.. Hmm, milyen szépen ki lehet forgatni a dolgokat, ugye?
Ott a pont. Szemüveg témában az egyetlen lényeges dolog, hogy senki ne vegyen föl ilyen elbaszott divatszemcsit, aminek van egy keskeny kis lencséje, persze jó sötét, ami egy síkban áll jó messze a szemedtõl. Annál csak a napfogyatkozás szabadszemmel nézése rosszabb...
1ébként asszem az ókli ilyet pont nem gyárt.
Írta 2006. szeptember 08. - 15:51

Kala: ha Polycarbonate a lencse, akkor az átlátszó is ugyanúgy véd UV ellen..
Még egy dolog. Ha jól rémlik, akkor az O-nak vannak divat szemüvegei is. Nos, akármennyire is jó az UV védelmük, az egyik legkárosabb dolgot csinálják, mivel többségében az oldalról-felülrõl jövõ fényt ugye nem szûrik és azok a kitágult pupillán keresztül szépen be is jutnak a szembe. És még meg is nyugtatnak, hogy nem lesz semmi bajom.. Hmm, milyen szépen ki lehet forgatni a dolgokat, ugye?
De hogy legyen konstruktív is a hozzászólásban. Az elõbbi miatt ajánlom minden szemüvegvásárlónak, hogy minnél zártabb, jobb takarású lencsés szemüveget vegyen..
Írta 2006. szeptember 08. - 14:37

Azért tegyük hozzá, az Oakley annyiban kétségtelenül jobb, hogy ha fejbelõnek shotgunnal, akkor a lencsék nem karcolódnak meg. Már csak ezért is érdemes négyszer annyit fizetni értük.
én is pont ezen filóztam... (az újságban olvastad te is?)
szal h hány ókli "profi vagyok" tulaj lõné szembe magát azzal a biztos tudattal, h úgyis megvéd?
illetve, h az életben hányszor fordul elõ, h az ember fejéhez sörétesgolyók energiájával csapódnak akármik, amiket a szemüvegnek kell kivédenie?
de persze ettõl lesz vmi A szemüveg

én ettõl függetlenül azért annak csúfolom az Uvexeimet is, amiket azért vettem, h a menetszél meg a por ellen védje vmi kényelmes a szemeimet
és szinte csak a transparent lencsét használom, mert gyûlölöm, ha nem a természetes színeiben látom a világot