Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sziaszok!

Én mostanában szeretnék szemüveget venni. Igen, hát ez nem nehéz be kell menni a boltba és elintézni az eladóval... vagy mégsem ennyire egyszerû? Azt hiszem, hogy nekem nem. A gond az, hogy általában ugyan azokat látom mindenhol -> tehát a választék nem is olyan nagy, vagy olyan számokat látok az árcédulákon amiket még matekórán sem vettünk. De, hogy ez még mind ne legyen élég, én olyan szemüveget keresek amit azért a hétköznapokban is hordhatok szóval nem kell spéci bringás. Tudtok olyan boltot ahol egész jó a választék vagy esetleg egy katalógus?
:chin:

A szemüveg vasarlas egy "szezon" dolog. Most mindenki ül az aron. Majd Apr. vege majus eleje indul majd be. Legjobb öszel vasarolni.
Pl. öszkor az en dioptriamban kaphatam volna 50 Euroert egy Alpinat. Nemvettem meg mert lustavoltam elmenni a boltba.
A mult heten bementem az üzletbe most 150 Euro volt.
Varok öszig.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nézegetem éppem a rudy project katalógust, nagyon jól néz ki a horus, vagy ilyet veszek vagy ekynox sx-et, meglátom melyik áll jobban.

A sebesség mindent megold.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziaszok!

Én mostanában szeretnék szemüveget venni. Igen, hát ez nem nehéz be kell menni a boltba és elintézni az eladóval... vagy mégsem ennyire egyszerû? Azt hiszem, hogy nekem nem. A gond az, hogy általában ugyan azokat látom mindenhol -> tehát a választék nem is olyan nagy, vagy olyan számokat látok az árcédulákon amiket még matekórán sem vettünk. De, hogy ez még mind ne legyen élég, én olyan szemüveget keresek amit azért a hétköznapokban is hordhatok szóval nem kell spéci bringás. Tudtok olyan boltot ahol egész jó a választék vagy esetleg egy katalógus?
:chin:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
gúgli:

http://www.ujgalaxis...9106/910660.htm
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi a fotokromatikus?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

jah racing jo

azert en varom meg al irasat a nagy specko szemcsirol ami miatt anno nagyon habzott a szajuk itt majd pedig ket hettel kesobb mar elado sorba kerult.

Nem is a specko miatt habzott! :D

Egyébként engem is érdekelne, mi lett vele a baj, bár sejtésem van és az nem a specko hibája..

toros

toros

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

jah racing jo

azert en varom meg al irasat a nagy specko szemcsirol ami miatt anno nagyon habzott a szajuk itt majd pedig ket hettel kesobb mar elado sorba kerult.

Igen-igen. Al, nyilatkozz! :)

Amúgy van valakinek bármilyen tapasztalata fotokromatikus szemüveggel? Akár speckó, rudy, oakley vagy bármi.
Jegyeket, bérleteket!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jah racing jo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Racing Jacket sztem.....jól is néz ki meg használható bicajozni is ...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
heheheh

Kéne egy szemüveg bringázni,kiránduli,õszre

jelöltek:
http://mi.oakley.com...e.png_0_0_0.jpg -Racing Jacket
http://mi.oakley.com...7.png_0_0_0.jpg -Half Jacket
http://img.shopping....e2/24270306.JPG -Fat Cat

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hat igen
akkor ennyit arrol milyen szar okli szemcsit venni es a mennyire draga is tulkepp.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
na, teljesen korrektek voltak

sõt, mivel ezt a nagyformátumú keretet nem gyártják és ezért lencse sincs bele, kaptam egy komplett új szemcsit

csak a 2500ftos szervízdíjat meg a szár és orrgumikat kellett kifizetni, így összesen 3800ft-ot kértek az új szemcsiért

ja és megkérdeztem mitõl van ilyen, azt mondták néha elõfordul, ha egy éven belül akkor ingyen cserélik
na ennyi:)
Autist Team:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
az a fura hogy simán párás lett miközben toltam felfelé a gépet

letörlöm, mondom mi ez, biztos kosz

de aztán nem jött le, akkor jöttem rá hogy vmi nem stimmel

akkor benézek majd a boltba

köszi!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
igen.
nekem is volt ilyenem
tan 2500-ba fog fajni.

biztos nem eri meg oklit venni. :-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ha van egy oakley szemcsim ami hipp-hopp ledobta a lencsékrõl a legkülsõ réteget(ráadásul a belsõ oldalon) akkor kicserélik nekem gariba?
furcsa de úgy néz ki mintha ilyen lakkszerû réteg jött volna le róla

számla meg ilyen sajnos nincs hozzá

toros

toros

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

al: ennyire nem jött be? mi nem tetszik rajta?

Üdv al!

Szürkületben/sötétben hogyan szuperál a szemüveg - ha még megvan egyáltalán...
Jegyeket, bérleteket!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

En ugy ertettem, hogy vannak akik hunyorognak eros napfenynel, a napnak hattal is, mig masok nem. Nekik az kell, amelyik kevesebb fenyt enged at, tehat a Specko. Most jol irtam, remelem. :)

Hátõõõ...

Nekem fényre (is) elég érzékeny szemem van, hunyorgok erõs fényben, soxor még tüsszentenem is kell tõle. Viszont mivel erdõben általában nem optimálisak a fényviszonyok, így olyan szemüveget választok ami minél kevésbé sötétít (és persze jó akontrasztja!).

Mivel elrepedt a kerete a sok éve hûségesen szolgáló szemcsimnek, újat kellett néznem, az optimális hemüveg a Setlaz Focus lett.
Feltöltött kép

Nem veszemészre hogy rajtam van, masszív, nagyon jó a kontrasztja (állítólag vmivel a lencsén is rásegítettek, elõször picikét fájt a szemem, de 2-3 perc után nem, és azóta sem) és elég jó árban kaptam. Külföldi oldalakon 12rõl 8ezerre leakciózva találtam (20 angol font), és 2700Ftért vettem.
Jah, UV szûrõs (UV400, ha nem is mindent de nagyját szûri ha jól tudom)

Jah, a sárga üvegesnek volt még a legjobb a kontrazst/színek is jók, (a sárgát/mályvát szeretem ált), de sötétebb volt a sárga mint ez a füstüveges. Kívülrõl reflexiós egyébként.

Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
al: ennyire nem jött be? mi nem tetszik rajta?
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En ugy ertettem, hogy vannak akik hunyorognak eros napfenynel, a napnak hattal is, mig masok nem. Nekik az kell, amelyik kevesebb fenyt enged at, tehat a Specko. Most jol irtam, remelem. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

...
az érzékeny szem miért jelenti azt, h az ember vaksötétben akar bringázni?
nekem sztem érzékeny a szemem, ha sokat fixírozok egy pontot, kiszárad (olvasás) a menetszél is meghatja rendesen, a por végképp, de minél világosabb a környezetem, annál jobb

Ja, ha így értette ok. Én sem gondolom hogy az érzékeny szem azt jelenti hogy sötétebb lencse kell neki. Én azt hittem õ úgy érti érzékeny szemhez sötétebb lencse kell.