Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Nagyon érdekes ez a téma amit felvetettetek a párásodással kapcsolatban. Szerintem szempont az anti-fog. Nekem két szemüvegem volt eddig kb. hasonló árkategóriában. Az egyik anti-fog lens-es a másik nem. A tapasztalat azt mutatta hogy kicsit hûvösebben már elõjött a teljesen átlathatatlan szemüveg problémája. A másik anti-fog-os is párásodott, de csak extrémebb körülmények között. Viszont én a képletbe belevenném még azt a tényezõt is hogy milyen a szemüveg kialakítása, mennyire illeszkedik a fejre, mivel az anti-fog-lens-es kissé elállóbb volt , míg a másik passzentosabb így nehéz az összehasonlítás.
A párásodás ugyanis ha jól tudom fõleg zártabb térben jön létre, ahol nem tud kiszellõzni a melegebb levegõ, amire Balu1 írt elég szofisztikált megoldást :D
(Nem a párásodás csökkentõ folyadékra gondolok, de nagyon jó ötlet volt köszönöm :) )

Balogh25

Balogh25

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Szia,

Szempa=szemüveg.

Ilyen szemüveg
Ez van fent a bikeplusson is, melyet belinkeltem.

Mi a véleményed ilyen szemüvegekrõl?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

egy új szempát keresgélek a szezonra. Az a baj, hogy max 5-7 ezret tudok rászánni. Eddig ebben a webshopban találtam viszonylag olcsót, és elvileg jót:
Találtam hozzá kedvezményt is.

Valakinek tapasztalata ezekkel a szemüvegekkel?

mi az a szempa?
melyik webshopban?
melyik szemüvegekkel?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

pofás lett a Merida új szemüvege, kíváncsi vagyok élõben milyen benyomást kelt

Feltöltött kép

Nemrossz. Fõleg ha olyan tartós mint az egyszeri libaf@szöld.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Balogh25

Balogh25

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
egy új szempát keresgélek a szezonra. Az a baj, hogy max 5-7 ezret tudok rászánni. Eddig ebben a webshopban találtam viszonylag olcsót, és elvileg jót:
Találtam hozzá kedvezményt is.

Valakinek tapasztalata ezekkel a szemüvegekkel?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
pofás lett a Merida új szemüvege, kíváncsi vagyok élõben milyen benyomást kelt

Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ezt valójában szélvédõhöz árulják de nekem bevált mûanyag lencsés napszemüveghez is.
Feltöltött kép

Hidegben a nedvesség megmarad a felületen és kicsit maszatossá teszi de azért átlátszó marad.

Ilyen a hatása meleg gõzben:
http://www.youtube.com/watch?v=jWBAkTJ0m7M&NR=1

Látszik, hogy a nedvesség lefolyik és lecseppen a kezelt oldalon.

Azt ha szabad megjegyeznem, aki oakley-t használ, ne szeressen ilyet csepegtetni rá, mivel kíválóan lemarja róla az iridium réteget, már ha olyan lencsével rendelkezõ szemüvegrõl beszélünk. Mondjuk az oakley semelyik szemüvegéhez se javasolja az alkoholos tisztító és egyéb folyadékok használatát. Viszont egy sima, olcsóbb bringás hemühöz lehet szerválok énis ilyet. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ezt valójában szélvédõhöz árulják de nekem bevált mûanyag lencsés napszemüveghez is.
Feltöltött kép

Hidegben a nedvesség megmarad a felületen és kicsit maszatossá teszi de azért átlátszó marad.

Ilyen a hatása meleg gõzben:
http://www.youtube.com/watch?v=jWBAkTJ0m7M&NR=1

Látszik, hogy a nedvesség lefolyik és lecseppen a kezelt oldalon.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
félig off. be szeretném fogni síelésre a crowbar MX gogglém. milyen lencsét vegyek bele?
napszemüvegben a black iridium az jó volt napsütésben, ezért a VR28-ra gondoltam. De sokan mintha ennél világosabb sárga lencsét használnának síelni, szóval a Persimmon is szóba jött. Vélemény?
mennyire sötét a VR28? Látni azért vele felhõs idõben?
szõke, kék szem, szóval fényre érzékeny vagyok ezért a sötétebb felé hajlok.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
köszi, akkor majd keresek ilyet.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Régebben láttam benzinkútnál Rain-X antifog anyagot kicsi lapos fekete flakonban. Alkoholban oldott szer van benne. Bele cseppentesz keveset a lencse belsejébe és gyorsan egyenletesen elkened. Az nembaj ha még folyik a felesleg, azt le lehet rázni. Lényeg az egyenletes eloszlás, különben a pára is foltos nyomokat hagy rajta.

Ezek a páramentesítõk úgy mûködnek, hogy a bevonat anyaga csökkenti a felületi feszültséget és a rácsapódó pára cseppek egyenletes nedves bevonattá terülnek szét a hatására. Maszatos lesz tõle az üvege de azért látsz valamit, nem csak a homályt látod.

Másik megoldás, ami zárt szemüvegekhez használható, mint a sí vagy a DH szemüveg.
Oldalt egy mini ventillátor kell bele, delejt neki kicsi akkuról, és az egy szûrt friss levegõt fújhat a szemüveg belsejébe.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ez ilyen...
ha nincs menetszél és izzadós vagy akkor bepárásodik. haver anyázott sokat mx o frammel. de nekem avval se meg crowbarral se voltak párásodás gondjaim. o-nak amúgy van külön anti-fog clear meg sima clear lencséje is.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
zárt DH szemüveghez. nagy sebességnél oké, meg ha tudom egy kis sisakemelés is segít, de ahogy jöttem át a városon minden megállásnál meg vagyok lõve annyira bepárásodik egy pillanat alatt.

amúgy ez kifejezetten jó hír :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

tapasztalatok alapján milyen páramentesítõt ajánlanátok? találtam párat de nem tudom mennyit érnek. valami volt gyárilag az axo-mon, na az semmit.

Nem tudom milyen szemüvegre kellene, de a THE LAB-ben dolgozó egyik kedves srác nekem oakley kapcsán erre azt mondta h lehet venni különféle kencéket, folyadékokat, de nem lesz túl jó hatásfokuk, ergo kidobott pénz.

Persze ez csak 1 vélemény.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
tapasztalatok alapján milyen páramentesítõt ajánlanátok? találtam párat de nem tudom mennyit érnek. valami volt gyárilag az axo-mon, na az semmit.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Csatlakozom a keskeny arc, illetve fejszerkezettel megáldottak sorához. Olyannyira, hogy szinte vertikálisan aerodinamikus vagyok. :D Utcára Oakley-t hordok, egy fives ducati edition büszke tulajdonosa vagyok. Védem, óvom az én kcisikémet, így agyaltam valami bringás megoldásban. Volt már sokféle szemüvegem, de valljuk be, a "keskeny tábor lakói" bajban vannak.

Egy fehér keretes uvex star-on gondolkodtam. BBB-t nem néztem sajna még. Van valakinek ezzel tapasztalata, vagy ötlet hasonlóra? A cserélhetõ lencse számomra mellékes, de jól jöhet.
Feltöltött kép

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Halas koszonet! Ez eszembe sem jutott. :D vegul a Blu Tack lett a nyertes ragogumi hianyaban...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Esetleg rágógumival?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Oakley szemüvegen hogyan szedjem le azt a H betûs matricát, úgy, hogy ne sérüljön a lencse?

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

BTW, polarizált lencsékkel van valakinek tapasztalata? Egész jól hangzik a dolog, mert tipikusan a visszavert fény szokta zavarni az embert, de nem tudom mennyire teljesít jól az árához képest...

A fényképezésnél a visszaverõdõ fények szûrésére használják, mondjuk egy csillogó ablaküvegen is be lehet vele látni valamennyire,
de közvetlenül Balu1 képei is meggyõzõek. Városban, az autók között, a vizesen csillogó úton, extrém fényviszonyoknál jól jöhet.