Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

mit talaltam :)
Sportszem Optika :: Sportszemüveg :: Dioptriás sportszemüveg és napszemüveg

keret >20k (de inkabb >50k) + lencse >60k

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

akkor asszem a betetes megoldasnal maradok, mert ilyen 100k+t nem adok egy szemuvegert :( betetesbol meg mondjatok tippeket. en pulsafe xct vettem, de ez az altrix is jonak tunik.

esetleg... zartabb "focista" szemuveget probalt vki? olyan pantosat. az allitolag annyira nem veszes arban, de vmelyik eleg gazul nez ki.

Nekem van fenn az apróban egy BBB BSG19, nézd meg, ha gondolod.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Father

Father

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
CÉBÉ Cougar

Bollé Vigilante

Mindkettõvel rendelkezem, a CÉBÉ fotokromatikus (fényre sötétedõ) lencsével, mindkettõ dioptriás betéttel

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mit talaltam :)
Sportszem Optika :: Sportszemüveg :: Dioptriás sportszemüveg és napszemüveg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Optikus csak a clip-on-ba(betét) tud lencsét csinálni. Ha nem akarsz betétet, személyre szabott lencséket úgy tudom csak az Oakley és RP gyárt.

akkor asszem a betetes megoldasnal maradok, mert ilyen 100k+t nem adok egy szemuvegert :( betetesbol meg mondjatok tippeket. en pulsafe xct vettem, de ez az altrix is jonak tunik.

esetleg... zartabb "focista" szemuveget probalt vki? olyan pantosat. az allitolag annyira nem veszes arban, de vmelyik eleg gazul nez ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
ez vajon milyen szemüveg az emberen ?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Optikus csak a clip-on-ba(betét) tud lencsét csinálni. Ha nem akarsz betétet, személyre szabott lencséket úgy tudom csak az Oakley és RP gyárt.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nekem Altrix van, dobozzal, szövet tartóval, 3 lencsével kb. 5e. A dioptriás betét további 1e volt.
A többi meg az optikustól és a korrekciótól függ. Nekem pl. 7e-t kértek.

olyat keresek, ami nem betetes :)
betetes keretem van, csak szeretnem korbejarni a temat, mielott lencsere koltom. a lencset az optikus rakja bele a betet keretebe, vagy a betetet csiszoljak fel? mert a lencse az olyan 20k korul van emlekeim szerint.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

mennyibe kerul egy ilyen tokkal vonoval?
vmi olcsobb alternativa? :D nekem eleg ha nem nez ki nagyon gazul...

Nekem Altrix van, dobozzal, szövet tartóval, 3 lencsével kb. 5e. A dioptriás betét további 1e volt.
A többi meg az optikustól és a korrekciótól függ. Nekem pl. 7e-t kértek.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
BBB-bõl volt régen olyan, hogy PowerVision asszem. Nha szal eltört a kerete, de megvan még minden lencsém + a lencseadapter a dioptriásokkal és nem nagyon akarom kidobni/porosodni hagyni, mert anno nem volt olcsó bele a lencse. De nem találok sehol oldalt ahol csak a keretet meg tudom esetleg rendelni. Használtan is jó lenne, ha valakinek lenne, de nem találok ilyet. Valakinek van valami ötlete?

BBB BSG-20 Powerview (Ruházat | Szemüveg | Cserélhetõ lencsés) | Kerékpár Webshop

Ilyenem volt. Nincs keretem, meg nem is nagyon akarok most ennyit áldozni rá, amikor am is megvannak a lencséim.

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 166 posts

Igen, van olyan lehetõség is. Kitöltöd a papírt, megmondod milyen lencsét szeretnél és az olaszok jól legyártják neked. Az nem tudom mennyibe kerül, de valószínû hogy úgy már 100 fölött vagy.

YouTube - RUDY PROJECT EYEWEAR IMPACTRX PRESCRIPTION LENSES
Igen, ez az impact rx, 125 ezer Ft volt( 8 ezer a tükrözõdésmentes bevonat ), elõször optikustól kell papírt szerezni, azt bevinni a bótba, aztán egy kiválasztott keretbe beletesznek egy plexi hajlékony lencsét, amin van egy vízszintes és függõleges skála, felveszed és az optikus bejelöli rajta a pupillád pontos helyét, és ez alapján készítik el olaszországban a lencséket, kb. 3,5 hét volt mire megjött. Nagyon drága, de szerintem megérte, ha belegondol az ember, hogy egy sima szemüveg is 40- körül van+akkor még kell egy jó napszemüveg is, úgy már emészthetõbb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nekem van egy elfekvõm. Terepzöld, piros sötétedõs lencsével. Gyakorlatilag használatlan, mert a fejem meg a keret nem kompatibilis :( Akciós volt, szóval nem villaárban jött... de legalább még garanciás. Ha érdekel, dobj egy privát.

Ilyen, csak a lencse upgrade-elt: Google képkeresési találat: http://www.blackheart.com.au/images/T/TACTSML.jpg

koszi, de en tenyleg csak latni szeretnek, es vedje a szemem a bogaraktol. nem szeretem a sotetiett dolgokat.

Igen, van olyan lehetõség is. Kitöltöd a papírt, megmondod milyen lencsét szeretnél és az olaszok jól legyártják neked. Az nem tudom mennyibe kerül, de valószínû hogy úgy már 100 fölött vagy.

egy ilyen erosen gorbitett lencset meg tud csinalni az optikus?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

magat a szemuveget azt neztem, hogy 45k korul van. de mintha a gyar csinalna bele a lencset is rendelesre (legalabbis fura, hogy kulon rendelesi lapot kell kitolteni a forgalmazonal).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

vettem tesztkeppen meg a nyaron egy munkavedelmi szemuveget, amibe lehet rakni dioptrias betetet, de nincs rajta pl tukrozodes elleni vedelem, es ket "lencsevel" mar nemtom mennyire lenne hasznalhato (maga a szemuvel amugy remek, es bevalt). probaltam a tvnezos szemuvegemben tekerni, de 25 felett hidegben a menetszeltol konnyezik a szemem, mint allat. szal jo lenne vmi egylencses megoldas, ami rendesen lefedi a szemet, es jo a periferikus latas.

Nekem van egy elfekvõm. Terepzöld, piros sötétedõs lencsével. Gyakorlatilag használatlan, mert a fejem meg a keret nem kompatibilis :( Akciós volt, szóval nem villaárban jött... de legalább még garanciás. Ha érdekel, dobj egy privát.

Ilyen, csak a lencse upgrade-elt: http://www.google.hu...=1t:429,r:3,s:0
- egy bolygó, két kerék -

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
magat a szemuveget azt neztem, hogy 45k korul van. de mintha a gyar csinalna bele a lencset is rendelesre (legalabbis fura, hogy kulon rendelesi lapot kell kitolteni a forgalmazonal).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

60 körül + amit az optikusnál hagysz, attól függõen milyenek a szemeid.

Picasa _Alex_

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A végén egy ekynox sx impact rx-et vettem (teljes lencse dioptriázott) photocromic clear lencsével, hihetetlenül jó, normál szemüveghez képest egy más világ, nem torzít, a szélein sem, gyakorlatilag nem szûkíti le a perifériás látást, annyira más, hogy kellett egy óra mire megszokja az ember, de miután ez megtörtént már utcán meg vezetéskor is szinte mindig ezt hordom.
Az árát kellett még magamnak is megmagyaráznom, mert egy jó villa árát kérik érte...

vettem tesztkeppen meg a nyaron egy munkavedelmi szemuveget, amibe lehet rakni dioptrias betetet, de nincs rajta pl tukrozodes elleni vedelem, es ket "lencsevel" mar nemtom mennyire lenne hasznalhato (maga a szemuvel amugy remek, es bevalt). probaltam a tvnezos szemuvegemben tekerni, de 25 felett hidegben a menetszeltol konnyezik a szemem, mint allat. szal jo lenne vmi egylencses megoldas, ami rendesen lefedi a szemet, es jo a periferikus latas.

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 166 posts

Hol vetted a dioptriás keretet az Ekynox sx-be. Van olyan üzlet, ahol lehet ilyet netrõl rendelni, vagy egyéb RP kiegészítõket.
Üdv!
A.

A végén egy ekynox sx impact rx-et vettem (teljes lencse dioptriázott) photocromic clear lencsével, hihetetlenül jó, normál szemüveghez képest egy más világ, nem torzít, a szélein sem, gyakorlatilag nem szûkíti le a perifériás látást, annyira más, hogy kellett egy óra mire megszokja az ember, de miután ez megtörtént már utcán meg vezetéskor is szinte mindig ezt hordom.
Az árát kellett még magamnak is megmagyaráznom, mert egy jó villa árát kérik érte...

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Köszi szépen a válaszodat. Idõközben vettem egy BBB-s napszemüveget és nagyon bejött. Nem is volt drága, kényelmes és nagyon tetszik :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

BBB-s napszemüvegekrõl mi a véleményetek?

nekem van kettõ,de már a végét járja mindegyik.Sajnos mindegyik szemüvegnek a lencséi középen eltörtek.És az egyiknek a szilikongumi szerû szárvégei szó szerint szétmállottak,mint a rágógumi.Nem volt drága szemüveg,a lencsék jó minõségûek,a törést leszámítva.Csakis olyan szemüvegem lesz ezekután(már van egy új,de nem BBB),aminek a lencséi nem egyben vannak.A lencsék formája is nagyon jó.Kár hogy ezzel a lencsetöréssel így elszabtak egy amúgy jó szemüveget.
ez az egyik,a mállós szemüveg:
http://www.bringasze...id,37/vmcchk,1/

ez a másik,ez inkább törõs,amúgy a formája nagyon profi,idáig ez a legjobban a fejemhez passzoló szemüveg:
http://www.thulearuh...rtszemuveg.html