Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nekem volt egy BBB szemüvegem, 3 évig, sajnos a hetekben eltörtem a lencse csere közben. Nehezen akart kijönni és sajnos eltört. Am egyébként könnyûek és jók. Mindent tudnak, amit egy szemüvegtõl el lehet várni. Nekem dioptrialencse adapteres verzió volt.

Jut eszembe, nincs valakinek használtan olyan BBB szemüvege, amihez dioptrialencse adapter van és már nem használja?

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
BBB-s napszemüvegekrõl mi a véleményetek?

attisten

attisten

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Nekem exynox sx van dioptriás kerettel. 14e volt bele a keret, a lencsék utoljára 7e körül ha jól emlékszem.

Hol vetted a dioptriás keretet az Ekynox sx-be. Van olyan üzlet, ahol lehet ilyet netrõl rendelni, vagy egyéb RP kiegészítõket.
Üdv!
A.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Sziasztok!

Julbo napszemcsivel/márkával van valakinek tapasztalata?
Ma akadtam rá erre a számomra ismeretlen márkára,egész jónak tûnik...
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
point racing szemüveggel (Luna HS-0409), van valakinek tapasztalata?
index
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Rudy Project-et ki forgalmazza most itthon?

http://rudyproject.h...zdooldal-2.html

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Rudy Project-et ki forgalmazza most itthon?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Úgy rendesen. :) A lencsék messzre repültek, úgy kellett megkerseni õket a setétben. Az egyiknek picit elhajlott a széle, de használható. A keretrõl meg egy helyen lejött a festés, de ezt leszámítva semmi baja.
Az eset után mertem csak kipróbálni...de az egész keret síkba kinyújtható. :D (a lencsék ilyenkor röppennek)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hogyan ment át, a szárán? :P

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Az enyémen már autó is ment át. Kibírta. :)

Ha valaki lát olyan Meridazöldet szóljon!!!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Merida cserélhetõ lencsés szemüvegekrõl mi a véleményetek,tapasztalatotok úgy általánosságban?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Volt egy ilyen BBB-m és egy utcai stílusú is. El kellett adnom, mert nem tudták normálisan beleilleszteni a dioptriás keretbe a lencséket. Súlyos tízezreket buktam emiatt.

A BBB-vel nincs papasztalatom, csak példának írtam. Nekem is Rudy, van és nagyszerûen mûködik.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

A BBB-kben mûanyag, de nem az anyagával volt a gond, hanem a szemtengelyt nem jól állították be. Olyan volt, mintha egy normális szemüvegbe belerakják és utána meghajlítják ívesre a szemüveget. Mikor kicsit oldalra fordítottam a fejem, na akkor volt éles a kép.Remélem érthetõ voltam.
Engem is érdekelne egy kontaktlencse-dolog, vagy egy lézeres mûtét, de nincs hozzá "kedvem".

aha. értem. szerencsére ezzel a típussal nem volt ilyen gond. lehet,hogy van olyan rudy ami hasonló dolgokat tud produkálni.
a kontaktlencsét csak azért ajánlanám,mert visszaadja a térlátását az embernek,és ez bringán nagyon jól jön. igazából csak akkor vettem észre a különbséget amikor váltottam szemüvegrõl. mostani árakon kb 35 papírból kijön tokkal-vonóval (1 évre számolva).
a mûtét az igazi megoldás,csak nem éppen olcsó. 129 papír/szem. én is kb 1,5 évig rakosgattam össze a rávalót. közben 1 ideje munkám sincs,úgyhogy nekem se volt 1xû.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A BBB-kben mûanyag, de nem az anyagával volt a gond, hanem a szemtengelyt nem jól állították be. Olyan volt, mintha egy normális szemüvegbe belerakják és utána meghajlítják ívesre a szemüveget. Mikor kicsit oldalra fordítottam a fejem, na akkor volt éles a kép.Remélem érthetõ voltam.
Engem is érdekelne egy kontaktlencse-dolog, vagy egy lézeres mûtét, de nincs hozzá "kedvem".

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Volt egy ilyen BBB-m és egy utcai stílusú is. El kellett adnom, mert nem tudták normálisan beleilleszteni a dioptriás keretbe a lencséket. Súlyos tízezreket buktam emiatt.

nekem rudy-m van. a dioptriás keret 1 hajlítható fémbõl készült. semmi gond nélkül meg tudták csinálni. igaz már nem használom,mert néhány éve kontaktlencsét kezdtem el hordani,most 1 hónapja meg "fénykardal" megcsinálták a szemem. nem hiszem,hogy eladom a keretet. csak a nosztalgia miatt. 1 kerozine szemcsirõl brekegtem.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Így van, ez a gond. A napszemüvegek lencséinek sokkal nagyobb a görbülete. Ezért optikussal a legtöbb mûanyag keretbe nem tudsz lencsét csináltatni csak ha van optikus ismerõsöd és ha sikerül is, nem fog úgy passzolni bele mint a gyári. A bepattintós optikai keret jobb megoldás(ha a gyári dioptriás megoldás drága). Sok gyártónak van már ilyen. Pl: Rudy, BBB.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ez nekem is valami gyári hibának/malõrnek tûnik. Persze lehet hogy nem az, de egy eset alapján nem szerencsés megítélni, fõleg azt kijelenteni hogy az O szar.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Én csak azt nem értem, miért nem vitted vissza. Haver is kifogott egy szériát ahol rossz volt a lencse-keret illesztés és idõvel elrepedt. Szó nélkül cserélték neki.

Cobri

Cobri

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Ezek olyan lencsék amiket a gyárból rendeltél, vagy optikus gyártmányolta bele?

Ühüm teljesen gyári Oakley lencsék vannak a teljesen gyári oakley keretben!

Hali!
Engem elsõsorban azért érdekelne az átlátszó lencse, mert az Ókli gyári lencséje nagyon drága(egy "sima"-uv szûrõs , kemény felületû- optikai átlátszó lencse meg 6000ftból kijõn... csak az lehet a görbülete miat nem passzol).
Én most kb 1 hete vettem egy oakleyt és nagyon bejõtt , kényelmes és a lencséje is nagyon "szép tiszta"(black iridium).

Igen átlátszó a lencse, direkt nem sötétedik fényre, ellenben "van rajta" karcállóbb bevonat, na miután már egy erõs nézéstõl is karcolódik ezt nem nagyon hiszem már el. Ha nem dioptriás a szemüveg akkor jó az O eddig a nem dioptriás szemüvegeimmel nem volt gond, sajnos ez egy csalódás most nekem. A pénzemért többet vártam volna el, valahogy nem érzem azt a profizmust ennél az összeállításnál.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nekem exynox sx van dioptriás kerettel. 14e volt bele a keret, a lencsék utoljára 7e körül ha jól emlékszem.

Picasa _Alex_