Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Írta 2010. augusztus 09. - 08:31

Jut eszembe, nincs valakinek használtan olyan BBB szemüvege, amihez dioptrialencse adapter van és már nem használja?
Írta 2010. június 30. - 13:43

Írta 2010. június 29. - 14:28

Nekem exynox sx van dioptriás kerettel. 14e volt bele a keret, a lencsék utoljára 7e körül ha jól emlékszem.
Hol vetted a dioptriás keretet az Ekynox sx-be. Van olyan üzlet, ahol lehet ilyet netrõl rendelni, vagy egyéb RP kiegészítõket.
Üdv!
A.
Írta 2010. május 25. - 19:42

Julbo napszemcsivel/márkával van valakinek tapasztalata?
Ma akadtam rá erre a számomra ismeretlen márkára,egész jónak tûnik...
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Írta 2010. március 12. - 18:24

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. február 15. - 15:48

Írta 2010. február 15. - 15:29

Írta 2010. február 15. - 15:09

Az eset után mertem csak kipróbálni...de az egész keret síkba kinyújtható.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. február 15. - 15:04

Írta 2010. február 14. - 22:40

Ha valaki lát olyan Meridazöldet szóljon!!!
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. február 14. - 22:27

Írta 2010. február 14. - 18:35

A BBB-vel nincs papasztalatom, csak példának írtam. Nekem is Rudy, van és nagyszerûen mûködik.Volt egy ilyen BBB-m és egy utcai stílusú is. El kellett adnom, mert nem tudták normálisan beleilleszteni a dioptriás keretbe a lencséket. Súlyos tízezreket buktam emiatt.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. február 14. - 17:09

A BBB-kben mûanyag, de nem az anyagával volt a gond, hanem a szemtengelyt nem jól állították be. Olyan volt, mintha egy normális szemüvegbe belerakják és utána meghajlítják ívesre a szemüveget. Mikor kicsit oldalra fordítottam a fejem, na akkor volt éles a kép.Remélem érthetõ voltam.
Engem is érdekelne egy kontaktlencse-dolog, vagy egy lézeres mûtét, de nincs hozzá "kedvem".
aha. értem. szerencsére ezzel a típussal nem volt ilyen gond. lehet,hogy van olyan rudy ami hasonló dolgokat tud produkálni.
a kontaktlencsét csak azért ajánlanám,mert visszaadja a térlátását az embernek,és ez bringán nagyon jól jön. igazából csak akkor vettem észre a különbséget amikor váltottam szemüvegrõl. mostani árakon kb 35 papírból kijön tokkal-vonóval (1 évre számolva).
a mûtét az igazi megoldás,csak nem éppen olcsó. 129 papír/szem. én is kb 1,5 évig rakosgattam össze a rávalót. közben 1 ideje munkám sincs,úgyhogy nekem se volt 1xû.
Írta 2010. február 14. - 15:59

Engem is érdekelne egy kontaktlencse-dolog, vagy egy lézeres mûtét, de nincs hozzá "kedvem".
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. február 14. - 15:08

Volt egy ilyen BBB-m és egy utcai stílusú is. El kellett adnom, mert nem tudták normálisan beleilleszteni a dioptriás keretbe a lencséket. Súlyos tízezreket buktam emiatt.
nekem rudy-m van. a dioptriás keret 1 hajlítható fémbõl készült. semmi gond nélkül meg tudták csinálni. igaz már nem használom,mert néhány éve kontaktlencsét kezdtem el hordani,most 1 hónapja meg "fénykardal" megcsinálták a szemem. nem hiszem,hogy eladom a keretet. csak a nosztalgia miatt. 1 kerozine szemcsirõl brekegtem.
Írta 2010. február 14. - 10:59

Volt egy ilyen BBB-m és egy utcai stílusú is. El kellett adnom, mert nem tudták normálisan beleilleszteni a dioptriás keretbe a lencséket. Súlyos tízezreket buktam emiatt.Így van, ez a gond. A napszemüvegek lencséinek sokkal nagyobb a görbülete. Ezért optikussal a legtöbb mûanyag keretbe nem tudsz lencsét csináltatni csak ha van optikus ismerõsöd és ha sikerül is, nem fog úgy passzolni bele mint a gyári. A bepattintós optikai keret jobb megoldás(ha a gyári dioptriás megoldás drága). Sok gyártónak van már ilyen. Pl: Rudy, BBB.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. február 11. - 16:44

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. február 11. - 14:45

Írta 2010. február 11. - 14:19

Ezek olyan lencsék amiket a gyárból rendeltél, vagy optikus gyártmányolta bele?
Ühüm teljesen gyári Oakley lencsék vannak a teljesen gyári oakley keretben!
Hali!
Engem elsõsorban azért érdekelne az átlátszó lencse, mert az Ókli gyári lencséje nagyon drága(egy "sima"-uv szûrõs , kemény felületû- optikai átlátszó lencse meg 6000ftból kijõn... csak az lehet a görbülete miat nem passzol).
Én most kb 1 hete vettem egy oakleyt és nagyon bejõtt , kényelmes és a lencséje is nagyon "szép tiszta"(black iridium).
Igen átlátszó a lencse, direkt nem sötétedik fényre, ellenben "van rajta" karcállóbb bevonat, na miután már egy erõs nézéstõl is karcolódik ezt nem nagyon hiszem már el. Ha nem dioptriás a szemüveg akkor jó az O eddig a nem dioptriás szemüvegeimmel nem volt gond, sajnos ez egy csalódás most nekem. A pénzemért többet vártam volna el, valahogy nem érzem azt a profizmust ennél az összeállításnál.
Írta 2010. február 09. - 20:54

Picasa _Alex_