Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Sziasztok van ötletetek hogy melyik márkának van az a tulajdonsága hogy nem feszül rá az arcra kökeményen mert mindig hamar lepárásodik a szemüveg rajtam,olyan kéne ami kicsit szellösebb az emberen,tx

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Sziasztok,

sokkal jobban véd a bogarak meg a szél ellen a kerékpáros szemüveg mint a sima dioptriás szemüveg?
Van dioptriás napszemüvegem is, de az se túl nagy keretû.
Van valaki köztetek, akinek van némi összehasonlítási alapja?

Elõre is köszi!

Természetesen jobban véd, hiszen minnél jobban takarja a szemüreget, annál jobb a helyzet. Érdemes kifejezetten sportoláshoz, akár ezen belól specifikusan futáshoz, vagy kerékpározáshoz kifejlesztett modellt, mert a lencse kialakítása, illetve a kereté nagyban befolyásolja a menetszél irányát.
Összehasonlítási alapnak talán az megteszi, hogy utcai oakley-kat próbáltam már nem egyet (volt a fejemen - minute, gascan, gascan s, canteen, stb) , így persze kerékpározáshoz is kipróbáltam, amit tudtam. Nem takar eléggé, zavaró volt a keret láthatósága, zavaró menetszél jutott be alul, szóval érdemes olyat venni, mint mondtam, ami sportra van.
A jelenlegi fives-om sem megfelelõ kialakításban, ezért döntöttem egy flak jacket vásárlása mellett, amint meglesz rá a keret.

Komolyabb gyártók rendelkeznek dioptriás betétekkel. Azt javaslom, hogy ezügyben látogass el pár komolyabb napszemüveg árusító helyre, és kérd ki a véleményüket.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Nekem 5db Oakely-m van utcai használatra.
Terekéshez egy Rudy-t használok Smoke lencsével.
Mit mondjak? Engem a Rudy jobban meggyõz mint egy Oakley.
Az Oakley olyan mûanyagos fogású, a Rudy mellé téve szinte már gagyi érzést kelt.
A Rudy-nak ez a lencséje nagyon eltalált. Ezt a lencsét akkor is tudod használni ha borult az idõ, ha már kezd kicsit sötétedni vagy ha verõfényes napsütés van.
Lehet a Rudyhoz is kapni pótlencsét, de ha ezt a lencsét veszed meg, nem kell cserélgetned.

Ne vedd tolakodásnak, de nehezen tudom elhinni, hogyha te 5db oakley napszemüveggel rendelkezel, és emellett használsz mást is, akkor bármely szinten kételkednél az oakley minõségében.

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok,

sokkal jobban véd a bogarak meg a szél ellen a kerékpáros szemüveg mint a sima dioptriás szemüveg?
Van dioptriás napszemüvegem is, de az se túl nagy keretû.
Van valaki köztetek, akinek van némi összehasonlítási alapja?

Elõre is köszi!

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Én is csak dícsérni tudom az Oakley-t. Nekem egy Racing Jacket, és egy Radar van. egyik sötétebb a másik világosabb narancs lencsével. Nagyon szeretem õket.

Nekem 5db Oakely-m van utcai használatra.
Terekéshez egy Rudy-t használok Smoke lencsével.
Mit mondjak? Engem a Rudy jobban meggyõz mint egy Oakley.
Az Oakley olyan mûanyagos fogású, a Rudy mellé téve szinte már gagyi érzést kelt.
A Rudy-nak ez a lencséje nagyon eltalált. Ezt a lencsét akkor is tudod használni ha borult az idõ, ha már kezd kicsit sötétedni vagy ha verõfényes napsütés van.
Lehet a Rudyhoz is kapni pótlencsét, de ha ezt a lencsét veszed meg, nem kell cserélgetned.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Megpróbálhatod felpolízorni, de akkor búcsút mondhatsz az optikai torzítás mentességnek, illetve sajnos ezek egyike sem attól photokromatikus, mert a lencse anyaga azm egész egyszerûen ez egy bevonat a lencsén, szóval azzal együtt azt is eltávolítod. Én inkább azt javasolnám, hogy szerválj egy pár lencsét, vagy ha tudsz vegyél egy másik szemüveget. Megkíméled magad elég sok boszúságtól.
Hozzáteszem, hogy azt nem fogják reklámozni sehol, hogy a fényre sötétedõ lencsék átka, hogy a szem túlzottan hozzászokik, és egy idõ után a retina receptorai kényesebbé válnak. Ez fõleg azokat érinti, akik dioptriás lencséket használnak, és abból is a fényre sötétedõt. A túlzott használata nem hinném, hogy jót tesz. Ez persze csak 1 optikus véleménye, de én maradok a "sima" lencséknél, azt is az oakley-tól: VR28, G30, smoke grey, black iridium.
Most tervezem egy Flak Jacket beszerzését, ami kifejezetten sportoláshoz van. Elég régóta használok oakley-t, elötte pedig végigjártam egy rakás másik márkát, de egyik sem gyõzött meg túlzottan sajnos.

Köszi a hasznos infót. valószínû, hogy lencse csere lesz... A retinám szerintem nem fog elkényelmesedni, olyan sûrûn / Rendszeresen napi több órát / nem használom.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én is csak dícsérni tudom az Oakley-t. Nekem egy Racing Jacket, és egy Radar van. egyik sötétebb a másik világosabb narancs lencsével. Nagyon szeretem õket.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Sziasztok. BBB Photocromic lencséjû szemcsim van amit a Buda marcin a mez zsebébe tettem hogy ne keljen egyfolytában törölgetnem.....
A lényeg, hogy a sáros mez össze karcolta, de éppen hogy csak opálos lett a korábban szépen átlátszó lencse. Elég zavaró! :( Van-e lehetõség ezt valahogy kipolírozni, vagy valami trükk, amivel a karcok eltüntethetõk?

Megpróbálhatod felpolízorni, de akkor búcsút mondhatsz az optikai torzítás mentességnek, illetve sajnos ezek egyike sem attól photokromatikus, mert a lencse anyaga azm egész egyszerûen ez egy bevonat a lencsén, szóval azzal együtt azt is eltávolítod. Én inkább azt javasolnám, hogy szerválj egy pár lencsét, vagy ha tudsz vegyél egy másik szemüveget. Megkíméled magad elég sok boszúságtól.
Hozzáteszem, hogy azt nem fogják reklámozni sehol, hogy a fényre sötétedõ lencsék átka, hogy a szem túlzottan hozzászokik, és egy idõ után a retina receptorai kényesebbé válnak. Ez fõleg azokat érinti, akik dioptriás lencséket használnak, és abból is a fényre sötétedõt. A túlzott használata nem hinném, hogy jót tesz. Ez persze csak 1 optikus véleménye, de én maradok a "sima" lencséknél, azt is az oakley-tól: VR28, G30, smoke grey, black iridium.
Most tervezem egy Flak Jacket beszerzését, ami kifejezetten sportoláshoz van. Elég régóta használok oakley-t, elötte pedig végigjártam egy rakás másik márkát, de egyik sem gyõzött meg túlzottan sajnos.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Sziasztok. BBB Photocromic lencséjû szemcsim van amit a Buda marcin a mez zsebébe tettem hogy ne keljen egyfolytában törölgetnem.....
A lényeg, hogy a sáros mez össze karcolta, de éppen hogy csak opálos lett a korábban szépen átlátszó lencse. Elég zavaró! :( Van-e lehetõség ezt valahogy kipolírozni, vagy valami trükk, amivel a karcok eltüntethetõk?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kb bármi jó lesz...sok különbség nincs köztük.
oakley crowbar, mx o frame, meg vmi fox volt amit használtam. egyik se párásodik ha haladsz...
a karc meg olyan hogy ha vigyázol rá akkor elkerülhetõ, ha dobálod a földre, meg sárosan kesztyûvel törölgeted akkor meg 1 menet után is karcos lesz.
én speciel úgy használtam hogy volt rajt mindig egy letépõfólia, így nem közvetlen a lencse volt kitéve az elemeknek.
de oakleyhoz is max egykét ezerér kapsz átlátszó lencsét. egy év után veszel egy újat aztán kész...
nem kell túlmisztifikálni.

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Üdv!
Szeretnék venni DH-hoz, valami rendes szemüveget, ha lehet ne párásodjon, és 2 menet után ne is legyen tele karccal, 10-15 ezer körül szeretnék rá költeni, illetve, ha van olcsóbban, azt sem bánom : ) Tudnátok ajánlani valamilyent?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Tapasztalatom ugyan nincs egyik szemüvegrõl se, az M Frame-et csak felpróbáltam. A három közül én mindenképp az Oakley-t ajánlanám. Amikor nekem kellett választanom akkor az M Frame, Jawbone vagy Flak Jacket volt számításban. Mindegyik kényelmes volt, de nekem a Jawbone tetszik a legjobban és ahhoz még jár plusz egy pár lencse. Úgyhogy az ára majdnem ugyanott van mint a többinek.
Ha rendelni szeretnél, mint én akkor elõtte ha lehet próbáld fel õket.
"Ride today, heal tomorrow"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ki mit használ jelenleg bicajzáshoz?

Szeretnék egy komolyabbat, ami jelenleg benne van a kalapban az az Oakley Mframe, Rudy P. Freeon, illetve az Adidas Evil Eye...

Valakinek valamirõl bármi infója?

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Sziasztok!
Hol lehet dioptriás bringás szemüveget venni vagy csináltatni??

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Üdvözletem!
Kicsit off a hozzászólásom, de remélem azért még megtûritek!
Van nekem egy vadonat új, tényleg null kilóméteres UVEX transform (fekete, makrolon anyagú lencsék) szemüveg szettem (kemény/puha tok, 3szett lencse-antipára bevonattal, UVA-B-C védelem, pánt, + az autentikus szár a kerethez). Mivel nem használom túladnék rajta.
Hétfõn lesz jó netem, akkor képekkel együtt megjelenik majd az aprók között is, addig meg, hátha érdekel közületek valakit!!!
Ha igen, írj privátban!

Még egyszer bocsi az off-ért!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
RP-ról tudok nyilatkozni, de szerintem ebbõl a szempontból ez mindegy. Nekem nagyon bejött a fényresötétedõs cucc! Azt hogy folyamatosan változik a fényelnyelés, észre se venni. Nekem ImpactX Photocromic Clear (78%-18%) lencse van. Ez elvileg kicsit több fényt nyel el mint a Transparent (92%) de szerintem nem észrvehetõ a különbség. Éjszaka is teljesen jól használható. Az egyetlen hátránya hogy hóban fullra sötétül akkor is ha felhõs az ég, de az UV sugárzás erõs. Emiatt elõfordul hogy hóval borított erdõben sötétebb mint szükséges lenne, de akkor is használható.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Van esetleg valakinek tapasztalata az Oakley photochromicos VR50 lencséivel kapcsolatban? - nem zavaró bringázás közben, hogy sötétül/világosodik a lencse a különbözõ fényviszonyoknak megfelelõen?

Eddig persimmon és clear lecséim voltak a Racing Jacketemben, de most ezt lecserélném egy radarra vagy mframe-re, és bizonytalan vagyok abban, hogy mi is lenne a legjobb választás. Alternatívák:
1. mframe persimmonnal 35k
2. radar vr50 photoschromiccal kb 54k

A két típus kerettípus valójában ugyanolyan kényelmes, egyiknél sincsen a racingnél zavaró látótérbe belógó vastag mûanyag keret, ezért ebben a tekintetben közömbös vagyok a kettõ között. Az egyetlen lényegi különbséget a lencsék jelentik: vajon tényleg annyival széleskörûbben használható egy photos lencse, mint egy sima? Használni igen szélsõséges viszonyok között használnám; felhõs-esõs-saras idõtõl kezdve a nyári napfényig, leginkább erdõben.

Ha esetleg valaki ugyanilyen dilemmával szembesül, akkor azt megköszönném, ha megosztaná a véleményét/tapasztalatait.
köszi
fanatiX mtbc

Coolby

Coolby

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna vki egy boltot ajánlani, ahol az Altrix szemüvegei megtekinthetõek? Akár hol kérdeztem eddig nem volt raktáron, azaz csak rendelésre, de én szeretném mindenképpen felpróbálni.

Köszönöm.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
kaptam nemrég egy talán aldis vagy hasonló cserélhetõ lencsés bringás szemüveget

eddig az okley-t hordtam tekerni is, de ennek a sárga lencséje annyira frankó, hogy azóta csak ebben tekerek :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem van egy Decathlonos napszemüvegem és egy pofon egyszerû módszerrel oldották meg a párásodás problémáját, egyszerûen két fokozatban kijjebb lehet hajtani a lencsét ezáltal jobban szellõzik és kész. Ja és mûködik:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!