Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bowden (a szamár fülétõl a farkáig)

- - - - -

• Please log in to reply
544 replies to this topic

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Ismerem a rendszert, akármilyen hihetetlen...

Amúgy még így is be tud menni a kosz. Maximum csak kevésbé.

Mégegyszer leírom: Olajat a gyöngyökRE! szoktam tenni és erre jön pluszban a zsugorcsõ. Nem tudom egy vagy (nálam) két csõbe hol tud bemenni a kosz max a két végén, ebbõl az egyik a kormányon van.

Élvonal: Ha olyan szponzor van az ember mögött, leszarja, és akár kéthetente áthúroztatja a hangszert. Mert nem nagy tétel, és nem is õ bajlódik vele.

Zed: Azért nem mindegy, hogy egy sáros maraton után (vagy közben) is ugyanolyan jó-e a váltásod szerelés nélkül mint elõtte, vagy pöcsölni kell vele, még ha 10 percet is.

Az ára tényleg sok, de most szerintem ez másodlagos.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
a fékem nokon lassan másfél éve és hibátlan , de a váltóra eleinte sajnáltam a pénzt, mostmár kicsit örülök hogy nem vettem meg:)amúgy meg ha a versenyzõk azt használják, szerintem nekik nemkell 1 évig nyúzni, hanem aztmondják, hogy nem optimálisan mûködik és kap másikat( jó esetben)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Most nem kötekedésbõl, de tényleg, csak úgy(sorban, elsõ 10 felnõtt):
Nokon
Buruczki (tartok tõle, csak az aranyszinû elox miatt)
Nemnokon
Parti, Blazsó, Szlobodnyik, Én, Németh Anti (nem 100%), Bogár, Horváth Attila Vilmos(nem 100%), Csóka, Sóós

Ebbõl azt a következtetést is le lehet vonni, hogy aki Nokont használ az elsõ lesz. :D
De azért én nem erre gondolok ebbõl ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Rémhörcsög Most is köszörült bowden van a nokonba és nagyon pöpecül vált a shadow xt hátsóváltóm nem tudom miért kellene ezen változtatnom ha jó és flottul müködik.Nem a 700ft-on mulik,HIDD EL.De azért a magyar élvonalba jó páran mennek nokonnal hagy ne mondjak neveket,szerintem ugyis tudod kikrõl beszélek.Én is beszélgettem már velük.

akkor ne cseréld. majd ha elkopik, próbáld ki, hogy milyen lesz sima bowdennel/külsõvel.
Amúgy szerintem Matyi tudja mirõl beszél :)
az élvonalról meg annyit, hogy sokszor -jelen esetben lehet, hogy nem úgy van- azzal mennek, amit adnak nekik és a szponzor azt kéri, hogy azzal menjen... ennyi ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Rémhörcsög Most is köszörült bowden van a nokonba és nagyon pöpecül vált a shadow xt hátsóváltóm nem tudom miért kellene ezen változtatnom ha jó és flottul müködik.Nem a 700ft-on mulik,HIDD EL.De azért a magyar élvonalba jó páran mennek nokonnal hagy ne mondjak neveket,szerintem ugyis tudod kikrõl beszélek.Én is beszélgettem már velük.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Joshua te meg próbából rakj fel a hátsóváltóhoz új bowdenkülsõt, köszörült bowdennel. 700 ft-ba kerül a próba. Meg fogsz lepõdni.

Bizony-bizony.
Bár nokonom nem volt, de annyit nekem nem is ér.
Mindig van elõre elkészítve a hátsó váltómhoz egy méretre vágott bowdenház, új tömített kupakokkal, ha nem tetszik a mûködése akkor lekapom, csere és kész is, beállítással együtt 10 perc. Az elõrébb lévõ bowdenházak nekem nem szoktak elkoszolódni, azokat évente cserélem.
A ház kb 100ft (kb 20cm), a két kupak 100ft, az új bowden 200-250ft és nem kell genyózni vele.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
---

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Mitõl lenne gázos? A gyöngyök ugye nem összenyomhatók, a béléscsõ végigfut a kartól a váltóig (fékig), ergo teljesen vízálló. Az hogy recseg én úgy oldottam meg, hogy húztam rá zsugorcsövet (elektronikai szaküzlet), és cseppentettem bele néhány csepp olajat. Teljesen jól mûködik! ;)

Ismerem a rendszert, akármilyen hihetetlen...

Amúgy még így is be tud menni a kosz. Maximum csak kevésbé. Nem egy ember dobta le már a Nokont, mert állandóan olajat kellett rakni a belsejébe hogy valamennyire csússzon.
Ja, hogy õk használták is.
Mellesleg 10es rendszerhez max. újkorában lehet beállítani. De akkor sem egyszerû.

Joshua te meg próbából rakj fel a hátsóváltóhoz új bowdenkülsõt, köszörült bowdennel. 700 ft-ba kerül a próba. Meg fogsz lepõdni.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Béléscsövet szeretnék cserélni, mert télen szétszedtem az egész bicót és lefûztem a gyöngyöket is. Most jó lenne egy új béléscsõ. Az olajat a gyöngyökre! húzott zsugorcsõ alá kentem, hogy ne recsegjen.
A lényegen ez mit sem változtat, én elégedett vagyok vele, de itthon nem lehet kapni béléscsövet hozzá. :S

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Mitõl lenne gázos? A gyöngyök ugye nem összenyomhatók, a béléscsõ végigfut a kartól a váltóig (fékig), ergo teljesen vízálló. Az hogy recseg én úgy oldottam meg, hogy húztam rá zsugorcsövet (elektronikai szaküzlet), és cseppentettem bele néhány csepp olajat. Teljesen jól mûködik! ;)

akkor miért szükséges másik? ;)

a nokon is elkoszolódik. :)
én is ledobtam inkább, aztán 500 ftért vettem egy sima köszörült bowdent bowdenkülsõvel és használom közel egy éve.
ha elkopik, újabb 500 Ft-ért veszek újat...

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Röfike teljesen igazad van.Nekem 3éve van a bringámon nokon,eddig kb 3*volt fujva egy kis teflon spray az elsõ és hátsó váltó béléscsövébe és ennyi teljesen jól müködik most is.Az igaz hogy nem olcsó, de ha vázat cserélsz akkor sincs gond hiszen leveszel a szemekbõl és levágsz a béléscsõbõl,teljesen zárt rendszer a sár ki van zárva hogy bemegy valahova is.Nekem tökéletesen müködött a 2006-os Szilvás maratonon illetve a tavalyi Crosskovácsi maratonon is.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Nem nagy kár érte...
Féknél talán van értelme, de váltónál? 10X átbowdenezem a váltót amennyibe a Nokon kerül és egy idõ után elég gázos lesz a Nokon teljesítménye...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Megszünt a Nokon forgalmazása itthon...

Nem nagy kár érte...
Féknél talán van értelme, de váltónál? 10X átbowdenezem a váltót amennyibe a Nokon kerül és egy idõ után elég gázos lesz a Nokon teljesítménye...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Megszünt a Nokon forgalmazása itthon... Szerettem volna béléscsövet venni, de már nem lehet, mert a forgalmazó nem foglalkozik vele.
Ez azért is sajnálatos, mert az ember kiad egy halom pénzt érte (össztelóhoz kiegészítõ szett stb) és most használni sem tudja.
Valakinek van ötelte, esetleg valamelyik boltban tudtok róla, hogy van még elfekvõben?

ki forgalmazta a Nokon-t eddig?
ProBike?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Velük nem próbálkoztam.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Megszünt a Nokon forgalmazása itthon... Szerettem volna béléscsövet venni, de már nem lehet, mert a forgalmazó nem foglalkozik vele.
Ez azért is sajnálatos, mert az ember kiad egy halom pénzt érte (össztelóhoz kiegészítõ szett stb) és most használni sem tudja.
Valakinek van ötelte, esetleg valamelyik boltban tudtok róla, hogy van még elfekvõben?

nekem is nokon a fékemnél a bowdenház, errõl nemtudtam:( ez nagyon nemjó! az ebike-on pl van az oldalukon, de nincs raktáron, ezek szerint már õk sem tudnak behozni?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Ha valaki esetleg ide benéz, nézzen át ide is lécci, mert akár bovdenes kérdésnek is vehetõ, ám nem akartam mindenhova amire vonatkozhat (pl szerelés)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Amíg ép a bevonat addig tényleg nem nagyon lehet ûberelni a teflon-teflon közti surlódási együtthatót...de van, akit ez nem nyugtat meg :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Teflonos bowdenházat nem kell igazából kenni, nekem ezt mondták a boltban.

Egyébként nekem volt olyan olcsó és gagyi bowdenházam, amiben nem volt mûanyag csõ gyárilag. :) És az sem volt reszelõs érzés, telenyomtam olajjal.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960