Kicsit kiestem már a témából, de régről emlékszem olyan gettó tubeless megoldásokra, ahol egy hosszában szétvágott belsőt is felhasználtak a delikvensek a felnire pattintva. Én még ilyet nem használtam, csak a sárga szalag+alap drótos (nem tubeless) Schwalbe külsőt, és működött, igaz, a felni szerintem TL ready volt (valami WTB).
Namost ha jól értem, ez a gumicsík azt utánozza, amit a Joe's univerzális átalakító csomagban kapok: https://ebike.hu/ter...em-univerzalis/
(Tök jó lenne, ha legalább a gyártó oldalán lenne erről 2 szó, de nem sok eredményre jutottam)
Szóval ez segít tömíteni a perem és a felni között, igaz?
Igen ám, csakhogy a Stan's felniknek alacsony a peremük, ha oda még egy ilyet beszuszakolok a gumi és az alu közé, akkor alig marad valami, nem? Tehát Stans felnivel lehet, hogy maradni kéne a rendes TL gumiknál...
Arról sem sok infót találok, hogy a Joe's ECO és Super sealant között mi a különbség a latextartalmon kívül.
Az univerzális csomagban mindenesetre a latexmentes ECO van, a TL ready csomagban a másik.
A szalag és a gumicsík is a küllő furatok tömítésére szolgál, ki sem kell érniük a peremig, ott a folyadék tömít, ha szükséges.