Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Duna Maraton v4

- - - - -

• Please log in to reply
285 replies to this topic

tbalazs

tbalazs

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

Készültek képek a versenyrõl:www.tar.hu/tomifoto

Helloo

Én is végignyomtam az elitet és valahol 15 körül értem be!
Ez nem egészen így történt amit itt leírtál, mert pont azért volt 2 elsõ, mert az elején a versenynek az a bizonyos motoros, 6emberrel ment el! Köztük: Melts, Vinzefy, Oláh Énok, Tordai Csaba, Sass Józsi és még valaki aki nem jut eszembe! Szóval amikor a Bogár meg a Vizdák leértek a kvélyrõl és mondták nekik, hogy van 6 perc hátrányuk, akkor jogosan ment az anyázás és mentek mint az állatok, hogy utólérjék a rövidített pályán nyomuló 6 versenyzõt! Nem kell hangoztatnom, hogy nem csak a 6 perc, hanem az a nem kicsit meredek hegy is benne volt a lábukban! Ennek ellenére Bogár a végére utólérte az addig 3.helyen tekerõ Sass Józsit és beért 3.nak a célba! Szerintem ez nem kis teljesítmény! Szóval a végén a sorrend, Vinczefy, Oláh Énok, Bogár Gábor volt! De a rövidítés miatt, óvást adtunk be(Corratec) és Harang kb 2 óra bujkálás után végre elõkerült és azt mondta, hogy akkor legyen megosztott 1.hely!
Ennyi történt!

7omi

7omi

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Készültek képek a versenyrõl:www.tar.hu/tomifoto

7omi

7omi

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

Idézet Kivi irásából(KT2.0):Eredetileg a verseny a dózerúton ment volna az Egri vártól Csobánkára, csakhogy (holott már engedélyeztetve volt a DM) "valahogy" odakerültek az autóversenyzõk is, szintén engedéllyel. Ezt már a rajtnál tudták a szervezõk, de bíztak abban hogy hatósági (meg mittomén milyen) módon mire odaérünk, szabad lesz a terület. De nem lett az...
Így hirtelen új útvonal után kellett nézni, és ez végül a K jelzés, késõbb pedig a Redlinger Adolf út lett, fel a Kevély-nyeregbe. És itt kezdõdtek a problémák.
Az elit mezõny elején Vinczeffy Zsolt és Bogár Gábor nagyon elléptek (a motorossal együtt) így õk ketten már elindultak az eredeti úton. A többieket azonban még sikerült idõben a Kevély felé fordítani. Ennek az lett a vége, hogy Zerge és Bogár nem mászta meg a (nehéz emelkedõnek számító) Kevélyt, míg a többiek igen. Ennek a díjkiosztónál volt jelentõsége, mert ugye nem lehetett egyértelmû gyõztes hirdetni, hisz aki legelõször ért be (+ az utána jövõ) az egy hegyet megúszott. Így a rendezõség azt a döntést hozta, hogy két elsõ és két második helyezettet hirdet, mert a versenyzõk nem tehetnek arról ami történt. Vizdák úr ezt igen rosszul viselte, a 3. helyért járó érmet kikapta a Harangvölgyi kezébõl, földhözvágta, majd lerohant a színpadról.

ambro23

ambro23

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
sziasztok!
nekem kicsit nehez volt a palya, felfele meredek volt, lefele meg razott a merevvila :)

azert tetszett ofkorsz, jovore is itt a helyem! addig majd edzek szorgalmasan (ok, mindig ezt mondom, aztan megsem)!

a be nem jelentett tereprally versenyt egyebkent hallottam reklamozni a tv-ben is :)

az elso normalis frissitopont szerintem tul messze volt a rajttol, de egyebkent a palya jol volt kijelolve es az egesz nagyon jol meg volt szervezve, leszamitva ugye azt, ami az elit ferfiaknal tortent, de azt is korrektul kezeltek.

valaki elmondana, hogy mi volt az a duhonges az eredmenyhirdetesnel?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
na, én is csak túléltem, bár nagy taktikai hibát követtem el - elõtte pár nappal végignyomtam combosan, hogy majd ma jó idõt megyek, csak a "be-nem-jelentett-tereprally" miatt a hobby mezõnyt felkergették a Nagy Kevélyre, ja, meg Pilisszentlászló után sem arra mentünk (Dobogókõ felé), amerre kellett volna - szóval én soknak éreztem a szintkülönbséget, az utolsó 5 km meg szivatós volt (a lefelé inkább volt egyes helyeken DH pálya...), ott sokan pereceltek (én szerencsére nem), én ezt nem nevezném "hobby" pályának - mindenesetre reális idõ (4h alatt) beértem, szóval nem volt rossz menet

ami jó volt:
-itatás - elég is volt, repeta is volt, nem volt olyan, hogy elfogyott az enyergijaital a mezõny második felének
-pályakijelölés - jó volt, nem lehetett eltévedni
-póló - végre nem a standard fehér

amit kritizálnék (a pályamódosítás mellett):
-nem volt sör a célban ;D
-nehézség - voltak benne NAGYON brutál szakaszok, pl Nagy Kevély felfelé - namármost ahol a mezõny 90%-a nem tud feltekerni, az már azért csak durva!
-nem igaz, hogy nem képesek a maratonokon felfogni, hogy szinte MINDENKI L-es pólót fog majd akarni - mire én beértem, egy egész jó idõvel, már csak S,M,XL,XXL közül választhattam, nem baj, köntösnek jó lesz ;)
-másik - versenyzõi hozzáállás: itt bevallom, nagy erõfeszítésembe tellik, hogy szalonképes maradjak, de hihetetlen bunkók is voltak - volt, akit már 20x elõztem meg fölfelé, de lefelé õ meg 20x visszaelõzött, de úgy, hogy ebbõl 5x kilökött - nem tudom, hogy nem veszi észre magát az ilyen ember (több is volt), én egyenletes tempót mentem, SEHOL sem szálltam le (elvrõl van szó), még az össznépi tolásoknál sem, de lefelé (éppen ezért), óvatosabban mentem - míg aki feltolja (láttam, hogy tolja), az meg lefelé nyomja neki 60-al; egyébként a többség nagyon rendes volt, sajnálatos, hogy néhány tunya vadállat miatt keserû szájízt is hagyott bennem (nem baj, a váltókanalat vissza lehetett hajlítani :-\)

ami viszont ÓRIÁSPOÉN volt - a srác, aki Csepel Kempinggel végignyomta! teljesen kiakadtam, fõleg, mivel Visegrádon éppen szakadt, amikor beért, nem tudom, hogy a zúzós lejtõkön (tudjátok, ahol pallókból volt kirakva az út ;)) mit mûvelt, mindenesetre gratula neki!

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Jelentem, bevégeztem az idei dm elit távját.
a szokásos kaotikus rajhozszólítás után egy kellemes fél órás napon való aszalódás következett, dehát mi' tré lett volna, ha minden ment volna, mint a karikacsapás... Legalább így dühbõl lehetett egy darabig tekerni, amire szükség is lett volna néha a táv során, pl. mikor az emelkedõ már majdnem felénk dõlt. Apropo pálya. Khm, nekem személy szerint nagyon beütött, fõleg az elit része, de nem ám a pálya minõsége miatt, hanem a festõi katlanok, völgyecskék miatt. Egy keménymagos emelkedõ elõtt a pálya kijelölõjének mamáját emlegetve a nagy zihálás közben valahogy oldalra kaptam a fejem és flesss. Mitnekem alpok hósüvegei, ilyen szépet nemsokat láttam. Ott izibe csaptam egy kis lájtos ozsonnát hozott anyagból és valahogy nem éreztem magam túl rosszul. Másik nagy döbbenetet az a trutyi okozta, amit a rajtnál sóztak a kezembe. Kicsit tartottam tõle, mert a po***r b*r zseléjét már volt szerencsém (pechem) kóstolni, de lanygosan azzal a gelyl ízével vukkot csalogatta a pocakból, de ez isteni volt a maga citromos észheztérítõ ízével. Máskérdés, hogy miután kiszivattyúztam a papírt beraktam a zsebembe, milyen dolog eldobni alapon , erre pár perc múlva úgy összeragasztotta, hogy volt zseb, nincs zseb. Szerintem jobb mint a palmat*x ;)
idõjárásilag kaptunk hideget meleget, fõleg az a pár kiváltságos, aki olyan túrázós tempóban jött, mint pl én, ugyanis megnyíltak az egek és... és nemjó sárba biciklizni. Az i-re a pontot az az ominózus várbólkijövõ rámpa jelentette, ami után egybõl egy hajtû balra. Nomármost hintsük fel a többi bringás által felhordott porral ,kicsit locsojjuk fel egy kis esõvízzel, és máris kész a móka. nocontroll szlájd garantált, jobbesetben egy falbafúródással meg lehet úszni. Beértem, nem volt defektem, gép egyben, perec sem volt, juhé. Póló istencsászár (anyagból van...), kaja jó volt. bár itt egy kis cselhez kellett folyamodnom, mert tudva, h egy tál leves nem lesz elég az üresen tátongó gyomromnak, beáltam a fizetõs részhez és ha már ottvagyok odanyomtam a nõnek a kajajegyem, hogy a kettõt egy füst alatt elrendezzem. Persze ez 750 forintomba került, de kb. 3/4 óra sorbanállást megspóroltam és mint tudjuk az idõ pénz. Egyébként amíg ott voltam a dm-en egyetlen egy program sem kezdõdött idõben, azért ez elgondolkodtató, motokrosszos huligányok ide, vagy oda. cliffhanger-es mászófalk, emberfej méretû sziklák a pályán, csalánerdõ, DE azért kihagyhatatlan verseny volt!

zárom soraimat, mert az ülõgumó roncsolódásom oly mértékû, hogy állva kellett ezt a sok sületlenséget begépelnem.
még annyi, hogy risztekpa mindenkinek, aki lenyomta az elitet, minden hölgynek, meg persze a többieknek is, akik beértek. Jövõre ugyanitt.

Byke

Byke

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
;D Byke szintén beért...

Meglehetõsen combos volt a pálya, legalábbis szerintem.(tavaly nem volt ennyire durva :D)
A 10s útig kiválóan ment a menet, és onnantól kezdõdtek a problémák...Egyre többször kellett visszavennem a tempóból (na jó, ez azt jelenti, hogy meg-meg álni), hogy túléljem :))
A Frissítés számomra megfelelõ volt, 4litert magamba téve, nem fenyegetett a kiszáradás, és a banana meg a Keksz is jól jött.
Vicces volt a kis itiner amit adtak, gyakorlatilag semmire nem lehetett használni, ráadásul az én órám szerint, (ami tökéletes számot adott ki a végén) kõ nem ott voltak az emelkedõk, ahol õk bejelölték, de nem is ez al lényeg...sokkal inkább az, hogy jól éreztem...jól éreztük magunkat :D :D :D
Már nem is emléxem, hogy hogy csináltam, de az utcsó 20 km-ren már leszakadtak a lábaim, és mikor beértem...mindez egy pillanat alatt Lmúlt... :)
Nagyon finom volt a leves is, amit kaptunk..épp jókor jött :)
Ezt a 0,5km-rel elöbbre hozott cél, hát nemistom..."furcsa" volt...fõleg az elötte lévõ kis köves nyalánkság (hogy törném le a kezét aki.....) ;D

Tanúságos volt a verseny...Edzeni, Edzeni, Edzeni....
ha olyan eredményt szeretnénk, amire azt mondjuk..naa ez IGEN!
(halkan megjegyezném, hogy Melts András, és Vinczeffy Zsolt nyilatkozták, hogy ez a Maraton, nekik, egy jó ksi EDZÉS volt...háát. ;D hogyis mondjam..nekem is ;D Még mindig nem értem azt a 26-os átlagot...de végülis nekik ez a "Munkájuk" vagy mi :) )

Örülök, hogy ott lehettem, és részt vehettem!
(Akik feladták 13km--rel a cél elött, azoknak üzenem, hogy nagy hibát követtek el...)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
na ez is megvót...
igendurva volt a pálya, majd kiköptem a tüdõm és a vár elõtti uccsó letörésen szabályosan leestem mert elakadt az eleje...
nagy király volt, bár a frissítés mennyisége nem volt találó...

na és a magyar lányok megest taroltak... bringán és pályán is szemet gyönyörködtetõek voltak ;D ;D volt ami erõt adott, mer az elején minden bajom volt
... a rajt szokás szerint csúszott és ezt a hülye barlangtólszámolva vagy nem dolgot felejcsük má el!

a közepén végeztem valahol asszem... a shtil sisakos srác körül.
eccerre ennyi... majd ha jön az ihlet írok még

vendég_Chreex_*

vendég_Chreex_*
  • vendég
ÁHTUNG!!! 2-es rajtszámú, férfi elit nevezés eladó 3500HUF-ért!!! Holnap a rajt elõtt átvehetõ, az adminisztrációt együtt intézzük, ha kell. :) Átruházás lehetséges, ezt maga a fõrendezõ mondta. Érdeklõdni a 0670-318-50-60-as telszámon lehet vagy emailben a chreex@freestart.hu címen. A dolog sürgõssége miatt a telcsi jobb lenne.

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Sziasztok!

ELADÓ A 401-ES RAJTSZÁM!!!

Akinek szüksége van rá, HÍVJON!!!
A számom: 30/364-29-71

Bors

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Hátszelet? Élnénk északnyugati szelet ígérnek :-\

kissfish

kissfish

törzsvendég

• fórumtag
  • 454 posts
Nos, mindekinek hátszelet ... ott találkozunk 8)

kissfish

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts

hanem nevezek és raytszám nélkül nyomom a többiekkel(haverok akiknek van rajtszámuk) a versenyt.a kkor elhaytanak a rendezõk az ellenörzõ pontoknál???azt nem mondhatom hogy ugyanmá! én csak turázok,és hogy épp most azé mert most erek rá....vagy az utvonalat ilyenkor Hivatalosan is csak a versenyzõk használhatyák?( :-\sayna igen..ahhh >:(

Elvileg tilos az erdõben tekerni, ha ezt külön nem engedélyezik: jelzett bicikli út vagy egyedi engedély.
Így tehát egyébként is joguk van elküldeni, amit a 10es út után meg is tesznek az emelkedõ tetején (természetvédelmi terület táblánál)

A sportkativ olalon megjelent új info szerint azért is nem raktak fel térképet, mert tilos a pályabejárás...

Egyébként lesz csirkeragu leves, és zuhanyzó is.
Viszont még poros utakról tudnak ???

ui.: Persze a nevezettek listáját a sportaktivon nem frissítették, ott a régi található. Eldönthetné már Harang, hogy melyik siet-ot használja, és ott lehetne az összes aktuális infó.

ambro23

ambro23

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
szombati visszajovetel: fentebb irtam, hogy lesz komp 21:30-kor nagymarosra. nagymarosrol pedig 22:00-kor indul vonat a nyugatiba.

kissfish

kissfish

törzsvendég

• fórumtag
  • 454 posts
Én is szombaton szeretnék visszajönni, de a mikéntje még kérdéses ;D

kissfish

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Ki hogy jön vissza Visegrádról?
Mi még szombaton jönnénk vissza, csak nem tudom, hogy. Azér ;D ;D ;D ;D meg kéne várni az eredményhirdetést, meg a tombolát! A tavalyi Caprinon nyertem mi egymást ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Tavaly ilyenkor olyan meleg volt, mint a szaunában.

Igen, de aztán a nap második felében kezdett hûvösebbre váltani, felhõsödni. Másnap pedig szürke égboltra ébredtünk,és végig szemerkélt az esõ. Az emberek már 11kor elhúztak a helyszinrõl. Mi Zeddel az utolsók között hagytuk el a helyet.

És úgy néz ki, idén is lesz esõ. Csak ne a maraton napján legyen.

Byke

Byke

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
:-\ Háát egyenéõre úgy néz ki, hogy Kellemes tavaszi idõjárás lesz, de...ebben azért nem vagyok biztos...
yahoo-ék 30% ra mondják az esõt, szal bármi megtörpénhet...de ha igaz a 22-28 fok, akkor igazán kellemes kis verseny lesz ;D ;D ;D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
http://index.hu/poli...lvar/vihar0703/

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 posts
Engem nagy meglepetésként ért, mikor elõzõ napi (vagy éjszakai ???) esõ után mentem tekerni: akkora pára volt az erdõben, hogy harapni kellett a levegõt...

Szal nemtom, hogy az esõ a jobb, vagy a pára?

Talán egyik se! :D