Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton v4

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
285 hozzászólás a témában

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Gabi, ahhoz képest, hogy nem tudtam mit eszek - ugyanis valamilyen szláv nyelven volt ráírva minden - ez a penkó cucc nagyon bejött, mármint az íze. hatásilag nemtom mennyit dobott, mert mellé ettem még más cuccot is.
nevezetesen: 2powerbar, 1 egész banán, 5 kex, 5 nápolyi, 1 citrony, 2 szendvics, 3 muzliszelet, és sok-sok víz (kb. 7 liter). Szóval azért ment le a hami rendesen, de szerintem ez nagyban összefügg az edzettség szinttel. Pl. Lensver majd mindennap teker, míg én hetente 1x-2x egy rendeset.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
FLAME!

Helyesbítenék:
A következõ maraton a II. Tisza maraton lesz Szegeden. Ebben a témakörben megtalálod!
Idõpont: Július 20.
A Bp-re visszainduló vonatokhoz kerékpárszállító kocsi is lett igényelve!
Remélem találkozunk! (sárga AUTHOR sovereign, vagy a 397 rajtszám)
Ezúton gratulálok mindenkinek a teljesítéshez, mert ahogy olvasgatom, nem volt egyszerû feladat!

Valamit írjatok a PENCO- energiaszeletrõl meg italról! Mi a véleményetek? használható?

Mégegyszer gratula minmdenkinek!

Lovas Gabi

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Akkor én is ideírom hogy mibõl mennyit ettem/ittam:

Kb 1.5 egésznek megfelelõ banándarabkák
Kb 10 db keksz
2 db csoki (ebbõl 1-et én hoztam)
2.5 liter izozóniás ital
kb 6 liter viz
és majdnem 1 teljes csomag szõlõcukor, amit én hoztam ...
Jah és hozzá kell tenni, hogy "súlyos" darab vagyok ... 185 cm magas és kb 95 kg !! ;)

A 71-72 km-t a vártól mértem ... nem is tudtam volna nullázni a barlangtól, mert nem is tudtam hogy mikor vagyunk ott...
Amikor megkérdeztem, hogy messze van-e még a barlan, azt mondták, hogy már régesrégen elhagytuk !! ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ez a kajálás dolog azért érdekelne engem, hogy kinek mekkora az igénye egy maraton alatt. Kezdésnek beirom, hogy én mit és mennyit fogyasztottam 100km alatt.

Összesen:
3 db müzliszelet
2 kis banándarab
egy marok szõlõcukor
3 db power gél (ez volt szerintem a legfontosabb)

1.5 l Gatorade (izotóniás ital)
2.5 l viz

Ebbõl a müzliket, a gélt meg az izotóniás italt én hoztam.
Szerintem meg lehet oldani, hogy az ember akkor se éhezzen el, ha egyáltalán semmiféle kaja sincsen a frissitõhelyeken.

Más. Ti azt a 72km-t a Vártól mértétek? Mert én a Pálvölgyinél nulláztam, és nekem 98 jött ki a végére. Tehát végülis nem haladtam meg a kiirt km-eket.

Engem is érdekelne, hogy a Kevély-nyereg mennyivel dobta meg a szintkülönbségünket!

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
ha valaki látott szóljon! fekete pólóban kék táskával és a meridámmal voltam

szerintem egy kissé durva volt a vár elõtti dh. mondjuk egy 30km vel korábban jó lett volna... nem engem láttatok elesni? a vár elõtti utolsó letörést csesztem el (szabó zoltán van utánnam írva a zabszolult listán...) és asszem át is estek ax lovamon...
volt egy csaj aki a szánkópályán a kanyarban várt vk.-t... majdnem megfaroltam...
a kaptatók meg tiszta sor hogy durvák ezért fizettünk.

absz. 62x edik hobbi junior ff. ben 71.lettem.

pitzu

pitzu

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Szerintem a várból mérték az idõt. Legalább is amit én az indulástól a beérkezésemig mértem az majdnem tökéletesen megegyezett a lista idejével. Egy-két perc alatt meg csak nem értünk a Pálvölgyi barlanghoz.
Kilométerben én is 71-72-t mértem. Ezek szerint a Kevély-nyereg, vagy mi, extraként került bele?
Útközben általában gõzöm nem volt róla merre járunk éppen, csak a falvak nyujtottak viszonyítási alapot.
Ha valaki tudja, hogy kb mennyi lett így a szintkülönbség, az beírhatná ide. Komolyan érdekelne!

Nálam inkább az tett be nagyon, hogy egy jó ideje nem jártam komolyabb erdõben,inkább csak szekérutakon, erdészeti utakon. Túl sokat országutiztam...A lefeléken elment szerintem kb egy óra. Na sebaj! A célomat maximálisan teljesítettem, beértem épségben és a technikát is bevittem sértetlenül. Jövõre lehet majd javítani!
A szervezés jó volt. Eltévedni is szinte lehetetlenség lett volna. Energiaszelettel nem találkoztam út közben. Szõlõcukrot meg müzliszeletet viszont kajáltam elég sokat és senki nem szólt érte.
A pályát viszont változatlanul eröltettnek éreztem néha. Nem is volt vele sok baj, ha egyedül vagyok minden oké és talán még élvezem is, de, ha az ember hátában jönnek és még zargatják is...Szerintem altalában elég rendesen elengedtem mindenkit, ha volt rá hely, de voltak szakaszok, ahol ez lehetetlen volt.Azért a rendesebbek nem pofáztak, csak jöttek mögöttem, amíg olyan nem lett az út, hogy elfértek mellettem.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Nekem nagyon nem tetszett ez a maraton. >:( >:(
Nagyon sokan voltunk, emiatt torlódás mindenütt. A HHH-ról lefelé a köves helyen toltuk, mert elõttünk valaki kitalálta, hogy itt nem lehet lemenni, tehát toljuk. :o Ezután meg képtelenség volt a keskeny ösvényeken elõzni, így megint csak nem lehetett elõrébb jutni. Tetszett az elsõ frissítõpont,víz. Ez aztán megadta számámra az erõt, olyannyira, hogy az Egri vár után, már azon gondolkodtam, feladom a versenyt, annyira éhes voltam. Szóval k....va szar volt a frissítõpontok elosztása. Bárki bármit is mond, ez így van. A Caprinon a magammal vitt kajából nem ettem semmit, mert kaptam eleget és sokszor az állomásokon. Ebbõl kiindulva nem vittem magammal kaját, és hát meg is lett az eredménye. Korábban írták néhányan, hogy mindenbõl volt elég. ha tényleg így volt, akkor én miért nem kaptam banánt, illetve az utánam érkezõknek miért a slagvizet kínálgatták!!!!! ??? ??? ne mondjátok már, hogy elég volt a kaja-pia! Aki ezt a szar versenyt szervezte megtanulhatná a szervezést, meg elárulhatná azt is, hova teszi/tette a nevezési pénzeket? :-X
Szerintem nehéz volt a pálya, még akkor is, ha "egyesek" szerint nem, és ilyen egy mtb verseny. Elhiszem, hogy ilyen, de én nem igen láttam embereket feltekerni olyan helyen, ahol pl. én tolta. Persze gondolom, sokan azért tolták, mert nem tudtak mondjuk miattam tekerni. Sokszor én sem tudtam. Na de! És ez a lényeg! Ha 1300 emberbõl 1000 nem bír feltekerni egy adott szakaszon, akkor azt tán ki lehetne hagyni! Nem kell valamit erõltetni, ha nem megy. Aztán a bicajosok között is vannak bunkók, pedig én azt hittem, nem. Lefelé mentem éppen, egy srác mögöttem, mikor meg akart valami okostojás elõzni minket. Szólt, mi meg mondtuk, hogy jól van, de itt nem tudunk lehúzódni, õ meg erre, direkt nem engedjük el. Hát nem direkt nem engüdtek, bár megérdemelte volna, hogy egy faágat dugjak a küllõi közé! Az 58 km táján buktam egy nagyot, meg a mögöttem jövõ gyerek is. Nem tudom, hogy jött össze az esés, és szerintem a mögöttem lévõ bennem esett el, de azért megkérdezhette volna, hogy jól vagyok-e, ugyanis nem voltam jól. na mindegy, ilyenek az emberek. Nem is szeretem õket. Bal térdemet, államat, számat törtem össze, jobb hüvelykujjam megdagadt, a jobb oldalam fáj. Ha ez nem lett volna, akkor az utolsó, technikás kilométereket nagyon élveztem volna, de így sebesülten nem. Meg ha a frissítõpontok jobban el lettek volna osztva, akkor a verseny is jobb lett volna. Mennyi lett volna! pedig ez már nem az elsõ Duna Maraton!
Na, 5-bõl 1 a verseny.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
jojoba: szerintem a vártól mérik, úgyhogy nálad a 2 pont!! ::)

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Az utóbbi idõben nem edzettem rendesen,és ez hamar vissza is ütött,legszívesebben 20 km-nél abbahagytam volna az egészet.A lefeléket nagyon élveztem,a fölfeléket már nem annyira.
A végén a rázkódásnak jobban örültem volna,mint a csiki-csukinak a 10 centis homokban. :P
Egy rossz szavam sem lehet a szervezésre,sajnos én voltam a gyenge,nem õk.
És csak egy kérdés:ha a távot a pálvölgyitõl kell mérni,akkor az idõm is onnan mérik ???
Mert sztem NEM........

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Nah, nekem is megvolt az elsõ maratonom ... ezekszerint mégis bejutottam. :)

Mivel nincs összehasonlítási alapom más maratonokkal, így csak a saját tapasztalataimat
tudom elmondani.

1: Az odáig OK hogy 65Km a táv, de akkor legyen annyi is ... vagy pedig úgy hirdessék meg, hogy
71-72 Km !!

2: A terep szerintem kicsit nehéz volt, bár lehet hogy csak azért éreztem nehéznek, mert a
10. Km-nél frankón pereceltem 1-et és kiba**ottul beütöttem a bal combomat! Azt hittem ott
fogom feladni annyira fájt. Aztán ültem kb 5 percet, majd szépen lassan elindultam, hogy a
köv frissítõnél szégyenteljes módon feladom ... de nem így történt (szerencsére) :) úgyhogy
60 kilcsit tekertem végig majdnem fél lábbal ... lehet hogy ezért éreztem nehéznek a
terepet, de így is kicsit több mint 5 és fél óra alatt beértem ... aztán amint átértem a
célvonalon, a hátsóváltóm megadta magát és feltekeredett a hátsókerékre!!! Nagy mázli, hogy
már pont beértem ... :) ,de azért nem volt szép ettõl a 3 hónapos Acera :) váltótól!!

3: A frissítõ állomások szerintem jók voltak. Én nem talalkoztam olyannal, hogy ne vegyél
többet mert nem jut mindenkinek, bár olyan gél bizba**t én nem kaptam :), csak elszórva
láttam azt a trutyit az erdõben szétdobálva!!! >:(

4: és itt a lényeg!!! AZÉRT KÉREMSZÉPEN!! AZÉRT MERT VALAMIBE BELE VAN CSOMAGOLVA A CSOKI, SZÕLÕCUKOR STB ... ATTÓL MÉG NEM KELLENE ELDOBÁLNI A CSOMAGOLÓKAT!!!! Aki ezt nem tudja felfogni épp ésszel, az inkább maradjon otthon !!

Összességében szerintem jó volt így utólag visszagondolva ... bár az erõs emelkedõkön ahol
nem tudtam tekerni, nah ott kínszenvedés volt fel bice-bócázni a fájós lábbammal, ugyanis
tekerni úgy ahogy tudtam, de ha lábon kellett menni ... nah az maga volt a pokol, fölleg
felfelémenetben :)

A kis balasetektõl eltekintve nekem bejött a DM és biztosra veszem, hogy jövõre is megyek, talán addigra képes leszek a 100-as vagyis 'ELIT' mezõben indulni 8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na azért itt nem az olyan bringásokról van szó, akik "normális tempóban" tekernek. Mi amikor visszajöttünk az elitrõl és becsatlakoztunk a 65-ös pályára kb. a 70. km-nél jártunk. Ez azt jelenti, hogy fórumos barátaink már javában a célban kacsingattak egymásra. Tehát :mi olyan faszik (és nénik) közé kerültünk be, akik még a nagytányéros emelkedõn is tolták! Na csak errõl van szó.

Most eszembe jutott még egy negativum, ami szerintem nem kicsi negativum. Ez pedig a normális zuhanyozási lehetõség hiánya. Persze, tudom, hogy szemben a campingben volt, csakhogy nekem semmi kedvem nem volt hideg vizzel locsolni kihûlt, didergõ testemet. Ha nagyon kifáradok, akkor elkezdek fázni ugyanis. Ráadásul az a roppant tomboló nyár sem volt, mivel esõ után lehûlt az idõ, és már estefele is járt. Igy sajna én koszosan feküdtem le aludni, mert nem volt annyi erõm, hogy beálljak a hideg zuhanyba mint más társaimnak. Pedig ilyenkor nagyon jót tud tenni egy forró zuhany, felér egy masszázzsal.
Zed is nagyon fáradt lehetett, mert a testembõl áradó gyilkos szagok ellenére is gyorsan mély álomba tudott zuhanni.
Én még kicsit tetéztem ezeket a szagokat azzal, hogy elmentem a dizsibe, és roptam fél2-ig. Nagyon jó volt a hangulat. Párduc latinos-kigyótáncot járt, Manka pedig sztriptíz-show-val szórakoztatta a nézõket.

Reggel thommey-val együtt a legszivesebben parányi darabokra szaggattuk volna azokat a Merida-zászlókat (nagy hosszú, toll-alakú vackok), amik sátraink fölött egész éjjel mega-susogást rendeztek, és egyfolytában fölébredtünk rájuk.

Másnap eszméletlen tortazabálást rendeztünk, és nagy izgalommal figyeltük a triálbemutatót, amin az ország krémje vett részt.
A legizgalmasabb a vizi szakasz volt. Ezt úgy csinálták meg, hogy az akadály( szétvágott fatörzsdarabok) a partról bevezettek a vizbe, majd onnan egy pici félszigetre. Iszonyúan technikás volt, a haladók közül nem is ment rajta végig senki. Az elitbõl viszont szinte mindenki, fantasztikus ugrásokkal. Az elsõ induló, Szabó Örs (sárga Yasec), a közönség felhördülése közepette úgy ugrált át az akadályokon, minthacsak valami köveket kerülgetne. A piros Yasec-es srác (azt hiszem Kaiser Tomi volt) volt az utolsó és õ nehezitést kapott, mert a Dunán közben elment egy óriási uszály, és az általa keltett apály-dagály elõbb kiszivta a kis medencébõl a vizet, majd gyorsan visszapumpálta. Ezáltal a pálya negyede hirtelen viz alá került, és a srác ott egyensúlyozott egy szál fatörzsön a viz közepén, mig újra láthatóvá nem vált az elõtte levõ következõ akadály. Ám a viztõl túl vizesek lettek a fatörzsek, igy õ végül nem tudta befejezni, mert egyfolytában lecsúszott átlósan a fákról.
Már csak ezért a látványért is érdemes volt ott maradni.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
ez a "motorral a bringások közt" feeling komoly lehet...na majd jövõre! :)

ahogy figyeltem, mi hobbysták azért elég rendesen mentünk félre elõletek!
De SZÓLNI kell, hogy jobbról v. balról...én legalábbis toltam le a dzsindzsába, amint kellett...igaz, sokszor kellett hasonlóképpen elõznöm is! :)

Byke

Byke

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás

Ugyan már, az a legjobb móka! Olyan érzése van az embernek, mintha motorral menne bringások között!

Rám nem lehet panasz, Én azonnal Lengedtem az összes Elitet, aki gyorsabb volt nálam (nah mert hobbys nem volt gyorsabb végülis ;D ), még cska szóli sem kellet nekik...Tiszta F1 feeling volt.

Hollo

Hollo

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hali!
nem tudom, miért de szerintem egy kellemes verseny volt a Dunamaraton, egyetlen bajom volt hogy voltak emelkedõk aminek legalább az elején simán feltekerhettem volna, de sajnos az emelkedõk és egyébb nehézségek mindig összerántják az embereket :)
Amit idén hiányoltam tavalyhoz képest, az a 0,33 söröcske a célban ;), pozitivum kaja szempontjából hogy az az óriás szendvics még mindig van :D
Az eredménylista fenn lesz a neten ???
ha igen mikor,hol???
sajna a család nyagatott hogy menni kénna haza és erre az a laza monszun is segített nekik, nem baj jövöre kinn alszom és majd reggel nyugiban, enyhe izomlázzal haza tekergek:))

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ugyan már, az a legjobb móka! Olyan érzése van az embernek, mintha motorral menne bringások között!

Sanya

Sanya

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Hát igen megvolt ez is. Bár nem úgy ahogy szerettem volna, de letekertem csak az nem tettszett, hogy amikor másodszor másztunk fel Dobogókõre akkor semmi kaja nem volt csak innivaló, akkor ott egy kis kaja jól estte volna az egyszer biztos, és az is poén volt hogy amikor visszajöttünk a hobbi pályára, akkor kerülgetni a hobbistákat

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Meg az áldozatokat ;) Öszintén szólva meg vagyok döbbenve, hogy ilyen tömegbaleset történt. Én sem tudtam volna kikerülni, mert ismerem azt a letörést, ezért nem megyek rajta lassan és tényleg csak az uccsó pillanatban lehet látni, hogy mi van az alján. Ha egy ember fekszik ott, akkor gondolom én is ráesek.

Flame: nem lehet már ócsóért nevezni. Gondolj bele nincs is sok alapja, hogy a rendezõség lezárja az elõnevezést, de egy bolt még folytatja ??? És a nevezési-díj külömbözetet meg zsebbõl fizetik?

Visszatérve a maratonra szerintem jó volt. Kis hibák még mindíg akadnak, én is csaknem kizáródtam az értékelésbõl mivel Pilismarót elõtt leszakadt a rajtszám egyik oldala és ezért egy kötegelõn fityegett a váz oldalán. A frissítõnél páromtól Lenstõl kaptam kötegelöt és sniccert így vissza tudtam barkácsolni. Ekkor hallom, hogy egy 10 év körüli, tõlem kb 2 méterre álló lányzó kiáltja az éppen befutó versenyzõ rajtszámát, majd felírja. Akkor jöttem rá, hogy ott is van regisztráció, úgyhogy odamentem, és megkérdeztem, engem felírt-e. Nem tette, és kérdés, hogy ha nem szólok akkor engem kizárnak?
Még egy gond: el kéne már felejteni az olyan szövegeket a frissítõknél, hogy ne vegyél többet, mert másnak nem jut. Ha nem jut, az nem az én hibám, hanem azé, aki nem képes kiszámolni mennyi táp kell egy egy pontra. Északnyugati szomszédainknál miért nem szólnak érte soha. Ráadásul energiaitalt alig néhány ponton osztogattak, energiaszelet, gél is kevés helyen volt, pedig a nevezési díj már lassan európai, és támogatásoknak sincsen híján a Duna-marci. Kérdés, hogy hova kerül a pénz, amibõl tápot lehetne venni, és ne azon parázzon a rendezõség, hogy eleszem az utánnam érkezõ elõl.
De ezek már csak kis problémák szerintem a pályakijelölés jó volt, az autoversenyes problémát is rugalmasan megoldották (na jó becsúszott egy kis affér). A hiba inkább azt a szervet terheli, aki egy idõre, egy helyre adott ki két versenyre útvonalengedélyt. Sebaj, én szeretem a Kevély-nyeregbe vezetõ utat, és így legalább becsúszott egy kis bónusz szintkülönbség ;)

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

szerintem belefér hogy a maraton után végigmennek a rendezök a pályán és összeszedik a szemetet.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
jó látni, hogy ilyen sok ember élvezte

gondolom a szervezõknek is ez az öröm ( :) )

KÉRDÉS!!!!!!!

köv. maraton, ugye a BÜKK lesz?

HOL és MEDDIG lehet nevezni? ( HHEEEEEEELLPP )

...Visegrádon hallottam, hogy Pesten valami "nagy kerékpárboltban" lehet még nevezni 3800HUF-ért!

Plííííííííííz INFO-t!

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Egyébként lehet fikázni a pálya tolós részét(én is azt tettem, de csak azért, mert gyík voltam legtöbbjükön felmászni), de - bár nem ismerem az ösvényeket, mint a tenyerem - szerintem gondos tervezés elõzte meg a kitûzést, és mivel nem bõvelkedünk milliónyi bringával is járható ösvényben Mo-on, kompromisszumokkal lehetett csak megcsinálni a dolgot.

Szákó-nyereg, khm. Az bizony tényleg technikás, még gyalog is nagy kihívás volt felcaplatnom a 15 kilós pacimmal, pedig elég rendeset rápihentem ;)

Lensver, csak nem azzal az Olaffal kifejlesztett "kímélõ" nyereg prototípusával tekerted le az elitet? ;D