Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Duna Maraton v4

- - - - -

• Please log in to reply
285 replies to this topic

Gagesz

Gagesz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Az én legnagyobb bánatom az volt, hogy ha a rajtot eltolják fél órával, akkor a befutó limitidejét miért is nem tolták fél 8-ra?? Én ugyanis fennragadtam az erdõben a legnagyobb záporban, jó néhány társammal. Igyekeztem én lefelé, de mivel a sár beállt a fékek közé és még a bicajtolás is nehézségekbe ütközött, inkább egy erõltetett menet részesei voltunk...
Visegrádra leérve sehol egy rendezõ, hogy mégis merre. A partra leérve 19.20-ra idõmérés már nem volt..
Az eredménylistán most a nevem mellett az áll: nem ért be. Én beértem, max azt kellene odaérni, hogy "idõn túl ért be".
Szerintetek is sportszerûtlen volt ez a húzás??
sziasztok
Gagesz

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 posts
Dante! ;D ;D ;D Az igaz.... de én nem is sirtam csak sokan sirtak és csak mondtam hogy nincs miért merthogy senki sem kapott xl-esnél kisebbet....
És aki elcserélte az meg okos.... mint mi természetesen 8) 8)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Nem tudja valaki hogy hozzá lehet-e valahogy jutni az este levetített filmhez?
(ami a maratonról készült).
Sajna nem tudtam ottmaradni estére, de kiváncsi vagyok rá! (állítólag még szerepelek is benne... ;D )

A legjobb egy bedigizett formátum lenne, de mindenre vevõ vagyok... ;D ;D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
kismeno;
a póló miatt te csak ne sírjál, hiszen elcserélted velünk ;) ;) ;)

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 posts
Hy mindenki!
A DM-rõl van egy két véleményem....
65-ön mentem.. szerintem elég is volt.
Nagyon gáz volt hogy a rajt fél órát késett... 1: mert brunyálnom kellet és valahogy nem tudtam kimászni az 1200 ember közül... ok.. ez edig rendben majd kibirom valahogy! Aztán a városban nem tudom mi a halálért nem tud a sok láma a helyén maradni és miért kell elõzgetni össze vissza... iszonyat idegesítõ! A pályával semmi gáz nem volt, végig simán tekerni lehetett, de akinek nem ment az tudta gondolom hogy mire vállalkozik... a következõ poénos dolog az a Nagy-Kevély ;D hát az kész volt... fõleg hogy megtudtam a verseny után hogy elöl 6an elmentek másik irányba.. én mentem a 2. bolyban és kicsit idegesítõ amikor tudom hogy azért kaptam 15 percet Melts Andristól és jobban éreztem volna magam hogyha csak 6ot kapok... az itatók azok nem tom hogy jók voltak-e mert sehol nem áltam meg csak valahol egy réten volt egy vizes asztal és kész.. összevetve jó volt... kivéve a rendezõk és a Harang gyökérségeit ;D
a Pólókról meg csak annyit hogy összetettben én lettem az 5. és mégis xl -es pólót kaptam-ugy tudom nem is voolt xxl-es csak xl-es- a színérõl meg annyit hogy akkor kaptál normálisat ha bejöttél a Harang feleségének vagy a lányának akik osztották a pólót.. a lánya tuti ott volt de a felesége nem 100%....
a leges legnagyobb gáz az volt, hogy beérkeztem fél 2kor és kiderül hogy az eredményhirdetés 8kor van.. tök jó volt ott csücsülni 6 órát az eredmény hirdetés miatt... különben is.. addigra a nép fele elment haza aludni meg jót enni

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Nem általánosítok, ne értsetek félre :). A jövõ évi Caprinon biztosan ott leszek :D :D. De lehet, még a Dunán is :-\ :-\ :-\.
Csak ahogy most elnézem a bal térdemet, meg eszemben van, hogy eddig életem során 3 maratonon vettem részt, 2002 Caprine, 2003 Caprine, Duna, és ebbõl 2-szer elég jól összetörtem magam >:(, 2002 Caprine, 2003 Duna, lehet ebben az évben kihagyom a többit. Valahol nagy hiba van, és az a gyanúm, hogy a tükörben! :) ;) :D ;D
Már néhányan mondták nekem, ha már vettem egy komolyabb bicajt, tanuljak meg végre bicajozni is ;D. Hát ez van. De július 26-án megyek Erdélybe 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
ultio: NEHOGY ÁLTALÁNOSÍTS!!! ISTENMENTS!

Gyere csak el a TiszaMaratonra, vagy a Bükkre!!! szvsz a két legjobb hangulatú versenyek, míg a Mátra a legkeményebb... bár ha idén is leszakad az égiek áldása akkor a mecsekmocsok is ott toporog a legdurvább maratonok elsõhelyének kiosztóján... ::)

DE A LÉNYEG: gyere el vmelyik kövi marcira... tuti pozitívan fogsz csalódni bármelyikben a DMhez képest... 8)

PeéF voltam... UFF

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Pedig vannak még maratonok, amelyekre érdemes elmenni, és valószinûleg jobban is tetszenének neked. Mért kell a DMbõl általánositást csinálni?

Aztán meg: ott vannak a tt-k is. Azok is baromi jók tudnak lenni! És csak párszáz Ft-be kerülnek általában. És vannak olyanok, ahol még pólót is kapsz. A frissitõk dús kajaválasztékáról már nem is beszélve.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Akkor maradjon is ott azokon a szép helyeken, és ne riogassa idétlenkedéseivel a lelkes bicajozókat.
Na igen. Mire eléri, már megunom és megutálom az egészet.
Marad az enyéni túrázgatás.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Én erre csak azt mondom mindig: "Harang szeret szép helyeken nyaralni. Egyre szebbeken" :-\

Aztán meg: ez a maraton évrõl évre jobb! Tehát azért egyszer csak eléri majd a bükki maratonok szinvonalát!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
A Vártól számították, te meg a A Pálvölgyi barlangtól, mert ott nulláztad az órád. ;)
Azért ez is furcsa! A várból indulunk, az idõ innen megy, a km-eket pedig a Pálvölgyitõl. Én továbbra is azt mondom, hogy nagyon szar verseny volt. Fõleg, ha figyelembe vesszük a 3500 Ft-os nevezési díjat. Ugye kb. 1300-an voltunk. Ez 1300 * 3500 = 4555000 Ft, azaz NÉGY millió ötszázötven ezer Ft + ehhez még jön némi támogatás is. Nem hiszem el, hogy ennyi pénzbõl csak egy ilyen versenyt lehet kihozni. Persze harangnak is élni kell valamibõl. Na mindegy. Ebbõl is tanultam.

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Hi!

Nekem alapjában véve tetszett a verseny, bár van kifogásolnivalóm.
Ez a 2. versenyem volt, így csak a Caprine Maratonhoz tudom hasonlítani.
Ami számomra nagyon szembetûnõ volt, az a rendezõk hozzáállása a versenyhez: Szilváson sokkal segítõkészebbek voltak, jobban figyeltek a versenyzõkre, nem tudom ennek mi az oka, talán jobban meg voltak fizetve, vagy keményebb eligazítást kaptak? ???
A frissítõpontok sem voltak arányosan elhelyezve, de a kínálat nekem elég volt.
Maga a terep kicsit nehéz volt, bár én az új kerómmal nyomtam ;D , ezért jobban ment, nem fájt a derekam mint a Caprinon. 5óra alatt teljesítettem, igazából ezt sem értem hogyan, mert az órám szerint ez 4:30 volt...

Na, azért jó verseny volt! ;D
Gratula minden indulónak!

Gagesz

Gagesz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Sziasztok!

Mindenkinek gratula, aki elindult és végigment!
Gagesz

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Mindenkinek üdv!
Nekem ez volt az elsõ biciklis versenyem, kerékpárom is csak 1 hónapja van.
Azért 126. lettem :o (WOW)

A tolásokról csak ennyit:
ÉN EZT ÉLVEZTEM A LEGJOBBAN
"úgy mentem el mint motoros a biciklisták mellett" (kb idéztem)...hiszen hosszútávfutó lennék.
Legközelebb rollerrral jövök, és a hátamon lefutom az EGÉSZET. Biztos jobb leszek... ;)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
csalók vannak. de csak magukat csapják be. elsõk vagy díjazottak úgyse lesznek így csak azt bizonyítják hogy kevesek a kihíváshoz. anyukám is látott ""eltévedt" bringásokat már pesten is... ha nekik ettõl jobb.....

a villanyoszlopok eléggé durvák dehát ez van

a szemetelésre eccerûbb megoldás a kibontott csoki... nem eltehetõ, de szemét sincs....

nekem majd 6 óráig tartott, szoval jövõre még javíthatok.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
az a szemetelés tényleg nagyon húzós, bár lassítaná a dolgot, csak ALKOHOLOSFILCCEL ráírt rajtszámos kaját kellene kiengedni a frissítõbõl, na azt merje eldobni valaki... ;)

vélemény a tolásról - én kimondottan rossz vagyok lefelé (sokan megelõztek), de felfelé azért egész jól megy - jelentem, a pálya végig tekerhetõ volt, 1-2 kényszerleszállástól eltekintve végig tekerni tudtam, de marhára idegesített, hogy még a SZÉLES betonúton is, pl ami Pilisborosjenõn a fõút-átkelés után volt, vagy ami a Pilisszentléleki (azt hiszem az van a Hosszú-hegy után...) frissítõ után indult felfelé, az emberek egymás MELLETT (!) tolták...na ez azért már durva, azért a tolásnak is van etikettje, nem mindenki bunkó állat, aki tekerni szeretne, s ha valaki mégis a tolás mellett dönt, azért kéretik a tekerõknek elsõbbséget adni! (az már ugye természetes, hogy a félájult tolók a kijárt sávban tolják, míg a tekerõk a legnagyobb susnyában tudnak csak elmenni) Nagy poén volt hosszútávfutó haverom, aki a bringát vállára kapta, s 10 kilcsin át futott fel a hegyre, sok tekerõt lehagyva - szóval ezen az alapon siklóernyõvel is lejöhettem volna Visegrádra, hiszen a cc-be ezek szerint minden belefér... :P Mindenesetre a szervezõk felé a sok tolás azért legyen már mérvadó, a magyar bringás társadalom - valljuk be - nem elég "combos" ehhez...

Annyit még javasolnék, hogy ennyi nevezõnél limitálni kellene a trükkös keskeny ösvényeket, mint pl a HHHról lefelé, amit én ugyan végigzúztam, de tudom, hogy sokan szivesen lesöpörtek volna az útról...sorry, ha valaki feltartottam... :-[

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
En is tobbe-kevesbe sikeresen vegigkuzdottem a 100-as tavot, kb. 7 oras menetidovel. Szerintem a palyaval semmi gond nem volt, az, hogy neha tolnom kellett, csak a megfelelo edzettseg hianyanak koszonheto. A DH szakaszokat pedig megfelelo teloval biztos lehetett elvezni ;)
Kajabol volt mindenhol bosegesen, letoltam legalabb 2 banant, 3-4 energiaszeletet, egy maroknyi szolocukrot, nehany kexet, egy powergelt (nekem is osszeragadt a zsebem :)), es rengeteg vizet.
Az XXL-es polonak annyira nem orultem, meg ha meglepoen jo minosegu is. (A szine mar sokkal kevesbe tetszett, valami kekes-zoldes...) Szivesen cserelek valakivel M-esre :)
Ami meg (szamomra) erdekesseg volt, hogy szemtanuja voltam egy "sporttars" csalasanak. A Nagyvillam kilatot elhagyva lefele volt egy eles jobbrakanyar, es az illeto a kanyarnal balrol jott vissza a palyara... (nyilvan kihagyta a nagyvillam tetejet, megsporolt vagy 300 metert). Remelem, azert ez nem jellemzo...

Tavalyi eredmenylistaja nincs valakinek ?

megyo

megyo

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Ötvenes, sõrhasú bácsi álldogál nyugodtan a mellvéd mellet, biztosan a fiát várja. Mellette sisak, bicikli + egy szabad ülõhely, a gyerek biztosan elment a rajtszámért, ezért aztán letelepszem mellé.
- Indulni teccik ? - teszem fel tréfásan a kérdést.
- Persze, tavaly is végigmentem igaz, hogy már 62 éves vagyok, de azért szeretek bringázni.
Gyorsan leugrok a falról az elgurult állam után és lopva körülnézek, biztos a choquito reklámot forgatják...
- A bringám csak jó közepes.
- Az nem baj csak a váltó jól müködjön és a fék fogjon - motyogom közbe.
A célban pedig egy 67 éves nénit ünnepel a tömeg, van aki kempinggel nyomja, a bronz a földön landol, a sõr és a kaja viszont jó.
Ezért aztán jól érzem magam

Annak a villanyoszlopnak tudtommal tavaly, s idén se ment neki senki, talán majd jövõre :-(

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Én nem tudom mennyit ettem a maraton alatt, de sokat. Az elsõ állomáson kb. 15-20 percig voltam, és nyomtam magamba a kekszet, a citromot, a csokot, meg banánt, már amikor adtak. Nálam az volt a gond, hogy elõtte nem ettem. Reggel ettem 1,5 virslit, meg 9-kor egy banánt. Ez rendben is lett volna, ha nem csúszik 30 percet az indulás, meg az elsõ frissítõponton adnak kaját, vagy legalább valami jó kis italt. Amúgy nekem hús, hús, meg hús kell, azt akkor bírom! Ha mindenféle csokikkal meg müzlikkel etetnek, akkor nincs erõm.
Az ember alapvetõen húsevõ!!! És ez rám tökéletesen igaz!

cheesy

cheesy

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Hali,

Nekem 5 órába telt a 70 kilcsi. Enni meg 2 harapás banán és egy harapás energia csoki-amiket kaptam. De Lensver-tõl tanulva vittem magammal mûzli szeleteket (ettem 2 Corny szeletet)és innivalót is.
Össz folyadék kb 2,5 liter víz és benne Vitalade.

A pálya nekem bejött. Kis meghülésem miatt nem birtam jó tempót menni, mármint nem voltam gyors a közel vízszintes úton sem, de ahol csak lehetett feltekertem. Néha akadályoztak a lassabbak, mert pont ott tolták szegények, ahol tekerni is lehetett volna én meg rákényszerültem az öklömnyi kövekre, ahol meg nem birtam tekerni.

Nekem a tus fájt a legjobban :(
Olyan rohadt hideg volt...