Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

kerékpárút helyett az úton?

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
137 hozzászólás a témában

#21
bucimail

bucimail

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 286 hozzászólás
Ilyenkor holvannak a rendõrbácsik kedves új rendõrfõnök úr????

#22
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
autósokk? mai kedvenc:
A pesti rakpart lehajtója, bringaút átmegy a lámpás keresztezõdésen. Nyomom a gyombot, várok türelmesen.....Kapom a zöldet, a rakpartról jövõ, bajra kanyarodókkal egyszerre, ahogy az lenni szokott. Már épp lendítem el magam a lámpaoszloptól, mikor egy hülye PICS@ elzúz elõttem fél méterre, keresztül a zebrán, ahol a gyalogoknak velem együtt épp zöldje van :o
Nem sokon múlt... közbe láttam, hogy pics@néni nyakát behúzva, tekintetét mereven elõre szegezve rongyolt tovább, mer' ugye észrevette a pirosat, de ha már elindult nem áll meg >:( >:(
Az ilyeneket kéne jól búrán durrantani!

Gyalogosok: ezeket télleg nem szabad felébreszetni, olyan ijedten néznek, mikor a sárga úton nem a Bádogember és a Madárijesztõ, hanem egy bicajos jön szembe. Szegénykék ;D

#23
bucimail

bucimail

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 286 hozzászólás
És az autósok?? :)

#24
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Szerintem ez az egész topic csúcsidézete ;D ;D

A gyalogosok mind alusznak. Ezért senki ne ébressze föl õket!



#25
Prefi

Prefi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 hozzászólás
freer!
nekem is ilyen duda kell!! ;D ;D ;D ;D
vagy az is megoldás hogy egy dízelmozdonyt húzok magam után ;D

még szerencse h a környéken csak elvétve vannak bringautak, járdán meg nem megyek

Prefi

#26
bucimail

bucimail

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 286 hozzászólás
Csengõm nekem is volt /szép piros katicás ;)/ tavaly nyáron de két városi kör után dühötten széttörtem hasonló tapasztaltok miatt!
Aztán elkezdtem gondolkodni a gázkürtön /magamból kiindulva tudnillik én is félre ugrom ijedtemben a hangjától ::)/, jó móka lett volna ezzel közlekedni ;D, de egy barátom lebeszélt róla mert egy kis ütõdés és felrobanhat ha a vázra rögzitem. :(. De itt egy ötlet:http://www.pinkbike....iew&image=90691Asszem már volt!

#27
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
Gyalogosokkal hasonló élményeim vannak ;D

Csap még van a Margit szigeten a zenélõ kút tövében, ami mûködik is. Mert a Szigeten van egypár, ami nem :P

A szálloda, amit mondtál, az a Kempinksky

Balaha Lujza téren is volt, mikor legutóbb láttam, meg a Blaha és azu Astoria között is valahol, ha jól emlékszem (ez inkább szökõkút)

A Westendnél nem próbált még senki ráharapni a vízsugárra? ;D ;D ;D

#28
tdns

tdns

    vendég

  • fórumtag
  • 64 hozzászólás
Nekem van csengõm, de már ritkán használom.
Megmondom én mi van akkor, ha egy gyalogosra rácsöngetsz. Ha már 100 méterrõl elkezded a csöngetést, és folyamatosan csöngetsz, akkor elõfordulhat, hogy amikor 10 méterre vagy a gyalogoktól, az egyik megáll, bambán hátrafordul és kissé zavart, ijedt arccal rádbámul. Olyan, mintha épp most ébredt volna föl valami mély alvásból és most nem igazán tudja, hogy hol van és mit is kéne csinálni. Természetesen mindezt úgy csinálja, hogyha eddig volt is szabad 70 cm, és csak azért csöngettél, hogy nehogy elédlépjen és elsodord a szatyrát, akkor biztos, hogy azt a 70 cm-t is elzárja, kénytelen vagy tehát 30-ról 5-re lassítani. Ezután a szerencsétlen gyalogost rögtön megsajnálod, már szégyelled magad, hogy csöngettél és ezzel fölébresztetted, ezért barátságosan rámosolyogsz és a nyeregbõl kiállva gyorsítasz, de már látod, hogy 100 méterrel elõtted ottvan csatárláncot alkotva újabb 4 gyalogos, esetleg babakocsi is van náluk, vagy uszkár, aminek a póráza keresztülfeszül az úton, vagy 3 éves rollerozó kislány... :D Tehát ez van, én inkább csak jót szórakozom a gyalogosokon;
A gyalogosok mind alusznak. Ezért senki ne ébressze föl õket!
Egy jó megoldás: 35-el keresztül szágudsz a lakótelepen, közben végig ordítasz, ahogy a torkodon kifér, és vizipisztollyal lövöldözöd a gyalogosokat. (nem fognak jobban hülyének nézni, mintha cak bicikliznél)
;D
Á propos: ismeri vki az újpesti Nyár utcát? És az új Váci utcát? Na ott azért tényleg nem szabad bántani a gyalogosokat, meg egyébként is én nagyon udvarias szoktam lenni, aszthiszem.

Ja igen, és végül: városi kutak: ha a deáktértõl elindulsz olyan északnyugati irányba egy sétálóutcán, ott egy elegáns szálloda elõtt van egy csap. A Margit-szigeten is van sok cap. De ilyen tényleg kevés van, ezért nagyon hasznosak a bevásárlóközpontok: nem sok pénzt költöttem el még bennük, de gyönyörûszép mosdó és wc van mindegyikben. Ha például jövök haza a Pilisbõl, soha nem hagyom ki, hogy bukósisakban, szemüvegben, bringás gatyában végigsétálok a szépen kövezett folyosókon, a sok plázázó és nyárspolgár meg csak bámul, ezután bemegyek a mosdóba és megiszom 1,5 liter vizet egyszerre, a finom úriember aki kijön a vécébõl meg szintén csak bámul. :D
Egyébként szerintem az árkád a legjobb, mert ott van papírtörlõkendõ, a westendben meg régen csak langyos víz volt. Persze ennek az a hátránya, hogy valahol ott kell hagyni a bicót és be kell menni...
Ha vki tud még utcai csapot az szóljon, nekem nem jut több most eszembe

Szóval már megint többet írtam akelleténél, de ilyenkor hétvégén nincs itt senki, hétközben meg megyek nyaralni, úgyhogy lesz mit olvasnotok egész héten!! 8) 8) 8)

Csáo!



#29
Prefi

Prefi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 hozzászólás
jaja ;D ;D ;D

#30
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nem csengõ kell hanem gázkürt! ;D

#31
Prefi

Prefi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 hozzászólás
Halika!
Az mind igaz, amit eddig mondtatok, de sztem egy csengõ sokat segítene a dolgon (nem kell aggódni, nekem sincs). De az bizti h jobb lenne ha idejében tudnánk figyelmeztetni a gyalogost (ha már úgyse bírjuk elérni h ne a bringaúton menjen).
Csak ennyit akartam
Bye
Prefi

#32
tdns

tdns

    vendég

  • fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sezlonyrugo: kösz a választ! :) Ezentúl arra megyek Saintendrére
A gyalogosokról: ez mind igaz, és sajnos nem is lesz egyhamar megoldás. Ennek oka, hogy a gyalogosok tévhitben élnek a bicósokkal kapcsolatban, miszerint: bicikli=játékszer, biciklis=õrült, nem gondolkodik, és fõleg nem tudja irányítani a biciklit, hiszen a kisunokám is a múltkor amikor a kertben biciklizett fölborította a virágcserepet, és nem is tudott megállni és nekiment a parkoló autónak.
A múlthéten az uszodában az úszómesterek és a biztonsági õrök beszélgettek a biciklistákról, az egyik úszómestert idézem: "a biciklisták: sportõrült mindegyik, közveszélyesek, nem is értem, hogy lehet ezt engedni, ki kéne tiltani õket a városból, hát az úttest nem játszótér..." Miután az öltözést befejeztem, inkább nem álltam le vitatkozni velük, de jellemzõ, hogy az emberekben ez a kép él a bicósokról, tévesen. :o

#33
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Thez, az hozzátartozik hogy úgy mész mint az ökör:)

Engem tegnap "elkapott" egy taxis. Az Andrássy úton álltam a pirosnál, õ meg eleve ott várt valamire. És elkezdett beszélni hozzám, persze semmitse hallottam, mert a fülembe a Punk-o-rama zúzott. Kivettem, és meghallgattam:

Ne használjunk walkmant, mert életveszélyes, nem hallasz tõle semmit. Ne használjunk dirt bukót (bell trailrider) mert nem védi a halántékot. Hallgassunk Pannon rádiót :)

Zene nélkül nem lehet meglenni! Bukó? Jó hogy van rajtam, rengeteg ember hírbõl se ismeri. Amúgy mindig bringaúton vagy a járdán megyek. Az andrássyn inkább a járdán, mert félek hogy vmi kigyúrt mercis állat rámvágja az ajtaját.
Máj. 17-én is felmentem a járdára, valami okos kerékpáros társam a fogason szolgáló biztonsági õr stílusát megszégyenítõn: "ne biciglizzé' a járdán, jóva?"
És ami még vicces, hogy általában a Lánchídon megyek át. Ez mondjuk elég keskeny, és nem mindig férek el a sok helóturiszt mellett. Nem egyszer beszólt már magyar ember is hogy menjek a oda, més mér itt kell nekem átmennem. Én sose szólok be ha valaki a bicikliúton csámborog, pedig iszonyat idegesítõ, pláne ha van külön járda is. Volt olyan is hogy a bicóúton megyek, jön szembe 2-3 kövér nõ (Al Bundy rulez), és egymás mellett mennek, vigyorognak mintha nem is jönnék. Én meg menjek bele a susnyába..

Konklúzió: Jó hogy van kerékpár út, mert nem tévedsz el, ha kb követed. Gyakorlatilag használhatatlan.

Még valami felmerült bennem. Mivel nem vagyok CCs, és nincs camelbackom, és nemmindig akarok giáns hátizsákot cipelni üveggel, keveslem a városban fellelhetõ kutak mennyiségét (kb 0). Csak a kertvárosi részben vannak kutak?

#34
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szintugy. a kocsik mellett engedekenynek kell lenni, mert erosebbek, DE ha bedugulnak:) akkor lehet mar kuldeni EZERrel koztuk, ugysem ernek utol(tukrokre vigyazni)
de a gyalogosok.. nemertem a moralitasukat. ha setalok en esetleg(ritka, mert meg a wc-re is bicoval jarok) akkor mindig a szelen megyek. nem kozepen, cikkcakkban mint a sok nyugdijas nenike, bacsika, akik normal esetben szivrohamot kapnak egy kerekparos lattan...elozen oket, de meg a hatukon is va nszemuk, mert mindig arra vagnak be elem, amerre en is elozni akarok. ilyenkor van a villanyoszlopra valo felkenodes, vagy a hazfalra... szal a magyar moral megvan. 4 meter szeles bicouton+jardan 4 gyalogos halot alkot kezenfogva.elozni nem lehet, felre nem allnanak keresre sem, beszolunk nekik, erre meg: "DEHAT EZ JARDA IS UGY MEGYEK AHOGY AKAROK!" na erre mit mondjon az ember? anyazzon? abba mar beleuntam... a masik. ugyanez turistakkal.(csakis kulfoldiek) mennek, kozejuk hajtok, felre ugralnak, szinte meg bocsanatot is kernek, mert ok TELLEG nem vettek eszre h bicikliut is. mosolyognak, mikozben leallt a szivuk DE nem szolnak be... elismerik, h tevedtek ok is:) es ez tok jo...
es megegy. hol menjek? mert a jardarol a gyalogosok uldoznek le, az utrol a kocsik turnak le, a villamossinrol pedig altalaban a jard szed le... akkor? pedig utobbin vagyok a legkevesbbe zavaro sztem...
szal erre nem tudok gombot varrni... ja, es kulfold tele van bicikliuttal. a mi szeretett orszagunkab utoljara egy eve epult barmi is... es akkor is csak egy fel kilometeres.. ki vagyunk utalva mindenhonnan, pedig mennyivel jobb kozlekedesi eszkoz, mint a kocsi....

thez

#35
sezlonyrugo

sezlonyrugo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 302 hozzászólás
OFF mikó küldöd a képeket te kis lcssávó?? >:( ;D ON

#36
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Imádunk Robikám ez szép volt és igaz ;D ;D

#37
sezlonyrugo

sezlonyrugo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 302 hozzászólás
Hi Katapajti!

Teljes mértékig eggyetértek veled a gyalogosokat illetõen DE! Sok olyan ringaút van a fövárosban, ahol tökegyértelmûen meg van szabva, hogy hol van a gyalogos rész, és hol van a kerékpáros. Nem elég hogy táblával van jelezve, de egyes helyeken még egy teherbelökött nagy sövény, gázló, fákkal tarkított rét vagy akármi, vagy bármi, de leginkább valami elválasztja a két részt egymástól. Namost én attól kapok hülyét, amikor a gyalogos az én "sávomba" gyalogol. MIÉÉÉÉRT???? Kérdem én. Nem tûnik neki fel, hogy az õ részén aszfalt van az enyémen meg díszkõ? Vagy nem veszi észre, hogy csak õ gyalogol ott, és rajta kívül mindenki a gyalogosoknak kijelölt részen? Persze ilyenkor mondhatják, hogy gyaloglás közben néha elbambul az ember! Szerintem igenis legyenek észnél néha a gyalogosok,ugyanis tudomásúl kell venni, hogy a belvárosban tizenezerhuszonszáz közlekedõ között igenis észnél kell lenni, mert már ez is veszélyes üzemnek számít. Természetesen ahol egyben van a gyalogos rész, és a bicós, ott nem pofázok be nem hõbörgök, pedíg néha lenne miért, mert egyesek úgy közlekednek mint a holdkórosok. IGENIS figyeljenek a környezetükre az emberek. Valahol olvastam, hogy az emberi testet gyaloglásra és futásra "tervezték", tehát ennek a sebességnek megfelelõen tud reagálni a körülötte lévõ változásokra. Namármost, neki könnyebb félreugrania egy veszélyes szituból, de ehelyett csak néznek néha rám miközben megyek velük szembe, és látja, hogy sajnos nem biztos hogy ki fogom tudni kerülni, mert ilyen is elõferdül, és akkor nekem kell korrigálni számolni gyököt vonni, és megszorozni pí-vel, mindezt a másodperc tört része alatt, amikor õ neki csak annyit kellen tenni, hogy félrelép. Sajnos ilyen szitu velem akár hiszitek, akár nem, csak és kizárólag KERÉKPÁROZÁSRA KIJELÖLT HELYEN TÖRTÉNIK, és ez a sírba kerget. Vegyük tudomásul! Az autóút a kocsiké, a járda a gyalogosoké, a bringaút meg a MIÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNK. Én sem gyalogolok az M7-es közepén. Az eltunyult emberekbõl a városi élet kiírtotta azt a minimális környezetre való figyelést, egy alapfokú felkészültséget a vészhelyzetekre, ami szerintem sajnos elengedhetetlen!

Bocs a bõ léért ;)

#38
sezlonyrugo

sezlonyrugo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 302 hozzászólás
HI

Pomáz felé szerintem nagyon jó az út. a Hév háta megett kell felmenni és ott végig, ahol régen olyan pici macskaköves út volt, na most azt nemrég teljesen felujították. Baromi síma az út, a kocsik nem száguldoznak, és nekünk is van elég hely az úttesten! Úgyhogy bátran merem ajánlani azt a szakaszt, habár Szentendre felé egy kicsit emelkedik, de utánna lejt mint az állat! Aki nem kedveli a fagyökerek álltal feltúrt 11-es melletti brinyóutat, annak ajánlom azt a szakaszt, metrt eléggé korrekt!

MÁS

Saját privát véredényem szerint az összes autós a fõvárosban GYÖKÉR! Olyan helyeken is kicentiznek, ahol simán elférne. Amitõl hátast dobok, az az amikor megy mögöttem, és tökjól elférne, de mielõtt elmegy mellettem, még eggyet dudál. Ilyenkor hiába a több ezer kilóméter a lábamban , és a több évnyiúttesten valóközlekedés, úgy megijedek, és kizökkenek a ritmusból,hogy majdnem alá kanyarodok. Ilyenkor mikor megelõz egy nagy szaftos anyázással búcsuzom tõle, amit õ persze nem vesz tudomásúl!

#39
tdns

tdns

    vendég

  • fórumtag
  • 64 hozzászólás
Hahó mindenki!

Katapajti tényleg elmondta a lényeget!
Korábban én nagyon sok butaságot csináltam,
most visszagondolva, nem is tudom, hogy lehet, hogy megúsztam ép bõrrel :-[
Azóta teljesen megváltozott a szemléletmódom az autóskomákkal és a gyalogokkal kapcsolatban, de a két öcsém miatt nagyon aggódom: mindketten most kezdtek biciklizgetni és teljesen tapasztalatlanok :o és nem tudom megértetni velük, hogy milyen veszélyes amit csinálnak! :-X

Más:
Ha már szóbakerült, ki milyen úton megy Sztendrére? A 11esút szóba sem jöhet, a bicikliút pedig nem csak a tescobájkosok miatt járhatatlan. A 11es és a Duna között többször is próbáltam utat találni, mert valaki azt mondta, hogy ott van út, de mindig valami bozótban kötöttem ki, ahonnan nem vezetett semerre járható út... Pomázon keresztül viszont nagy a kerülõ, vagy megéri? ??? ???
De kell lennie valahol egy jó útnak, ezért ha valaki ismeri és elmagyarázza, annak nagyon megköszönném!!
:)

#40
mrc

mrc

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 295 hozzászólás
Asszem Katapajti eleg jol osszefoglalta, en annyit tennek meg hozza, hogy az egyik legfontosabb szabaly a kozlekedesben, hogy ne bizz senkiben. Ne vard, hogy ha zoldre valt a lampad, meg nem fog meg harom auto elhuzni keresztbe; hogy a gyalogos nem fog (neki) pirosben eled ugrani; hogy az elsobbsegedet megadjak, es meg sorolhatnam... (Sajnos reszben igaz ez a bringasokra is) En ezt az elvet kovetve problemamentesen kozlekedek a varosban (eleg sokat).

sezlony: azon a szakaszon en is tekertem mar az uton, de az ejszaka volt. Akkor ugyanis a bicikliut _sokkal_ veszelyesebb, mert a szembejovo autok lampaja pont szemmagassagban vakit, igy sem az utat nem latod, sem a _kivilagitatlanul_ szembejovo bringasokat.