Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Van egy pánt, amit be kell akasztani (gumírozott véggel ugyan), egészen biztos, hogy nyomot hagy a fényezésen, de még lehet a szigetelő gumikat is nyomja, ha arra csukódik rá.

Barbár g3c1 vagyok, az enyémen nincs gumírozás, csak fém kampók :D
Eddig ugyan csak kétszer használtam üzemszerűen, de eddig nem hagyott nyomot.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A tetős megoldást ismerem, természetesen.  Alapvetően azért gondoltam erre a megoldásra mert így kényelmesebben fel lehet rakni a bringákat és kedvezőbb hatással van a fogyasztásra és az autó mozgására is.
Azt nem tudom, hogy hagy-e nyomot a fényezésen és ha igen akkor mekkorát, de mint rendszer nekem szimpatikus.  Itt mondom, az alapvető probléma azzal lesz, hogy a THULE-nak még nincs meg a modellje a szükséges típushoz és az ára is elég húzós, ennyit azért nem biztos, hogy adnék érte.  Néztem a hagyományos tetőre szerelhető variációt is, szintén THULE-ból, az valamivel olcsóbban jön ki, de sajnos az sem sokkal.  Most azon gondolkozom, hogy egy másik gyártó hasonló rendszerét venném meg, de első körön még mindig a csomagtartóra tenném föl...
Szóval ha van valamilyen ötlet akkor azt szívesen várom.   :-)

Sajnos a hátsó megoldásra nem tudok ötletet adni, de a tetős megoldásnál én nem vettem észre túlságosan kedvezőtlen hatást a fogyasztásra pedig nem egyszer tettem meg a bringával (volt amikor kettővel is) 300-300km-t Sopron és Pécs között oda-vissza. 120-ig mertem nyomni. Inkább én nem merek élesen kanyarodni, mert a bringát féltem, de egyébként egyáltalán nem vészes a mozgásra gyakorolt hatása. Bár gondolom nagyban függ autótípustól is. Nekem ezzel inkább az a bajom, hogy egy kicsit tud a bringa billegni oldalra és nyekereg a tartóban, bár ez a tartótól is függ (nem a legdrágább Thulem van), illetve a vastagabb vázas bringán ez nem jött elő. Leesni 100%, hogy nem tud.

Mindenhol nagyon meg fog látszani, ahol a tartó közvetlenül a fényezéssel érintkezik. A bringatartó nem áll rajta mint a cövek, az apró rezgések, mozgások miatt a tartó gumija is dörzsöli és a közötte levő por (még akkor is ha látszólag tiszta) teszi a dolgát. Nekem a tetős megoldásban az tetszik, hogy a talpak nem a fényezett részre vannak rögzítve, az a porvédő gumi nem is tart semmit csak hozzáér a fényezéshez, mégis ott maradt a nyoma...

A kényelemes felrakás-levétel nekem annyira nem szempont, közel 2m vagyok és egyébként is kell ennyi torna. :)

A Thule talpakat és tetőléceket nagyjából 30-ból megúsztam és minden vadonat új volt. Nézz körül vatera és hasonló helyeken.

freddyke módosította - 2014. április 13. - 01:21

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Sedanra biztosan van ilyen megoldás? Eredetileg én is ilyet szerettem volna, de amikor megláttam hogy működik, azt mondtam nem. Van egy pánt, amit be kell akasztani (gumírozott véggel ugyan), egészen biztos, hogy nyomot hagy a fényezésen, de még lehet a szigetelő gumikat is nyomja, ha arra csukódik rá. Persze ha nem félted, akkor nem gond. Én a tetőre vettem Thule talpakat + tetőlécet és arra Thule szállítót. Teljesen elégedett vagyok vele. A talp porszigetelő gumija így is nyomot hagy sajnos, de közel sem akkorát mint amit a hátsó csinálna. 80-90-ből ez a megoldás is kijön két bringa szállítóval is. De ha nem számít, hogy zárható-e, akkor tetőlécet + talpat lehet venni sokkal olcsóbban is.

A tetős megoldást ismerem, természetesen.  Alapvetően azért gondoltam erre a megoldásra mert így kényelmesebben fel lehet rakni a bringákat és kedvezőbb hatással van a fogyasztásra és az autó mozgására is.
Azt nem tudom, hogy hagy-e nyomot a fényezésen és ha igen akkor mekkorát, de mint rendszer nekem szimpatikus.  Itt mondom, az alapvető probléma azzal lesz, hogy a THULE-nak még nincs meg a modellje a szükséges típushoz és az ára is elég húzós, ennyit azért nem biztos, hogy adnék érte.  Néztem a hagyományos tetőre szerelhető variációt is, szintén THULE-ból, az valamivel olcsóbban jön ki, de sajnos az sem sokkal.  Most azon gondolkozom, hogy egy másik gyártó hasonló rendszerét venném meg, de első körön még mindig a csomagtartóra tenném föl...
Szóval ha van valamilyen ötlet akkor azt szívesen várom.   :-)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valami jó megoldást arra, hogy hátul, a csomagtartón tudjam szállítani a bringát?

Egy sedan-ról van szó és nincs vonóhorog rajta.  A kérdésem valójában két dologra irányulna, az egyik, hogy azok a rendszerek, amiket néztem nem voltak túl szimpatikusak mivel a bringákat nem lehetett teljesen rögzíteni és menet közben ki tudnak lengeni, verődnek egymáshoz, a kocsihoz, stb.

A másik pedig, hogy én THULE-t néztem, de azzal két gond van, erre a típusra még nincs nekik, a másik pedig, hogy olyan 80-90000-től indulnak, ez elég húzós.  

Szóval a kérdés az, hogy tudtok-e esetleg egy olyan tartót/boltot ajánlani, ami jó lehet?

Sedanra biztosan van ilyen megoldás? Eredetileg én is ilyet szerettem volna, de amikor megláttam hogy működik, azt mondtam nem. Van egy pánt, amit be kell akasztani (gumírozott véggel ugyan), egészen biztos, hogy nyomot hagy a fényezésen, de még lehet a szigetelő gumikat is nyomja, ha arra csukódik rá. Persze ha nem félted, akkor nem gond. Én a tetőre vettem Thule talpakat + tetőlécet és arra Thule szállítót. Teljesen elégedett vagyok vele. A talp porszigetelő gumija így is nyomot hagy sajnos, de közel sem akkorát mint amit a hátsó csinálna. 80-90-ből ez a megoldás is kijön két bringa szállítóval is. De ha nem számít, hogy zárható-e, akkor tetőlécet + talpat lehet venni sokkal olcsóbban is.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valami jó megoldást arra, hogy hátul, a csomagtartón tudjam szállítani a bringát?

Egy sedan-ról van szó és nincs vonóhorog rajta.  A kérdésem valójában két dologra irányulna, az egyik, hogy azok a rendszerek, amiket néztem nem voltak túl szimpatikusak mivel a bringákat nem lehetett teljesen rögzíteni és menet közben ki tudnak lengeni, verődnek egymáshoz, a kocsihoz, stb.

A másik pedig, hogy én THULE-t néztem, de azzal két gond van, erre a típusra még nincs nekik, a másik pedig, hogy olyan 80-90000-től indulnak, ez elég húzós.  

Szóval a kérdés az, hogy tudtok-e esetleg egy olyan tartót/boltot ajánlani, ami jó lehet?

Tibimex

Tibimex

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Igen a kerék rögzítőt lehet csúsztatni.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Az az optimális ha a tartó csöve derékszögben áll a bringa alsó csövével. Nekem az első lánctányér fölé esik a pofa a kulacstartó alá ugyanennél a típusú kerékpártartónál.Távolságot nem lehet állítani csak a tartó csövének a szögét,de úgy nem lesz tökéletes a váz és a pofa találkozása ha a tartó csöve nem derékszög az alsó vázcsővel.

Értem, köszi!

Gondolom a kerék rögzítők csúsztathatóságával lehet játszani a váz méretek közötti eltérésnél...

Tibimex

Tibimex

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Thule ProRide 591-es szállítónál az alsó csőre ráfogó pofánál lehet állítani a távolságot, hogy ne a kulacstartóhoz essen?

Az az optimális ha a tartó csöve derékszögben áll a bringa alsó csövével. Nekem az első lánctányér fölé esik a pofa a kulacstartó alá ugyanennél a típusú kerékpártartónál.Távolságot nem lehet állítani csak a tartó csövének a szögét,de úgy nem lesz tökéletes a váz és a pofa találkozása ha a tartó csöve nem derékszög az alsó vázcsővel.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Thule ProRide 591-es szállítónál az alsó csőre ráfogó pofánál lehet állítani a távolságot, hogy ne a kulacstartóhoz essen?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Nincsen semmi,csak fém-nálam.Viszont én a függöleges irányban szoktam vele játszani,hogy vizszintesen álljon és ilyenkor minden irányban stabil.(Euroway G2)

Köszi! Ezek szerint lehet, hogy csak pontosabban kell belőni és utána stabil lesz. Majd legközelebb újra próbálom, csak most nem volt sok idő rá, mert vinni kellett az autót vizsgáztatni, úgyhogy egy gyors próba ezt az eredményt hozta. De akkor még játszunk majd vele. :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Vonóhorogra tehető Thule - bár lehet más is jó ebből a szempontból - kerékpárszállítója van valakinek? Az érdekelne, hogy ami ráül a vonófejre, ott van benne valamiféle gumi tömítés, vagy bármi ehhez hasonló? 

Vettem most egy használt Thule 902-est, de ha ráteszem a horogra, akkor van némi mozgása jobbra - balra, ez pedig nem hiszem, hogy így lenne a normális. Gyanús, hogy valaminek lennie kellene, hiszen a fém - fémmel való csatlakozás, csak sima szorítós megoldással ennél sokkal jobb helyzetet nem teremthet.

Persze az is lehet, hogy van valami trükkje a dolognak. Szóval ennek kapcsán, ha lenne tapasztalat és megírnátok, az jó lenne. :)

Nincsen semmi,csak fém-nálam.Viszont én a függöleges irányban szoktam vele játszani,hogy vizszintesen álljon és ilyenkor minden irányban stabil.(Euroway G2)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Vonóhorogra tehető Thule - bár lehet más is jó ebből a szempontból - kerékpárszállítója van valakinek? Az érdekelne, hogy ami ráül a vonófejre, ott van benne valamiféle gumi tömítés, vagy bármi ehhez hasonló? 

Vettem most egy használt Thule 902-est, de ha ráteszem a horogra, akkor van némi mozgása jobbra - balra, ez pedig nem hiszem, hogy így lenne a normális. Gyanús, hogy valaminek lennie kellene, hiszen a fém - fémmel való csatlakozás, csak sima szorítós megoldással ennél sokkal jobb helyzetet nem teremthet.

Persze az is lehet, hogy van valami trükkje a dolognak. Szóval ennek kapcsán, ha lenne tapasztalat és megírnátok, az jó lenne. :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Kérdezek jobbat! :D

Motoron kerékpárszállítás? :D Itthon ez mennyire lenne vajon szabályos? :)

2x2-bicycle-rack-for-motorcycles_1.jpg

forest módosította - 2013. december 09. - 16:12

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ebben teljesen igazad van, csak megerősíteni tudlak. A vagyonokért vásárolt Thule kereszttartó gumitalpa is amortizálja a kocsi festését. Pont ma vettem észre. :(  

Én jó áron megkaptam a thule kereszttartókat, de a gumija nyoma véglegesen megmarad a fényezésen. Pedig az csak porvédő gumi, nem mozog, nem tart semmit és nem nyomódik neki szorosan. Hozzáteszem, évente párszor használom.

freddyke módosította - 2013. november 18. - 01:12

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

A tapadókorongnak meg fog maradni a nyoma. Még ha minden teljesen tiszta, akkor is marad közötte por ami kidörzsöli.

Ebben teljesen igazad van, csak megerősíteni tudlak. A vagyonokért vásárolt Thule kereszttartó gumitalpa is amortizálja a kocsi festését. Pont ma vettem észre. :(  

Pedig ha jövőre BRM-ezni akarunk, akkor meg kell oldanom addig a bicikli szállítást. :)

Darabokban??? ;)

Ridley Noah Fast 

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A tapadókorongnak meg fog maradni a nyoma. Még ha minden teljesen tiszta, akkor is marad közötte por ami kidörzsöli.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Nem merném a gépem feltenni rá. Mondjuk a 7kg-os outi még csak-csak, de a 17kg-os reku?

Igen, nekem is vannak azért fenntartásaim a dologgal, de sajna nincs más megoldás az én autómon. Ill. persze vehetnék tetőcsomagtartót, de baromi drága a civic-re, vonóhorog meg nincs. :(

Pedig ha jövőre BRM-ezni akarunk, akkor meg kell oldanom addig a bicikli szállítást. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Nem tűnik ez olyan rossznak. :) Nekem pl. pont jó lenne tetőcsomagtartó hiányában.

Nem merném a gépem feltenni rá. Mondjuk a 7kg-os outi még csak-csak, de a 17kg-os reku?

• zeezoltano kedveli ezt

Ridley Noah Fast 

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Nem tűnik ez olyan rossznak. :) Nekem pl. pont jó lenne tetőcsomagtartó hiányában.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

https://www.youtube....h?v=fBK8pUPWu2A

:D

You can never have "enough" bikes.