Azzal a zöld végû olcsóbb tartóval...
De én már 6 éve egy ilyen zöld végût használtam minden gond nélkül, ekkor ez el kezdett rohadni, és folyt a rozsdás lé a verdára... Mondom ez így nem lesz jó, vettem egy másik ugyanolyan csomagolású, ugyanolyan tartót. Ezt egyszer használtam, utána az ominózus eset napján másodszorra, de az elsõ használatnál biztos úgy megszorítottam a csavarját, hogy a "pofája" kinyílt (a másikat is ugyanígy használtam 6 évig, és nem nyílt ki....) tehát kinyílt, és a 2/A úton elszállt a bringa ballra.. Megállt a másik oldalon, a padkán, még szerencse, hogy nem jöbb szembe senki. És NEM lett semmi baja!!!
Sztem azért, mert az ülésre és a két szarvra érkezhetett, így az ülés olyan volt, minha megégett volna + letörött a pálcáiról, a szarvak teteje egy kicsit megkopott, de ma is ezeket használom, a nyerget meg vissza cseréltettem gariba...
Viszont a verda...
Amikor ledõlt az ereszcsatornát benyomta az SPD, és a bal hátsó ajtót meghúzta & benyomta kissé a szarv, ahogy lebillent, ez még javításra vár...
Tehát tanulság:
A régi zöld végû az király, az ujjat ne vegyétek meg, az sz@rabb anyagból van. Vagy mivel az alja szokott rohadni, javaslat: Új megvesz, és az alját kicserélem a rohadóssal, de ami fogja a bringát az marad. (az nem is szokott rohadni)
Azóta vettem egy Thule "rák szerû ollós megfogós" tartót, de egyszerübb, ha bevágom a csomagtartóba (>500 L

), csak akkor használom az ujjat, ha tele van a kocsi.
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia