Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

én benn szállítom ,egy Peugeot Partner gyomrában,gyorsan meg tud enni pár százezer forintot bringában :)

nekem 3 fér bele, de akkor má csak 1 utas....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
én benn szállítom ,egy Peugeot Partner gyomrában,gyorsan meg tud enni pár százezer forintot bringában :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Thule Freeride 575. Tetõcsomagtartóra kell szerelni, nem olcsó, drága, de mint az atom, olyan biztos. Szlovákia pl., szerpentin, autóút, miegymás, ugyanúgy vezetek, mintha semmi nem lenne a tetõn és meg se kottyan neki. Autópályán simán 130-140 között, de bírja a 160-at is.

A fogyasztás se nem sokkkal több, mint tartó nélkül.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én is odavertem hazafelé saláékat, a vonóhorgos megoldásuk miatt keményen max 90el mehettek.
én meg sajna a kocsi miatt egy tescos szarral, ugyanannyi bicóval mentem 130at... pedig 20 évvel öregebb autó, meg fullra telepakolva + 1 emberrel.

nem mindig a név számít, inkább a szállító.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

A német tesztben amiben próbálgatták a bringatartókat, pont egy ilyen vonóhorgos példánnyal b...szták péppé a kombi E hátulját. Úgyhogy csak óvatosan a high speed szlalomozással. :-\

most mondjam azt hogy megmondtam ;) ...

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Visszavonva minden, a HangOn egy szar. Mozog az, akárhogy húzod meg a csavart s a hajtómû még a rendszámot is tarkarja. Bö emiatt nem tudtam menni öcsi maratonra, utolsó pillanatban derült ki, hogy mégsem múködik a rendszer, hiába bizonygatta a boltos pasas, szídtam is rendesen utólag.
De már kicseréltetve tetõs megoldásra: ProRide

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Üdv!
végül a HangOn-t választottam a Thuletól. Peruzzokat megnéztem, de nem volt túl bizalomgerjesztú a minõsége, + úgy tûnt ugyanazt több márkanév alatt is futtatják biztosamibiztos alapon Venezia, stb. márkák, de ua. a kinézet.

HangOn: jól néz ki, csak ránézésre hiányoznak a hevederek, amik ugye odafognák még valahova, pl. csomitartófedél, mert hát ugye a vonóhorgon kívül is kéne még egy-két pont. Na megvétel mégis és kipróbál. Csavarok meghúzva, vonóhorogra rá, csat be, megrángat: lazán hozzácsapódik a spoilerhez/szedan csomitartófedélhez. Na, boltba el, panaszkodás. Ott, hogy nem húztam meg eléggé a beállító csavarokat. Eladó beállítja olyan szorosra, hogy csak komoly berugózás és izommunka árán lehet csak a csatot lenyomni a vonóhorgon. Így már fasza, meg se moccan. Gondolom magamba, olyan oroszos. De lényeg, úgy néz ki mûködik, és 23-ért 3 bicó + relatíve kis fogyasztás.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nah...
kerékpárszállító....

http://www.carstylin....jpg?1118340308

õ az...
3 bicikli, egy nagy össztelós, egy merev polarx, meg egy össztalós jamis maratongép....
280 km kb, odavissza 600....
olyan szinten patentúl bírta, hogy ihaj.
átlagsebesség egy 100as lehetett, de autópályán hazafelé kb 120-140es átlagot mentünk.

sajna a kocsi miatt nem ment több, de hibátlan cucc....
(azért írom, mert ilyen hosszútávon ennyi bicóval nem volt még tesztelve)

tehát: ez az az olasz tartó, hibátlan, csak ajánlani tudom.
olcsó, erõs, kompakt kis cucc.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Mi pár éve voltunk 4-en egy Skoda 120L-el egy hosszabb kirucccanáson :)
2 keró a tetõn 1 keró az elsõ csomitartóba, az én keróm meg hátul a motorháztetõ csomagtartójára kötözve. Nem volt gond, kényelmesen elfértünk, csak én rángattam mindig hátrafele a fejem hogy nem e esett le a gép :)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Hello!
Szerintetek egy umf dh-t fel lehet rakni egy ClipOn-ra?
És ha mellé jönne még, egy polaris(13.3kg)?

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
És a Peruzzo kerékpárszállítókról mi a véleményetek?
Állítólag a vonóhorgos 9-10 eFt körül van, a csomagtartóajtóra rakható (Milano) - ez utóbbi jó szedanra is! - meg 17 körül. Valaki használt már ilyet?

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Ha még nem döntötted el hogy hátulra akarod tenni, ajánlom a freeway 575-öt.

Jabaz, szerintem te a freeride 575-re gondoltál, mindegy.
Amúgy vonóhorgosnál is simán nyitható a tetõcsomagtartó, mivel hozzá sem ér az autóhoz az egész cumó, vizsont stabil-e?

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
(Mellékes, de ezt szerintem már nem gyártják, most Freway 986 van)
Az a gondom a hátsóajtóra rakhatókkal, h nekem szedanom van (amúgy A vectra) ráadásul spoiler is van rajta. A Thule katalógusban úgy láttam, h minden ilyen nem vonóhorgos hátsó bringatartót ferdehátú vagy kombi autóval mutattak be. Szal szerintem ezek arra vannak kitalálva, s sedanra inkább a vonóhorgos játszik. (Vagy rakott már valaki sedanra (s milyenre?) ClipOn-t, vagy Freeway-t?)

Szal mi legyen? árban amúgy úgy tûnik mindegy:
tetõcsomi utángyártott jó minõségû (Gombos tetõcsomagszerviz): 12 e+Freeride 575: 12e=24e
A HangOn is kb. szintén ennyi.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ha még nem döntötted el hogy hátulra akarod tenni, ajánlom a freeway 575-öt. Nekem nagyon bevált. Hátránya a több fogyasztás. Elõnye hogy gyorsan felrrakhatók a bicajok, kb 15mp(nem kell tekergetni a váznál mint a teszkósat). Csomagtartó bármikor nyitható.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Üdv!
Szeretnék kerékpártartót venni. A kérdésem az elnne milyen elõnyökkel illetve hátrányokkal rendelkezik a Thule HangON 970-3,

http://www.thuleweba...IEW=list&type=9

ha valakinek van tapasztalata, vagy megsejtése. Az elõny mondjuk elég világos: kisebb fogyasztás az autónál, egyszerûbb kezelhetõség (könnyebb rárakni a bicót, mint feltornázni a tetõre, ha épp nem kell, az egészet seperc alatt össze lehet csukni s be a csomitartóba) DE
a hátrányok érdekelnének, fõleg:
1, elég stabilan rögzíti a kerékpárt, mert ahogy láttam, csak egy gumipánt tartja
2, maga a vonóhorgos rögzítési mód nem mozdulhat el oldal irányba
3, hátsólámpát nem takarja a gép?
4, a felsõcsõvet kell rögzíteni két ponton (ráakasztjuk), ahogy mozog menet közben a bicó, a bowdeneket nem bahja el (mondjuka bowden a felsõcsõ tetején van)?

Köszi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nem, csak golyóstollal ... :rolleyes:

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Köszi az infót! Azért lopás ellen se rossz gondolom. Csak nem járkál minden tolvaj thule kulccsal a zsebében.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

No megvan a tartó. Egyenlõre csak 1, de hétfõn hozzák a másikat is. Tutijó, sokkal jobb mint a teszkós. Szorosabban tartja a bicajt és a fel/leszerelés kb 10mp. Valaki tudja-e mit jelent az egykulcsos rendszer? Azt tudom hogy a különbözõ cuccokat ugyanazzal a kulccsal lehet nyitni, de ezt hogy lehet megoldani (hogy a két tartót egy kulccsal tudjam nyitni)?

Én 3 Freride 575-öt használok és bármelyik kulccsal bármelyik tartót nyithatom, zárhatom. Sõt az én kulcsaim bármelyikével a te tartódat is ki tudom nyitni. Ezt jelenti az egykulcsos rendszer. És ez nem lopás elleni védelem, hanem a váztartót védi, hogy véletlenül se nyíljon ki. Amúgy se nyílna ki, de ezért is Thule.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Lehet, végülis nem életbevágó, csak kiváncsi voltam.

Picasa _Alex_

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hmm
nem lehet, hogy azt speciálisan szettbe kell megrendelni?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda