Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Azt még lefelé kerekítik, szal ingyen ;) :D

ja, tényleg:whacky:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

a szar 2 Ft-ért is szar marad

Azt még lefelé kerekítik, szal ingyen ;) :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
a szar 2 Ft-ért is szar marad

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A Sigmám is EKG pontosságú, mégsem rögzít semmiféle görbét. Nem ártana befejezni a felesleges és értelmetlen okoskodást...
Még különbözõ márkákat sem kell összehasonlítani (Polar - Lidl-ben kapható fos), márkán belül is van eltérés pontosságban, a PC-15öm pl. lényegesen jobban követi a pulzus változásait, mint a régi PC-7esem. Nekem számít a különbség, oúton nem zavaró, de terepen a változatos terhelés miatt sokkal "változatosabb" a pulzus.
Ha valakinek elég, hogy 5ütés/perc-re pontosan tudja, hogy mi merre hány méter, az vegyen olcsón szutykot.

(Sebességmérõbõl 1000Ft-os szart használok, ott nem zavar, hogy lassan reagál az óra a változásokra, a "reakcióideje" pedig nem befolyásolja a távolságmérést.)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Balu: lehetnél következetes az aláírásodhoz...
...
fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés, innováció...vagy nem ez az aláírásod lényege? ahhoz tartsd magad, légyszi, és gondolkozz, hogy mindez pénzbe kerül.

Ott én nem az árat és a márkanevet említem, hanem a technikát,
az pedig ott dolgozik abban is amiért kevesebbet kérnek el.

A diagram és egyéb extrák már más kategóriába tartoznak.
Annak nyilván más az ára, azért mert többet tud.
Persze ha azt adnák olcsóbban akkor olyant vennénk jónéhányan,
legalábbis aki munkabérbõl él.

A fejlesztés arról szól, hogy ebben is megtalálható a huszonvalahány funkció (akár 4ezerért) és mûködik is!

"egy csomó terméknél csak a nevet fizeted meg" - érdekes, ezt csak olyanoktól hallani, akik irigykednek a másikra, mert õ megengedheti, hogy olyat vegyen. ergo ezzel az irigykidéssel elismerik, hogy õk is olyat vennének, ha lenne mibõl...

Ja, biztos aranyból lenne a wc csészém, már brahiból is, hogy elmondhassam én még azt is le.....m :D

Balu!
..A polár tud lényegében EKG pontosságot...

Az már más kategória amelyik kardio-görbét tud rögzíteni.
A legtöbb csak a szív izomsejt tömegének depolarizációs potenciál csúcsát figyeli és számlálja.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

jó hülye is vagy, én megvettem 64ért :D:p

Használtan, ja ;)

Elhiheted, én sem 80ért vettem, csak gondoltam a nép által elérhetõ árat dobom be ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Polar EKG ppontosságú - +/-10 ütés élsportolóknál bizony sokat számíthat, fõleg hosszútávú versenyen- nehezebb kezelni, több funkció, számítógépes adatfldolgozás, nagyobb memória, ...cserébe drágább.

gondolom 1-et akartál írni. a 10 az elég nagy szórás lenne...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kipage: érdekes, nekem haver 750i polarjan, amikor elõször fogtam, 3 perc volt, mire megtaláltam ,hogy kell váltani a különbözõ sorban kijelzett adatok közöt. szóval nem olyan nehéz kezelni, ha az ember egyszer ráérez...

Henger: és ezzel le is írtad mondtad a lényeget..egy suzukit nem érdemes egy lapon említeni egy bmw-vel, ahogy ezt a Lidl-st sem érdemes a Polarral. a

Lidl-s olcsóbb, egyszerûbb kezelni, nagyjából jó értékeket mutathat, olyanoknak, akik csak kb szeretnék tudni, mit mennek, azoknak tökéletes. Polar EKG ppontosságú - +/-10 ütés élsportolóknál bizony sokat számíthat, fõleg hosszútávú versenyen- nehezebb kezelni, több funkció, számítógépes adatfldolgozás, nagyobb memória, ...cserébe drágább.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Más: most nézegettem a neten ezeket az Ergomo névre keresztelt hajtókarba épített izéket. Ezek tulajdonképpen mik is? Akinek van ilyenje írjon már róla, mert érdekel a dolog.

egy monoblokk az egész, jön belõle a kanóc a kormányon levõ bazi nagy kijelzõhöz, amin vagy 7 adat megjeleníthetõ egyszerre, valamint hátsó keréken méri a sebességet.
kérheted isis-es, vagy octalinkes monoblokkal is asszem
hazai forgalmazója a cyclingsportcenter.hu

mire vagy kíváncsi konkrétan, hátha tudok segíteni?!

amúgy most jön ki valami új, nem ugrik be a neve. Linux op rendszer fut rajta, nagyjából ilyen árban, mint az ergomo, csak a hajtókarba van integrálva a wattmérõ

Most ütöm a fejem a falba' hogy miért dobtam ki 80ezret a 725Xre...

jó hülye is vagy, én megvettem 64ért :D:p

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Balu!

Szerintem a legnagyobb különbség a pontosságban van! A polár tud lényegében EKG pontosságot...Volt pár éve teszt Bikemagban....simán voltak gagyi óráknál 5-10 ütéses eltérések is.Komoly edzésre alkalmatlan.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

a suzuki motor is ugyanúgy mûködik, mint egy bmw...de egy bmw motor mégis jobban húz, tovább bírja, környezetbarátabb.

OFF
Jobban húz, persze, több- jóval több köbcentibõl. 1,3-as BMW nem lenne fickós, elhiheted. A másik kettõben sincs szerintem igazad.

ON

A Polar M62-esem használtan vettem, bõ 3,5 éve. Eddig egyszer az órában, és most másodszor a jeladóban merült le az elem. Semmi de semmi problémám vele. Csak akkor makacskodik, mikor már merül az elem, de ez nem az óra hibája, hanem a használattól.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Más: most nézegettem a neten ezeket az Ergomo névre keresztelt hajtókarba épített izéket. Ezek tulajdonképpen mik is? Akinek van ilyenje írjon már róla, mert érdekel a dolog.

Wattmérõ :) A jobbfélébõl. Na abban például a Polar elég szar :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Hörcsög húzzál elõtte bukót :D :D abban részben igaza van Balu-nak, hogy a márkánál a nevet IS fizetni kell. Dave-nek is igaza van abban, hogy rengeteg fejlesztés van a nagy márkák mögött, azért annyi amennyi. Lásd Lightweight kerekek és még lehetne sorolni.

Egy ismerõsöm mesélte: tekerés közben odaszól a havernak (bringáján Polar), te mennyit jöttünk szintben? Majd 10perc nyomogatás után jött a válasz: passz.

Ezen nagyon jót derültem.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A végén ki fog derülni hogy jobb a lidlis mint a polar.

Most ütöm a fejem a falba' hogy miért dobtam ki 80ezret a 725Xre...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Balu: lehetnél következetes az aláírásodhoz...

a Lidl meg a Decathlon óra is mér. de valószínûleg az elektronika, a SW, a jeladó a polarban sokkal fejlettebb, mert õk bizony fejlesztenek, és ez kerül pénzbe. meg az olyan kis apróságok, mint pl a jobb óráknál a számítógépes adatátvitel, ami a polaros szoftverrel tud diagramot csinálni, ilyesmi. szóval a polar mögött szakértelem van, és õk pulzusmérõket gyártanak, amiket esetleg kiegészítenek hasznos bringás vagy futó, stb funkciókkal. a többi cég meg bringásórát gyárt, amibe rak pulzusmérõt.

a teszkós csavarkulcs is ellátja funkcióját- az autószerelõk mégis Beta-t használnak. a titok nem abban van, hogy a funkcióját ellátja e, hanem a belsõségekben. a suzuki motor is ugyanúgy mûködik, mint egy bmw...de egy bmw motor mégis jobban húz, tovább bírja, környezetbarátabb. a suzuki kopogós mûanyag tömegautó, a bmw meg nem pont.

fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés, innováció...vagy nem ez az aláírásod lényege? ahhoz tartsd magad, légyszi, és gondolkozz, hogy mindez pénzbe kerül.

"egy csomó terméknél csak a nevet fizeted meg" - érdekes, ezt csak olyanoktól hallani, akik irigykednek a másikra, mert õ megengedheti, hogy olyat vegyen. ergo ezzel az irigykidéssel elismerik, hogy õk is olyat vennének, ha lenne mibõl...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nekem Sigma van, csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Bár ez az elsõ pluzusmérõm , így nincs is összehasonlítási alapom. Azért döntöttem emellett, mert nem tudtam kifizetni olyan sok pénzt a Polar-ért, meg a Polar funkcióit az én tudásszintemhez soknak érzem. Majd ha a 134.-ik Ironmanemra fogok készülni, biztos lesz Polarom :)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
725öset vertem már be úgy, hogy összetört az LCD, mert akkora szél volt, hogy hülyeségeket mért. Ha 3%os az a célzóna, ahol menni kell, bosszantó dolog tud lenni, ha azt mutatja hogy 220 a pulzusod. Bár hozzáteszem, egy hét alatt megcsinálták, munkadíjjal, elemcserével nem volt 9ezer forint :)

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Mi a tavalyi eresztésbõl vettünk három Tronic "márkájú" pulzusmérõs órát 2 ismerõsömmel (ami valószínûleg ugyan ez, más burkolatban, kispórolt EL világítással).

A sajátom az elsõ pár hét használatot leszámítva csak minden második bekapcsolásra volt hajlandó sebességet mérni (bár pulzust mindig jól vitte). Néha a harmadikra. Elemcsere megvolt, a reed-relé is kattogott, nem a mágnes beállítással volt gond. Néha öv nélkül is mért egy-egy fantom pulzust.

Most ha belerakom az elemet, elkezd pörögni a stilizált kerék, és kiírja szépen, hogy ERR. Használhatatlan. Szétszedni nem lehet, ragasztva van...

Széttörtem. Szigetelt alufóliával leárnyékoltam a belsõ antennákat a paneltõl, a zavar eltûnt, de a kerék adójára pulzust is mér, öv nélkül, folyamatosan. Hasz-nál-ha-tat-lan.

Amíg mûködött, kb. minden 25. autó, ami elment mellettem ERR-be kergette. PC közelében ERR, mobiltelefon mellett ERR, felsõvezeték alatt ERR, vonaton ERR. Ez utóbbi különösen jó, mivel néha bicaj-vonat-bicaj sorrendben közlekedtem, így a vonaton végig szenvedett, mert ugye akkor kapcsolna ki, ha nem kapna jelet, de ERR... :confused:

A háromból jelenleg egy mûködik még, úgy-ahogy. Mellesleg a gyártója Atech ezeknek a vackoknak, az elem árulkodik errõl... >Itt pl. kifejezetten drágán mérik.<
http://www.atech.hk/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nekem volt Polar is, meg gagyi kínai is
mindkettõ képes volt megbolondulni, de a Polart nem zavarta meg vezeték, mobiltelefon, ami hatalmas fegyvertény mellette

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
volt neked Polar már?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/