Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Posted 2008. April 20. - 19:19
Posted 2008. April 20. - 12:13
Itt<< megtalálható a leírásból kimásolt részlet.
Még nem kerestem meg, de valahol abban a menüsorban lehet beállítani
ahol a testsúlyt is ha minden igaz.
Félreértés ne essék, azt én nem mondtam, hogy ne lenne jó a polar vagy hasonló márka.felesleges bebizonyítani sok, tudományosnak tûnõ dumával, hogy a Lidl-ös is ugyanúgy EKG-pontosságot ad. le van írva a kis tájékoztatójába, hogy EKG pontos? garanciát vállal rá a gyártó?
Az enyémhez csak egy "száraz" használati leírást kaptam, mindenféle marketing szöveg nélkül.
Olyasmit nem hangsúlyoznak ki benne ami természetes.
Kihozta, csak magasabb áron!...ha ennél olcsóbban ki lehetne hozni EKG-pontosságút, akkor szerintem a Polar már kihozta volna.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. April 19. - 14:08
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. April 19. - 13:32
Henger jól leírta a lényeget: akinek nem kell EKG-pontos, annak nem kell pulzusmérõ - saccra te is meg tudod mondani, hogy pörögsz, ha figyeled a légzésed szaporiságát, illetve milyenségét. az pedig teljesen módszerfüggetlen, hogy +/- 5 ütést mér - ami nem pontos, az nem pontos. ki venne olyan karórát, ami hol siet, hol késik?
lassan befejezhetnétek..:hair:
Posted 2008. April 18. - 23:38
Maximálisan egyetértek! Apró újabb ötletek mindíg vannak de ha egyszerre "kiteszik" a készletet, akkor..Ezzel csak azt akarom mondani, hogy olcsó húsnak általában híg a leve és én sem vagyok gagyi párti, de azért bizonyos keretek között lehet venni olcsón jót és drágán szart. Ezek nagyon "egyszerû" és olcsó technológiák, kb. 10 éve minden kifejlesztettek valszeg, és ha nem hiszitek nézzétek meg mibe kerül egy mobil telefon.
nem lesz mivel késõbb kijönni, hogy tömegesen érdemes legyen cserélni a régit. Ez már régi kereskedelmi fogás.
Posted 2008. April 18. - 23:34
Én 2 atech órát használtam/ok (említettétek, hogy a lidliset az gyártja) és most vettem egy harmadikat is. Az elsõ 2 kicsit csúnya, 1600 ft, sok mindent tud, memóriás stb, zuhogóesõben sem ázott be soha, átment az egyiken a kocsi, semmi baja nem lettm, csak megkarcolódott.
Az új 3200 ft, viszont nagyon szépen kivitelezett, 9 mm vastag, sokkal szebb mint a cateye vagy sigma 3 szor drágább modeljei.
Ha jól tudom az Atech órák kellys és még sok más márkanév alatt is futnak.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy olcsó húsnak általában híg a leve és én sem vagyok gagyi párti, de azért bizonyos keretek között lehet venni olcsón jót és drágán szart. Ezek nagyon "egyszerû" és olcsó technológiák, kb. 10 éve minden kifejlesztettek valszeg, és ha nem hiszitek nézzétek meg mibe kerül egy mobil telefon.
Mégegyszer bocs az offért
Posted 2008. April 18. - 23:31
Az viszont nem feltétlen csak arról szól amirõl eddig itt beszéltünk.
A következõ címen érdemes körülézni:
http://www.zerge.info/polar_CS600.php
Az oldal felétõl lefelé jönnek figyelemre érdemes dolgok.
Posted 2008. April 18. - 23:03
Kössz a részletes választ.Ez az alapórákhoz van és nem cserélhetõ benne az elem:http://www.zerge.info/t31.php
Ezt a komolyabbakhoz adják, és cserélhetõ az eleme: http://www.zerge.info/wearlink.php
Értem tehát külön kapható többféle kompatibilis darab hozzá.
Itt többször olvastam "EKG pontosság"-ról.
Ha a jeladó alatt nedves a bõr, a pánt két fekete (spéci gumi) érzékelõje felfekszik (vagyis megvan a kontaktus)
és a rádiós kapcsolat is megbízható akkor a jelet bármelyik követi. Nem tehet mást.
A kódolt adatátvitel lehet még pontosabb mert a rádiós átvitel ott zavarmentes.
A többibe beleszólhat közelrõl a nagyfesz távvezeték, közeli mobilteló és hasonlók.
Ezek bármelyik a jeladó pánt érzékelõjét szintén megzavarhatják, hiszen az EKG jel is kicsi szintü impulzus.
A következõ oldalon találtam egy szövegrészt.
http://www.zerge.info/wearlink.php
"az öv 90%-a rugalmas anyagból készül, melyet könnyen lecsatolva mosógépben mosható, sõt nagyon ajánlott ott mosni.
Mivel a mellkaspánt érzékelõi is szövet anyagúak, emiatt jó ha kiázik egy 30-40 perces mosásnál,
mivel a só 1-2 év alatt eltömíti az érzékelõket, s zárlatos lesz az öv."
(szövetalapu érzékelõt még én magam nem láttam, persze ez nem jelent semmit..)
A fentiekhez még annyi a hozzáfûzni valóm, hogy a fenti szempontból az egész testünk
egy sós elektrolittal teli "edény", aminek két távolabbi (szívkörnyéki) területe között
a kicsi elektromos jelet érzékeli a pulzus jeladó fekete "vezetõ gumi" elektródja
és küldi tovább az óra felé. Ha a testünkön, azon a sós közegen átmegy mérhetõ potenciál a felszínre
akkor az izzadságtól nedves sós pánt már nem zár rövidre semmit.
Persze attól még nem árt lemosni mint bármi mást amit viselünk.
Posted 2008. April 18. - 18:59
Akinek nem gond a nem EKG pontos pulzusmérés, annak szvsz nem is kell pulzusmérõ.
Ott a pont, és legrövidebben megfogalmazva ez a dolog lényege.
Posted 2008. April 18. - 18:50
Zóna vs pontosság
10 pulzussal arrébb állítod be a zónát és EKG pontos a mérés vagy 5 pulzus pontatlan a mérés, de nem állítod arrébb 10 pulzussal a zónát
Melyik a jobb
Alapkérdés:
Ha tejsavküszöbön akarsz edzeni, ahhoz elég pontos óra kell. Vagy, kitalálod, hogy a napi edzést 140-150 között akarod abszolválni. Mi van, ha a pulzusmérõ 140 helyett mondjuk 135...145-öt mutat? Vagy a rosszabb, 150 helyett ad fals értékeket? A pontatlan óra azt jelenti, hogy nem mindig a valós értékeket látod a kijelzõn, és ehhez a pulzuszónáknak semmi köze.
Akinek nem gond a nem EKG pontos pulzusmérés, annak szvsz nem is kell pulzusmérõ.
Race, no Rest!
Posted 2008. April 18. - 17:44
Mint a példa mutatja egy elem élettartamig SEM MÛKÖDIK!!! (Az elemben még van töltés)
3000 óra élettartamot írnak rá, nekem 350 óra után beszart és erre nem vonatkozik a garancia
Ezekután aki CS100-at venne szeretném ha elgondolkozna hogy biztos megéri e neki az a 25 rugó kiadás egy ilyen hulladékért
Posted 2008. April 18. - 17:22
Posted 2008. April 18. - 17:06
Ezt a komolyabbakhoz adják, és cserélhetõ az eleme: http://www.zerge.info/wearlink.php
Posted 2008. April 18. - 16:34
Tehát egy elem élettartamig mûködik a rendszer?Ezt halgassátok:
Polar jeladó (nem elemcserélhetõs)..
Azután cserélni kell az egész jeladót, vagy külön nem is kapható és órástól el lehet dobni?
Igaz, egy ilyen elem akár néhány évig is mehet, de annyi élettartamot szabnak egy ilyen mûszernek?
Tényleg nem kötözködésképpen de erre kiváncsi lennék, tényleg így van ez egy drágább óránál?
A jeladóban lévõ elem határozza meg az egész élettartamát? ..ha tényleg ragasztva van és nem lehet cserélni..
Posted 2008. April 18. - 10:02
A két módszer szerinti számítás alapján a zónák máshol vannak. Azaz pl a 60 % Karvonennel más, mint a 60 % HRmax alapján. Magyarul attól függ, hogy hol kell edzened, hogy melyik számítást használod.
A tapasztalat szerint a Karvonen módszer a szervezetet jobban lemoddellezi.
Posted 2008. April 18. - 09:48
Ezekután nem biztos hogy fogok venni mégegyet ha 1 évenként tönkremegy
Vita lezárva kidühöngtem magam
Zóna vs pontosság
10 pulzussal arrébb állítod be a zónát és EKG pontos a mérés vagy 5 pulzus pontatlan a mérés, de nem állítod arrébb 10 pulzussal a zónát
Melyik a jobb
Posted 2008. April 18. - 09:43
Egyetértek itx-el, le lehetne állni, ez nem konstruktív vita. Erre van pénzetek, ezt veszitek, ez van. Azért hagy ne érezze már szarul magát az, aki neadjisten Polar tulajdonos.
Karvonen formulaával a nyugalmi pulzust belekalkulálva 10 ütéssel magasabb értékek jönnek ki mint normál %-os számolásnál
Mindkettõ elfogadott módszer........
Ezekután mit jelent ez az 5 ütés ??????
Ezt a kérdést nem értem. Az egyik egy szórási pontatlanság, a másik meg egy zónaszámítás. Hol az összefüggés?
Posted 2008. April 18. - 09:38
Pulzustartományok:
Karvonen formulaával a nyugalmi pulzust belekalkulálva 10 ütéssel magasabb értékek jönnek ki mint normál %-os számolásnál
Mindkettõ elfogadott módszer........
Ezekután mit jelent ez az 5 ütés ??????
Posted 2008. April 18. - 09:24
Polar jeladó (nem elemcserélhetõs) övbõl késsel kivágott-kibelezett normál gombelem berakva a lidl-es jeladóba mûködõképes volt.
Ergó: nem az elem merült le (igen kedves fitness trade), hanem az öv elektronikája szart be (belül made in hungary felirat)
Egyenlõre jól elvagyok polar nélkül.
Polar 2 év garanciája szart sem ér
Posted 2008. April 18. - 00:17
ha mas az aruk, masnak, mashogy keszulnek, es ebben benne van (igen) a presztizs is.
errol mar mas temakban is volt szo - pl autogyartok bringai, autok stb - nem lehet oket osszehasonlitani.
pont.
vmelyik modi is beszolhatna, hogy alljatok le...
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain