Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
polár s725-s az milyen? megéri az árát? kerózáshoz kellene
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Megpróbálok pénzt visszabalhézni, merthogy nem tudják 15 napon belül, de még 30 napon belül sem megoldani...

Azt tudnod kell, hogy nem kötelesek visszaadni a pénzt, mert az új fogyivédelmi törvény sajna azt mondja ki, hogy TÖREKEDNI kell a 15 napon belüli javításra, vagy cserére...de ha 2 hónap,akkor annyi...én is így jártam...

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Meg valami:

Az alabbi dokumentumot minden S625x vagy T6 tulajdonosnak ajanlom figyelmebe.A gyari kezikonyvnel sokkal reszletesebb dokumentacio, kalibralas, teszt, stb...

Suunto T6:

http://users.telenet... Measuremnt.htm

Poalr S625x:

http://users.telenet... Measuremnt.htm

Chip

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

De ha az afontos hogy minden szív dobbanást tároljon akkor Polar 810i tudtommal le van árazva, 75e pénzre.

A 810-es Polart en is nezegettem, de ahhoz meg nincs bicikli es futas szenzor opcio...

Chip

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Szia,

Ugyanugy, mint a 625x, van neki footPOD-ja. A technologiat ugyanonnan licenszelik, mint a polar, de a kapcsolat a POD es az ora kozott 2.4Ghz ANT kodolt (a Polarnal csak a mellkasi ov jele kodolt).

Viszont a POD-ok ara is dragabb, 89 Euro mind a bike, mind a footPOD (es egyik sincs benne alapbol a csomagban :-(

Viszont a USB kabelt adjak az orahoz, nem kell plusz penzert infra kutyut venni.

Feltöltött kép
Feltöltött képFeltöltött kép

Egyebkent elgondolkoztato, hogy mind a ket ceg szekhelye (Polar, Suunto) ugyanabban a varosban van Finnorszagban...

Chip

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
A polar 625x nem mûanyag házban van, az biza fém csak festve van feketére. De ha az afontos hogy minden szív dobbanást tároljon akkor Polar 810i tudtommal le van árazva, 75e pénzre.Viszont érdekelne, hogy a suunto hogy méri futás közben a megtett távot?

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok,

En most rendeltem egy ilyen kutyut, igazabol nincs ra szuksegem, a " the one who dies with the most toys wins" elv alapjan vettem :)

Mindekeppen olyat akartam, ami a szokasos funkciok mellet lehet biciklizeshez es futashoz is hasznalni.

Eleinte a Polar 725X-et ill. a Polar 625x-et nezegettem (ez a ketto ugyanaz a masina, csak a 625x sima muanyaghazban, mig a 725X szenszalas hazban van - viszont 100 Euroval dragabb is - ha mind a bicikli, mind a futas tartozekokat megvesszunk hozzajuk).

Vegul a Suunto T6-mellet kotottem ki, ez ugyan (bike es footPOD-al eggyutt) 100 Euroval dragabb volt mint a 625X, de technikailag sokkal megbizhatobb, igenyesebben kidolgozott (pl. a Polarnal a footPOD/bikePOD radiojel nem kodolt, csak az ov, mig a T6 ANT(2.4Ghz) kodolt eljarassal kommunikal mindennel)

Erdekes kulonbseg, de amig a Polar-ok az adott idoegysegre eso pulzusszamot rogzitik, addig a T6 minden egyes szivdobbanast (illetve a kozottuk levo idot) rogziti. Ennek kovetkezteben persze kevesebb ideig tud egyfolytaban rogziteni (kb. 1 nap max) viszont egy csomo mas jellemzot is ki tud szamolni (EPOC, stb...)

Van valakinek tapasztalata Suunto T6-al? (Az enyem meg csak most erkezik - mire keszuljek...)

Feltöltött kép

www.suuntot6.com

Chip

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jól hangzik. Na én kibalhéztam egy új jeladót, azzal mûködik, bár az óra már majdnem szétesik, úgyhogy hosszútávon nem megoldás, de majd jövõre elég lesz Polart venni. Állítólag megtörtem az antennát. De hogyan? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Dante
Én 1 éve használom napi rendszereséggel a 625X-et ebben is WearLink jeladó van és még mindig megy rendesen. Elõtte polar x-trainert használtam 6 évig, ebben nem lehetett a jeladóban elemet cserélni, de nekem kibirta a 6 évet csere nélkül. Úgyhogy ha pulzusmérõ akkor Polar.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Nekem eddig semmi bajom az S725 jeladójával, mondjuk eddig még csak 4 hónapja van meg. Szóval vagy nekem van szerencsém, vagy neked balszerencséd.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
MP3 lejátszó+pulzusmérõ :-))))
na az egy nagyon komoly mûszer lehet ;-)!
Más:
nekem lassan egy éve polar 725-ösöm van. a vásárlás után 1 hónapra az órában lemerült az elem... ezen nemcsak én de a fitness-tradeben is mindenki csodálkozott. elemcsere, azóta fasza.
egy problémám volt/van azóta vele: a már említett wearlink jeladó övének mûanyag patentolója van mindkét oldalon megrepedve. majd visszaviszem, s rákérdezek mitévõk legyünk...
Úgy látszik túl sokat használom :-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Megpróbálok pénzt visszabalhézni, merthogy nem tudják 15 napon belül, de még 30 napon belül sem megoldani...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

bár egy kérdés: igaz, hogy a Polarhoz a jeladóban nem cserélhetõ az elem, s drága jeladót vehet az ember háromhavonta?

A Polar szerint kb. 1,5-2 évet bír egy jeladó. Haverom szinte mindennap használja 5 hónapja, szóval a 3 hónap biztos nem igaz.
A Wearlink-es jeladóban lehet elemet cserélni, de ez nem tudom, hogy az S725-ösön kívül melyik órához jár alapban. Persze késõbb vehetsz ilyet, ha már új jeladót veszel, feltéve, hogy az óra kompatibilis vele.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
<sab! ezt megszívtad hallod... :(
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Egy nagy rakás trágya a Timex, elmesélem hogyan jártam/járok vele, s ezek után döntsd el, hogy veszel-e...

-vettem egy Timex Iroman 30lp órát idén februárban - ez az egyik "csúcsomdell"
-májúsban lekopott a színe
-júniúsban beragadt egy gombja (a pulzusindító) ami azóta is mélyebben van mint a többi, valahogy nem akart kijönni...
-júliúsban leszakadt a mérõ szíja, anyagfáradással, a gumicstlakozásnál - pillanatragasztó+szigszalag megoldotta
-eddigre már túl volt az elsõ elemcserén
-augusztus elejére a jeladó megszünt mûködni, elemcsere nem segített immár
-az óra elkezdett szétesni, a gumigyûrû a számlapja körül elengedett - azt is visszaragasztottam
-1 hete berágtam, s visszavittem garival, mert ugye 1 év jár rá:

az eredmény:
-Budapesten a szakszervíz megszünt, de a pesterzsébeti Tescoban lesz majd, de csak szeptember közepétõl, de különben is mit akarok, mert mechanikai sérülésre nincs garancia, s a jeladóra különben sem vonatkozik, azok meg néha "elállítódnak", ilyenkor ki kell cserélni

na ennyi, remélem te sem veszel Timexet ezentúl...

úgyhogy rvilike szerintem én s veszek Polart, ezért meg visszabalhézom a pénzt...bár egy kérdés: igaz, hogy a Polarhoz a jeladóban nem cserélhetõ az elem, s drága jeladót vehet az ember háromhavonta?

mihpal

mihpal

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Üdv !

Tegnap láttam a Camponában egy óraüzletben egy Timex órát, ami pulzust mér, karon és nyakba akasztva is hordható, MP3 lejátszó van benne (doboz felirata szerint). 68000-rõl 25000-re le volt árazva

nagytányér-kónusz - irány a bolt, hátha még megvan !

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Az yó, közel van, csak 280 km :D
Megoldom vhogy, Apám + uncsim gyakran jár arra...

Izé

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Jaja,nem veletlen dicserik,eletre szolo ketyerek :)
A Polar markabolt ott van a Tompa utcaban, Mester utcanal kell leszallni a 6-os villamosrol,ha a Petofi hid felol jossz akkor jobbra bemesz az utcan es bal oldalt lesz.
Move for Success Kft.
1094 Budapest,
Tompa u. 16.

Amugy rendesek a boltban,ha bemesz mindent elmondanak

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Jónak hangzik. Úgylátom meglesz a névnapi ajándékom :D
Polart sokan dícsérik, úgyhogy jó lesz ez az A5ös. Kössz az infókat. Már csak annyi, hogy hol tom beszerezni ? :)

kössz

Izé

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég

Jók nekem az alap dolgok is. A polar az biztos, csak nem tudok típust.
A böngészõm sz*ara×ik, meg se tudom nézni :(
CSoda, hogy fórumozni tudok :)

En ha alap orat akarnek venni Polar A5-oset vennek.Az 16.500ft, ezeket tudja:
"Nagy, könnyen olvasható kijelzõ – Egyedi cél pulzus zóna – Stopper – Manuális és automatikus pulzushatár beállítások – Pulzus ZónaMutató figyelmeztetõ hangjelzéssel – Fitnesz pontok – Edzés alatt elégetett kalória mérése (alapja: felhasználói adatok, edzésadatok) – Testtömegindex (BMI) – 2 km-es Gyaloglóteszt – Órafunkciók: pontos idõ, ébresztés, naptár – Kijelzi a pulzusod, az edzésidõt, az átlagpulzusod, a pulzuscélzónában töltött idõt, az edzés alatt felhasznált kalóriát – vízálló: 30m. "
Regen 25 korul volt,szoval ez eleg jo ar :)
Esetleg m31,az 20e, de nem sokkal tud tobbet,es az inkabb ilyen fitnessz ora.
Vagy az s150 28e-ert