Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sziasztok, úgy adódott, h mostantól ha elég alap módon is, de tudok pulzust mérni ( pillanatnyi pulzus )
Tud valaki linkelni hasznos olvasnivalókat, meg felvilágosítani, hogy a pulzusmérés miként tud segíteni az edzésben?
Meg, h mik ~ a megfelelõ pulzusértékek a mihez.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Nekem Polar S725X-em van. Mindent tud. (Persze ha ez nem akkor semmi. :) ) Tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Egy bibi van aki tud segítsen valahogy nem veszi a sebesség jeladóját, mintha messze lenne vagy az elem gyenge gyárilag? A szoftver tényleg tökéletes, és ide a NET-est is ide értem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
De az a szoftver (és a többi hasonló, mert nem csak a PPP az egyetlen Polarral kompatibilis program) az tényleg szuper, hihetetlen sokat lehet belõle tanulni, s edzéshatékonyságot maximalizálni. Én tök amatõr vagyok, s sajnos kevés edzésidõm van, de szeretek jól és jót menni, s ebben nagyon sokat lehet fejlõdni. A jeladója meg tényleg patent (a szó szoros értelmében, mert sima patenttal záródik :) ), legalábbis az eddig (más gyártó által gyártott) látottakhoz képest.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

panizzi

panizzi

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
akárhogy is nézem, a polar drága (nekem)

bár, lehet, hogy minõség
:rocketman

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
azt hiszem csak a 7XX-eseket adják alapból Wearlink-es jeladóval. Mindamellett láttam Németo-ból 10e Ft körül Wearlinkes jeladót, gondolkoztam is, hogy venni kéne... (a garanciaidõ vége fele sztem érdemes elvinni, hogy gyenge a jel, és sztem kicserélik az elemet, aztán megint legalább 2 évig nyugi van :) )

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Igen adják már a polarokat wearlinkkel, ez a cserélhetõ elemes. Érdemes olyat választani. a nem cserélhetõre kb 2000 óra "üzemidõt" garantálnak. Nekem több polarom is volt-van, az egyik nem érte meg a 2000 órát, a másik hat éve húzza azonos felhasználás mellett. Ráadásul a wearlink az egyetlen (?) textil alapú mellkasi jeladó, elképesztõen kényelmes a viselete a többihez képest!
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 posts

Nálam az lett a konklúzió, hogy komoly bicajosnak Polar, amatörnek -mint nekem- elég a Sigma. Én végül 13 ezerért a Fit Watch-ot vettem meg. Ezért a pénzért mindent tud, ami nekem kell + kormányra szerelhetõ adapter, és nem elfeledni, hogy a jeladóban is cserélhetõ az elem, és nem 6-7 ezer pénz egy elem lemerülés. (Vagy most már a Polarok is ilyenek?) Ja, és ami még árban közel lett volna, az a Polar S120, ha jól emlékszem, de az már nem kapható, kifutott modell - így mondták.

Nekem még van 1998-as accurex plus jeladóm ami vigan teszi a dolgát, ettõl ne félj hogy sûrûn kell cserélned.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

nem elfeledni, hogy a jeladóban is cserélhetõ az elem, és nem 6-7 ezer pénz egy elem lemerülés. (Vagy most már a Polarok is ilyenek?)

Bizonyos típusokhoz már olyat adnak, amiben lehet elemet cserélni. Más kérdés, hogy 2 év aktív használat után még nem merült le az ismerõsömé..

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Nálam az lett a konklúzió, hogy komoly bicajosnak Polar, amatörnek -mint nekem- elég a Sigma. Én végül 13 ezerért a Fit Watch-ot vettem meg. Ezért a pénzért mindent tud, ami nekem kell + kormányra szerelhetõ adapter, és nem elfeledni, hogy a jeladóban is cserélhetõ az elem, és nem 6-7 ezer pénz egy elem lemerülés. (Vagy most már a Polarok is ilyenek?) Ja, és ami még árban közel lett volna, az a Polar S120, ha jól emlékszem, de az már nem kapható, kifutott modell - így mondták.

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

A sigma-ról annyit, hogy nem egy extra órái vannak...
Annyi hogy nemtudod gépre letölteni...

...ami mondjuk a legfontosabb lenne elemzés és tervezés szempontjából.

Haverom most vett Polar s720-at és azt mondta az óra önmagában nagyon kafa és jó a funkcionalitása, stb., de lóf@sz ahhoz képest, amit a szoftverrel tud adatáttöltés után. Elmondása szerint a szoftver az egész óra lelke, nagyon tanulságos dolgokat lehet megtudni belõle.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
A sigma-ról annyit, hogy nem egy extra órái vannak... Nem puccos mint a polar, nem is tud annyit, de az alapokat tudja...
Nekem 5éve van meg ugyanaz a Sigma órám, és semmi (lekopogtam) baja...
Viszont sokan nem tudják, hogy a Polart például a mo-i központba kell felküldeni elemcserére -ha jól tudom...
Szóval van itt amit át kell gondolni...
Azokat a funkciókat tudják, ami kell, mindet...
Annyi hogy nemtudod gépre letölteni...

panizzi

panizzi

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
http://www.yatego.co...0936ef331006078

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

sigma pc15 mennyire gagyi ?

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Mit tud? És mennyiért?

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

a Polar szoftverben a Recovery érték mit jelent? Ez lenne a pulzusmegnyugvás? (beats-ben van megadva).
Mennyi a normálisan elvárható érték egy alap edzettségi szinten?

(nem valami olyasmit jelent, hogy X pulzusértékrõl mennyi "szívdobbanás" alatt csökken a pulzus Y (pl. 30) %-ot?)

Az a megnyugvás igen de az edzettséget nem tudom megmondani új tulaj vagyok és az OwnIndex szerint közepes az edzettségem. :)

panizzi

panizzi

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
sigma pc15 mennyire gagyi ?

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a Polar szoftverben a Recovery érték mit jelent? Ez lenne a pulzusmegnyugvás? (beats-ben van megadva).
Mennyi a normálisan elvárható érték egy alap edzettségi szinten?

(nem valami olyasmit jelent, hogy X pulzusértékrõl mennyi "szívdobbanás" alatt csökken a pulzus Y (pl. 30) %-ot?)

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
A barátom a héten vett egyet a vaterán. Nálunk ilyen pulzusmérõ õrület van. :)

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Köszi az infókat! Ez a Polar S120 tényleg megfizethetõ, körülnézek, kapható-e még valahol egyáltalán.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Szóval a Fitness Trade-nél most csak 8000Ft a barátom egy hete annyiért vette.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kösz a kiegészítést:).na emellé az fs1 mellé veszel egy rendes cateye kilométerórát (velo 8 az elég jó és olyan max. 4e ft), és megvan minden kerékpáros dolog...és ez mégis csak egy polar!!

amúgy infók itt:
http://zerge.info/ora.html
és árak itt:
http://zerge.info/arak.html

de pl. amit én ajánlok: S120, az is 15 pénz..