Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

GPS az drágább megoldás, én is néztem. Az enyém (Polar s720i) még egyébként 50e körül volt, nade kábé az uccsó akciósat ittem el. Sajnos most már drága a Polar, nem értem a dolgot, 50e azért nem 70-80e, így szerintem sok potenciális vásárlótól esnek el.

A GPS-es biztos drágább. Pont ezért érdekelt egy 3., 4. megoldás.. Mint írtam a GPS erdõben amúgy is szarul mér (nem mindig), és így az enyémet is inkább a beépített légnyomás alapján vezérlem. De ezt nem tárolja a track log-ban. Ezért gondoltam, hogy csak van olyan kütyü, ami légnyomás alapján mér, és esetleg rögzít is a magasság pontokat kinyerhetõ formában..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nem kell, hogy rajzoljon diagrammot, elég ha letölthetõ belõle az infó, a többit megoldom.. Hozénak Polar 720i-je van, szóval attól eltérõ alternatív megoldás érdekel..

Hmm, nagyon régen vettem, kb 5 éve és akkor ez e típus elég borsos volt..
A használható attól függ, hogy mire is kell. Az alap modellek Garmin-ból kb 30-40 körül lehetnek és a vége bõven 100 felett van.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
GPS az drágább megoldás, én is néztem. Az enyém (Polar s720i) még egyébként 50e körül volt, nade kábé az uccsó akciósat ittem el. Sajnos most már drága a Polar, nem értem a dolgot, 50e azért nem 70-80e, így szerintem sok potenciális vásárlótól esnek el.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Hát ilyet... Egyelõre én is csak egy "analog funk" ikon különbséget látok, de nekem sincs most túl sok kedvem...

Ja, hogy majd rajzol-e otthon diagrammot? Biztosan nem... Azt sztem 60e alatt nem lehet megúszni. De én rookie vagyok a témában. Talán Dante vagy Hozé használhatóbb infóval tudna szolgálni.

Egyébként mennyi egy használható GPS?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ezt mondom én is. A megtett szintet mindegyik méri, ami mér magasságot. A gps-em is megteszi légnyomás és mûhold alapján is, de nekem fontos lenne egy olyan, ami a folyamatot rögzíti..

Edit: megnéztem, de nem látom mi a különbség a kettõ között. Mondjuk elég fáradt is vagyok hozzá....

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Sztem nem. De van okosabb változata is. Lásd mindkettõt: http://www.cyclepart...c10/funktionen/
Nem csak az adott pillanatban elért magasság volt fontos, hanem inkább a túrán megtett szint. Ezt azért sokatmondó adatnak tartom.

Buddha: a VDO tárol (letölthetõ) is vagy csak mér, kijelez és összegez?

Egyébként, ha csak magasság mérésre kell, akkor lehet kapni egyszerû túra órát, ami tud ilyet (pl Casio)..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért nincs kereslet, mert kapásból van egy négyszeres árszorzó az alap-órákhoz képest. Egyébként ne sajnáld, hogy nem jutsz Cateye Altimeterhez...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Tigger: sima magasság mérõm van, ha muszáj, de nekem olyan kéne, ami tárolja a magassági adatokat..

Buddha: a VDO tárol (letölthetõ) is vagy csak mér, kijelez és összegez?

Egyébként, ha csak magasság mérésre kell, akkor lehet kapni egyszerû túra órát, ami tud ilyet (pl Casio)..

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Én a környéken nem találtam senkit, aki vállalta volna a Cateye Altimeter beszerzését. (Ez volt az eredeti elképzelésem.) Ezért rendeltem a VDO MC 1.0-t végül.

Nehéz elhinnem, hogy ennyire nincs kereslet a magasságmérõs órákra... Szinte nincs ilyen modell a hazai piacon. Hagyományosokból meg millió....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi az infót!

Gondolkodtam, hogy ha majd lesz idõm "rendesen" tekerni, akkor jó lenne egy pulzusmérõt venni, de jó lenne a magasságadat is. Ezt meg lehetne oldani kettõbõl is. Lehet, hogy úgy olcsóbb lenne?

Van egy gps-em, amihez talán elég lenne egy konzol is, de sûrû erdõben eléggé elveszti a mûholdakat és úgy emlékszek, hogy a track log nem tartalmazza csak a gps szintû magasság adatokat, a légnyomás alapút azt nem.. A légnyomás alapúval csak az össz emelkedés marad meg..

az biztos hogy egy olyan km-órával mint az enyém /cateye cc at 100--úgy néz ki megint lehet kapni/ meg egy mezitlábas polarral harmadannyiból kijössz....viszont ilyen grafikonod nem lesz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Köszi az infót!

Gondolkodtam, hogy ha majd lesz idõm "rendesen" tekerni, akkor jó lenne egy pulzusmérõt venni, de jó lenne a magasságadat is. Ezt meg lehetne oldani kettõbõl is. Lehet, hogy úgy olcsóbb lenne?

Van egy gps-em, amihez talán elég lenne egy konzol is, de sûrû erdõben eléggé elveszti a mûholdakat és úgy emlékszek, hogy a track log nem tartalmazza csak a gps szintû magasság adatokat, a légnyomás alapút azt nem.. A légnyomás alapúval csak az össz emelkedés marad meg..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Polar S720i. Sokkal többet tud, mint amire szükségem van, de az olcsóbbak nem mentik el a magasság adatokat.
Ez menti 5mp-enként a magasságot, pulzust, sebességet, meg részidõ esetén a hõfokot.
A szoftvert adták hozzá.
(59.040 Ft volt)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Tél végén 60-alatt volt ha jól emlékszem.
Igen, baromi drága és nem is ér annyit, mint ahogy egy kerékpár sem ér 2-300 eFt-ot. De ha az embernek van egy hobbyja nem gondolkodik logikusan. :) És ha már lúd...

Melyik van neked? És tényleg a szoftvert adták hozzá, vagy..?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Én is sokalltam, aztán bevillant, hogy egy karóráért szinte gondolkodás nélkül fizettem ki ennyit. És valahol a Polar is egy karóra...:lol1:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Na jó, de mindezt mennyi pénzért adja? Szerintem ennyiért (kb 70-80 ezret sejtek) nem sok embernek éri meg ez a tudás.

Tél végén 60-alatt volt ha jól emlékszem.
Igen, baromi drága és nem is ér annyit, mint ahogy egy kerékpár sem ér 2-300 eFt-ot. De ha az embernek van egy hobbyja nem gondolkodik logikusan. :) És ha már lúd...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Esetleg megtudhatja, hogy mire figyeljen, vigyázzon, mik a cucc gyenge pontjai, hogy aknázhatja ki leginkább a benne rejlõ lehetõségeket. Kaphat szervíz, alkatrész ötleteket, kapcsolódó hasznos site-okat, stb...

(Igen, már látom, hogy van külön sebességmérõs topik.. Csak a kedvem ment el.)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
off: ezt sosem fogom megérteni, hogy miért kéri ki az ember a fórum véleményét azután, hogy megrendelt valamit.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Hozé kütyüje megfertõzött a közös bakonyi túránkon... Teljesen belefeledkeztem a belinkelt diagrammba. De sajnos nem volt elég zsetonom, így helyette egy VDO MC 1.0-t rendeltem meg, ami ugyan nem rajzol ilyen szépet, pulzust sem tud, de mér szintet... Errõl a modellrõl kérnék tisztelettel tapasztalatokat, ha van!

bona

bona

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
nem tudja valaki,hogy hol lehet kapni 6680 as nokiához bringára szerelhetõ tartót?????????????????????????????????????????????????????????????????

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

A Polarban azért ez a legjobb:
itt kép volt, de kitöröltem. :))

Ha az ember hazaér, meg tudja nézni mitõl fáradt el...
:)

Na jó, de mindezt mennyi pénzért adja? Szerintem ennyiért (kb 70-80 ezret sejtek) nem sok embernek éri meg ez a tudás.