Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Indította
Lovas_Gabi
, 2003. május 13. 21:40
Írta 2008. január 17. - 00:13
Na, nekem is lenne egy Polar-os kérdésem - szóval, hogyan tudok úgy fiktív (azaz nem mért) edzést hozzáadni a naplóhoz (ProTrainer vagy PPP), hogy edzésidõt is beírhassak, s a heti összesítésben szerepeljen? Példát mondok - úszom egy órát, s csak azt szeretném benaplózni, hogy úsztam egy órát - azaz "add exercise" kiválasztom, hogy "úszás", de idõt csak a HRM fileokból hajlandó venni, holott én tudom, hogy mondjuk kereken egy óra volt. Neeeem, úszni nem viszek Polar-t - zavar a csapások között, s az öltözõben meg nem hagyom, szóval az rossz válasz, hogy indítsak el egy mérést, s a végén állítsam le.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. január 16. - 23:06
persze, telepítheted.
van lehetõség Soniclink-kel való feltöltésre is.
a netes progit nem ismerem, de a protrainer végülis egy naptár, ahol minden napi edzéseket tudod feltölteni, hetente összesíti, meg diagramot csinál heti bontásra.
szerintem jó, próbáld ki!
van lehetõség Soniclink-kel való feltöltésre is.
a netes progit nem ismerem, de a protrainer végülis egy naptár, ahol minden napi edzéseket tudod feltölteni, hetente összesíti, meg diagramot csinál heti bontásra.
szerintem jó, próbáld ki!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. január 16. - 22:46
A haveromnak megvan a Polar Trainer programja(nem ez a pontos neve) amit egy komolyabb órájához kapott.Ezt én is feltelepíthetem magamnak?Ha igen akkor a cs200-ról (SonicLink) tudok rá feltölteni?Egyáltalán érdemes,vagy ugyan olyan jó a netes Cycling Coach is?Melyik a jobb?
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!
Írta 2008. január 15. - 23:23
Ezeket a Trelock órákat ismeri valaki?Nagyon pöpecnek nének ki! http://www.trelock.d..._uebersicht.php
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!
Írta 2008. január 13. - 21:22
Írta 2008. január 12. - 19:43
Pontosan.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Írta 2008. január 12. - 19:29
A Polar-ban a köridõt,hol lehet visszanézni?Ugyan az mint a File ?
Írta 2008. január 10. - 22:07
Vagy SRM, a profik mind azt használják, de az ha jól emlékszem 1200 eurónál indul.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Írta 2008. január 10. - 21:49
mint Matyi is írta, nem sok jót hallani a Polar wattmérésérõl.
ha watt mérõt akarsz, akkor az itt kezdõdik: http://www.ergomo.net/
de ugye ez se olcsó...
ha watt mérõt akarsz, akkor az itt kezdõdik: http://www.ergomo.net/
de ugye ez se olcsó...
Írta 2008. január 10. - 21:32
S625X, S725X, CS széria :100,200,300,400,600
És igen, 60 ezer, arról nem is beszélve hogy pontatlan. Láncsebességbõl, lánc rezgésbõl és pedálfordulatból számítja ki az értéket.
És igen, 60 ezer, arról nem is beszélve hogy pontatlan. Láncsebességbõl, lánc rezgésbõl és pedálfordulatból számítja ki az értéket.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. január 10. - 19:57
egy polar wattmérõ tényleg 60000 j(ó)m(agyar)f(orint)? egyébként az hogy méri azt, hogy melyik lábaddal hány%- osan nyomod a pedált?
nem tud valaki olcsón polar s610i- t? vagy ezen kívül szerintetek melyik jó óra(a polarok közül(ami már kerékpáros funkciókkal is rendelkezik))?
nem tud valaki olcsón polar s610i- t? vagy ezen kívül szerintetek melyik jó óra(a polarok közül(ami már kerékpáros funkciókkal is rendelkezik))?
Írta 2008. január 10. - 14:22
Ja, nem is menne máshogy, mert péntekre már úgy megfekszek, hogy a szombat vasárnap az már csak lite 3-4-5 óra elektromotor üzemmód.
Nálam is már nézegeti fater hol tudná megbontani a görit és rászerelni egy generátort:)
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. január 10. - 12:53
Ja, nem is menne máshogy, mert péntekre már úgy megfekszek, hogy a szombat vasárnap az már csak lite 3-4-5 óra elektromotor üzemmód.
Írta 2008. január 10. - 08:21
Én is perc/ütéssel használom.
Dante: Szerintem 5 perc gyakorlat után észreveszi az ember saját magán, ha tolódtak a zónái fáradtság, betegség kezdeti jelei, egyéb miatt. Én ilyenkor lazábbra fogom kicsit, pont az elsavasodás miatt. Valamint pont a fáradtság miatt érdemes a heti utolsó edzést/edzéseket inkább az extenzív zónákra építeni. Alacsonyabb zónában, kisebb terheléssel, "hosszabb meneteket".
Dante: Szerintem 5 perc gyakorlat után észreveszi az ember saját magán, ha tolódtak a zónái fáradtság, betegség kezdeti jelei, egyéb miatt. Én ilyenkor lazábbra fogom kicsit, pont az elsavasodás miatt. Valamint pont a fáradtság miatt érdemes a heti utolsó edzést/edzéseket inkább az extenzív zónákra építeni. Alacsonyabb zónában, kisebb terheléssel, "hosszabb meneteket".
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. január 10. - 00:49
Hát persze, mert te nem edzel elég keményen, a múltkor sem akartál kimenni, így nyilván nem is változik a sajátzónád.
Hülyéskedést félretéve, azért, mert ha már az ötödik edzésed láncban a héten, akkor egy kicsit eltolódnak a zónáid. Ezt a jobb órák kompenzálják is. Viszont ez alapozó fázisban kevéssé fontos, de majd késõbb, amikor mondjuk pont a tejsavküszöbb alatt szeretnél végig menni, kritikussá válhat ennek a figyelése, mert fáradtan simán le fogsz savasodni. Vagy valami ilyesmire emlékszem, de van itt egy csomó nálam ehhez jobban értõ, úgyhogy megerõsítéhetne vagy cáfolhatna valaki.
Eleve a Karvonen zónaszámítás pulzustartalékon alapul (max-min), s mivel a minimum éppen az aznapi hangulatodtól is függhet, vagy csak stresszes idõszakod van és 4 kávéval nyitod a napot, akkor ugye logikus, hogy a zónáid is elcsúsznak a magasabb minimumpulzus miatt.
OFF De egyébként félreértettem a kérdést, én a HR-Reserve-re gondoltam, az én órám oda van állítva, Matyinak igaza van, a HRmax százalékában olymindegy, tök szubjektív, hogy mit szeretsz!
Hülyéskedést félretéve, azért, mert ha már az ötödik edzésed láncban a héten, akkor egy kicsit eltolódnak a zónáid. Ezt a jobb órák kompenzálják is. Viszont ez alapozó fázisban kevéssé fontos, de majd késõbb, amikor mondjuk pont a tejsavküszöbb alatt szeretnél végig menni, kritikussá válhat ennek a figyelése, mert fáradtan simán le fogsz savasodni. Vagy valami ilyesmire emlékszem, de van itt egy csomó nálam ehhez jobban értõ, úgyhogy megerõsítéhetne vagy cáfolhatna valaki.
Eleve a Karvonen zónaszámítás pulzustartalékon alapul (max-min), s mivel a minimum éppen az aznapi hangulatodtól is függhet, vagy csak stresszes idõszakod van és 4 kávéval nyitod a napot, akkor ugye logikus, hogy a zónáid is elcsúsznak a magasabb minimumpulzus miatt.
OFF De egyébként félreértettem a kérdést, én a HR-Reserve-re gondoltam, az én órám oda van állítva, Matyinak igaza van, a HRmax százalékában olymindegy, tök szubjektív, hogy mit szeretsz!
Írta 2008. január 10. - 00:21
Miért annak? Én mindig perc/ütésen nézem...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. január 10. - 00:12
Csak a százaléknak van értelme, mert a max/minimum a sajátindex miatt változékony.
Írta 2008. január 10. - 00:08
Na megvan a cs200!!Finom kis mûszer.Még csak "szárazon " nyomkodtam,mert azóta dolgozom.(Jó idõ se ártana)Van mit tanulni.Ti hogy használjátok a pulzus kijelzést?A percenkénti,vagy a max. pulzus %-át mutatja?
Írta 2008. január 07. - 16:00
Hali!
Valakinek van ezzel: Polar AXN700 kapcsolatban valami tapasztalata/véleménye?
Elõre is köszi!
Valakinek van ezzel: Polar AXN700 kapcsolatban valami tapasztalata/véleménye?
Elõre is köszi!
Írta 2008. január 06. - 10:12
ott is ilyesmi hangok vannak, ezt tudom. De ezzel mit akarsz mondani?faxmodem, mond valamit?
nem vágom az összefüggést :wtf: