obsi!
Nem.
Valaki még Powergélt?
Cheesy!
Köszi az ismertetõt, tanulságos.
Én a Bükkön egy gélt fogyasztottam az elsõ ellenõrzõ ponton, ami határozottan jót tett.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

II. Mátra Maraton
Indította
bors
, 2003. május 06. 10:47
Írta 2003. szeptember 04. - 15:30

Írta 2003. szeptember 04. - 15:20

Nekem egy bar, vagy hasonló energiaszelet elfogyasztása legalább 10 perc. (Menet közben ez nem fér bele, lejtõn nem tudsz egyensúlyozni, felfelé nem kpsz levegõt, stb)
Száraz rágni rágni rágni....
Ellenben a gél beszív lenyel, tasak vissza zsebbe 8) (jól összeragad a zsebem tõle :-\), kulacsból víz rá oszt jó. 2 perc az egész mûvelet nyeregben, és akkor már ittál is. 
Viszont a gél kisebb kiszerelésû (kevesbb szénhidrát van benne). Így az ára is csalóka, erre érdemes figyelni! Én is csak maratonokon eszek, ott sem mindig. (a Bükk 50es távon pl. nem ettem)
A BAr (vagy más) szelet elõtte utána jó...
De túrákon én is inkább mûzli szelet, ha nincs meleg ostyás csoki.
Száraz rágni rágni rágni....

Viszont a gél kisebb kiszerelésû (kevesbb szénhidrát van benne). Így az ára is csalóka, erre érdemes figyelni! Én is csak maratonokon eszek, ott sem mindig. (a Bükk 50es távon pl. nem ettem)
A BAr (vagy más) szelet elõtte utána jó...
De túrákon én is inkább mûzli szelet, ha nincs meleg ostyás csoki.
Írta 2003. szeptember 04. - 15:18

Sziasztok,
Akinek kell el tudok küldeni egy kb 10 oldalas tanulmányt a sportolók táplálkozásáról.
Amúgy nekünk mindenféleképpen szénhidrátra van szükségünk a maratonokon. Ezek egyszerûen cukrot és keményítõt jelent.A keménytõ miatt jó a tészta, a mûzli szelet (benne gabonából extrudált darabok). A cukrot elsõsorban a szõlõcukor fajtái jelentik. Az energia bigyókban nagy szeretettel alkalmazzák a maltodextrint.
A power gel is egy cukor-keményítõ tömény oldat. Innentõl fogva gyorsabban felszívódik, mert oldat, és gyors energiát ad a sok cukor. Az vele a bibi, hogy relative folyamatosan kell enni vagy csak a táv végén, Ez megdobja a vércukorszintet de ennek az a hibája, ha kifogyasztod a szervezetbõl, akkor lehet, hogy még alacsonyabb szintre esik. Ezért szoktuk a cukrot és a kemnényítõt felváltva, vegyesen eszegetni. A cukrok gyorsan energiát adnak de kiürülnek gyorsan, míg a keményítõk lassabban adnak energiát, de tovább tartanak. Minden komolyabb energia termék tartalmaz még ásványi sókat, vitaminokat, aminosvakat. A power bar-gel erre ki van hegyezve. Míg nagyon sok egyszerû mûzlire is ráírják, hogy energia szelet, de ez inkább csak a természetes összetevõkbõl jön.
A Power bar-gel cége ajánl is egy maratonra való power étkezési logikát. Talán a home page-ükön meg is van.
Az én végsõ javaslatom: azt vedd, amire van pénzed, csak rendszeresen, folyamatosan egyél belõle. A Power termékek ki vannak hegyezve, profik. A többi is jó, de kisebb a hatásfoka.
Remélem nem volt uncsi és nem írtam tévesen a dolgokat.
Akinek kell el tudok küldeni egy kb 10 oldalas tanulmányt a sportolók táplálkozásáról.
Amúgy nekünk mindenféleképpen szénhidrátra van szükségünk a maratonokon. Ezek egyszerûen cukrot és keményítõt jelent.A keménytõ miatt jó a tészta, a mûzli szelet (benne gabonából extrudált darabok). A cukrot elsõsorban a szõlõcukor fajtái jelentik. Az energia bigyókban nagy szeretettel alkalmazzák a maltodextrint.
A power gel is egy cukor-keményítõ tömény oldat. Innentõl fogva gyorsabban felszívódik, mert oldat, és gyors energiát ad a sok cukor. Az vele a bibi, hogy relative folyamatosan kell enni vagy csak a táv végén, Ez megdobja a vércukorszintet de ennek az a hibája, ha kifogyasztod a szervezetbõl, akkor lehet, hogy még alacsonyabb szintre esik. Ezért szoktuk a cukrot és a kemnényítõt felváltva, vegyesen eszegetni. A cukrok gyorsan energiát adnak de kiürülnek gyorsan, míg a keményítõk lassabban adnak energiát, de tovább tartanak. Minden komolyabb energia termék tartalmaz még ásványi sókat, vitaminokat, aminosvakat. A power bar-gel erre ki van hegyezve. Míg nagyon sok egyszerû mûzlire is ráírják, hogy energia szelet, de ez inkább csak a természetes összetevõkbõl jön.
A Power bar-gel cége ajánl is egy maratonra való power étkezési logikát. Talán a home page-ükön meg is van.
Az én végsõ javaslatom: azt vedd, amire van pénzed, csak rendszeresen, folyamatosan egyél belõle. A Power termékek ki vannak hegyezve, profik. A többi is jó, de kisebb a hatásfoka.
Remélem nem volt uncsi és nem írtam tévesen a dolgokat.
Írta 2003. szeptember 04. - 15:16

Orsi: csak le ne maradj a lecsóról! 
Chessy:
Asszem tudok vinni egy-két mûanyagtányért+kanalat,
mert az ugye még hátizsákban is elfér... :
Meg vettem egy kis gyulait... Mi kellhet még ??? (gyomorban lesz hely...
)
Ja, sör! Abba be kellene szálni anyagilag mr. "Don" ?

Chessy:
Asszem tudok vinni egy-két mûanyagtányért+kanalat,
mert az ugye még hátizsákban is elfér... :

Ja, sör! Abba be kellene szálni anyagilag mr. "Don" ?

Írta 2003. szeptember 04. - 15:09

"Don"!!!
Téged a Minden6ó küldött ???
;D
Én személy szerint kérnék egy gélt! (classicra sztem egy is elég...) már csak 11db-ot kell "eladni"... :
Téged a Minden6ó küldött ???

Én személy szerint kérnék egy gélt! (classicra sztem egy is elég...) már csak 11db-ot kell "eladni"... :

Írta 2003. szeptember 04. - 15:07

Obsi: most néztem ... s nekem 15kor van eredményhidetés stb, kb 4-5 körül érkezem

akkor csak az én gyomrom ilyen kényes ??

Írta 2003. szeptember 04. - 15:04

én is a Cornexire esküszöm, és a gyümölcsös nagggyon fincsi is. általában 3 csúszik le. meg fél l higított energiaital ...... és használ
Írta 2003. szeptember 04. - 15:02

Szerintem addig jó, amíg nem tudjuk, hogy mi van az energiaszeletekben... 
Orsi: Nem, nem büntettek meg...
De még így is éppencsak vissza tudtam magam verekedni az eredeti helyemre, mert sajna ki kellett álljak "stoplitvisszacsavaroznicipõbe"...
Ez a BM-on vót...
Most szerintem a gelt tesztelem be, árban úgyis ugyanott van...
Más:
Akkor a vonaton kalleridegelés lesz ??? ;D :

Orsi: Nem, nem büntettek meg...

Ez a BM-on vót...
Most szerintem a gelt tesztelem be, árban úgyis ugyanott van...
Más:
Akkor a vonaton kalleridegelés lesz ??? ;D :

Írta 2003. szeptember 04. - 15:01

Csak hogy a kényelmetekhez hozzájáruljak:
a MM-en kint lesz az egyik volt munkatársam és hoz PowerGelt, amit nála meg lehet venni!
Ami a lényeges: A Gel darabja 391,-HUF, de ha többen megveszünk egy kartonnal (12 db) akkor 350,--re jön ki darabja. és még csak mászkálni sem kell érte! Ha jól tudom Powerbar szelet is lesz nála.
(durva lenne, ha nem tudnám elintézni
)
a MM-en kint lesz az egyik volt munkatársam és hoz PowerGelt, amit nála meg lehet venni!
Ami a lényeges: A Gel darabja 391,-HUF, de ha többen megveszünk egy kartonnal (12 db) akkor 350,--re jön ki darabja. és még csak mászkálni sem kell érte! Ha jól tudom Powerbar szelet is lesz nála.
(durva lenne, ha nem tudnám elintézni

Írta 2003. szeptember 04. - 15:01

Para: igazad lehet a felszívódással kapcsolatban, de ha szisztematikusan, folyamatos üzemmódban nyomod magadba a szõlõpcukrot és az energia szeletet ... akkor nem éhezel el
8)

Írta 2003. szeptember 04. - 14:58

Én eddig a Cornexi Energia szeletet és szõlõcukrot használtam ... elsõsorban a nagyon kedvezõ ára miatt!!!
Mert ugyebár a powerbar vagy powergel kb 500 - 600 ft ha jól tudom ... abból 4 energiaszeletet veszek és szerintem legalább annyi benne az enerdzsi mint a power termékekben ... kérdés hogy van-e bennük más olyan hatóanyag ami a bringázáshoz kell??!! :
Mert ugyebár a powerbar vagy powergel kb 500 - 600 ft ha jól tudom ... abból 4 energiaszeletet veszek és szerintem legalább annyi benne az enerdzsi mint a power termékekben ... kérdés hogy van-e bennük más olyan hatóanyag ami a bringázáshoz kell??!! :

Írta 2003. szeptember 04. - 14:55

nos szerintem a GEL és az energiaszelet közt a felszívódás, azaz az aktivizálódási idõk közt van különbség...
bár nem nagyon értek hozzá...
csak azt tudom, hogy egy-egy powergel benyomatása után pár percen belül ismét mennek a lábaim maguktól... :
Orsi: ;D bocsi... akkor 1-1.... Rendicsóka...
bár nem nagyon értek hozzá...
csak azt tudom, hogy egy-egy powergel benyomatása után pár percen belül ismét mennek a lábaim maguktól... :

Orsi: ;D bocsi... akkor 1-1.... Rendicsóka...
Írta 2003. szeptember 04. - 14:53

sztem mindenkinek más jön be ...
nekem más energiaszeletektõl /már amit eddig próbáltam/ hogyismondjam ... gyomrom nem igazán fogadta be õket ...
Ki kell próbálni
Írta 2003. szeptember 04. - 14:50

Áruljátok már el nekem pls, hogy mitõl jó ennyire ez a powerbar és power gél ... mivel jobb mint pl 1 energiaszelet ???
Írta 2003. szeptember 04. - 14:46

:

eredetileg a mátrakörre akartam kicsit feltúrbozni magam

obsi és levitálásodért nem büntetek még versenyen ? ;D
Írta 2003. szeptember 04. - 14:41

Orsi: oxa... akkor 2débé powerBAR...
obsi: jómagam két maratonon próbálkoztam már dzselével, és mondhatom csúcs az anyag 8)
a nagypróbája a BM 100as távja volt, ahol 3at is benyomtam magamba, és végig megtette amit tehetett satnya testemben...

obsi: jómagam két maratonon próbálkoztam már dzselével, és mondhatom csúcs az anyag 8)
a nagypróbája a BM 100as távja volt, ahol 3at is benyomtam magamba, és végig megtette amit tehetett satnya testemben...

Írta 2003. szeptember 04. - 14:38

"Don"!
Tenksz a csomagmegõrzési ajánlatot, elõferdülhet, hogy élnék majd vele!
Én PowerBaromságról beszéltem... Ettem már banánosat meg epreset... Szerintem nem rossz egyik sem...
Ors, egyébként az energiaital sem hülyeség, nekem a RedBull jött be eddig a legjobban...
A PowerGél egyébként ér valamit?
Tenksz a csomagmegõrzési ajánlatot, elõferdülhet, hogy élnék majd vele!

Én PowerBaromságról beszéltem... Ettem már banánosat meg epreset... Szerintem nem rossz egyik sem...
Ors, egyébként az energiaital sem hülyeség, nekem a RedBull jött be eddig a legjobban...
A PowerGél egyébként ér valamit?
Írta 2003. szeptember 04. - 14:37

Írta 2003. szeptember 04. - 14:32

álljon meg a nászmenet!
most power BAR vagy powerGEL kell??
GELben van vanília, citrom, eper, banán íz... BARban asszem csokis, meg vmi vaniliaszerûség... ha a TMen osztogatott fertelem powerBAR volt...
Orsi: akkor BAR? 1débé?
DON: 8) merszí másztör! jól fog esni verseny után tuti
PéeF...
most power BAR vagy powerGEL kell??
GELben van vanília, citrom, eper, banán íz... BARban asszem csokis, meg vmi vaniliaszerûség... ha a TMen osztogatott fertelem powerBAR volt...
Orsi: akkor BAR? 1débé?
DON: 8) merszí másztör! jól fog esni verseny után tuti

PéeF...
Írta 2003. szeptember 04. - 14:16

Az epres relative finom, meg a banános is... No azért nem élnék ezeken több napig... 
Vonat: Legyen a 10:05-ös!!!! Akkor 9:00 körül a Keletiben??? Okaj... Remélem felkelek... :-[
Akkor Ors:
A 10:05-össel indulunk, ami azt jelenti, hogy 11:48-ra (illetve kb...) Gyöngyösön vagyunk, onnan meg fel kell tekerni Mátraházára. Eznemtom mennyi... Remélem nem több 1,5 óránál... :
Eggyáltalán ez hány km kb?
De szerintem 14:00-kor már ott leszünk mindenképp...

Vonat: Legyen a 10:05-ös!!!! Akkor 9:00 körül a Keletiben??? Okaj... Remélem felkelek... :-[
Akkor Ors:
A 10:05-össel indulunk, ami azt jelenti, hogy 11:48-ra (illetve kb...) Gyöngyösön vagyunk, onnan meg fel kell tekerni Mátraházára. Eznemtom mennyi... Remélem nem több 1,5 óránál... :

De szerintem 14:00-kor már ott leszünk mindenképp...