Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

II. Mátra Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
568 replies to this topic

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
obsi!
Nem.
Valaki még Powergélt?
Cheesy!
Köszi az ismertetõt, tanulságos.
Én a Bükkön egy gélt fogyasztottam az elsõ ellenõrzõ ponton, ami határozottan jót tett.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Nekem egy bar, vagy hasonló energiaszelet elfogyasztása legalább 10 perc. (Menet közben ez nem fér bele, lejtõn nem tudsz egyensúlyozni, felfelé nem kpsz levegõt, stb)
Száraz rágni rágni rágni.... :( Ellenben a gél beszív lenyel, tasak vissza zsebbe 8) (jól összeragad a zsebem tõle :-\), kulacsból víz rá oszt jó. 2 perc az egész mûvelet nyeregben, és akkor már ittál is. :D

Viszont a gél kisebb kiszerelésû (kevesbb szénhidrát van benne). Így az ára is csalóka, erre érdemes figyelni! Én is csak maratonokon eszek, ott sem mindig. (a Bükk 50es távon pl. nem ettem)

A BAr (vagy más) szelet elõtte utána jó...

De túrákon én is inkább mûzli szelet, ha nincs meleg ostyás csoki.

cheesy

cheesy

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Sziasztok,

Akinek kell el tudok küldeni egy kb 10 oldalas tanulmányt a sportolók táplálkozásáról.
Amúgy nekünk mindenféleképpen szénhidrátra van szükségünk a maratonokon. Ezek egyszerûen cukrot és keményítõt jelent.A keménytõ miatt jó a tészta, a mûzli szelet (benne gabonából extrudált darabok). A cukrot elsõsorban a szõlõcukor fajtái jelentik. Az energia bigyókban nagy szeretettel alkalmazzák a maltodextrint.
A power gel is egy cukor-keményítõ tömény oldat. Innentõl fogva gyorsabban felszívódik, mert oldat, és gyors energiát ad a sok cukor. Az vele a bibi, hogy relative folyamatosan kell enni vagy csak a táv végén, Ez megdobja a vércukorszintet de ennek az a hibája, ha kifogyasztod a szervezetbõl, akkor lehet, hogy még alacsonyabb szintre esik. Ezért szoktuk a cukrot és a kemnényítõt felváltva, vegyesen eszegetni. A cukrok gyorsan energiát adnak de kiürülnek gyorsan, míg a keményítõk lassabban adnak energiát, de tovább tartanak. Minden komolyabb energia termék tartalmaz még ásványi sókat, vitaminokat, aminosvakat. A power bar-gel erre ki van hegyezve. Míg nagyon sok egyszerû mûzlire is ráírják, hogy energia szelet, de ez inkább csak a természetes összetevõkbõl jön.
A Power bar-gel cége ajánl is egy maratonra való power étkezési logikát. Talán a home page-ükön meg is van.
Az én végsõ javaslatom: azt vedd, amire van pénzed, csak rendszeresen, folyamatosan egyél belõle. A Power termékek ki vannak hegyezve, profik. A többi is jó, de kisebb a hatásfoka.

Remélem nem volt uncsi és nem írtam tévesen a dolgokat.

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Orsi: csak le ne maradj a lecsóról! ;)

Chessy:
Asszem tudok vinni egy-két mûanyagtányért+kanalat,
mert az ugye még hátizsákban is elfér... ::) Meg vettem egy kis gyulait... Mi kellhet még ??? (gyomorban lesz hely... ;) )

Ja, sör! Abba be kellene szálni anyagilag mr. "Don" ? ;)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
"Don"!!!

Téged a Minden6ó küldött ??? ;) ;D
Én személy szerint kérnék egy gélt! (classicra sztem egy is elég...) már csak 11db-ot kell "eladni"... ::)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

Obsi: most néztem ... s nekem 15kor van eredményhidetés stb, kb 4-5 körül érkezem :D

akkor csak az én gyomrom ilyen kényes ?? :(

zsol-T

zsol-T

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
én is a Cornexire esküszöm, és a gyümölcsös nagggyon fincsi is. általában 3 csúszik le. meg fél l higított energiaital ...... és használ

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Szerintem addig jó, amíg nem tudjuk, hogy mi van az energiaszeletekben... ;)

Orsi: Nem, nem büntettek meg... ;) De még így is éppencsak vissza tudtam magam verekedni az eredeti helyemre, mert sajna ki kellett álljak "stoplitvisszacsavaroznicipõbe"... :(
Ez a BM-on vót...
Most szerintem a gelt tesztelem be, árban úgyis ugyanott van...

Más:
Akkor a vonaton kalleridegelés lesz ??? ;D ::)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Csak hogy a kényelmetekhez hozzájáruljak:
a MM-en kint lesz az egyik volt munkatársam és hoz PowerGelt, amit nála meg lehet venni!
Ami a lényeges: A Gel darabja 391,-HUF, de ha többen megveszünk egy kartonnal (12 db) akkor 350,--re jön ki darabja. és még csak mászkálni sem kell érte! Ha jól tudom Powerbar szelet is lesz nála.
(durva lenne, ha nem tudnám elintézni ;))

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Para: igazad lehet a felszívódással kapcsolatban, de ha szisztematikusan, folyamatos üzemmódban nyomod magadba a szõlõpcukrot és az energia szeletet ... akkor nem éhezel el ;) 8)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Én eddig a Cornexi Energia szeletet és szõlõcukrot használtam ... elsõsorban a nagyon kedvezõ ára miatt!!!

Mert ugyebár a powerbar vagy powergel kb 500 - 600 ft ha jól tudom ... abból 4 energiaszeletet veszek és szerintem legalább annyi benne az enerdzsi mint a power termékekben ... kérdés hogy van-e bennük más olyan hatóanyag ami a bringázáshoz kell??!! ::)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
nos szerintem a GEL és az energiaszelet közt a felszívódás, azaz az aktivizálódási idõk közt van különbség...

bár nem nagyon értek hozzá...
csak azt tudom, hogy egy-egy powergel benyomatása után pár percen belül ismét mennek a lábaim maguktól... ::)

Orsi: ;D bocsi... akkor 1-1.... Rendicsóka...

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

sztem mindenkinek más jön be ...

nekem más energiaszeletektõl /már amit eddig próbáltam/ hogyismondjam ... gyomrom nem igazán fogadta be õket ...

Ki kell próbálni

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Áruljátok már el nekem pls, hogy mitõl jó ennyire ez a powerbar és power gél ... mivel jobb mint pl 1 energiaszelet ???

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

::) én úgy gondoltam 1 bar 1 gel ;)

eredetileg a mátrakörre akartam kicsit feltúrbozni magam :D ,de tán maratonra is jó lesz ...

obsi és levitálásodért nem büntetek még versenyen ? ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Orsi: oxa... akkor 2débé powerBAR...

obsi: jómagam két maratonon próbálkoztam már dzselével, és mondhatom csúcs az anyag 8)
a nagypróbája a BM 100as távja volt, ahol 3at is benyomtam magamba, és végig megtette amit tehetett satnya testemben...
;)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
"Don"!

Tenksz a csomagmegõrzési ajánlatot, elõferdülhet, hogy élnék majd vele! :D

Én PowerBaromságról beszéltem... Ettem már banánosat meg epreset... Szerintem nem rossz egyik sem...
Ors, egyébként az energiaital sem hülyeség, nekem a RedBull jött be eddig a legjobban...
A PowerGél egyébként ér valamit?

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

.... hát nem is tudom.... legyen 1-1

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
álljon meg a nászmenet!

most power BAR vagy powerGEL kell??

GELben van vanília, citrom, eper, banán íz... BARban asszem csokis, meg vmi vaniliaszerûség... ha a TMen osztogatott fertelem powerBAR volt...

Orsi: akkor BAR? 1débé?

DON: 8) merszí másztör! jól fog esni verseny után tuti :)

PéeF...

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Az epres relative finom, meg a banános is... No azért nem élnék ezeken több napig... :)

Vonat: Legyen a 10:05-ös!!!! Akkor 9:00 körül a Keletiben??? Okaj... Remélem felkelek... :-[

Akkor Ors:
A 10:05-össel indulunk, ami azt jelenti, hogy 11:48-ra (illetve kb...) Gyöngyösön vagyunk, onnan meg fel kell tekerni Mátraházára. Eznemtom mennyi... Remélem nem több 1,5 óránál... ::) Eggyáltalán ez hány km kb?
De szerintem 14:00-kor már ott leszünk mindenképp...