Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
az let volna yó ha a suliproblémát is megoldották volna... :D

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
bocsi, súlyproblémát akartam írni

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
A 2003-as Meridákat nem nagyon ismertem(egyedül a Special Editionrõl olvastam). A HFS váz tesztet elolvastam. Van egy kis negatív kicsengése a cikknek, de jól megoldották a súlíproblémát, mert még evvel a vázzal is mindössze kereken 12 kiló a bicikli. Az tetszik benne, hogy a súly és a felszereltség alapján cc-versenyre is jó, a váz erõssége alapján pedig kisebb õrültködésre is. Egy biztos, a márka mellett szól Gunn-Rita Dahle személye is :D

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Hát, akkor azt kell mondjam, nem segítettem semmit, mert a 2004-es szvsz lényegesen más. :D
Viszont olvasd el a BMag hydroform cikkét. Érdekes, fõleg ami az erõsség és súly javítást illeti...
A 2003-as cc-re jó kis váz, feltéve, hogy nem zavar a bringa rövidsége(felsõcsõ, tengelytáv).
A geometriát nem tudom mennyiben módosult, a középcsapi biztos magasabb lett kicsit. Teszt is van BM-ben. Szvsz a 2003 CC-s, míg a 2004 inkább amolyan "mindenhovajómontiváz".

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Én a 2004-esre pályázok, leginkább a váz miatt. Ezzel az új HFS technológiával állítólag erõsebb vázakat tudnak elõállítani. Az nagyon jó, hogy jól lehet vele egyensúlyozni, mert szeretem a North Shore-szerû dolgokat, persze csak módjával(ezért nem veszek FR-gépet). Az alacsony középcsapágy viszont nem tudom, hogy nem lesz-e útban, de hát majd látom, meg majd óvatosabban nyúzom.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Ja, szerintem is okés a Matts Speed. Október óta nekem is ilyenem van (2003-as). Kicsit paráztam az integrált fejcsapi miatt, de eddig no bibi.Remélem késõbb se lesz!!!!
Amit tudnod érdemes: Rövid tengelytáv, rövid (420mm) láncvilla. Jól mászik, gyorsan fordul.
Nem annyira merev mint ahogy mondják, legalábbis a Boomerem "döglöttebnek" tûnt. Lefelé jövet frankón követi a nyomot, nem pattog ki az ívrõl. Kicsit olyan mint egy nõ: nem szabad beparázni ha megrázza a fejét, hagyni kell, hogy kitáncolja magát, végül ugyis az lesz amit te akarsz ;D. Szóval nagyon tuti kis váz, és fõleg jó könnyû! Kb 1700-1750gr (18")
Ja, a középcsapágy picit (2-3cm) alacsonyabb az átlagnál, kb28-28,5cm, de ha nem vagy "mindenképpen tekerek a kanyarban is" típus,akkor nem gond.Amúgy meg tök jól lehet vele egyensúlyozni! Meg picit jobban kell figyelni a nagyobb kövekre.Nem vészes.
Ha a 2003-as típusra pályázol, nem fogsz csalódni!
Fõleg, ha sikerül valahol 35-36ezer körül megszererezned.
Kép lent!

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Köszi. Nem lehet rossz, mert az FSA és Cane Creek kormánycsapágyakat is õk gyártják. Furcsa, azt hittem, hogy az FSA teljesen önálló cég, és most kiderül, hogy a TH industries birtokolja. Legalábbis az "our own TH and Full Speed Ahead brand names"bõl erre következtetek. Most megnyugodtam, Matts Speedet veszek 8)

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Próbáld itt:
http://www.thindustries.com/new/p1.htm

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Sziasztok! Erõsen gondolkozok egy Merida Matts Speed vásárlásában. Az egyedüli gondom a kormánycsapággyal van, mert a TH-no. 10 -rõl még életemben nem hallottam. ??? Valaki, aki hasonló csapágyat használ, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszi elõre is!

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Képet, képet!!

tomyoy

tomyoy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
HElloka
Én is Csatlakozom A klubb-hoz.
MERIDA matts SE DISC!!

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Igen,igen, igen!

Hihihi..... ;D

Vinyisoft

Vinyisoft

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Merida klubbunk csakis zsírúj bringákból állhat ;D ;D

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
Ennek nagyon örülünk ,de szsvsz ennek nem itt a helye.
::)

botek

botek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szasztok MERIDA "fenek"!

Remélem nem pofátlanság, de kihasználom, hogy itt MERIDA rajongók gyülekeznek.
Nekem egy MERIDA MATTS Special Editonom van amin szeretnék túladni. No nem azért mert nem franyó, csak szeretnék újat-naná, hogy meridát.
Ha valakit érdekel, megtalája az apróban !!!XC versenygép OLCSÓN!!! címmel.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jóvan, mindeggy. ugyanaz az eleje. nekem is volt piros biger.

Vinyisoft

Vinyisoft

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Akkor a szerver igazságtalan, mert engem rakott elõrrébb... ;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Módosítva: ma 14:19:03 írta vinyisoft [merida]

« válasz #163 : ma 14:18:09 »

ööö.... én voltam a gyorsabb. 54 másodperccel. 8)

Vinyisoft

Vinyisoft

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Pont eccere találtuk meg... ;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az nem Big Air volt, hanem Nighthawk.