2004es Merida Big Air (a piros, linkage-activated, amit pimaszul negyforgaspontosnak neveznek, bar nem Horst linekes) vazrol van valakinek tapasztalata, kommentarja? Arban igen kedvezo, es egy jobb taggal amator enduro/enyhe freeridera kellene. Koszi
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Merida
Indította
yalaman
, 2003. április 07. 18:16
Írta 2004. március 10. - 12:28
Írta 2004. március 10. - 02:14
Micsoda véletlen! Én is 1-2 hónapon belül akarom megvenni, de 2 hónapot már biztos, hogy nem birok ki nélküle . Amúgyis jön a jó idõ... A váz színe valóban "nem jött át", így neten keresztül. Én is élõben fogom eldönteni. Mi a bajod a deore középrésszel és hajtókarral? A suntour villáról nem találtam semmi infót a neten. Hol veszed? Mindenhol 175-ért láttam, kivéve a fulopkerekpar.hu-t, ahol 156-ért osztogatják.
Írta 2004. március 09. - 14:15
Igen, 1-2 hónapon belül megveszem. A kéket már láttam élõben és hát nem semmi. Ritkán látni ilyen szép illesztéseket és fényezést. Még a szürkét is meg akarom nézni, és majd utána döntöm el. Sajnos a valódi színt nem igazán tükrözik az interneten és katalógusokban található képek. Beismerem, felnifék van a sporton. Bár ez méginkább a speed mellett szól Én fogok a felszerelésen kicsit alakítgatni. A hajtómû az négyszögcsapágyas, így a középrészt és a hajtókart is kicserélem Octalinkre. A fékeket Sram 9.0-ra, a teleszkópot pedig Manitou Axelre vagy RS Pilotra.
Írta 2004. március 09. - 01:11
Kössz a hozzászólásokat! A KT 2.0-án is a speedet javasolták. Megvagyok gyõzve A fék valóban hidraulikus felni-fék és nem tárcsa. Az XT váltót azért sajnálom, de tényleg nem ér annyit!
Most már a legnagyobb gondom, hogy kék, vagy szürke legyen. Nekem a kék jobban tetszik.
Mateqrov, te is a közeljövõben akarsz beruházni egy ilyenre?
Most már a legnagyobb gondom, hogy kék, vagy szürke legyen. Nekem a kék jobban tetszik.
Mateqrov, te is a közeljövõben akarsz beruházni egy ilyenre?
Írta 2004. március 09. - 00:22
Én a helyedbe a speed-et választanám, mivel a váz már a HFS rendszerrel készült, és valószínüleg ezáltal tartósabb, mint a másik. Valamint ha telóval együtt is könnyebb, mint a sport, akkor egyértelmû a dolog. Nem hiszem, hogy a fék, és a hátsóváltó miatt megérné azt választani.
Amúgy Mateqrov hozzászólásához csak annyit fûznék hozzá, hogy szerintem meg van értelme tárcsát venni több szempontból is, de ezeket most nem fogom kifejteni. Másrészt pedig ez a Magura fék tudtommal nem is tárcsafék, hanem "felnifék"!
Amúgy Mateqrov hozzászólásához csak annyit fûznék hozzá, hogy szerintem meg van értelme tárcsát venni több szempontból is, de ezeket most nem fogom kifejteni. Másrészt pedig ez a Magura fék tudtommal nem is tárcsafék, hanem "felnifék"!
Írta 2004. március 08. - 22:28
Én is a Merida Matts Speed-en gondolkoztam és amellett döntöttem. Még nem vettem meg, de már hallottam tapasztalatokat. Nagyon dícsérik. Ha sokat tekersz egy évben, akkor nagyon jó társad lesz. A Matts Sport 700-at nem nagyon ismerem. Szerintem a magyar hegyekben nem nagyon lesz szükséged tárcsafékre(hacsak nem akarsz downhillt is belevinni a túrákba) és ha a Speeden lecseréled a féket egy harapósabb v-fékre(mondjuk LX vagy Sram 9.0), akkor tökéletes lesz.
Írta 2004. március 08. - 22:13
Sziasztok! A közeljövõben szeretnék venni egy bringát (ami most van, azt nem merném annak nevezni ). Egy hónapnyi böngészés után már végre körvonalazódni látszik, mit is szeretnék. Csakhogy van két bringa, amelyik tetszik, és nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelõbb.
Amire használnám: Mecsek felderítése; Kaposvár-Pécs táv rendszeres megtétele a Zselicen és a Mecseken keresztül, néha aszfalton. Városban is használnám, de a lényeg a terepezés!
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi kettõ közül szerintetek melyik lenne a jobb és miért.
1. Merida Matts Speed V-Brake (2004):
Váz: MTB HFS, AL 7005
Villa: SR Suntour XC 75-M, 80mm, LO
Váltó elöl: S. Deore
Váltó hátul: S. Deore
Hajtómû: S. Deore Hollowtech M440
Bbset: S. Acera LP-28
Foggaskoszorú: S. Deore HG-50 (9)
Fék, fékkar: S. Deore
Headset: TH-No. 10
Hub: S. Deore
Felni: Alex Est Pro
Abroncs elöl: Maxxis Ignitor, 26 x 2,1
Abroncs hátul: Maxxis Dy-No-Mite, 26 x 2,1
12 kg
Kb.:175E
2. Merida Matts Sport 700 (2004):
Váz: MTB Sport, AL 7005
Váltó hátul: S. Deore XT M750
Fék, fékkar: Magura HS-11 (hydraulic)
Felni: Alex Adventurer
Abroncs elöl, hátul: Maxxis Hard Drive, 26 x 2,1
12,4 kg
A többi ugyanaz a kettõn.
Kb.:180E
A válaszokat elõre is köszönöm!
Amire használnám: Mecsek felderítése; Kaposvár-Pécs táv rendszeres megtétele a Zselicen és a Mecseken keresztül, néha aszfalton. Városban is használnám, de a lényeg a terepezés!
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi kettõ közül szerintetek melyik lenne a jobb és miért.
1. Merida Matts Speed V-Brake (2004):
Váz: MTB HFS, AL 7005
Villa: SR Suntour XC 75-M, 80mm, LO
Váltó elöl: S. Deore
Váltó hátul: S. Deore
Hajtómû: S. Deore Hollowtech M440
Bbset: S. Acera LP-28
Foggaskoszorú: S. Deore HG-50 (9)
Fék, fékkar: S. Deore
Headset: TH-No. 10
Hub: S. Deore
Felni: Alex Est Pro
Abroncs elöl: Maxxis Ignitor, 26 x 2,1
Abroncs hátul: Maxxis Dy-No-Mite, 26 x 2,1
12 kg
Kb.:175E
2. Merida Matts Sport 700 (2004):
Váz: MTB Sport, AL 7005
Váltó hátul: S. Deore XT M750
Fék, fékkar: Magura HS-11 (hydraulic)
Felni: Alex Adventurer
Abroncs elöl, hátul: Maxxis Hard Drive, 26 x 2,1
12,4 kg
A többi ugyanaz a kettõn.
Kb.:180E
A válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2004. március 07. - 00:48
Ha már megvetted, akkor nem mindegy?
Egyébként az én Matts Speedem (18-as) valahol 1800 gr körül van. Csapággyal, bilincs nélkül.
Egyébként az én Matts Speedem (18-as) valahol 1800 gr körül van. Csapággyal, bilincs nélkül.
Írta 2004. március 05. - 21:58
hello
Lemértem 2002-es kalahari 590 sx vázamat:
20 collos bilincs nyeregbilincs nélkül cane creek csapágycsészékkel+csavarok!
Az EREDMÉNY!!!!: kb.:2180gramm
jó ez a kategóriájában??? ???
Lemértem 2002-es kalahari 590 sx vázamat:
20 collos bilincs nyeregbilincs nélkül cane creek csapágycsészékkel+csavarok!
Az EREDMÉNY!!!!: kb.:2180gramm
jó ez a kategóriájában??? ???
Írta 2004. március 04. - 17:33
Írta 2004. március 04. - 16:34
szinuhe:
én is oda járok (mivel én is 5 percre lakom tõle) és láttam a gépedet még lecsontozva, amikor egyszer bennt voltam. Amúgy szerintem nem drága, de ezen nem fogunk összeveszni.
én is oda járok (mivel én is 5 percre lakom tõle) és láttam a gépedet még lecsontozva, amikor egyszer bennt voltam. Amúgy szerintem nem drága, de ezen nem fogunk összeveszni.
Írta 2004. március 04. - 12:41
mondjuk az idei színek jók lettek bár az tény ,hogy a fénykép nem adja olyan jól a színeket mintha a valóságban látnánk.
De a 2003-as festések nekem sem jöttek be.
De a 2003-as festések nekem sem jöttek be.
Írta 2004. március 04. - 09:37
pbali,
de igen.
ott lakom tole 5 perc setara, altalaban oda jarok, ha valami bajom van. bar dragabb hely, mint az atlag, dehat a kenyelem... ;D
honnan tudod amugy?
_Alex_,
haat... az tulzas, hogy bajom volt az eredeti festessel, de nem is jott be igazan. nem nagyon volt leverve a dukko, csak egy-ket helyen, igy kicsit sajnaltam meridaek valoban igenyes munkajat, de a szinvilaguk nem az en izlesem.
de igen.
ott lakom tole 5 perc setara, altalaban oda jarok, ha valami bajom van. bar dragabb hely, mint az atlag, dehat a kenyelem... ;D
honnan tudod amugy?
_Alex_,
haat... az tulzas, hogy bajom volt az eredeti festessel, de nem is jott be igazan. nem nagyon volt leverve a dukko, csak egy-ket helyen, igy kicsit sajnaltam meridaek valoban igenyes munkajat, de a szinvilaguk nem az en izlesem.
Írta 2004. március 04. - 00:09
a meridás talit, csak támogatni tudom!!
bár én vidéki vagyok, de nem nem vagyok semmi rossznak az ;)elrontója!!!
bár én vidéki vagyok, de nem nem vagyok semmi rossznak az ;)elrontója!!!
Írta 2004. március 03. - 23:38
litespeed: Tudom a Trans-Mission egész más mint a merevvázas, de neked nem tûnt túl nehéznek a gép?
DE, bár szerintem csalóka az érzés, mert a sajátom sem sokkal könnyebb. Különben meg az az 1kg plussz visszatérül a jobb úttartás miatt. Könnyebb vele fölfele is tekerni nehéz terepen.
Írta 2004. március 03. - 23:24
szinuhe: Klasz ez a szín! Valami gond volt az eredeti festéssel, vagy egyszerûen a sárga a kevenced?
Írta 2004. március 03. - 23:18
A talit, azt nem mostanában gondoltam, mert ezt a hideget nehezen viselem, hanem majd egy-két hét múlva, amikor már elé "meleg" lesz.
Szinuhe: véletlenül nem a Hajtányban szintereztetted a vázat?
Szinuhe: véletlenül nem a Hajtányban szintereztetted a vázat?
Írta 2004. március 03. - 19:51
belinkelem ide is, Ti biztos felismeritek benne A Meridat
http://web.interware...ic/merida04.jpg
2 hete nyerte el ezt a fizimiskajat
http://web.interware...ic/merida04.jpg
2 hete nyerte el ezt a fizimiskajat
Írta 2004. március 03. - 17:20
pbali:
Tali rendben, csak mikor?! ???
Mostanában vidéken dolgozom, nó hegyek a közelben. >
Tali rendben, csak mikor?! ???
Mostanában vidéken dolgozom, nó hegyek a közelben. >
Írta 2004. március 03. - 16:42
Szép kis bicód van Serviceman!
Én is most vettem egy truvativ stylo hajtómûvet a paripára, csak még kell hozzá egy-két dolgo vennem, hogy feltehessem, de már alig várom. Majd ha kész lesz, akkor én is felrakok egy képet róla!
Ha egyszer jó idõ lesz, akkor összehozhatnánk egy olyan "Meridás" találkozót néhányan, ahol tekerhetnénk egy jót a hegyekben, meg elmondhatnánk egymásnak a tapasztalatainkat a saját gépünkrõl. Engem tökre érdekelnének a saját vélemények. ???
Én is most vettem egy truvativ stylo hajtómûvet a paripára, csak még kell hozzá egy-két dolgo vennem, hogy feltehessem, de már alig várom. Majd ha kész lesz, akkor én is felrakok egy képet róla!
Ha egyszer jó idõ lesz, akkor összehozhatnánk egy olyan "Meridás" találkozót néhányan, ahol tekerhetnénk egy jót a hegyekben, meg elmondhatnánk egymásnak a tapasztalatainkat a saját gépünkrõl. Engem tökre érdekelnének a saját vélemények. ???