Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Valaki tud vmit a carbon mtb merevvillákról? Beépítésimagaság, súly, ár?

én a merida karbon mtb villát hanyagolnám, ha olyan mint a váz akkor elég hanyagolható...egyébként ha jól emléxem 460 mm körül van a beépítési magasság, és 500 g fölött a súlya
Akkor inkább ez
http://ritcheylogic....836/22837.html#
ára biztos üti a kilót

asszem én mást nem vennék meg....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Új bikkmakkba volt pont merevvillás szemelvény.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Valaki tud vmit a carbon mtb merevvillákról? Beépítésimagaság, súly, ár?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
No para!

Alex postjára írtam csak nem idéztem. Freddybe csak a váz meg a teló többe kerül SZVSZ mint a komplett vételár.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
:lol1:

Aszem nem voltam egyértelmü.

Akkor kis segitség az elözö beszolásomhoz:

Amikor azt mondom "tehát ez ahoz képest hogy nagyon hasonlit rá (...) sokkal jobban van felszerelve" akkor nem a 2006os coilerröl beszélek hanem a freddy 1röl.

Utána meg felsorolk bizonyos dolgokat amiben a freddy böven jobban va felszerelve mint a coiler. Magyarán a travis single, a dhx 4 a freddy 1 ben van :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Coilerba biztos nem volt Travis. :D

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
2006-os Kona coiler szintén 440000 volt ha jol emlékszem, tehát ez ahoz képest hogy nagyon hasonlit rá (vagy inkább egy régebbi stinty-re a váz?) sokkal jobban van felszerelve: nagyobb tárcsák, drop off contra travis single, vanilla R contra fox DHX 4.0, láncvezetö és guard is van ezen a freddy-n...Söt ez a fehér szinel még a mayer-faktora és nagyot nö :)

Szeritem mesze jobb ez a freddy a hasonlo áru gépeknél...

(ja ez nem reklám csak vélemény, nem vagyok merdia részvényes, söt még UMF bringám sincs..)

Edit: hopp most hülyeséget mondtam, a 2006 coiler már nagy tárcsákal volt, a 2005ös jött 160asokal..

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
nem drága kicsit?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szinte hihetetlen a Freddy ára. Ha ez tényleg így van, akkor SZVSZ baromi jó vétel lehet ha van valakinek 430 ruppája.

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
http://www.bikeland....lkat=37&oldal=1

itt van a 2007es árlista!

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
hmmmmm.......

kicsit meglepõdtem!

az a duncan télleg ronda mint a bûn! DE! még azt hinné az ember hogy ez a csúnyaság egy két ugrás alatt meghal! de nem így van ! sok helyen (weblapon) láttam hogy ez a bringa nem hétköznapi ugratkat is kibír!

pl:http://www.umf-bikes...06528cd4e0ed518
na mindegy de ezt a 2007 es sorozatot nagyon jól eltalálták!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Naszóval.

Acélváz azért vékony, mert így is sokkal tartósabb és sokkal nehezebb mint az alu. Mellesleg a felszereltsége ennek közelíti meg leginkább a dirt fogalmát.

A 2006os 1es típus freeride gép volt. (hosszú út, nagy tárcsák) 2006ban a kettes volt ami a dirt felé hajazott.

Most van kimondottan dirt az acélvázas, und az egyes is dirtös valamelyest(márcsak a 80as Gold Label miatt is), másrészrõl viszont (fékek) nem teljesen. Ámbár a 180as fék fejlõdés a 200ashozt képest ha a dirt a cél.

Kicsit kusza lett. :D

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Hát mit ne mondjak ez hardy 5,6,7 hááát na meg a 07-es egyes a 150-es teló helyett beleraktak egy 80-ast meg azok a vékony azélvázak hááááát... nekem a 06-os széria szívmelengetõbb
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

..nem hiszem, hogy ez a két modell a gazdagabb piacokon egyáltalán forgalmazásba kerül majd, inkább a szegényebb országokban lehet majd nagy siker...ha jóltudom, a kona is csinált valamelyik modellükbõl ilyet, hogy direkt a "szegényebb piacokra optimalizált" egy bicót, amit nyugaton nem is ismernek....

Off

Hoss dawn
Colier Matic
Oahu
Lava

ideiek, only for magyaroknak.....

ON
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szerintem a merevvázak ugyanannyiba fognak kerülni, az alkatrészekbõl származó különbséget meg ki tudod sakkozni.

Az Freddy viszont nagyon durva, tuti csillagászati áru lesz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
úgy, hogy köbgyököt vont a mostani hardy árából, majd annak vette a 23adik hatványának a hatodikgyökét, levont belõle 6987-et, majd az egészet megszorozta a mostani váz grammban számolt tömegével, hozzáadta az alkatrészek zlotyiban számolt értékének a nyolctizenhetedét, amit megszorzott az aktuális euróárfolyammal és kijött az 1654 forint...régi kereskedõtrükk, már a velenceiek is így számoltak...:D:D....amúgy meg révi üzenete kb azt jelenti hogy: honnan a francból lehet azt most megmondani, hogy mennyivel lesz drágább, amikor eddig csak a prototipus van készen meg a tervek, és még a gyártó sem tud rá árat mondani, nemhogy a nagyker, esetleg a kisker...

a hardy 6 meg a 7 meg gondolom azért jött ki, hogy akinek nincsen sok pénze, az is egy meridát vegyen inkább, mint valami noném teszkos bringát....nem hiszem, hogy ez a két modell a gazdagabb piacokon egyáltalán forgalmazásba kerül majd, inkább a szegényebb országokban lehet majd nagy siker...ha jóltudom, a kona is csinált valamelyik modellükbõl ilyet, hogy direkt a "szegényebb piacokra optimalizált" egy bicót, amit nyugaton nem is ismernek....

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
ezt hogy számoltad ki?

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
körülbelül 1654 forinttal.

matyi08

matyi08

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
És az új, 2007-es Hardy, mondjuk egy 3-as mennyivel lesz drágább, mint egy 2006-os?

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
minden köszönet a meridának a hardy vázakért,(én is hardy-s vagyok)de minek csinálták a duncan-t?szerintem aki ilyen drága vázat vesz az már nézi azt is hogy hogy néz ki...ez olyan mint egy tescobike.az a freddy gyönyörû,és ahogy látom jól fel is van szerelve...ja és a 07-es hardy sorozatba minek rakták bele a hardy 6ot 7et...én még 2006os h.5öt se láttam...jójó a váz ugyanolyan de ilyen gennyedék felszereltséggel csak elrontjak az UMF "profilt"...

-amugy jó ötlet h nem csak aluból készitenek vázat.asszema specializednél is bevállt