Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Szerintem kutyázáshoz elég lehet egy Crossway is, de ez függ a magasságodtól. Nem kell feltétlenül Meridában gondolkodni. A barátnõdnek biztos jobban tetszene egy nõknek szánt bringa, ami nem csak egy sima nõ vázas bringa, jó választás lehet a Juliet széria. Tárcsafék bóklászáshoz nem kell.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lecso30

lecso30

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Ja és még egy gyors kérdés, amit az elõbb elfelejtettem...
Mennyire fontos a tárcsa fék szted? Ha nem olyan nagyon nagyon fontos akkor sztem megoldás lehetne a MTB-Matts Sport 500 (2006) is, most nagyon jó áron van ahogyan elnéztem. Vagy esetleges megoldható az hogy megveszem ezt a bringát és tetetek rá tárcsaféket?
Üdv
lecso30

lecso30

lecso30

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszi Homér a segítséget, tényleg figyelembe veszem amiket elmondtál. Lenne itt még egy kérdés. A kedvesemnek is szeretnénk venni, kb. ugyannarra a célra. 50 % város + 50 % túra, kutyussal, amolyan mûkedvelõ módon, szóval semmi állatkodás. Mindenki mást mond, és már teljesen bele vagyunk kavarodva. Tudom a döntés az enyém, de néha a nagy választék is gond tud lenni. Kb. 100 - 100 ezer Ft-nk van bicajonként +- 20-30 ezer. A lehetõ legjobbat szeretnénk ezért az árért. Nagyon megköszönnénk ha tudnál javasolni vmit. Szerinted lánynak érdemes csaj vázas bicót venni? Mi nem nagyon szeretnénk, inkább egy ffi vázasat kisebb méretben, persze ha ez nem nagy hülyeség.
Elõre is nagyon köszi a segítséget

Üdv. lecso30

Homér 20

Homér 20

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sya lecso30!

Általában egy gyári Meridánál nem nagyon kell azon aggódni hogy jók-e a cuccok amik rajta vannak, nagytöbségében jó!
Nem tudom, hogy hol szeretnéd használni a bicajt de szerintem a Merida hozza majd a tavaji árakat a Crossway-ekre és akkor sem árban sem súlyban nem fogja megérni mert a verseny kategóriában nem nagyon de a sport kategóriában ott van pl.: a Merida Matts TFS 100-D ugyan ebben az árkategóriában ami szerintem 100szorta jobban megérné mint egy Crossway, mert ha esetleg arra adod a fejed elmész a hegyekbe egy kicsit túrázni akkor a Matts TFS 100-D még mindíg jobb mint a Crossway.
Tehát alapvetõen szerintem nem nagyon éri meg megvenni azt amit kiszemeltél, de ez csak az én véleményem a döntés a tiéd.
Egy biztos ha Meridát veszel akkor rossz vásárt nem csinálsz.
Sok sikert a válogatáshoz és ha megvetted akkor jó túrázást.
Üdw.: Homér

Homér 20

Homér 20

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Syasztok!

Aki még nem tudta megnézni a 2007-es Merida bringákat az mostmár megteheti.
www.merida.com
Már fent vannak a képek az új gépekrõl.
Szerintem a Matts FLX 5000-D és a Matts TFS 100-D magasan viszi a pálmát.
Meridáék ismét nagyot alkottak!

lecso30

lecso30

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok

Kis segítség kellene a hozzáértõktõl. Kinéztem magamnak egy bringát és itt a specifikációja. Szerintetek, milyen mindõségû a rendszer és megéri-e az árát? Elõre is köszi mindenkinek aki segít egy hozzá nem értõt.

Merida
Alapfelszereltség:
Váz: Crossway TFS
Villa: SR NEX 4010 63
Kormány: XM Speed Rise 580
Kormányfej: A-HEAD ADJ
Kormányfej készlet: NO.28+NO.10
Gumiköpeny: Maxxis Wormdrive 42 ref.
Felni: Alex Adventurer Black/NC 700
Agy elsõ: Disc Alloy
Agy hátsó: Disc Alloy
Fogaskoszorú: Shimano CS-HG40-8 11-32
Hajtómü: Shimano TX71 48 CG
Pedál: XC Steel
Váltó elsõ: XCM208CR 48
Váltó hátsó: Shimano Deore Top Normal
Váltókar: Shimano EF50-8s
Fékkar: Shimano EF50
Fék: Hayes MX4 Mechanical Disc 160
Nyereg: XM Cross
Nyeregcsõ: XM Speed SB20 27.2
Súly: kg.

Üdv.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

duplájáért?
KON06V0223 Váz Kona 06 Stinky 15 S 279900 Ft
duplájáért azért messze nem;) (és ebbõl még a májerfaktort le kell vonni, ami a meridánál nincs ráverve az árra)

na ja de abba csak dhx3 van, a dee-lux amiben a 4 az 320 és a jövõ évi dtinky árakat még nem tudjuk, / csak a korrekt összehasonlítás végett/ de kisebb összeget mernék rá tenni, hogy drágább lesz......és közel dupláját írtam :)

májerfaktort meg pont sz....m le....ha az AM-en az egyszeri bringás jobban érzi magát mint a dawg-on, akkor rohadtul nem számít a presztízs......és akkor az a kockázat meg bevállalható, hogy nincs betegesen túlépítve :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
duplájáért?
KON06V0223 Váz Kona 06 Stinky 15 S 279900 Ft
duplájáért azért messze nem;) (és ebbõl még a májerfaktort le kell vonni, ami a meridánál nincs ráverve az árra)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ez a 170-190 nem kevés pénz.
annyira azért nem olcsó, de jó ár valóban.
a tag az tökéletes benne, szal ezen sem spóroltak. kiváncsi vagyok milyen élõben.

perrsze hogy nem kevés, de ilyen taggal, ilyen jellegû vázat, újban listaáron általában közel a duplájáért szoktak adni.....aztán hogy gyakorlatban miluyen majd kiderül....

Az AM-ek meg gyilkosan jó árban vannak.....hogy egy olyat valami úton módón ki fogok próbálni az biztos....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

vázként annak is rohadt jó ára van, vagy tévedek ?

ez a 170-190 nem kevés pénz.
annyira azért nem olcsó, de jó ár valóban.
a tag az tökéletes benne, szal ezen sem spóroltak. kiváncsi vagyok milyen élõben.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A mai napon a debreceni pótkerék kerékpárüzlet felnyomta a honlapjára a 2007-es árlistát, de nekem nem sikerült megnyitni. Minden esetre én már láttam ezeket a vázakat valahol a neten, de szokásomhoz híven egybõl el is elejlettem, de nagyon ütõs daradok lettek... :)

Már fent van. Nemsokára mennek a nagyfelbontású képek is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

:) ennyit a freddy "olcsóságáról"
:D

pedig milyen jónak tünt...

vázként annak is rohadt jó ára van, vagy tévedek ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Az AM vázaknak viszont igen jó ára van....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:) ennyit a freddy "olcsóságáról"
:D

pedig milyen jónak tünt...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
www.bikefun.hu !!!
Ahogy ígérték be is tartották hogy mától meg lehet nézni az oldalt!
fönn van kb minden 07es cucc sztem, annyira nem néztem meg még, csak gondoltam szólok!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

A mai napon a debreceni pótkerék kerékpárüzlet felnyomta a honlapjára a 2007-es árlistát, de nekem nem sikerült megnyitni. Minden esetre én már láttam ezeket a vázakat valahol a neten, de szokásomhoz híven egybõl el is elejlettem, de nagyon ütõs daradok lettek... :)

http://www.bikeland....okat=15&alkat=0

wishmaster

wishmaster

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Akit érdekel, az új Hardy 1 váz 39900Ft lesz, A Hardy 3,4 34990,- A Hardy Steel váz meg 44900,- , november közepétõl lehet kapni majd õket, már csak a Steel geoadataira vagyok kiváncsi, honlapon sajna nincs még fönn.

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
http://www.ktm-bikes...elight&kat=Race

Ebbe a KTM bringába gyárilag szerelik, kb. 800 grammal könnyebb a SID-nél.
Nem változtatja meg a geometriát, szerintem tuti választás!
Ára kb. 400 Euro.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Megvárom árba hová lövik be, max veszek vmi használt sid-et..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.