Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Nem lehet mégis a monoblokkal van valami probléma?Mert a haveromnak is melegben recsegett,amikor jól odalépett,de viszont hidegben semmi hang nem volt.Próbáld kicsit bezsírozni a középcsapágyat vagy pedig vegyél másikat.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
régi Hfs vázamnál szintén volt ilyen jelenség , nem jöttem rá......, de szett csere után megszûnt,javaslok egy teljes átzsírzást hátha bejön....
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

steve__666

steve__666

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Ugye milyen idegesítõ, és valahol még kiábrándító is...de szólók!!!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Köszi TripleB,ezek már rég megtörténtek.De sajna nem magyarázza h miért csak a baloldali hajtókar nyomásakor recseg...de azért kipróbálom!

Dettó ugyanez a gondom egy KTM Ultra Line-nal! Lehet, hogy a jobb pedálnyomásra és nem a balra, de én sem találom az okát... Majd írd meg, ha sikerül rájönnöd!

steve__666

steve__666

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi TripleB,ezek már rég megtörténtek.De sajna nem magyarázza h miért csak a baloldali hajtókar nyomásakor recseg...de azért kipróbálom!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

hi!

A nyereg csöveit kend meg vagy húzd meg jobban.Esetleg a nyeregcsõ is okozhatja.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

steve__666

steve__666

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
hi!
van 1 nagyon firnyákos gondom a vázammal(merida matts tfs 900)...a kis drága, mikor megtaposom a baloldalon akkor recseg-ropog a középtengelynél.De hogy ne legyen egyszeû a dolog ,hidegben nem csinálja a drága.De rájöttem h akkor is zajoskodik mikor a csak lógatom a két lábam a nyeregrõl és az út egyenetlenségein zötyögök.tehát pedál és hajtórendszer az én logikám szerint kilõve.megnéztem a vázat alulról h van-e valami látható sérülés, változás,de nem igen látok csak a gyári illesztéseket...legalábbis az sztem.Szóval tudom h az aluváz szépen viszi a hangot és lehet máshol van a baj ,de jó lenne ha valaki tudna valami jót mondani,mert már agyvérzést kapok a hangoktólhttp://forum.bikemag.hu/images/icons/icon10.gif

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

de azért próbálj rá
nekem 175-höz nagy az M-es

Nekem meg egy másik gyártónál 174-hez a 60-as váz volt jó 80-as kormányszárral :D De tényleg,meg kell probálni elõbb a méretet,mert testfelépítésfüggõ

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Üdv. az AM3000-s klubban, király bringát választottatok én már több mint egy éve vagyok boldog testvére..........tökéletes példány.
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
de azért próbálj rá
nekem 175-höz nagy az M-es
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Üdv!a 175cm-es testmagassághoz jó lehet az M-es méretû Merida országuti,vagy inkább L-es kell?

Itt meg tudod nézni : http://www.bikefun.hu/downloads/list
M-est hoz a katalógus.

antipeti

antipeti

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Üdv!a 175cm-es testmagassághoz jó lehet az M-es méretû Merida országuti,vagy inkább L-es kell?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Ezek szerint megtaláltad az új szekeret, gratulálok!
(én is itt vigyorgok az enyém mellett :)

Köszi, fogadd õszinte viszont-gratulációm! :)
Szintén ezt a típust vetted, vagy egy másik modellt a Meridától?

Fotóm van pár, de egyelõre nem sok értelmes. (Hová lehet itt fotókat feltölteni?) Bár teljesen gyári, sok mindent nem lehet rajta mutogatni - és ez így is marad, nem hiszem, hogy megpiszkálnám. Így jó, ahogy van! :)
Szóval, egy ilyen bringát sikerült vennem: Klikk ide; és tesztet is találtam róla (ha valakit érdekel).

Tuning? Maximum annyi lesz, hogy leadok 3-4 kg-ot. Sajna két évvel ezelõtti 73-74 kg-os "versenysúlyom" már messze esik a mostani 80-tól, de hát válság van, s ha az ember ideges, hát olyan dolgokat keres mindennapjaiban, ami örömet okoz neki. Például eszik. És sokat. :)

Pár apró kütyü még lesz rá, mint például egy km-óra; plusz talán elõre valami villogásra alkalmas világítóeszközt még applikálok, fontos dolog a láthatóság. Egy csengõ ugyan szentségtörés-számba megy, de tapasztalatból tudom, nagyon hasznos dolog, így talán még azt.

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Képeket kérek a megfelelõ topikba!

Bocs! Ez lemaradt::beer:

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Múlt szerdán egy 2008-as Merida AM 3000-D boldog talajdonosa lettem. Tesztbicaj volt, de az állapota teljesen kifogástalan (pár apró karctól eltekintve és ami igazából nem zavar, mert nálam is ott lenne 1-2 hét alatt:)). Elõl a Fox 32 Talas RL fantasztikus, akárcsak a Fox RP23-as rugóstag. Szombaton és vasárnap már egész sokat használtam, például Normafa és a János-hegy környékén. A merevfarú XC-m után fõleg lefelé egy álom; hiába, a 140mm-es rugóút sem éppen 80mm. :)

Egy kérdés. Az RP23-as rugóstag szelepén eredetileg van szelepsapka? (Enyémen sajnos nem volt...)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nos, akkor veszek rá valami védelmet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Múlt szerdán egy 2008-as Merida AM 3000-D boldog talajdonosa lettem. Tesztbicaj volt, de az állapota teljesen kifogástalan (pár apró karctól eltekintve és ami igazából nem zavar, mert nálam is ott lenne 1-2 hét alatt:)). Elõl a Fox 32 Talas RL fantasztikus, akárcsak a Fox RP23-as rugóstag. Szombaton és vasárnap már egész sokat használtam, például Normafa és a János-hegy környékén. A merevfarú XC-m után fõleg lefelé egy álom; hiába, a 140mm-es rugóút sem éppen 80mm. :)

Egy kérdés. Az RP23-as rugóstag szelepén eredetileg van szelepsapka? (Enyémen sajnos nem volt...)

van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

még1x küld el a PM-et. Köszi nekem ez nagyon fontos lenne.

Mél megjött. Válaszoltam is.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Szia !
Olvastam persze, írtam is rá !
Sõt ma méledre is írtunk !
A kérésed megoldható, van minden alkatrészünk a régi vázakhoz és az újakhoz is!

Üdv

Helló!

Én semmit se kaptam meg :cry: de próbáljuk meg egy másik e-mail címre is.

nkrisz(kukac)fbi.hu

az altavizsla sokszor olyat fog meg amit nemkellene pedig kivan kapcsolva a spamszûrõ. Ill még1x küld el a PM-et. Köszi nekem ez nagyon fontos lenne.